Cum să vă îngrijiți părul curat uscat

Părul curly este distractiv, bouncy, frumos, dar poate fi o durere de cap atunci când aveți de-a face cu uscăciunea și frizzul care vine împreună cu el. Din fericire, păstrând buclele sănătoase este doar o chestiune de tăiere a spălărilor săptămânale, alegând produse bune și folosind o mulțime de balsam. Cu rutina potrivită, vă puteți ajuta buclele să devină netede, strălucitoare și definite în cel mai scurt timp.

Pași

Metoda 1 din 3:
Spălarea și hidratarea părului
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul uscat Pasul 1
1. Aplicați un balsam profund chiar înainte de a ajunge în duș. Lucrați o cantitate liberală de condiționare profundă în secțiunea părului dvs. pe secțiune, tragându-vă buclele și acoperirea fiecărui strand. Cu atât mai mult și mai groaznic părul tău și cu atât mai strâns buclele tale, cu atât mai multe va avea nevoie. Puneți-o sub un capac de duș și hop în duș, spălați mai întâi corpul.
  • Odată ce ați păstrat capacul timp de aproximativ 10 minute, scoateți-l și spălați-vă părul ca de obicei.
  • Aplicarea condiționarului înainte de duș și acoperirea acestuia sub un capac de duș vă va oferi părului un impuls suplimentar de hidratare ca abur din cablurile de duș în umiditate din balsam.
  • De asemenea, puteți înlocui balsamul adânc pentru uleiul de nucă de cocos, care este un hidratant eficient pentru firele Curly.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul uscat Pasul 2
    2. Utilizați un șampon fără sulfat sau un balsam de curățare pentru umiditate suplimentară. Scoateți capacul de duș și aplicați fie un șampon fără sulfat, fie, dacă părul dvs. are nevoie de umiditate suplimentară, un balsam de curățare. Masați-l în scalpul și coroana capului, apoi clătiți. Dacă utilizați un balsam de curățare, lăsați-l să se înmoaie pentru câteva minute înainte de clătire. Apoi, clătiți-o cu apă rece pentru a vă sigila cuticula părului și adăugați strălucire.
  • Sulfații sunt agenți de curățare găsiți în cele mai multe șampoane tradiționale, dar pot provoca bucle pentru a merge frizzy și uscat. Folosind un șampon fără sulfat, vă va păstra buclele bouncy și netedă.
  • Puteți face propriul balsam de curățare prin amestecarea unei cantități mici de șampon cu o mulțime de condiționare. Utilizați acest amestec în loc de șampon pentru o rezistență suplimentară Frizz-Banishing.
  • Șamponul este menit să îndepărteze uleiul din păr, dar dacă părul dvs. este deja foarte uscat, este posibil să nu aveți nevoie să utilizați niciunul. Folosind un balsam de curățare de casă, vă va curăța părul fără a-și îndepărta uleiurile naturale.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul uscat Pasul 3
    3. Aplicați un balsam adânc la părul dvs. de la mijlocul lungimii la vârf. După spălarea părului cu șampon sau balsam de curățare, se toarnă o cantitate de dimensiuni de dimensiuni adânci în palmă și scrunch-o bine prin părul tău, lucrând de la aproximativ jumătate în jos până la sfaturi. Lăsați-o în câteva minute, apoi clătiți ușor.
  • Încercați să lăsați un balsam rezidual în părul dvs. pentru a vă oferi fire un impuls suplimentar.
  • Alegeți un balsam profund care este formulat pentru părul curat.
  • Dacă părul tău se simte într-adevăr uscat, înmuiați-l cu umiditate prin "co-spălare" sau spălarea cu balsam și nici un șampon sau balsam de curățare. Pur și simplu scoateți părul umed și aplicați balsamul ca de obicei.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul uscat Pasul 4
    4. Pietre părul în duș înainte de uscare. Apuca un pieptene largi și lucrați prin noduri în timp ce încă mai aveți balsam în părul tău. Balstelerul va ajuta pieptele să alunece prin firele dvs. fără a prinde sau provoca ruperea. Acest lucru face ca procesul să fie mai ușor și nu va provoca frică ca pieptănat după duș.
  • Începeți să detașați la sfaturile părului și să lucrați până la rădăcini.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul uscat Curly Pasul 5
    5. Utilizați un produs de stil pe părul umed pentru a menține Frizj la Bay. Pentru cel mai puțin frizz, aplicați produsele de styling înainte de a vă usca complet părul. Scoateți excesul de apă, apoi rulați produsul prin părul cu degetele de la rădăcini la capete. Scrunch până la scalpul dvs. pentru a vă încuraja buclele.
  • Dacă aveți bucle moi, slăbite, utilizați un spray definitori de curl.
  • Pentru buclele medii și mari, utilizați un gel gros, definitoriu.
  • Dacă aveți bucle strânse, mergeți la o cremă mai densă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul uscat Curly Pasul 6
    6. Scoateți părul cu un prosop pentru ao usca. Când ați terminat condiționarea, clătiți-vă părul cu apă rece și lăsați-l uscat cu un prosop microfibră sau un tricou vechi. Materialul mai fin vă va ajuta să vă soluționați buclele mai mult decât un prosop obișnuit și să părăsească suficientă umiditate în spatele pentru a preveni Frizj.
  • Dacă părul încă mai picură umed, puneți-vă capul cu susul în jos, puneți prosopul sau tricoul peste el și răsuciți ușor. Așezați pachetul de păr pe capul tău până la uscat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul uscat Curly Pasul 7
    7. Spălați-vă părul la fiecare 2-3 zile. Părul curly nu este de obicei spălat în fiecare zi, mai ales că șamponul frecvent îl poate usca și poate întinde bouncoințele naturale. Dacă aveți păr mai gros, scopul de a spăla la fiecare 3 zile - pentru buclele mai subțiri, încercați în fiecare zi.
  • Părul tuturor este diferit, așa că acordați atenție modul în care dvs. răspunde când nu o spălați. Observați cât durează să obțineți uleiul și să planificați să o spălați în acel moment.
  • Încă poți să-ți dai părului o clătire într-o zi liberă dacă se simte murdar. Pur și simplu umeziți-l în duș și aplicați balsam, lăsați-l să se înmoaie pentru câteva minute, apoi clătiți cu apă rece.
  • Poti de asemenea Încercați un șampon uscat care este formulat pentru părul curat pentru a vă menține firele netede și fără frizferință fără să le umezi.
  • Metoda 2 din 3:
    Menținându-ți buclele
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul uscat Pasul 8
    1. Strângeți părul într-un bun pentru a vă defini buclele și descurajați Frizj. După ce părul ți-a uscat puțin, strângeți-l pe capul tău. Vânt o cravată de păr în jurul ei pentru a crea un bun sau coadă liberă.
    • Când a suspendat, gravitatea vă poate scoate buclele și poate crea frizz. Trageți ușor părul în partea de sus a capului vă poate ajuta să evitați acest lucru, creând bucle moi, bouncy.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul uscat Pasul 9
    2. Frecați ulei de nucă de cocos pe vârfurile părului dvs. pentru strălucire suplimentară. Uleiul de cocos poate ajuta la hidratarea sfaturilor uscate ale părului dvs. și le face să strălucească. Utilizați degetele pentru a freca ușor o cantitate mică la capetele buclelor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul uscat Pasul 10
    3. Uscați și definiți buclele cu a difuzor. Pentru a vă usca rapid părul fără a crea frizz, utilizați atașamentul difuzorului pe uscătorul de păr. Aplicați un spray de protecție împotriva căldurii sau un mousse la părul umed, apoi utilizați degetele pentru a răsuci fiecare curl în forma dorită. Cupa fiecare secțiune de păr în difuzorul dvs. pentru a usca și defini buclele fără frizz.
  • Utilizați difuzorul pentru a încuraja curl prin scunchingul părului ușor.
  • Difuzorul vă va usca în mod egal, spre deosebire de duza obișnuită și nu va provoca frizz. Duza difuzorului ar trebui să privească rotund, cu câteva spikes care lipitează.
  • Încercați să nu utilizați uscătorul de suflare și difuzorul mai mult de două ori pe săptămână pentru a vă menține părul sănătos.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul curat uscat Pasul 11
    4. Scrunch buclele cu mâinile pentru a le face bouncy și lumină. Dacă nu aveți timp pentru orice alt stil, Scrunching este prietenul tău! Apucați o secțiune de păr în palmă și strângeți-o ușor în timp ce îl împingeți în sus.
  • Unele scrunching simple pot ajuta la tăierea pe frizz și vă dau buclelor o anumită energie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul uscat Curly Pasul 12
    5. Evitați produsele de căldură cât de mult puteți. Folosind o mulțime de produse termice vă poate face buclele mai limpede și mai probabil la Frizz în timp. Pentru a evita acest lucru, se usucă doar de două ori pe săptămână și nu folosiți niciodată un fier plat, care este peste 400 ° F (204 ° C).
  • Dacă observați că buclele dvs. se deplasează, evitați toate tipurile de căldură și folosiți o mască de condiționare în duș pentru a restabili sări și strălucirea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul uscat Curly Pasul 13
    6. Evitați produsele de styling cu alcool, care vă poate usca părul. O mulțime de produse de styling, în special spray-uri, conțin alcool care vă poate usca părul și faceți-vă buclele greu și crocante. În schimb, alegeți geluri și moame solubile în apă.
  • Verificați ingredientele de pe produsele dvs. pentru a vă asigura că nu includ alcool.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul uscat Curly Pasul 14
    7. Ia-ți părul tăiat la fiecare 6-8 săptămâni. Capetele divizate pot face ca părul curat să pară uscător și frizzier decât este de fapt. Pentru a evita acest lucru, puneți-vă părul tăiat în mod regulat, despre mereu 6-8 săptămâni.
  • Adresați-vă stilistului dacă puteți obține o tăiere uscată. Buclele tale arată mult mai mult decât se usucă și o tăietură uscată va asigura că fiecare catenă cade doar unde vrei.
  • Metoda 3 din 3:
    Frucking Frizz
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul curat uscat Pasul 15
    1. Frecați într-un balsam adânc înainte de a lucra. Rulați o cantitate de dimensiuni de dimensiuni mari din rădăcinile dvs. la sfaturile dvs., apoi aruncați părul în sus într-o coadă de cal sau un bun. În timp ce lucrați o sudoare, căldura pe care o generați se va bloca în umiditate din balsam, creând bucle super-moi.
    • Când ați terminat de lucru, pur și simplu clătiți balsamul în duș și spălați ca de obicei.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul uscat Curly Pasul 16
    2. Utilizați un pieptene de dinți larg pentru a dezlipi nodurile. Perii îngroșate creează o mulțime de frizz și se pot purta pe părul tău, umplând-o de umiditate și provocând capetele divizate. În schimb, utilizați o alegere sau o pieptene cu o lățime largă pentru a lucra ușor prin intermediul tanglerii, începând cu sfaturile părului și lucrați până la rădăcini.
  • De asemenea, puteți utiliza degetele la pieptene prin părul dvs. și alegeți ușor încurcările.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul uscat Curly Pasul 17
    3. Utilizați o pernă de mătase pentru a preveni Frizj în timp ce dormi. Perna de bumbac poate înmuia într-adevăr umezeala din părul tău, lăsând-o uscată și frizzy când te trezești. Cumpăra o pernă de mătase, care nu va crea atât de multă frecare sau tulpină pe părul tău.
  • Poti de asemenea Înfășurați-vă părul într-o învelire a capului de mătase înainte de a merge la culcare pentru a obține același efect de combatere a frizelor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul curat uscat Pasul 18
    4. Evitați contactul cu materialele grosiere pe cap. Dacă puteți, încercați să nu utilizați eșarfe, pulovere, pălării și hoți din materiale dure, care pot crea frecare cu buclele și provoacă frizz. Căutați pălării și capacele căptușite de satin și alte haine din material moale, neted.
  • Dacă nu puteți evita o pălărie sau un strat mai grosier, aduceți un pic de mousse sau gel de luptă Frizz sau gel pentru a aplica odată ce o scoateți.
  • sfaturi

    Părul tuturor este unic, și asta merge dublu pentru părul curat. Experimentați cu diferite tehnici până când găsiți unul care funcționează pentru buclele dvs. și stilul dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar