Cum să verificați amortizoarele

Dacă vă simțiți ca calitatea călătoriei vehiculului dvs. nu este ceea ce obișnuia să fie, este o idee bună să știți cum să verificați amortizoarele. Este destul de simplu și ușor de făcut. Și vă poate salva de la o vizită inutilă la un garaj sau invers, indicați că aveți nevoie pentru a obține mașina unui profesionist.

Pași

  1. Imagine intitulată Verificați amortizoarele de șoc Pasul 1
1. Observați mașina din față. Cu mașina pe o suprafață plană, ar trebui să apară un nivel perfect, eu.E. ambele părți fiind aceeași înălțime de pe suprafață.
  • Dacă știți de fapt specificațiile suspensiei mașinii, puteți măsura înălțimea. Dacă înălțimea este la sau sub specificațiile minime, atunci ar trebui să luați mașina unui profesionist pentru o evaluare și reparații ulterioare. Fiind la "minim" este doar asta. Nu mai este la ideal și ceva sa schimbat.Imagine intitulată Verificați amortizoarele de șoc Pasul 1Bullet1
  • Imagine intitulată Verificați amortizoarele de șoc Pasul 2
    2. Împingeți în jos pe partea din față a mașinii pentru a testa pentru amortizoare slabe. Acesta nu este un test științific și este oarecum subiectiv. Dar poate fi util atunci când este luat împreună cu alte verificări făcute.
  • Stați în fața mașinii și plasați-vă cu grijă piciorul pe bara de protecție sau la genunchi pe o suprafață care nu va dent sau se îndoaie - nu trebuie să fie centru. Schimbați greutatea pe acel punct, împingând mașina în jos. Apoi scoateți rapid piciorul sau greutatea. Mașina ar trebui să renunțe și să se întoarcă în poziția inițială, mai degrabă rigidă, fără a continua să se rătăcească. Dacă se blochează mai mult de câteva ori, aceasta este o indicație că probabil amortizoarele de șoc sunt slabe.
  • Imagine intitulată Verificați amortizoarele de șoc Pasul 3
    3. Inspectați vizual struturile sau amortizoarele. Căutați semne de lichid care este sau a rulat în jos amortizorul de șoc. Dacă este prezent, atunci amortizoarele dvs. ar putea fi rele. Odată ce sigiliile încep scurgeri, amortizorul de șoc devine ineficient.
  • Va trebui să obțineți mașina într-un garaj pentru a vă confirma observațiile și înlocuiți amortizoarele. Rețineți că doriți să obțineți o confirmare că piesele lichide pe care le-ați observat sunt într-adevăr emise de etanșările de șocuri scurgeri. Ar putea fi ușor doar ceva stropit de pe drum.
  • sfaturi

    Nu schimbați niciodată un singur amortizor. Ele ar trebui să fie cel puțin schimbate în perechi (atât în ​​față, fie ambele spate). Dacă înlocuiți absorbanții de șocuri OEM, se recomandă schimbarea tuturor celor patru. Dacă cineva este rău, ceilalți nu sunt departe.
  • Înțelegeți că amortizoarele de testare sunt foarte importante. Sondajele indică în mod clar că majoritatea șoferilor nu realizează că starea de absorbție a șocurilor este esențială pentru siguranța vehiculelor. Furnizarea unei experiențe confortabile și plăcute de călărie este de fapt un produs secundar al funcției de absorbție a șocului, nu a obiectului. Controlul vehiculului și reducerea uzurii pe restul suspensiei sunt lucrările primare ale amortizoarelor de șoc. Confortul și manipularea provin din designul general al vehiculului și întregul său sistem de suspensie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar