Cum să cumpărați o mașină folosită

Obținerea unei mașini noi poate fi interesantă - mai ales dacă sunteți un cumpărător de mașini pentru prima dată. Este, de asemenea, o alegere excelentă dacă doriți un transport fiabil fără a cheltui o mulțime de bani. În același timp, cumpărarea unei mașini uzate poate fi frustrantă, mai ales dacă nu vă place să vă bucurați, sunt pe un buget limitat sau nu aveți prea mult timp să faceți cumpărături. Pentru a rămâne pe scaunul șoferului, faceți o mică cercetare înainte de a vă uita la mașini și aveți orice mașină pe care doriți să o cumpărați cu atenție înainte de a vă conecta la linia punctată.

Pași

Formulare de probă și calculator de plată

Probele contractului de vânzare a mașinilor utilizate

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Exemplu de factură de vânzare Dezvăluirea addendumului

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Exemplul calculatorului lunar al costurilor mașinii

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Partea 1 din 3:
Găsirea autoturismelor potențiale utilizate
  1. Imagine intitulată Cumpărați o mașină utilizată Pasul 1
1. Decideți cât de mulți bani doriți să cheltuiți. Dacă intenționați să achiziționați mașina cu numerar, știți deja suma exactă pe care o puteți petrece într-o mașină. Dacă intenționați să finanțezi, totuși, va trebui să vă revizuiți bugetul și să stabiliți cât de mult vă puteți permite pentru o plată lunară.
  • Valoarea plății dvs. lunare variază în funcție de termenul împrumutului, prețul total de achiziție al mașinii și scorul dvs. de credit. În general, plata dvs. lunară nu ar trebui să fie mai mare de 20% din venitul dvs. lunar.
  • Factorul în primele de asigurare, întreținerea și costurile cu combustibilul. Autovehiculele de import și de lux au, în general, costuri medii mai mari de întreținere anuale. Mașinile sportive și alte vehicule de înaltă performanță costă de obicei mai mult pentru a asigura.

Bacsis: Dacă intenționați să vă finanțarea mașinii, puteți lua în considerare aplicarea finanțării necompletate cu o bancă locală sau un uniune de credit. Veți obține de obicei o rată mai bună decât dacă ați finanțat printr-un dealer.

  • Imagine intitulată Cumpărați o mașină utilizată Pasul 2
    2. Decideți ce caracteristici sau caracteristici doriți și aveți nevoie. Faceți o listă prioritară a lucrurilor pe care le căutați într-o mașină, cum ar fi scaunele de pasageri, capacitatea de trasare, în picioare și eficiența combustibilului. Apoi căutați site-urile producătorului pentru modelele care funcționează cel mai bine pentru dvs.
  • Privind la cât de mult o mașină vinde pentru noi vă poate oferi o idee despre ceea ce ar putea costa mașina. De exemplu, dacă vă uitați la o mașină nouă care costă 20.000 de dolari, puteți presupune în siguranță că un model de același model de 5 ani ar costa aproximativ 10.000 de dolari.
  • Imagine intitulată Cumpărați o mașină utilă 3
    3. Identificați modelele din gama de prețuri care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs. Odată ce aveți o idee despre marcă și modele pe care vă interesează, puteți să vă dați seama de vârstele acelor mașini particulare care să se potrivească cu bugetul dvs. Rețineți că diferite mărci și modele se depreciază la rate diferite.
  • Este mai ales kilometrajul (numărul de kilometri sau kilometri mașina a fost condusă) care determină prețul unei mașini uzate. De exemplu, o mașină de 2 ani, cu doar 20.000 de kilometri (32.000 km), ar fi mai scumpă decât o mașină de 2 ani, cu 100.000 de kilometri (160.000 km) pe ea, orice altceva fiind egal.
  • Cererea pentru o mașină poate afecta, de asemenea, costul mașinilor uzate. De exemplu, dacă locuiți într-o zonă montană și SUV-urile sunt extrem de populare, nu este posibil să obțineți o afacere bună pe un SUV la nivel local, deoarece vânzătorii știu că cineva va cumpăra în cele din urmă vehiculul la orice preț pe care îl doresc.
  • Imagine intitulată Cumpărați o mașină folosită 4
    4. Aranjați unitățile de testare pentru autoturismele cu care nu vă familiarizați. Doar uita-te la un model pe un site web nu vă spune nimic despre modul în care mașina nu conduce sau cât de confortabil veți simți că conduceți-l. Dacă sunteți interesat de un anumit model, ieșiți și conduceți unul pentru a vedea cum se simte. De asemenea, puteți lua în considerare închirierea mașinii pentru un weekend pentru a obține o unitate de testare extinsă.
  • Închirierea unei mașini pentru o singură zi vă poate avertiza la probleme pe care nu le-ați fi observat la o unitate de testare de 10 minute. De asemenea, vă oferă posibilitatea de a conduce mașina de-a lungul rutelor normale la locul de muncă sau la școală.
  • Dacă aveți prieteni sau membri ai familiei care au acea mașină, puteți cere și opinia lor despre mașină. S-ar putea chiar să fiți capabili să conduceți să-l încercați, ceea ce ar putea să vă economisească ceva timp și bani.
  • Imagine intitulată Cumpărați o mașină utilizată Pasul 6
    5. Începeți să căutați mașina dvs. online. Site-uri web precum AutoTrader și Cargurus oferă o mare varietate de mașini uzate care sunt în prezent de vânzare. Puteți seta limite pentru căutarea dvs., cum ar fi vârsta, kilometrajul și alte caracteristici, astfel încât rezultatele dvs. să reflecte preferințele mașinilor dvs.
  • De asemenea, puteți să vă extindeți căutarea la nivel național sau să căutați în zone regionale mai mari pentru a vă uita la modul în care cererea locală ar putea afecta prețul mașinilor din zona dvs.
  • Unele mașini enumerate pe aceste site-uri sunt de vânzare de către proprietarii individuali, dar majoritatea sunt listate de dealeri. Informațiile de contact pentru vânzător sunt incluse în listare.
  • Există și alte site-uri web, cum ar fi Carvana și Vroom, care vă vor vinde o mașină complet online și vă vor livra.
  • Bacsis: Autoturismele second hand listate online vinde adesea rapid. Dacă vedeți o mașină care vă interesează, contactați vânzătorul și asigurați-vă că este încă disponibil.

  • Imagine intitulată Cumpărați o mașină folosită 8
    6. Vizitați reprezentanții locali pentru o selecție largă de mașini. Dealeri de automobile din apropierea dvs. au adesea sute de mașini folosite disponibile. În multe zone, reprezentanțele de mașini sunt grupate pe un singur drum sau într-o anumită parte a orașului, astfel încât să puteți vizita cu ușurință mai multe dealeri la un moment dat.
  • Unii dealeri se concentrează exclusiv pe mașinile uzate. Dealeri de mașini noi sunt de obicei asociate cu un anumit producător de mașini. Ofertele lor de mașini folosite pot fi în mare parte de la acel producător, dar vor avea și alte mașini pe care clienții le-au tranzacționat.
  • Bacsis: Este adesea posibil să mergeți la un dealer și să priviți mașinile din lot când reprezentanța este închisă, cum ar fi o duminică. Poate doriți să faceți acest lucru mai întâi dacă sunteți doar curios despre ceea ce este disponibil și nu doriți să vă îngrijiți de vânzători.

  • Imagine intitulată Cumpărați o mașină utilizată Pasul 9
    7. Scour listări de la vânzătorii individuali. Există mai multe forumuri online, cum ar fi Craigslist și pe Facebook Marketplace, care permit proprietarilor să-și vândă mașinile direct către alte persoane, în loc să treacă printr-un dealer sau un alt intermediar. Este posibil să puteți obține o afacere mai bună pe o mașină dacă o cumpărați direct de la proprietar.
  • S-ar putea să încercați și Autotempest. Acest site de agregator trage anunțuri auto Craigslist din mai multe zone, astfel încât nu trebuie să căutați Craigslist de mai multe ori. S-ar putea să găsiți o afacere mai bună dacă sunteți dispuși și capabili să călătoriți la o mică distanță pentru a obține mașina.
  • Fiți precauți atunci când cumpărați direct de la un individ. Adu-ți un prieten cu tine dacă te duci să te uiți la mașină și să întâlnești persoana în timpul zilei într-un loc public.
  • Partea 2 din 3:
    Evaluarea calității mașinii
    1. Imagine intitulată Cumpărați o mașină folosită 8
    1. Obțineți o mașină certificată utilizată dacă este posibil. Dealerii mai mari oferă adesea mașini folosite de dealer, care pot lua o mulțime de presupuneri din cumpărarea unei mașini uzate. Aceste mașini sunt de obicei doar câțiva ani, au avut doar un proprietar și au trecut printr-o inspecție amănunțită.
    • Automobilele certificate sunt de obicei cu o garanție limitată care va acoperi costul reparațiilor majore de 2 sau 3 ani.
    • Va plăti probabil un pic mai mult pentru o mașină certificată decât una dintre aceeași vârstă care nu a fost certificată. Cu toate acestea, dacă vă puteți potrivi în bugetul dvs., pacea minții poate fi merită să cheltuiți puțin mai mult.
  • Imagine intitulată Cumpărați o mașină utilizată Pasul 9
    2. Inspectați cu atenție interiorul și exteriorul pentru deteriorarea. În mod ideal, ar trebui să te uiți în mașină într-o zi însorită. Plimbați în afara mașinii și verificați pentru deteriorarea corpului și uzura anvelopelor. Apoi, verificați în interiorul mașinii pentru deteriorarea tapițeriei și uzurii pe cotiere, schimbările de viteze și volanul.
  • Acesta este momentul potrivit pentru a fi nitpicky. Orice daune pe care le vedeți, indiferent cât de mici, pot fi folosite pentru a negocia un preț mai mic pe vehicul.
  • Luați în considerare vârsta și kilometrajul mașinii atunci când evaluează uzura normală. De exemplu, dacă vă uitați la o mașină cu vârsta de 10 ani și are peste 100.000 de kilometri (160.000 km) pe ea, vă veți aștepta la schimbarea vitezelor și a volanului să prezinte semne de uzură.
  • Deteriorarea corpului poate fi, de asemenea, o indicație că mașina a fost distrusă și nu a fost reparată în mod corespunzător după aceea.
  • Sfat de experți
    Bryan Hamby

    Bryan Hamby

    Professional Auto Brokerbryan Hamby este proprietarul Brokerului Auto Broker, o brokeraj auto de încredere în Los Angeles, California. A fondat Clubul Auto Broker în 2014 dintr-o pasiune pentru autoturisme și un talent unic pentru personalizarea procesului de distribuție a mașinii pentru a fi pe partea cumpărătorului. Cu 1.400 de oferte închise și o rată de reținere a clienților de 90%, Focusul lui Bryan este de a simplifica experiența de cumpărare a mașinilor prin transparență, prețuri corecte și servicii clienți de clasă mondială.
    Bryan Hamby
    Bryan Hamby
    Professional auto broker

    Priviți mașina în timpul zilei pentru a vă asigura că puteți vedea probleme. Bryan Hamby of Auto Broker Club spune: "Când inspectați vehiculul, verificați uleiul pentru a confirma că a fost modificat recent și verificați orice sediment. De asemenea, verificați toate celelalte fluide pentru a vă asigura că sunt la nivelul și asigurați-vă că toate lucrările luminilor, inclusiv frânele, semnalele, evidențiate și luminile inverse. De asemenea, trebuie să verificați schimbătorul de viteze, electronica, trunchiul și anvelopa de rezervă, încuietorile ușii și starea interiorului vehiculului."

  • Imagine intitulată Cumpărați o mașină folosită de mașină 11
    3
    Luați mașina pentru o unitate de testare. Este o idee bună să testați conducerea unei mașini înainte de ao cumpăra, dar cu mașini uzate, unitatea de testare este esențială. Utilizați acest timp pentru a vă asigura că motorul funcționează fără probleme, frânele funcționează bine, iar mașina se poate întoarce și se inversează fără dificultate.
  • În plus față de acordarea atenției la problemele mecanice, luați în considerare dacă vă simțiți confortabil în mașină. Ar trebui să puteți regla scaunul astfel încât să puteți ajunge la pedale și unelte și să vedeți din toate oglinzile.
  • Variație: Dacă cumpărați o mașină printr-un dealer online, cum ar fi Carvana sau Vroom, de obicei aveți aproximativ o săptămână "Test Drive" mașina după ce vă este livrată înainte de vânzare este considerată finală.

  • Imagine intitulată Cumpărați o mașină utilizată Pasul 12
    4. Au mașina evaluată de un mecanic independent. Chiar și pentru o mașină certificată, au un mecanic care nu este asociat cu reprezentantul dealers peste mașină și să confirme că totul este în stare bună de funcționare. Dacă nu aveți un mecanic specific în care aveți încredere, puneți prietenii sau membrii familiei pentru o recomandare.
  • Dacă cumpărați mașina direct de la proprietar, nu luați mașina la mecanic pe care proprietarul îl recomandă. Aceștia pot avea o înțelegere cu proprietarul să scadă sau să nu raporteze probleme serioase cu mașina.
  • Bacsis: Dacă mașina are nevoie de reparații, dar totuși doriți să o cumpărați, întrebați mecanicul pentru o estimare scrisă. Puteți utiliza aceste informații pentru a negocia un preț mai mic pe mașină.

  • Imagine intitulată Cumpărați o mașină utilizată Pasul 12
    5. Citiți peste titlul mașinii. Titlul mașinii enumeră informații despre actualul proprietar al mașinii, o descriere a vehiculului și kilometrajul pe vehicul. Dacă titlul este recent, kilometrajul enumerat pe titlu trebuie să fie aproape (dacă nu este același) ca kilometrajul pe kilometrajul mașinii.
  • Uită-te la VIN (Numărul de identificare al vehiculului) enumerate pe titlu. Comparați-l cu VIN pe mașină și asigurați-vă că se potrivesc.
  • Aveți grijă de branduri de titlu, cum ar fi "salvare" sau "vehicul de inundații" Titluri. Acestea indică faptul că mașina are daune extinse. Vehiculele de salvare nu pot fi înregistrate în numele dvs. până când nu sunt reconstruite. Cu toate acestea, chiar și o mașină cu a "Salvarea reconstruită" titlul nu este neapărat în starea de conducere - aceasta înseamnă pur și simplu că are toate părțile sale.
  • Imagine intitulată Cumpărați o mașină utilizată Pasul 13
    6. Comandați înregistrarea istoricului titlului pentru mașină. O înregistrare a istoricului titlului vă spune dacă mașina a fost vreodată reconstruită sau salvată, deteriorată într-un inundații sau furate. Dacă s-au întâmplat oricare dintre aceste lucruri, mașina poate avea daune nevăzute sau alte probleme care o fac nesigure.
  • În SUA, puteți comanda o înregistrare a istoricului titlului de la unul dintre furnizorii listați la https: // VehiculeHistory.gov / nmvtis_vehiclehistorie.HTML. Acestea sunt companii private, astfel încât costul raportului variază. Unii furnizori oferă rapoarte mai detaliate decât altele.
  • Dacă problemele apar în înregistrarea istoricului titlului, dar totuși doriți să cumpărați mașina, utilizați aceste informații pentru a negocia un preț de achiziție mai mic.
  • Imagine intitulată Cumpărați o mașină utilă Pasul 14
    7. Evaluați raportul istoric al serviciului auto. Recordul istoricului titlului nu vă oferă neapărat toate informațiile despre modul în care mașina a fost îngrijită de proprietarii anteriori. Un raport istoric al serviciilor, disponibil de la companiile private (cum ar fi Carfax), vă va spune cât de mulți proprietari a avut mașina, unde a fost localizată mașina, indiferent dacă a fost implicată într-un accident și ce tipuri de reparații și alte servicii au fost făcute la mașină.
  • Informațiile din aceste rapoarte afectează, de asemenea, prețul final al mașinii. De exemplu, o mașină care a avut doar 1 proprietar, fără accidente și a fost deservită în mod regulat ar avea tendința de a fi mai scumpă decât o mașină identică care avea mai mulți proprietari și a fost implicată în câteva benders de fender.
  • Unii dealeri și vânzători individuali oferă aceste rapoarte către potențialii cumpărători gratuit. Dacă nu este oferit, le puteți întreba dacă ar deduce costul raportului de la prețul de achiziție al mașinii.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea achiziției dvs
    1. Imagine intitulată Cumpărați o mașină utilă Pasul 15
    1. Negociați prețul pe baza evaluării și cercetării dvs. Prețul oferit de dealer sau vânzător al unei mașini uzate este aproape întotdeauna negociabil. Utilizați informațiile pe care le-ați adunat la evaluarea mașinii pentru a încerca să obțineți prețul scăzut. Chiar dacă nu ați descoperit nici o problemă majoră, încă mai aveți o cameră mică de wiggle.
    • De exemplu, poate mașina este o mare valoare la un preț corect, dar nu este culoarea pe care o doriți. S-ar putea să spui ceva "Sunt foarte interesat de mașina asta, doresc doar că nu era albastră. Aceasta este aceeași culoare ca și mașina mea. Desigur, dacă ați fi dispuși să bateți puțin prețul, ar putea fi ceva ce aș putea trece."
    • Dacă mecanicul dvs. a indicat că vor fi necesare reparații majore în luna următoare sau astfel, puteți utiliza acest lucru pentru a obține o reducere semnificativă. De exemplu, ați putea spune "Mecanica mea a observat probleme cu servodirecția și estimează 800 de dolari pentru a le repara. Deci, cum despre voi plăti 7.200 de dolari în loc de 8.000 de dolari?"
    • De asemenea, puteți negocia pentru diverse add-on-uri în loc de un preț mai mic. De exemplu, ați putea spune "Din moment ce 8000 de dolari este oferta dvs. finală, ați fi dispus să aruncați într-o schimbare de ulei și covoare noi?"

    Bacsis: La negocierea prețului, acordați atenție prețului total al mașinii, nu cuantumul plăților lunare. Unii dealeri de mașini folosite încearcă să vă conecteze cu o plată lunară scăzută, dar după interese, veți ajunge să plătiți mai mult pentru mașina decât ați intenționat.

  • Imagine intitulată Cumpărați o mașină utilizată Pasul 16
    2. Obțineți orice politică de returnare sau garanție în scris. Cele mai utilizate mașini sunt vândute "ca și" Fără nicio garanție deloc. Cu toate acestea, autoturismele certificate și altele au o garanție limitată. Ia-o în scris și asigurați-vă că înțelegeți ce acoperă.
  • Unii dealeri de mașini folosiți vă vor spune ceva de genul "Dacă aveți probleme în luna următoare, faceți-o înapoi aici și o vom rezolva gratuit." Cu toate acestea, dacă nu sunt dispuși să pună asta în scris, nu veți avea nici o modalitate de ao aplica. Dacă trebuie să aduceți mașina, probabil că vor pretinde că nu au spus niciodată așa ceva și veți fi blocați cu factura.
  • În cazul în care dealerul sau vânzătorul oferă o politică de returnare, care ar trebui să fie, de asemenea, în scris. Dealerul poate spune "O conduceți timp de o săptămână. Dacă vă decideți că nu doriți să vă aduceți înapoi nici o întrebare." Dacă nu este în scris, este posibil să fiți blocați cu o mașină pe care nu o doriți.
  • Imagine intitulată Cumpărați o mașină folosită de mașină 17
    3. Treceți peste contract și alte documente. Când cumpărați o mașină de la un dealer, veți avea un teanc de documente pentru a trece și a semna înainte de a obține cheile și a conduce departe. Asigurați-vă că înțelegeți totul în aceste documente și că documentele sunt aceleași cu ceea ce ți-a spus dealerul.
  • Verificați dacă există spații goale din contract. Unii dealeri dezavantajați vă vor semna un contract cu blank, revendicând că nu vor să-și piardă timpul și le vor umple mai târziu. Invariabil, informațiile completate sunt diferite de ceea ce a promis dealerul dvs. Dar cu semnătura dvs. pe contract, nu puteți face nimic despre asta.
  • Dacă finanțarea este furnizată de dealer, asigurați-vă că înțelegeți rata dobânzii și termenul împrumutului. Aflați dacă există sancțiuni pentru plata împrumutului devreme.
  • Dacă cumpărați mașina direct de la proprietar, de obicei nu veți avea un contract scris formal sau o factură de vânzare. Cu toate acestea, dacă proprietarul a promis să facă ceva pentru dvs., asigurați-vă că obțineți acest lucru în scris, astfel încât să îl puteți aplica în instanță dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Cumpărați o mașină secundară 18
    4. Semnează contractul pentru a finaliza achiziția. Odată ce sunteți mulțumit că totul din contract este corect și sunteți gata să cumpărați mașina, semnați și întâlniți totul. Va trebui, de asemenea, să furnizați permisul de conducere și dovada asigurării. Nu plecați cu mașina până când tranzacția este finalizată. Un dealer fără scrupule vă poate permite să plecați cu mașina și să modificați mai târziu termenii acordului.
  • Puteți adăuga de obicei mașina în asigurarea dvs. înainte de ao achiziționa. Dacă din anumite motive, ajungeți să nu treceți cu achiziția, puteți să o scoateți. Dacă aveți autovehiculul finanțat, verificați acordul de finanțare pentru cerințele de asigurare. Creditorii necesită în mod obișnuit să menții o acoperire completă pe vehiculele finanțate.
  • Imagine intitulată Cumpărați o mașină uzată Pasul 19
    5. Transferați titlul și înregistrați-vă mașina. Odată ce vânzarea este completă, vânzătorul va completa informațiile pe partea din spate a titlului Transferați proprietatea a mașinii pentru tine. Veți fi apoi responsabili pentru plata oricăror impozite și înregistrarea mașinii în numele dvs.
  • Dacă cumpărați mașina de la un dealer, acestea vor avea grijă de transferul de titlu și de înregistrare pentru dvs. Taxele și taxele pentru înregistrare și transfer de titlu vor fi adăugate la prețul dvs. de achiziție. Cu toate acestea, dacă cumpărați de la un proprietar individual, va trebui să aveți grijă de toate acestea.
  • Dacă mașina dvs. este finanțată, creditorul dvs. va fi listat ca titular de licență pe titlu. Majoritatea creditorilor dețin titlul până când împrumutul este plătit, apoi vă trimit un titlu fără un titular de licență enumerat.
  • Bacsis: Dacă mașina dvs. este finanțată și aveți numerarul pentru a acoperi înregistrarea și comisioanele, cereți-i să plătească separat. Nu există nici un sens în plata dobânzilor la această sumă dacă nu trebuie să.

    sfaturi

    În timp ce procesul de evaluare a calității unei mașini uzate înainte de a cumpăra poate părea consumatoare de timp, este posibil să completați o evaluare aprofundată într-o zi sau două. Serviciul și rapoartele istoricului titlului, de exemplu, sunt disponibile instantaneu când le achiziționați online.

    Avertizări

    Acest articol adresează în primul rând cumpărarea unei mașini uzate în SUA sau Canada. Alte țări pot folosi o terminologie diferită sau pot avea cerințe suplimentare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar