Cum de a determina valoarea de piață corectă a unui vehicul

Înainte de a vă dona sau vinde mașina, este important să calculați valoarea de piață echitabilă (FMV). FMV vă va spune cât de mult merită mașina dvs. pe piața privată sau în scopuri fiscale. Deși nu este o știință exactă, introducerea detaliilor mașinii dvs. într-un site web al industriei de automobile, cum ar fi Edmunds, vă va oferi cea mai exactă evaluare. Puteți, de asemenea, să răsfoi anunțurile auto locale pentru a vedea ce mașini similare vin în zona dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Calcularea FMV a mașinii
  1. Imaginea intitulată determină valoarea de piață echitabilă a unui vehicul pas 1
1. Du-te la Edmunds (Edmunds.com) sau kelley albastru carte (KBB.com). Pe pagina principală a fiecărui site, căutați o filă sau o pictogramă care afirmă "prețul mașinii mele" sau ceva similar. După ce faceți clic pe această filă, vă va duce la un formular scurt pentru a completa. Site-ul web va utiliza apoi informațiile pe care le furnizați pentru a veni cu o estimare a valorii de piață pentru mașina dvs.
  • Aceste site-uri vă vor oferi o estimare gratuită în majoritatea cazurilor. Dacă alegeți să vă prezentați vehiculul de vânzare pe site-ul lor, pot exista taxe suplimentare.
  • Imaginea intitulată determină valoarea de piață corectă a unui pas cu pasul 2
    2. Introduceți în anul exact și model pentru vehiculul dvs. După ce părăsiți site-ul principal și vă îndreptați în categoria mașinii uzată, una dintre primele informații de informare pe care trebuie să le furnizați va fi data creației vehiculului și modelul (sau tipul de corp) pentru vehicul. Aceste informații trebuie să fie listate pe manualul proprietarului sau pot apărea chiar și în interiorul ușii șoferului.
  • Dacă sunteți incert al anului, introduceți într-o gamă de date. Dacă nu sunteți sigur în legătură cu modelul, căutați vehicule similare online până când găsiți unul care arată la fel ca al tău.
  • Imaginea intitulată determină valoarea de piață echitabilă a unui vehicul 3
    3. Furnizați kilometrajul mașinii. Uită-te la kilometrul de pe mașina dvs. și veți vedea o serie de numere care arată kilometrajul mașinii. Este posibil să trebuiască să activați mașina pentru a vedea acest afișaj pe vehiculele mai noi. Apoi, introduceți acest număr unde vi se solicită pe site-ul FMV. Puneți pur și simplu, mașinile cu mai puține mile sunt aproape întotdeauna mai mult decât cele cu multe mile.
  • Imaginea intitulată determină valoarea de piață echitabilă a unui pas cu pasul 4
    4. Conectați-vă numele zipcode sau numele orașului. Aceste informații permit site-ului să adapteze FMV-ul mașinii dvs. în zona dvs. particulară. Acest lucru este important deoarece FMV al unui vehicul poate trece în funcție de aprovizionare și de cerere. Dacă cererea de tip de mașină este ridicată în zona dvs., atunci FMV va reflecta acest lucru.
  • De exemplu, dacă locuiți într-o zonă a orașului, atunci vehiculele mai mici pot fi în cerere și ar putea ajunge cu FMV-uri ridicate.
  • Imaginea intitulată determină valoarea de piață corectă a unui pas cu pasul 5
    5. Listați toate opțiunile și facilitățile mașinii. Mergeți în jurul mașinii de la bara de protecție la bara de protecție și scrieți tot ceea ce face unic în comparație cu alte vehicule. Multe dintre aceste opțiuni vor fi pentru confortul sau confortul unui șofer, cum ar fi ferestrele electrice și încuietorile. De asemenea, ați putea înregistra bara de protecție cromată / oglinzile, AC, concurența ferestrei, trapa, interiorul din piele, extras de sistem de sunet și orice sisteme de ghidare.
  • Imaginea intitulată determină valoarea de piață corectă a unui vehicul de 6 ani
    6. Fii cinstit cu privire la starea mașinii tale. Uneori vă ajută să vă evaluați mașina în ceea ce privește exteriorul, interiorul și starea mecanică. Rețineți toate defectele din aceste zone separate. Apoi, citiți peste nivelurile oferite de site și alegeți cel care se potrivește cel mai mult vehiculului dvs.
  • De exemplu, o mașină care nu mai funcționează ar putea fi evaluată ca fiind "slabă" sau "nu rulează" în categoria mecanică.
  • Imaginea intitulată determină valoarea de piață echitabilă a unui pas cu pasul 7
    7. Salvați sau imprimați copii ale raportului final. După ce ați introdus în toate informațiile solicitate, faceți clic pe fila din partea de jos pentru a obține raportul dvs. de stabilire a prețurilor. Când raportul se retrage, citiți-l peste el. Apoi, salvați un PDF pe computer și tipăriți câteva copii pentru referință.
  • Cumpărătorii potențiali ar putea dori, de asemenea, o copie a estimării FMV. Acest lucru îi permite să știe că prețul dvs. solicitat este corect și rezonabil.
  • Metoda 2 din 3:
    Efectuarea altor comparații FMV
    1. Imaginea intitulată determină valoarea de piață corectă a unui vehicul 8
    1. Recunoașteți că FMV este diferit decât valoarea comercială. Potrivit serviciului de venituri interne, un FMV este o estimare a sumei de vânzări pe care un vânzător și cumpărător privat ar fi de acord cu un vehicul. În schimb, o valoare comercială este ceea ce ar oferi un dealer. De asemenea, este important să rețineți că FMV se calculează pe baza acțiunilor cumpărătorilor / vânzătorilor dispuși, nu la suferință.
    • Valorile comerciale pentru autoturismele uzate sunt, de asemenea, adesea modificate de dealeri pentru a stimula vânzările de vehicule. O estimare a FMV este mai consistentă.
  • Imaginea intitulată determină valoarea de piață echitabilă a unui pas al unui vehicul 9
    2. Introduceți în detalii de comparație rezonabile dacă nu știți informațiile exacte. Dacă sunteți în căutarea unei estimări pentru altcineva sau dacă studiați un vehicul mai vechi, este posibil să nu cunoașteți fiecare detaliu cerut de site. Este în regulă. Introduceți în mai mulți ani sau o serie de opțiuni pentru a crea o gamă de valori funcționale.
  • De exemplu, dacă știți că mașina a fost făcută la sfârșitul anilor 1990, intrați în 1996, 1997, 1998 și, 1999. Rețineți cum diferă valorile cu fiecare an.
  • Imaginea intitulată determină valoarea de piață echitabilă a unui vehicul pas cu pasul 10
    3. Comparați mașina dvs. către alții în prezent de vânzare. Uită-te la lista de automobile din ziarul dvs. local. Sau, mergeți la un site web de vânzări auto folosit, cum ar fi Autotrader.com, introduceți în codul poștal și căutați mașini similare din zona dvs. Notați prețurile solicitate pentru mașinile similare cu propria dvs.
  • De exemplu, dacă vindeți un Mustang din 1999 și vedeți un model din 2000 în hârtia dvs. locală, notați prețul. Este probabil un pic mai mare decât FMV-ul mașinii dvs., dar poate fi destul de aproape de el.
  • Metoda 3 din 3:
    Schimbarea FMV a mașinii
    1. Imaginea intitulată determină valoarea de piață echitabilă a unui vehicul pasul 11
    1. Ajustați-vă FMV dacă luați un timp pentru a vă vinde mașina. FMV-ul mașinii dvs. este specific de timp, ceea ce înseamnă că se poate schimba dacă luați luni sau chiar ani pentru a vă dona sau vinde vehiculul. În fiecare lună sau astfel să vizitați site-urile estimate și să introduceți informațiile mașinii dvs. pentru a obține o FMV actualizată. De asemenea, puteți dori să modificați prețul de solicitare a mașinii pe baza acestei noi estimări.
    • De exemplu, puteți constata că FMV pentru un convertibil ar putea deveni de fapt în timpul lunilor mai calde, deoarece acestea sunt mai solicitate.
  • Imaginea intitulată determină valoarea de piață echitabilă a unui vehicul de 12 ani
    2. Curățați mașina în interior și în afara. Puteți face acest lucru singur sau îl puteți lua într-un loc de detaliere. Dacă puteți elimina orice imperfecțiuni, cum ar fi petele de pe tapițerie, atunci acest lucru va crește valoarea mașinii. Dacă aveți câteva dnei pe exterior, cumpărați vopsea de atingere și faceți aceste corecții.
  • Detaliile profesionale pot fi costisitoare. Se cântărește beneficiile unui FMV amplificat față de costul de curățare.
  • Imaginea intitulată determină valoarea de piață echitabilă a unui vehicul 13
    3. Plătiți un mecanic pentru a evalua și a rezolva orice probleme mecanice. Dacă mașina dvs. este mai nouă sau colectivă, luați-o un mecanic local, de încredere și cereți-i să îl evalueze pentru orice problemă. Apoi, decideți dacă costul de fixare a acestor probleme va stimula FMV-ul dvs. suficient pentru a garanta cheltuielile. Chiar și reparații minore, cum ar fi înlocuirea ștergătoarelor de ferestre, ar putea să se plătească dacă puteți raporta o evaluare mai mare pentru vehiculul dvs.
  • sfaturi

    Dacă alegeți să vă donați vehiculul pentru o caritate, asigurați-vă că obțineți o chitanță care arată numele lor, data donării și descrierea bună a mașinii dvs. Acest lucru va face mai ușor deducerea FMV a mașinii de la impozitele dvs.

    Avertizări

    Numai o donație la o "caritate calificată" poate fi dedusă din taxele dvs., conform IRS. Verificați site-ul IRS pentru o listă de organizații aprobate.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar