Cum să verificați nivelul uleiului în mașină

Verificarea nivelurilor de ulei din mașină este esențială pentru menținerea duratei de viață a vehiculului. Este unul dintre cei mai simpli biți de întreținere obișnuită pe care o puteți efectua în vehiculul dvs., importantă mai ales înainte de călătorii lungi care vor implica utilizarea motorului greu. Puteți învăța să localizați manometrele potrivite în compartimentul motorului, să diagnosticați problemele cu uleiul din mașină și să abordăm aceste preocupări, dacă este necesar.

Pași

Partea 1 din 3:
Găsirea dipstick-ului
  1. Imagine intitulată Verificați nivelul uleiului în mașina Pasul 4
1. Consultați manualul proprietarului dvs. Mobil Unge și alți producători de ulei recomandă verificarea nivelului uleiului de motor înainte de a vă conduce vehiculul, când uleiul este încă rece. Cu toate acestea, unii producători vor recomanda verificarea uleiului după ce ați încălzit motorul, deci verificați manualul proprietarului dvs. pentru a găsi recomandările specifice pentru vehiculul dvs. Vrei ca uleiul să fie în tigaie de ulei, nu în motor, deoarece va fi în timp ce conduci. Imediat după conducere, nivelul uleiului va apărea mai mic, făcând mai ușor să depășească uleiul. Dacă doriți să verificați uleiul și ați condus vehiculul, așteptați cinci sau zece minute pentru a lăsa să se așeze în tigaia de ulei înainte de ao verifica.
  • În vreme foarte rece, ar putea fi potrivit să conduceți mașina în jurul unui pic mai întâi pentru a obține uleiul slăbit în sus și mai puțin vâscos înainte de ao verifica. Lăsați motorul să ruleze timp de câteva minute, apoi lăsați-l să se răcească timp de cinci înainte de ao verifica.
  • Mulți oameni nu sunt de acord cu privire la faptul dacă uleiul ar trebui sau nu să fie verificat fierbinte sau rece. Unii producători recomandă verificarea uleiului de motor cald și este perfect bine să faceți acest lucru atâta timp cât vă uitați la linia dreaptă. Se pare că va fi "Mai puțin" Ulei pe ecartament Când uleiul este mai rece, dar uleiul va fi subțire, deoarece vehiculul rulează până la temperatura normală de funcționare.
  • Uleiul sintetic se extinde mai mult când este fierbinte decât "regulat" Uleiul face, deci poate fi cel mai bine să vă verificați uleiul de ulei dacă utilizați ulei sintetic. Discutați cu mecanicul dvs. dacă nu sunteți sigur.
  • Imagine intitulată Verificați nivelul uleiului în pasul mașinii 2
    2. Parcați mașina pe o suprafață plată. Pentru a obține o lectură exactă, va trebui, de asemenea, să vă asigurați că uleiul nu este slăbit într-o parte a tigaiei, care vă poate oferi o lectură ușor inexactă. Încercați să găsiți o suprafață relativ plană pe care să vă parchezi și să vă verificați petrolul.
  • 3. Pop capota. De obicei, va fi un zăvor undeva undeva la poalele ușii laterale ale șoferului care arată ca fața de deschidere a mașinii. Veți trage sau apăsați acest zăvor, în funcție de marca și modelul vehiculului. Apoi, va trebui să ieșiți din mașină și să vă uitați sub fața capotei pentru un zăvor, de obicei la centru, dar uneori ușor în afara centrului. Trageți acest lucru și ridicați capota pentru a examina motorul.
  • Pe unele mașini, capota va rămâne în sus, în timp ce pe alții va necesita o tijă de propulsie, care este de obicei pliată pe partea din față sau pe partea laterală a compartimentului motorului. Ridicați acest suport în poziție (va fi o deschidere pe capotă pentru ao introduce) și a lăsa capota.
  • 4. Localizați dipstick-ul. Pe majoritatea mașinilor, dipsticul de ulei va avea un capac roșu, portocaliu sau galben. Este o formă circulară sau dreptunghiulară și ar trebui să indice direct din blocul motorului, într-o parte sau cealaltă. Unele vehicule, cum ar fi Hondas și unele Fords, pot avea dipstickul punct direct din partea superioară a capacului supapei. Dipsick-urile de ulei sunt de obicei localizate spre partea pasagerului sau în apropierea frontală și sunt de obicei introduse într-un ghid de dipstick despre dimensiunea unui creion.
  • În majoritatea mașinilor, ar trebui să existe și un simbol care arată ca un ulei de stil vechi poate să demarceze dipsticul propriu. Când ați localizat dipstick, sunteți gata să-l eliminați și să verificați uleiul.
  • Cele mai multe vehicule de transmisie automate vor avea două jouri sub capotă, una pentru ulei și una pentru lichidul de transmisie. Dipsick-urile de transmisie sunt de obicei găsite în partea din spate a locului de motor sau spre partea șoferului, iar dipstiticul va fi introdus în mod obișnuit într-un tub ușor mai mare. Acest lichid de transmisie este de obicei roz sau roșu. Nu confunda niciodată cei doi. Nu puneți niciodată uleiul în transmisie, care vă poate costa bani serioși.
  • Imagine intitulată Verificați nivelul uleiului în mașina Pasul 5
    5. Obțineți niște prosoape de hârtie sau o cârpă veche. Când verificați uleiul, este important să aveți câteva prosoape de hârtie sau o altă cârpă pe care o puteți utiliza pentru ao șterge și a verifica consistența uleiului. Prosoape de hârtie funcționează, de obicei, cel mai bine, deoarece vă oferă un contrast al fundalului alb frumos pentru a examina culoarea. De asemenea, o modalitate excelentă de a vă menține mâinile curate.
  • Partea 2 din 3:
    Verificarea uleiului
    1. Scoateți dipstick-ul. Majoritatea dipstick-urilor variază de la un picior la trei picioare și va trebui să verificați vârful pentru a obține citirea pe care o căutați. Trageți încet dipstick-ul, ținând un prosop de hârtie în jurul portului, pe măsură ce trageți, pentru a șterge uleiul și pentru ao păstra de la răsturnarea și ieșirea.
    • Nu trebuie să trageți foarte tare sau răsuciți-vă pe cele mai multe dipstick-uri de ulei, dar ar trebui să utilizați un pic de putere pentru a ajunge să vii liber. Odată ce ați oprit capacul, ar trebui să trageți liber destul de ușor. Nu-l forțați.
  • Imagine intitulată Verificați nivelul uleiului în mașina Pasul 7
    2. Examinați culoarea și calitatea uleiului. Culoarea și consistența uleiului de motor indică vârsta acestuia și, eventual, din alte probleme de eficiență a motorului pe care ar trebui să le adresezi. De îndată ce scoateți dipsticul, puteți obține un bun simț al calității uleiului din motor. Ulei de motor care este în stare bună ar trebui să arate ușor galben-verzui pe cârpă și nu ar trebui să fie super-întuneric. Ștergeți uleiul de pe capătul dipstick-ului și examinați-l pe cârpă.
  • Uleiul se va schimba în culori de la aur sau chihlimbar colorat la maro și negru, deoarece mai multe particule devine în ulei de la motor. Depozitele metalice și particulele vor răsturna încet cilindrii motorului dvs. în timp, motiv pentru care uleiul trebuie modificat în funcție de intervalul de service recomandat al producătorului (verificați broșura manuală sau de service a proprietarului pentru a găsi intervalul de service al vehiculului dvs.).
  • Uită-te la culoarea, în mod specific.Arata fractura sau ciudat? Arată negru sau întuneric? Dacă da, este probabil un semn că nevoile dvs. de ulei s-au schimbat. Luați mașina să o deserviți sau să schimbați singur petrolul.
  • 3. Uscați dipstick-ul și dați-l încă o dată în gaură. Prima dată când trageți dipstick-ul, nu puteți afla prea multe despre cantitatea de ulei, deoarece dipstickul va avea ulei blocat pe ea în multe puncte diferite. Odată ce scoateți dipstick-ul și examinați culoarea, ștergeți-l de pe capătul și reintroduceți-l în gaură, apoi trageți-l înapoi imediat pentru a obține o lectură bună pe suma.
  • 4. Verificați cantitatea de ulei. Ar trebui să existe două puncte mici la sfârșitul majorității dipstick-urilor și unul corespunde liniei maxime de umplere din tigaia de ulei, iar cealaltă se referă la minimum. Dotul minim trebuie să fie aproape de vârf, iar maximul ar trebui să fie aproximativ un centimetru sau de sus de la cea de pe dipstick. Într-o mașină umplută bine, care este rece, linia ar trebui să fie la jumătatea drumului dintre cele două puncte.
  • În general, "minim" markerul ar trebui să fie aproape de foarte multă baie a dipstick-ului. Dacă linia de ulei de pe diptick este între vârf și marcajul, trebuie să Adăugați ulei la mașină.
  • Uleiul nu ar trebui să fie niciodată mai mare decât punctul maxim de umplere, deși va fi aproape de acel punct atunci când uleiul este fierbinte. Dacă este, este posibil să aveți nevoie Scurgeți un ulei din mașină.
  • Partea 3 din 3:
    Adăugarea petrolului
    1. Verificați manualul de utilizare. Înainte de a încerca să adăugați ulei, trebuie să aflați ce fel de ulei are nevoie de mașina dvs. Este important să verificați întotdeauna, deoarece tipurile variază, chiar și de la un model și sezon la altul. În general, este înțelept să amestecați diferite grade de ulei, deci verificați cu atenție manualul sau mecanicul local înainte de a adăuga ulei la mașină.
    • Alternativ, puteți vorbi, de asemenea, cu personalul de la majoritatea magazinelor de alimentare automată pentru a afla ce fel de ulei trebuie să puneți în mașină. Atâta timp cât știți marca și modelul, ei ar trebui să poată să o privească și să vă spună sau puteți să vă uitați în manualul din secțiunea de ulei.
  • 2. Localizați capacul de umplere a uleiului situat pe partea superioară a motorului. Aceste capace sunt de obicei bine marcate cu cuvintele "Uleiul de umplere" și, uneori, cu gradul de ulei de motor utilizează vehiculul dvs. utilizează. Dacă vedeți 5W30, de exemplu, scrise pe capac, veți ști ce fel de ulei trebuie să adăugați. Scoateți capacul, ștergeți-l cu un prosop de hârtie sau cu cârpa pe care ați utilizat-o și introduceți o pâlnie curată.
  • Trebuie să utilizați o pâlnie pentru a adăuga ulei de motor sau veți risca să-l vărsați pe tot blocul de motor, ceea ce va arde și va crea un miros teribil și, eventual, mai rău probleme.
  • 3. Adăugați uleiul corespunzător în creșteri mici. Este important să permiteți timp pentru a se scurge uleiul suplimentar în panoul de ulei. Ar trebui să-l umple brusc pâlnia și apoi să o ducă încet. Evitați suprapunerea pâlniei.
  • Dacă vărsați un pic de ulei pe compartimentul motorului, nu vă panică. Uleiul vărsat tinde să nu fie super-periculos, deși va mirosi rău și poate fuma unii. Încercați să-l ștergeți cât mai bine cu o cârpă sau un prosop.
  • 4. Verificați din nou uleiul. Scoateți dipsticul și verificați nivelul. Repetați acest proces până când se afișează cantitatea corespunzătoare de ulei pe dipstick. Ștergeți stick-ul după fiecare citit. Odată ce ați terminat, verificați dublu că dipsticul este complet așezat și capacul de umplere a uleiului a fost strâns. Verificați dublu orice alte locații pe care le-ați verificat, eliminați orice cârpe, prosoape de hârtie sau sticle de ulei. Coborâți capota și închideți capota.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Este foarte important să verificați în mod regulat nivelul uleiului pentru a preveni deteriorarea motorului.
  • Utilizați o cârpă sau un prosop de hârtie pentru a usca dezactivarea dipstick-ului
  • Așteptați până când motorul mașinii a fost oprit timp de cel puțin 30 de minute pentru a obține o citire exactă.
  • Verificați nivelul uleiului de fiecare dată când umpleți gazul.
  • Avertizări

    Dacă nivelul uleiului este cel puțin, puteți risca deteriorarea gravă a motorului.
  • Nu vă depășiți uleiul. Dacă adăugați prea mult ulei, se va spuma atunci când acesta lovește arborele cotit și va provoca probleme de performanță a motorului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar