Cum să contestați o pierdere totală de asigurare pe o mașină

Dacă ați fost într-un accident auto, compania dvs. de asigurări va compara costul de reparații la valoarea vehiculului dvs. Dacă costul de reparare este aproape sau mai mult decât valoarea, asigurătorul dvs. va declara vehiculul dvs. o pierdere totală (sau "a totalizat") și vă compensați pentru valoarea vehiculului dvs., mai degrabă decât costul reparațiilor. Calculele utilizate de asigurătorii auto aplică statutul de pierdere totală la un număr mare de vehicule în fiecare an. Indiferent dacă credeți că compania de asigurări a subliniat mașina dvs. sau credeți că mai are suficientă viață pentru ao salva, puteți lua măsuri pentru a contesta o pierdere totală și, sperăm, convingerea de asigurări să-și schimbe poziția.

Pași

Partea 1 din 2:
Obținerea unei estimări de la compania dvs. de asigurări
  1. Imaginea intitulată disputa o pierdere totală de asigurare la o mașină pas 1
1. Sunați compania dvs. de asigurări. Dacă puteți conduce vehiculul dvs. acasă, eliminați-l din scena accidentului. Dacă autovehiculul dvs. este inoperabil, contactați compania dvs. de asigurări de la scenă. Când vă apelați compania de asigurări pentru a raporta accidentul, un reprezentant vă va cere informații, inclusiv anul, marca, modelul și o descriere a daunelor.
  • Reprezentantul va începe, probabil, calculul probabilității ca cazul dvs. să fie o pierdere totală, dar nu vă va spune neapărat că el sau ea face aceste calcule.
  • Reprezentantul va organiza ca vehiculul dvs. să fie remorcat din scena accidentului, dar dacă mașina dvs. este probabil să fie o pierdere totală în funcție de calcule, mașina dvs. poate fi remorcată direct într-o curte de salvare pentru a salva compania de asigurări costul costului Având în vedere mașina A de la un garaj într-o curte de salvare după ce reclamația este decontată.
  • Întrebați întotdeauna unde va fi remorcat mașina dvs. și cereți-o să o livreze la un garaj sau un mecanic în loc de o curte de salvare.
  • Imagine intitulată dispută o pierdere totală de asigurare asupra unei mașini Pasul 2
    2. Așteptați o decizie. Odată ce compania dvs. de asigurări inspectează mașina sau efectuează mai multe calcule, vă vor contacta cu decizia lor. Dacă consideră că mașina dvs. să fie totalizată, vă vor oferi o sumă de bani bazată pe ceea ce cred că mașina merită înainte de coliziune. Asigurătorul va cere în mod obișnuit să alocați titlul mașinii companiei de asigurări atunci când plătesc cererea. Ei pot vinde mașina într-o curte de salvare pentru a compensa cheltuielile lor.
  • Majoritatea statelor au stabilit "Pragul total de pierdere" prin lege. Dacă costul de reparații este mai mic decât pragul, atunci societatea de asigurări nu poate declara o pierdere totală și trebuie să plătească pentru reparații. Pragul variază de la 100% din valoarea mașinii până la 50% în diferite state. Dacă nu există niciun prag stabilit de lege, asigurătorul va totaliza mașina dacă costul de reparații plus valoarea de salvare este mai mare decât valoarea vehiculului înainte de coliziune.
  • Imagine intitulată disputa o pierdere totală de asigurare pe o mașină pas 3
    3. Solicitați raportul și revizuiți-l. Decizia companiei de asigurări de a vă aduce mașina și vă oferă o anumită sumă se bazează pe un raport scris. Adresați-vă reprezentantului să vă trimiteți prin e-mail o copie a raportului. Apoi examinați raportul pentru orice inexactitate sau informații lipsă.
  • De exemplu, asigurați-vă că kilometrajul mașinii este exactă și că sunt menționate orice actualizare sau caracteristici opționale. Acestea pot avea un impact mare asupra valorii unui vehicul.
  • Partea 2 din 2:
    Disputând pierderea totală
    1. Imaginea intitulată disputa o pierdere totală de asigurare pe o mașină pas 4
    1. Strângeți înregistrările. Dacă credeți că compania de asigurări a subliniat mașina dvs. în raportul lor, adună și copiază toate înregistrările pe care le-ați arătat că mașina dvs. a fost valoroasă și bine întreținută. Acestea includ chitanțe și alte dovezi ale:
    • Caracteristici opționale
    • Upgrade-uri, add-on-uri și personalizări
    • Reparații
    • Întreținere periodică
    • Orice documente pe care le-ați primit de la proprietarul anterior al mașinii
  • Imagine intitulată disputa o pierdere totală de asigurare a unei mașini Pasul 5
    2. Faceți o cercetare. Petreceți o anumită perioadă de a găsi dovezi că asigurătorul dvs. a subliniat vehiculul dvs. sau supraevaluat costul de reparații. Kelley Blue Book este un loc bun pentru a începe. KBB este autoritatea în valorile mașinii și vă permite să calculați valoarea vehiculului dvs. cu referire la starea sa și la locația dvs. geografică. De asemenea, puteți găsi înregistrări de securitate online sau într-un ziar pentru a face și modelul într-o condiție similară în zona dvs. În cele din urmă, este posibil să aveți un citat pentru reparații de la un mecanic. Luați-l sau ea să pună citatul în scris.
  • Proprietarii de vehicule sunt adesea surprinși să afle că mașina lor sa depreciat substanțial de când au cumpărat-o. Amintiți-vă că valoarea mașinii dvs. se bazează pe valoarea de revânzare, nu pe ceea ce ați plătit pentru el.
  • Imaginea intitulată disputa o pierdere totală de asigurare la o mașină Pasul 6
    3. Trimiteți înregistrările și cercetarea companiei de asigurări. Adjusterii de asigurare ar fi trebuit să pregătească raportul inițial prin calcularea valorilor și costului mediu al reparațiilor pentru vehicule similare din zona dvs. Trimiteți o colecție detaliată de dovezi care arată că evaluările adjusterului au fost inexacte. Adjusterul va examina documentația dvs. de susținere.
  • Faceți propriile calcule prin medierea valorilor mai multor vehicule comparabile diferite în zona dvs. Adjusterul vă va verifica cu siguranță matematica, dar dovezile dvs. vor fi mai convingătoare dacă prezentați concluzia cercetării în față.
  • Image intitulată disputa o pierdere totală de asigurare la o mașină de mașină 7
    4. Solicitați o apreciere. Compania dvs. de asigurări poate sau nu să fi avut vehiculul evaluat în persoană. Re-citiți polița de asigurare sau întrebați dacă politica dvs. vă garantează dreptul la o evaluare independentă. Compania de asigurări va angaja fie un evaluator să inspecteze vehiculul dvs., fie că vă poate oferi pur și simplu mai mulți bani pentru a rezolva cererea și pentru a evita probleme de angajare a unui evaluator. Adjusterul poate dori, de asemenea, să evite posibilitatea ca noua evaluare să fie substanțial mai mare decât evaluarea inițială.
  • Imaginea intitulată dispută o pierdere totală de asigurare la o mașină Pasul 8
    5. A negocia. Compania dvs. de asigurări are o mulțime de putere în declararea unui vehicul o pierdere totală, deoarece au banii de care aveți nevoie pentru a vă repara mașina sau cumpărați unul nou. Cu toate acestea, dacă vă puteți permite să așteptați, puteți exercita o anumită putere proprie, refuzând să se stabilească imediat. Adjusterele de asigurare sunt de obicei sub o mulțime de presiuni pentru a soluționa rapid cazurile. Unele surse raportează că adjuperii au de obicei discreție pentru a crește o sumă de decontare cu până la 500 de dolari în timpul negocierilor. Pentru a obține mai mult, va trebui să prezentați dovezi convingătoare că calculele lor inițiale au fost oprite și demonstrați că nu vă grăbiți să vă soluționați.
  • Image intitulată disputa o pierdere totală de asigurare pe o mașină de mașină 9
    6. Luați în considerare depunerea unei plângeri la Departamentul de Asigurări. Companiile de asigurări sunt obligate prin lege să soluționeze pretențiile cu bună-credință. Dacă credeți că asigurătorul dvs. a acționat în mod rea, făcând o ofertă nerezonabil scăzută, puteți depune o plângere la Departamentul de Asigurări al statului dvs. Puteți găsi un director de linkuri către fiecare departament al site-ului de reclamație al consumatorilor de asigurare Aici. De obicei, puteți trimite plângerea online printr-un formular electronic, oferind informațiile dvs. de contact și detaliile plângerii dvs. Departamentul va investiga cererea dvs. pentru potențialele aspecte de reglementare și încălcări ale legii și poate media problema pentru dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Acest articol nu este destinat ca informații juridice și nu oferă consultanță juridică. Dacă aveți nevoie de consultanță juridică, contactați un avocat licențiat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar