Cum să conduci în siguranță în ploaie

Conducerea în ploaie poate fi atât înfricoșătoare, cât și periculoasă și este important să luați serios vreme umedă când sunteți pe drum. Există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a face conducerea în ploaie mai sigură, inclusiv a fi pregătită, asigurându-vă că mașina dvs. este gata și vă asigură că puteți vedea întotdeauna corect. Dar, cel mai important, trebuie să conduceți în funcție de condiții și să ajustați câteva dintre obiceiurile dvs. pentru a evita alunecarea, deraparea sau implicarea într-o coliziune.

Pași

Partea 1 din 3:
Păstrați mașina curată și întreținută
  1. Imagine intitulată unitatea în siguranță în pasul de ploaie 1
1. Păstrați ferestrele curate și clar. Fiind capabil să vadă corect este cheia pentru a conduce în siguranță în siguranță, mai ales atunci când vizibilitatea este deja redusă din cauza ploii. La Îmbunătățiți vizibilitatea:
  • Curățați în mod regulat interiorul și în afara ferestrelor pentru a îndepărta murdăria, praful, noroiul, fumul, amprentele digitale, murdăria și alte materiale.
  • Dacă ferestrele se înapoiește, porniți aerul condiționat sau aerul rece din mașină și îndreptați orificiile la ferestre. Porniți dezulovarea din spate și deschideți ferestrele dacă este necesar pentru a mări fluxul de aer.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în pasul de ploaie 2
    2. Mențineți luminile. Luați mașina la un mecanic pentru a vă ajusta corect farurile dacă nu ați făcut-o niciodată. Acest lucru vă va asigura că farurile dvs. sunt îndreptate în direcția cea bună, facilitează mai ușor să vă vedeți și să vă împiedicați să vă orbiți alți șoferi.
  • Verificați în mod regulat pentru a vă asigura că nici una dintre luminile dvs. nu ar fi arsă și înlocuiți imediat luminile moarte. Acestea includ farurile, luminile de frână, semnalele de rotire, luminile din spate și luminile de rulare.
  • Păstrați capacele luminii pe mașina dvs. curată, astfel încât praful și murdăria să nu reducă eficacitatea lor.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în pasul de ploaie 3
    3. Mențineți anvelopele. TREAD TREAD este ceea ce vă permite anvelopelor să adere la drum, motiv pentru care este atât de periculos să conduceți cu anvelope chel. Fără tracțiune dreaptă, puteți să vă deplasați, să glisați și hidroplanzi ușor în condiții umede.
  • Anvelopele noi au, în general, aproximativ 10/32 de un centimetru de rulare. Anvelopele trebuie înlocuite când suprafața de rulare ajunge la 4/32 de un centimetru. Anvelopele cu 2/32 de un centimetru sau mai puțin de suprafață sunt nesigure și nu trebuie utilizate.
  • Partea 2 din 3:
    Conducerea corespunzătoare pentru condițiile
    1. Imagine intitulată unitatea în siguranță în pasul de ploaie 4
    1. Porniți ștergătorii de parbriz. Împreună cu păstrarea parbrizului dvs. curat, puteți, de asemenea, să vă îmbunătățiți vizibilitatea în condiții umede, asigurându-vă că ștergătoarele dvs. sunt la nivelul lucrării și utilizând lichidul de spălare dreapta.
    • Înlocuiți ștergătoarele în fiecare an pentru a le împiedica să se crăpească, să se spargă sau să nu se testeze corect când aveți nevoie de cele mai multe.
    • Încercați un lichid de spălare hidrofob care va cauza apă să coboare și să picureze parbrizul, mai degrabă decât să-l lipi și să blocheze punctul de vedere.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în pasul de ploaie 5
    2. Încetini. În timpul oricărei condiții meteorologice nefavorabile, prima reacție trebuie să fie întotdeauna pentru a vă ajusta viteza în consecință. Drumurile umede vă reduc tracțiunea și încetinirea reducerii șanselor de a vă deplasa și vă va oferi mai mult timp să reacționați la situații de urgență.
  • Drumurile umede vă pot reduce tracțiunea cu aproximativ o treime, deci ar trebui să vă reduceți viteza cu o treime.
  • Chiar și cantitățile mici de apă pot face drumul mai alunecos, deoarece apa se amestecă cu uleiuri pe șosea, ceea ce creează un strat gras.
  • Conducerea prea repede pe drumurile umede poate duce la hidroplanning, ceea ce înseamnă că anvelopele dvs. pierd contactul cu drumul. Când un hidroplane de mașini, aveți foarte puțin control în ceea ce privește direcția sau frânarea.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în pasul de ploaie 6
    3. Rămâi concentrat. Când sunteți în spatele volanului, este important să acordați întotdeauna atenție drumului, altor mașini și pietonilor. Acest lucru este valabil mai ales în ploaie, când nu puteți vedea, de asemenea, și capacitatea dvs. de a vă opri poate fi împiedicată de strălucirea drumului. Rămâneți concentrat prin:
  • Țineți-vă ochii pe drum în orice moment
  • Acordarea atenției la ceea ce fac șoferii și pietonii în jurul dvs.
  • Oprirea radioului și ignorând telefonul mobil și alte dispozitive electronice.
  • Încetarea unor conversații pe care le aveți cu pasagerii.
  • Nu mănâncă, citesc sau pune pe machiaj în timpul conducerii.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în pasul de ploaie 7
    4. Porniți luminile pe. Când începe să plouă, să vă întoarceți farurile imediat, indiferent dacă este ziua sau noaptea. În unele state, este de fapt ilegal să conduci fără faruri atunci când plouă. Există două motive pentru care ar trebui să conduceți cu luminile pe ploaie:
  • În primul rând, farurile dvs. vor face mai ușor pentru alți șoferi să vă vadă mașina.
  • În al doilea rând, ploaia înseamnă în mod obișnuit ceruri tulbure, și întoarce-ți luminile vă va ajuta să vedeți mai bine drumul.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în pasul de ploaie 8
    5. Conduceți cu ambele mâini pe roată. Ar trebui să conduceți întotdeauna cu mâinile la ora 9 și la ora 3 pe volan, deoarece acest lucru vă oferă un control maxim dacă trebuie să vă întoarceți, să vă răsturnați sau să reacționați rapid. Este deosebit de important să aveți ambele mâini pe roată atunci când condițiile de conducere sunt subpar.
  • În timp ce înțelepciunea tradițională a spus să conducă cu mâinile la ora 10 și la ora 2 pe volan, aceasta mărește șansele de rănire a airbagurilor în cazul unei coliziuni.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în pasul de ploaie 9
    6. Rămâneți cinci secunde în spatele mașinii în fața dvs. Trebuie să lăsați întotdeauna un decalaj de trei până la patru secunde între mașina dvs. și mașina în fața dvs. și ar trebui să creșteți acest lucru la cel puțin cinci secunde când plouă. Nu numai că acest lucru vă oferă mai mult timp să opriți sau să vă ajustați dacă este necesar, dar, de asemenea, previne vizibilitatea redusă cauzată de spray de la alte mașini.
  • Pentru a determina câte secunde vă aflați în spatele unei alte mașini, notați când mașina trece printr-un punct de reper (ca un semn de stradă) și apoi numărați câte secunde este nevoie ca mașina dvs. să treacă acelasi reper.
  • Lăsarea spațiului include lăsând o deschidere unde puteți scăpa rapid, dacă este necesar. Pentru a face acest lucru, asigurați-vă că întotdeauna lăsați cel puțin un spațiu deschis de lângă sau în fața dvs. că vă puteți muta.
  • Sfat de experți
    Simon Miyerov

    Simon Miyerov

    Instructorul de conducere MIYEROV este președintele și instructorul de conducere pentru academia de conducere, o academie de conducere din New York City. Simon are peste 8 ani de experiență de instruire de conducere. Misiunea sa este de a asigura siguranța șoferilor de zi cu zi și a continua să facă din New York un mediu de conducere mai sigur și mai eficient.
    Simon Miyerov
    Simon Miyerov
    Instructor de conducere

    Expertul nostru este de acord: Dacă conduceți în condiții umede, este important să lăsați o mulțime de spațiu între mașinile din jurul vostru. Conduceți cu fluxul de trafic și încercați să nu vă apropiați prea mult de nici un vehicul, astfel încât să nu le trimiteți accidental dacă trebuie să vă opriți brusc.

  • Imaginea intitulată unitatea în siguranță în pasul de ploaie 10
    7. Evitați împrăștierea frânelor. Slammarea frânelor vă poate determina să glisați înainte și nu veți putea controla mașina. Lovirea frânelor prea tare poate forța și apa în frânele dvs., făcându-le mai puțin eficiente.
  • În loc de frânare, vă puteți încetini, de asemenea, să vă ușurați acceleratorul și în jos dacă aveți o transmisie manuală.
  • Nu este capabil să se oprească cât mai repede în ploaie este un alt motiv pentru care este atât de important să lași spațiu suplimentar între mașina ta și cea din fața ta.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în pasul de ploaie 11
    8. Se transformă încet. Întoarcerea prea repede pe un drum umed poate provoca anvelopele la hidroplan și acest lucru înseamnă că nu veți putea controla mașina și ar putea să renunțe. Ori de câte ori aveți o întoarcere, semnalați devreme și începeți să încetiniți mai devreme decât ați fi în condiții bune.
  • La fel ca și cu conducerea, ar trebui să reduceți viteza transformărilor dvs. cu aproximativ o treime când plouă.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în pasul de ploaie 12
    9. Nu utilizați controlul de croazieră. Controlul de croazieră este un alt factor care poate duce la hidroplantare. Greutatea mașinii se schimbă ușor când vă ușurați sau de pe accelerator și acest lucru ajută anvelopele să mențină tracțiunea cu drumul. Dar cu un control de croazieră, deoarece viteza mașinii este constantă, nu există nici o schimbare de greutate, iar mașina poate pierde tracțiunea.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în pasul de ploaie 13
    10. Trageți dacă este necesar. Nu vă fie frică să trageți pe marginea drumului dacă nu vă simțiți confortabil de conducere. Dacă nu puteți vedea părțile laterale ale drumului, mașinile din fața dvs. sau împrejurimile dvs. la o distanță sigură, trageți peste.
  • Alte lucruri care pot reduce vizibilitatea dvs. includ strălucirea de la alte lumini de mașină și fulgere.
  • De asemenea, este posibil să aveți nevoie să trageți dacă există prea multă apă pe șosea, drumul este prea mic, sau pur și simplu nu vă simțiți în siguranță.
  • Pentru a trage peste timp, porniți semnalul, verificați-vă oglinda și petele orb, trageți cât mai mult posibil pe partea laterală a drumului și porniți luminile cu patru căi.
  • Partea 3 din 3:
    Reacția la situații de urgență
    1. Imagine intitulată unitatea în siguranță în pasul de ploaie 14
    1. Întoarceți-vă dacă întâmpinați apă adâncă sau în mișcare. Conducerea prin apă adâncă sau în mișcare poate fi periculoasă din mai multe motive, inclusiv că ați putea bloca, stați, deteriorați mașina sau componentele electrice sau să fiți îndepărtați.
    • Apa în mișcare este prea adâncă dacă nu puteți vedea solul.
    • Nu treceți prin apă adâncă dacă este mai mare decât partea de jos a ușii.
    • Dacă întâmpinați aceste tipuri de inundații rutiere, întoarceți-vă și găsiți o altă rută. Într-un caz în care singurul traseu este blocat, trageți și așteptați inundațiile.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în pasul de ploaie 15
    2. Fi pregătit să reacționeze dacă hidroplane. Hidroplajarea poate apărea la viteze la fel de scăzute ca 35 de kilometri pe oră și când se întâmplă mașina dvs. nu poate reacționa atunci când rotiți volanul și capătul din spate se poate simți liber. În cazul în care mașina dvs. are hidroplane:
  • Stai calm
  • Evitați rotirea volanului
  • Ușurați piciorul de pe accelerator
  • Aplicați o presiune lentă și ușoară la frâne
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în pasul de ploaie 16
    3. Știți ce să faceți dacă începeți să vă deplasați. Trecerea pe un drum umed poate fi deosebit de înfricoșătoare, dar ca orice situație de urgență, cheia rămâne calmă. Apoi, uitați-vă unde doriți să mergeți, ușurați-vă piciorul de pe accelerator și îndreptați-vă ușor în direcția pe care doriți să o călătoriți. Evitați frânarea și niciodată nu slam pe frâne.
  • Pentru a preveni deraparea, frâna întotdeauna înainte de a intra într-o întoarcere sau o curbă, lăsați-vă piciorul de pe frână înainte de întoarcere.
  • sfaturi

    Luând cursuri de conducere, și mai ales cele care se concentrează asupra situațiilor de urgență, derapare și vreme rea, vă pot ajuta să vă pregătiți pentru a vă conduce în tot felul de condiții.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar