Cum să se ocupe de o explozie de anvelope în timp ce conduceți

Având o explozie de anvelope în timp ce conducerea poate fi una dintre cele mai înspăimântătoare momente de pe drum. În timp ce ar trebui să încercați întotdeauna să împiedicați explozii de anvelope, este de asemenea util să știți ce să faceți în acest moment. Dacă vă aflați că vă confruntați cu o lovitură de anvelope, amintiți-vă că nu vă smulgeți niciodată volanul sau slam pe frânare, deoarece acest lucru poate duce la un pericol imens. În schimb, păstrați calm, lăsați-vă mașina în mod natural să încetinească și să ajungă la un loc sigur!

Pași

Partea 1 din 4:
Recunoașterea când anvelopa dvs. a suflat
  1. Imagine intitulată Deal cu o explozie de anvelope în timp ce conduceți pasul 1
1. Ascultați semnele indicatoare. Există trei sunete asociate cu explozii de anvelope și se întâmplă în succesiune rapidă. În primul rând, veți auzi un boom puternic, urmat în scurt timp de un sunet care se îndepărtează de aer din anvelopă. Când aerul a plecat, veți auzi un sunet înfipt, care este sunetul anvelopei dvs. lovind drumul.
  • Imagine intitulată se ocupă de o explozie de anvelope în timp ce conduceți pasul 2
    2. Recunoașteți modificările în volanul dvs. După o explozie de anvelope, mașina dvs. va deveni probabil dificil de îndreptat. Acest lucru poate fi indicativ pentru o explozie mai lentă, ceea ce ar putea să nu fi cauzat un zgomot ca o explozie de explozie.
  • Imagine intitulată se ocupă de o explozie de anvelope în timp ce conduceți pasul 3
    3. Observați dacă mașina începe să tragă într-o singură direcție. În cazul unei lovituri, mașina dvs. va începe să se tragă brusc spre direcția anvelopei suflate, indiferent dacă anvelopa din față sau pe roți a explodat. Acest lucru, mai mult decât orice alt semn, este o indicație că anvelopa dvs. a fost suflată.
  • Partea 2 din 4:
    Păstrați mașina pe drum
    1. Imagine intitulată se ocupă de o explozie de anvelope în timp ce conduceți pasul 4
    1. Nu călcați volanul. Păstrați mașina de conducere într-o linie dreaptă pentru a minimiza orice potențial de răsturnare, pește sau flipping. Evitați să vă plimbați în alt trafic pe drum. Mențineți o strângere fermă pe volan cu mâinile la poziția 10 și 2.
  • Imagine intitulată Deal cu o explozie de anvelope în timp ce conduceți pasul 5
    2. Nu slam pe frâne. Reacția dvs. de genunchi va fi aproape întotdeauna să se strecoare pe frâne, dar acesta este cel mai periculos lucru într-o lovitură de anvelope. Slamming pe frâne va provoca mașina dvs. să se rătăcească și să poată fi controlată de control.
  • Imagine intitulată se ocupă de o explozie de anvelope în timpul conducerii Pasul 6
    3. Păstrați piciorul apăsând în jos pe gaz. Ca ar putea părea contraintuitiv, creșterea vitezei dvs. vă va oferi timp pentru a evalua situația și a reacționa corect. Din cauza anvelopei voastre suflate, apăsarea în jos a gazului nu va crește viteza mașinii, dar această acțiune vă va împiedica să vă loviți de frâne și să vă puneți în pericol și ceilalți pasageri.
  • Imagine intitulată se ocupă de o explozie de anvelope în timp ce conduceți pasul 7
    4. Lăsați anvelopa să-ți încetinească mașina. Când anvelopa explodează, mașina începe imediat să tragă o cantitate imensă de greutate. Această greutate ajută la încetinirea mașinii într-o manieră sigură și dreaptă mai bună decât orice frâne.
  • Chiar și cu piciorul pe gaz, mașina dvs. va încetini în timp.
  • Partea 3 din 4:
    Ajungând la un loc sigur
    1. Imagine intitulată Deal cu o explozie de anvelope în timp ce conduceți Pasul 8
    1. Indicați celorlalți șoferi că ceva este greșit. Utilizați luminile de urgență pentru a notifica mașinile din jurul dvs. că ceva este greșit. S-ar putea să fi auzit sau au văzut explozia anvelopei, dar dacă nu au, luminile dvs. de urgență le vor avertiza cu faptul că conduceți mai lent și aveți nevoie de precauție suplimentară.
  • Imagine intitulată Deal cu o explozie de anvelopă în timpul conducerii Pasul 9
    2. Deplasați-vă în partea laterală a drumului când mașina dvs. a încetinit. Odată ce mașina a încetinit în mod natural până la 30 mph (48 km / h) sau mai lent, puteți întoarce încet volanul pentru a ajunge în partea laterală a drumului.Utilizați clinkerul dvs. pentru a semnala la mașinile din jurul tău că schimbi benzile.
  • Imagine intitulată se ocupă de o explozie de anvelope în timpul conducerii Pasul 10
    3. Aduceți-vă mașina într-o oprire sigură și controlată. Ușurtați-vă piciorul de pe accelerator și lăsați-l pe tragețiul de suflat să vă aducă la o oprire completă. Odată ce mașina dvs. sa oprit, asigurați-vă că sunteți în siguranță pe marginea drumului înainte de a ieși din vehicul.
  • Imagine intitulată face o excursie de anvelopă în timpul conducerii Pasul 11
    4. Apelați la asistență pe șosea. Dacă aveți o asigurare auto care oferă asistență rutieră, apelați-vă asigurarea și solicitați ajutor. Dacă nu, sunați la un prieten sau să schimbați singur anvelopa. Nu conduceți încercați să conduceți până când anvelopa de suflare a fost fixată.
  • Imagine intitulată se ocupă de o explozie de anvelope în timp ce conduceți pasul 12
    5. Aveți grijă când manipulați anvelopa suflată. În funcție de modul în care anvelopa ar fi explodat, ar putea fi piese de metal periculoase. Fiți foarte atenți la manipularea oricărui tip de anvelopă și, dacă este posibil, purtați mănuși pentru a preveni rănirea.
  • Partea 4 din 4:
    Prevenirea explozilor viitoare
    1. Imaginea intitulată se ocupă de o explozie de anvelope în timp ce conduceți pasul 13
    1
    Verificați presiunea anvelopei săptămânal. Umpleți anvelopele mașinii la presiunea corespunzătoare a anvelopei și mențineți presiunea corectă a anvelopei în orice moment. Dacă anvelopele dvs. sunt supra- sau sub-umflate, mașina dvs. este la un risc mult mai mare de a avea o explozie de anvelope.
  • Imagine intitulată Deal cu o explozie de anvelope în timp ce conduceți pasul 14
    2. Verificați presiunea anvelopei înainte de excursii lungi sau în timpul valurilor de căldură. Excursii lungi în care anvelopele pot primi mai multă uzură, sau valuri de căldură care modifică presiunea aerului în anvelopele dvs. sunt cele două situații cele mai periculoase pentru explozii de anvelope. Împiedicați explozii de anvelope prin verificarea zilnică a anvelopelor în timpul călătoriilor lungi și a valurilor de căldură.
  • Imagine intitulată face o excursie de anvelope în timp ce conduceți pasul 15
    3. Mențineți două mâini pe roată în orice moment. Nu veți fi pregătiți în mod corespunzător să reacționați la o explozie de anvelope dacă nu aveți două mâini pe roată. Evitați să mâncați sau să beți în mașină și să vă mențineți accentul pe drum în orice moment.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar