Cum de a conduce o mașină în siguranță

Ah, bucuria drumului deschis - este un sentiment bun. Dar dacă sunteți nou la conducere, vă puteți simți puțin nervos despre a ajunge în spatele volanului. Nu vă faceți griji. Deși este adevărat că accidentele se pot întâmpla oricui, există lucruri pe care le puteți face pentru a conduce în siguranță și pentru a face tot posibilul pentru a le evita.

Pași

Metoda 1 din 14:
Poartă centura de siguranță.
  1. Imagine intitulată unitatea o mașină în siguranță Pasul 1
1. Cataramă pentru siguranță. Centurile de siguranță reprezintă o parte esențială a conducerii în siguranță. Înainte de a începe să conduceți, puneți-vă centura de siguranță și asigurați-vă că toți ceilalți din mașină poartă a lor. Dacă aveți copii în mașina dvs., verificați pentru a vă asigura că sunt îndoieli în mod corespunzător.
  • În 2017, Administrația Națională de Siguranță a Traficului (NHTSA) a raportat că centurile de siguranță au salvat aproape 15.000 de vieți.
Metoda 2 din 14:
Urmați limita de viteză.
  1. Imagine intitulată conduce o mașină în siguranță Pasul 2
1. Nu este doar legea - este pentru siguranța ta. Vitezele mai mari fac mai dificilă controlul vehiculului și reacționează dacă trebuie să evitați un accident. Limitele de viteză sunt concepute pentru a vă ajuta să vă păstrați în siguranță pe drum. Păstrați un ochi pentru semnele postate și asigurați-vă că urmați limita de viteză.
Metoda 3 din 14:
Rămâneți alertă și păstrați-vă ochii pe drum.
  1. Imagine intitulată conduce o mașină în siguranță Pasul 3
1. Tot ce este nevoie este de 3 secunde de distragere a atenției pentru a provoca un accident. Distribuitorii distrași sau inactivi sunt principalele cauze ale accidentelor auto. Aproape 80% din accidente apar în decurs de 3 secunde de la distragere. Rămâi concentrat pe drum în orice moment, astfel încât să puteți reacționa și evita accidentele potențiale. Dacă sunteți somnolență sau obosiți, trageți-vă pentru a apuca o ceașcă de cafea sau odihnă până când vă simțiți suficient de treaz pentru a conduce vehicule.
Metoda 4 din 14:
Utilizați regula de 3-4 secunde pentru a păstra o distanță sigură.
  1. Imagine intitulată conduce o mașină în siguranță Pasul 4
1. Păstrați o distanță de 3-4 secunde între dvs. și vehiculul din fața dvs. Cel mai probabil loc pentru tine de a intra într-un accident este chiar în fața ta. Alegeți un obiect fix ca un semn de circulație, așteptați ca autovehiculul din fața dvs. să o transmită și apoi să numărați cât timp trebuie să o treceți. Utilizați această regulă pentru a vă ajuta să mențineți suficientă distanță, astfel încât să puteți opri în siguranță și evitați accidentele.
  • Creșteți următoarea distanță o a doua condiție suplimentară, cum ar fi ploaia și ceața, precum și atunci când conduceți noaptea sau urmăriți un camion mare.
Metoda 5 din 14:
Ai grijă de alți șoferi.
  1. Imagine intitulată conduce o mașină în siguranță Pasul 5
1. Nu vă bazați pe alți șoferi să conducă perfect sau să fie considerați. Să fie considerați de alți șoferi, dar întotdeauna să fie atenți la ei. Nu presupuneți că vă pot vedea sau vă vor ieși din cale să vă permită să transformați sau să schimbați benzile. Dacă presupuneți că alți șoferi vor face greșeli, veți fi mai pregătiți să acționați când o fac.
Metoda 6 din 14:
Păstrați un ochi pentru motociclete și biciclete.
  1. Imagine intitulată conduce o mașină în siguranță Pasul 6
1. Să le acorde o atenție deosebită atunci când sunt lângă mașina ta. Utilizați semnalele de întoarcere pentru a le avertiza dacă intenționați să faceți o întoarcere sau să încetați. Adăugați o secundă suplimentară de următoarea distanță până la motociclete, de asemenea. În acest fel, aveți timp suplimentar pentru a încetini dacă trebuie să vă opriți brusc.
Metoda 7 din 14:
Utilizați semnalele de întoarcere ori de câte ori întoarceți sau modificați benzile.
  1. Imagine intitulată conduce o mașină în condiții de siguranță Pasul 7
1. Dați altor motoare un capete. Turn Signals Spuneți alte vehicule din jurul dvs. pe care intenționați să le schimbați benzile sau să faceți o întoarcere. Care le dă șansa de a se pregăti să încetinească sau să vă permită să fuzionați. Fiți amabili și în siguranță, folosind întotdeauna un semnal de întoarcere înainte de a fuziona sau încetini pentru a face o întoarcere.
  • În unele locuri, nu vă folosiți semnalul de întoarcere, vă poate obține un bilet.
Metoda 8 din 14:
Creșteți viteza pentru a fuziona într-o bandă.
  1. Imagine intitulată conduce o mașină în siguranță Pasul 8
1. Identificați un decalaj între mașini și evitați încetinirea. Puneți-vă semnalul de întoarcere și măriți viteza până când ajungeți la decalaj. Utilizați oglinzile și întoarceți-vă capul pentru a vă asigura că deschiderea este clară. Apoi, mutați mașina în bandă și vă mențineți viteza.
Metoda 9 din 14:
Utilizați banda stângă pentru trecerea.
  1. Imaginea intitulată unitatea o mașină în condiții de siguranță Pasul 9
1. Schimbați benzile și accelerați pentru a obține vehicule mai lente. Puneți-vă semnalul de întoarcere, așteptați o deschidere, astfel încât banda să fie clară și să vă deplasați în banda stângă. Accelerați și treceți vehiculul, puneți semnalul de întoarcere, așteptați o deschidere și apoi îmbinarea înapoi în banda dreaptă. Salvați banda stângă pentru trecerea numai.
Metoda 10 din 14:
Verificați oglinzile și petele orb.
  1. Imagine intitulată unitatea o mașină în condiții de siguranță Pasul 10
1. Păstrați o privire asupra lucrurilor pe care le puteți pierde. Fiecare mașină are pete orb în care oglinzile lor nu pot vedea. Verificați în spatele dvs. înainte de a schimba benzile sau înapoi mașina dvs., astfel încât să nu loviți accidental nimic.
Metoda 11 din 14:
Trageți dacă aveți nevoie să ajungeți la ceva.
  1. Imagine intitulată unitatea o mașină în siguranță Pasul 11
1. Nu încercați să ajungeți înapoi în spatele dvs. În afară de utilizarea telefoanelor, atingerea obiectelor este o altă cauză principală de conducere distrasă. În loc să încerce să ajungă la ceva, să tragi doar pentru o clipă, astfel încât să-l puteți lua în siguranță.
Metoda 12 din 14:
Puneți telefonul departe.
  1. Imagine intitulată conduce o mașină în siguranță Pasul 12
1. Îndepărtați tentația pentru ao verifica. Telefoanele sunt distragerea numărul unu pe drum. Chiar verificarea telefonului dvs. doar o clipă poate lua ochii de pe drum suficient de lungă pentru a provoca un accident. Plasați telefonul în geantă sau în consola centrală în timp ce conduceți astfel încât să nu utilizați. De asemenea, îl puteți seta la "Nu deranjați", astfel încât să nu auziți alerte în timp ce conduceți.
  • Trageți sau așteptați până când ajungeți la destinație pentru a vă verifica telefonul. Poate aștepta!
Metoda 13 din 14:
Nu beți niciodată și conduceți.
  1. Imagine intitulată conduce o mașină în siguranță Pasul 13
1. Aveți un driver desemnat sau sunați la o plimbare pentru a obține acasă în siguranță. Șoferii beți pot provoca accidente care pun viața în pericol. Dacă ați avut ceva de băut, jucați-l în siguranță și faceți altcineva. Dacă nu aveți pe nimeni altcineva să conduceți, să sunați la un cabină sau să utilizați o aplicație de partajare a călătoriei, cum ar fi Uber sau Lyft.
  • Dacă sunteți depreciat sau sub influența oricăror medicamente, este posibil să nu puteți conduce. Stai de pe drum și ai altcineva să conducă dacă poți.
Metoda 14 din 14:
Păstrați mașina bine întreținută.
  1. Imagine intitulată conduce o mașină în siguranță Pasul 14
1. Întreținerea preventivă poate menține mașina să funcționeze în siguranță. Verificați presiunea anvelopei, precum și suprafața de rulare a anvelopelor. Asigurați-vă că fluidele mașinii dvs. sunt umplute și bateria dvs. funcționează. Verificați manualul proprietarului și urmați programul de întreținere listat în acesta pentru a vă menține mașina în condiții de siguranță și în mod corespunzător.

sfaturi

Dacă vă pierdeți și trebuie să căutați cum să ajungeți undeva, trageți astfel încât să o puteți face în siguranță.
  • Dacă aveți pe cineva care călătorește cu dvs., întrebați-i dacă se pot ocupa de muzică și orice instrucțiuni pe care trebuie să le urmați, astfel încât să vă puteți concentra pe drum.
  • Avertizări

    Evitați să conduceți în condiții de conducere nesigure, cum ar fi furtuni severe sau drumuri înghețate.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar