Cum să condiționați părul curbat

Având în vedere părul tău curat poate fi o provocare, mai ales dacă se usucă sau deteriorat! Tratamentele regulate de condiționare, remedii naturale de ulei și condiționarea profundă vă pot ajuta să vă restabiliți buclele la gloria lor naturală și să împiedice pagube suplimentare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind condiționer regular
  1. Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 1
1. Alegeți un balsam la alegere. Asigurați-vă că utilizați șampon și balsam care vă place. Uită-te la etichetă și asigurați-vă că este formulat pentru părul curat.
  • Formulele de lumină cu hidratante ușoare sunt cele mai bune pentru buclele de culoare și părul uleios. Formulele mai groase sunt mai bune pentru buclele mai stricte și părul mai uscat.
  • Buclele sau zgomotele strânse vor avea nevoie de de obicei un balsam de cremă.
  • Buclele uscate vor avea nevoie de un balsam cu hidratante grele sau uleiuri.
  • Pentru buclele deteriorate, cumpărați un balsam special pentru părul deteriorat.
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 2
    2. Aplicați balsamul. Părul curly tinde să vadă cea mai mare uscare și deteriorare la capete, deoarece capetele sunt cea mai veche parte a părului. Concentrați-vă pe condiționarea capetelor și apoi lucrați până la rădăcini. Utilizați mai multe pe capete și foarte puțin la rădăcini - acest lucru vă va ajuta să vă mențineți forma naturală a părului prin prevenirea acumulării uleioase la rădăcini.
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 3
    3. Lăsați balsamul să stea timp de cinci până la douăzeci de minute. Păstrați balsamul în părul dvs. timp de cel puțin cinci minute. Puteți crește timpul la cincisprezece sau douăzeci de minute dacă părul este grav deteriorat sau neobișnuit de uscat.
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 4
    4. Clătiți-vă părul cu apă rece. Clătiți bine părul, folosind apă rece pentru a bloca uleiurile naturale ale părului și vă ușurează părul prin etanșarea cuticulei. Ridicați degetele sau un pieptene de dinți largi prin părul dvs. pentru ao detașa în timp ce clătiți.
  • Folosirea unui pieptene de dinți larg este deosebit de utilă pentru părul texturat strâns înfășurat.
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 5
    5. Utilizați un produs de plecare (opțional). Multe companii fac din climatizoarele sau măștile de păr, în special pentru părul curat. Acestea pot oferi părului dvs. protecția suplimentară și vă pot administra părul curat puțin mai ușor. Aplicați în conformitate cu instrucțiunile de pachete, plecați și stilul părului dvs. ca de obicei.
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 6
    6. Lăsați părul să se usuce. Uscarea cu aer este cea mai bună modalitate de a preveni deteriorarea și frizul la părul curat. Dacă, în general, se bazează pe uscarea prin suflare pentru a vă ajuta să vă stilului, încercați alte metode răsuci sau îndreptați-vă parul tau.
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 7
    7. Transformați uneltele de styling de căldură la cel mai mic cadru. Prea multă căldură vă poate deteriora părul curbat! Dacă utilizați un cordon, o îndreptare sau un pieptene fierbinți, setați-l la cea mai mică temperatură posibilă. Dacă utilizați un Curler, obțineți un diametru larg unul pentru a preveni suprasolicitarea pe păr.
  • Metoda 2 din 3:
    Condiționarea cu uleiuri
    1. Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 8
    1. Alegeți uleiul potrivit pentru părul dvs. Uleiurile sunt o modalitate naturală de a vă condiționa părul curat fără a utiliza substanțe chimice sau acumularea produsului riscant. Ce fel de ulei este cel mai bun pentru dvs. depinde de textura părului și de propriile preferințe.
    • Oilul Jojoba este un ulei extra-ușor care se simte mai puțin gras decât alte opțiuni. Este bine pentru toate părul curl, dar este deosebit de util pentru buclele de lumină.
    • Uleiul de cocos este excelent la penetrarea părului pentru a restabili forța și este ideal pentru părul african-american. Unii oameni nu pot să-i placă mirosul de ulei de cocos.
    • Uleiul de măsline sau uleiul de măsline sunt uleiuri de grosime medie, pentru buclele medii și strânse. În afară de înmuierea părului și asigurarea strălucirii, uleiul de măsline poate ajuta cu scalpul mâncărime și mătreață. Țineți cont doar că uleiul de măsline are un miros puternic pe care nu îl place toată lumea.
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 9
    2. Încălziți uleiul cu apă caldă. Uleiul cald este mai ușor de utilizat pe păr, deoarece este de obicei în formă lichidă. Nu-l încălzi în cuptorul cu microunde sau pe un stovetop - acest lucru poate provoca arsuri! În schimb, puneți recipientul de ulei într-un castron de apă caldă până când se simte cald în exterior.
  • Este necesar să se încălzească ulei de nucă de cocos până când se topește, deoarece uleiul de nucă de cocos este solid la temperatura camerei. Cu toate acestea, în cazul în care aerul este suficient de cald, se poate topi pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 10
    3. Protejați-vă îmbrăcămintea. Uleiul poate marca în mod permanent hainele, deci asigurați-vă că ați pus pe capătul, șorțul sau ploaia de coafură Poncho peste hainele voastre înainte de a începe.
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 11
    4. Frecați uleiul în părul dvs. din capete în sus. Utilizați aproximativ 1 uncie (30 ml) pentru a începe și creșteți dacă este necesar. Începeți în partea de jos a părului și lucrați în sus, frecați uleiul în părul în timp ce utilizați degetele sau un pieptene de dinți la deturnare. Aveți grijă să nu răspândiți petrolul direct pe scalpul dvs. - acest lucru vă poate confrunta porii!
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 12
    5. Lăsați uleiul să vă saturați părul timp de cinci până la douăzeci de minute. Permiterea părului dvs. pentru a absorbi uleiul ajută la menținerea nutrienților și repararea daunelor. Lăsați uleiul în aproximativ cinci minute. Dacă părul dvs. este grav deteriorat, îl puteți lăsa până la douăzeci de minute.
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 13
    6. Clătiți părul cu apă rece. Apa rece ajută la blocarea tratamentelor de petrol. Clătiți uleiul poate dura mult mai mult decât clătirea regulator regular, deci asigurați-vă că obțineți toate uleiurile! Lăsând părul saturat în ulei va face să pară gras. Lăsați părul să se usuce după aceea.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind tratamente de condiționare profundă
    1. Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 14
    1. Alegeți un balsam profund. Construirea profundă ajută părul extra-curl sau frizzy. Este deosebit de bun pentru tratarea părului deteriorat! Asigurați-vă că acest lucru profund este făcut pentru părul curat - cele mai bune condiții adânci pentru părul dvs. va avea ingrediente ca untul de shea, ulei de avocado, keratină, ulei de argan și ulei de nucă de cocos. De asemenea, puteți cumpăra produse de protecție profundă cu proteine ​​pentru a trata părul deteriorat grav - căutați ingrediente precum colagenul hidrolizat, panhenolul, proteina de soia sau glicoproteina.
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 15
    2. Aplicați în conformitate cu indicațiile produsului. Lucrați de la capete la rădăcini la fel ca tine cu balsam regulat.
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 16
    3. Aplicați căldura (opțional). Acesta este un pas opțional, dar căldura se va deschide cuticulele părului dvs., permițând să pătrundă balsamul să pătrundă mai profund. Folosirea uscătoarelor de suflare pe părul dvs. curat poate le deteriora, așa că, în schimb, se umezesc trei sau patru prosoape de mână cu apă rece, le strângeți și cu microunde până la fierbinte, aproximativ 1-2 minute. Înfășurați prosoapele din jurul capului și lăsați-l timp de 5-10 minute.
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 17
    4. Clătiți-vă părul cu apă rece. Clătiți bine părul cu apă rece pentru a îndepărta balsamul. Puteți să vă dezghețați părul cu degetele sau cu un pieptene de dinți largi.
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 18
    5. Spala-ti parul. Spălați-vă părul ca de obicei, cu șampon realizat pentru părul curat. Asigurați-vă că vă spălați părul într-o mișcare descendentă înainte de clătire - acest lucru împiedică încurcările! Puteți utiliza un balsam regulat după aceea pentru a ajuta la blocarea în condiționarea profundă, dar nu este necesară.
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 19
    6. Părul tău. Dacă aveți păr lung, împărțiți-l în 6-8 secțiuni pentru o manipulare mai convenabilă. Detați-vă părul cu degetele sau cu un pieptene cutanate, dacă este necesar, dar fiți blânzi, deoarece părul umed este mai vulnerabil la deteriorare.
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 20
    7. Aplicați produse suplimentare. Dacă intenționați să utilizați role, produse de coafură de păr sau o mască de păr de păr, mergeți înainte și puneți-le acum înainte de a lăsa părul uscat.
  • Imagine intitulată Stare Curățată Pasul 21
    8. Repetați în mod regulat! Constrângeri adânci nu sunt făcute pentru utilizarea de zi cu zi, dar ar trebui să le utilizați în mod regulat. Dacă părul dvs. este foarte deteriorat, o condiție profundă în fiecare săptămână. Dacă nu este, o dată pe lună este bine!
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Sulfații (cum ar fi laurentul de amoniu sulfat sau laurii sulfat de sodiu) se găsesc în majoritatea șampoanelor și pot fi uscate și dăunătoare pentru părul curat. Luați în considerare utilizarea achiziționării unui șampon fără sulfat, Nu șamponare sau spălarea cu balsam numai ("co-spălare"), care sunt tehnici populare printre multe femei afro-americane.
  • Luați în considerare o coafură protectoare, cum ar fi panglici sau răsturnări. Acestea pot fi lăsate într-o lună sau două, reducând deteriorarea de la expunere. Nu lăsați stilul timp de mai mult de două luni sau poate provoca maturi severe.
  • Părul curly are nevoi diferite în timpul unor sezoane diferite. În timpul verii, utilizați mai multe produse lichide și / sau reduceți cantitatea de produse de frunze, pentru a preveni definiția Frizzing și de creștere. În timpul iernii, treceți la produse mai grele, cremă și utilizați mai multe condițione pentru a combate aerul uscat, wintry.
  • Condiționarea este deosebit de importantă după înot în ocean sau apă clorurată.
  • Avertizări

    Dacă utilizați uleiuri esențiale, diluați-le mai întâi cu un ulei mai subțire (nu apă) înainte de a le folosi în orice parte a corpului - fie păr sau piele.
  • Soarele poate deteriora părul. Căutați un balsam care include protecție solară sau purtați o pălărie sau o eșarfă largă când în soarele luminos.
  • Nu periați părul curat. Acest lucru poate provoca ruperea și ruina forma naturală a buclelor dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar