Cum să ai grijă de părul tău curbat

Părul curat necesită unele considerații speciale atunci când vine vorba de îngrijire. Părul curly tinde să fie mai uscat și mai predispus la încurcători decât părul drept, așa că va trebui să fiți atenți la spălarea, condiționarea și stilul părului. Ar trebui să limitați cât de des vă șamponați și utilizați produse pentru a vă menține părul hidraturizat. Când vizitați un salon, asigurați-vă că solicitați o tăietură uscată și tăiați doar părul atunci când este necesar.

Pași

Partea 1 din 3:
Spălarea părului curl
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul tău curly pas 1
1. Utilizați șampon și balsamuri concepute pentru părul deteriorat. Părul curly este uscător decât părul obișnuit, și din cauza acestui lucru este mai predispus la deteriorare. Este o idee bună să vă bați părul ușor în timpul procesului de șamponare dacă aveți părul curat. Achiziționați șampoanele făcute pentru părul deteriorat, care includ ingrediente mai ușoare care sunt mai puțin impozitarea părului.
  • Asigurați-vă că ați cumpărat produse salon și nu produse de droguri - șampoanele de farmacii și amelioratele sunt adesea diluate, făcându-le mai puțin eficiente.
  • Dacă nu găsiți un șampon pentru păr uscat sau deteriorat, unele magazine vinde șampoane pentru părul curat în mod specific. Formula din aceste șampoane sunt similare cu formula în majoritatea produselor vândute pentru părul deteriorat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul tău Curly Pasul 2
    2. Limitați șamponarea părului. Dacă aveți păr curat, nu ar trebui să-l șamponați în fiecare zi. Deoarece părul curly este de obicei uscat, nu este necesar să fie spălat la fel de des ca păr drept. Șamponarea prea frecvent vă poate usca părul și o determină să se uite la frigizier.
  • Șamponați-vă părul nu mai mult de două ori pe săptămână.
  • Când faceți șampon, vă puteți aștepta câteva încurcări după aceea. Părul curly este foarte predispus la încurcări. Periați-l ușor pentru a evita deteriorarea părului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul tău curat 3
    3. Co-spălați-vă în mod regulat părul. Co-spălare înseamnă pur și simplu condiționarea părului în duș, dar nu adăugați șampon. Acest lucru poate fi deosebit de benefic pentru părul curat, deoarece are nevoie de umiditate completată mai des decât alte tipuri de păr.
  • Citiți etichetele produsului înainte de a alege un balsam. Produse care conțin ingrediente pe bază de silicon, care sunt ingrediente care se termină "-unu", ar trebui evitată. Astfel de produse vor fi foarte aspre pe părul tău.
  • După condiționarea părului, vedeți cum se simte. Dacă părul se simte spongi sau mușchi, s-ar putea să o exagerați. De obicei aveți nevoie doar de o picătură de balsam de dimensiuni trimestriale.
  • Dacă aveți dermatită, co-spălarea vă poate face această stare. Discutați cu un dermatolog înainte de a începe co-spălarea.
  • Rețineți că, în timp ce co-spălarea este minunată pentru adăugarea umidității părului, nu o curăță.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul tău Curly Pasul 4
    4. Condiție profundă atunci când părul se simte uscat sau deteriorat. Tratamentele de condiționare profundă sunt importante pentru a umple umiditatea în părul curat, care a fost uscat. Dacă părul începe să se simtă frizzy și uscat, faceți un tratament profund de condiționare și vedeți dacă vă ajută.
  • Aplicați un balsam în părul dvs. înainte de a intra în duș. Puneți un capac de duș peste cap, acoperind complet părul. Duș cu capacul în loc. Căldura și aburul de la duș ajută la blocarea în umiditatea condiționarului.
  • Când ați terminat, clătiți balsamul și periați ca de obicei.
  • Pentru un tratament mai profund de condiționare, stați sub un uscător încălzit în timp ce procesele de balsam.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul tău curly Pasul 5
    5. Utilizați un tricou peste un prosop pentru uscarea părului curl. Părul curly nu poate lua bine să fie uscat cu un prosop. Un prosop vă poate irita părul, provocând frizz. În schimb, utilizați un tricou de lumină pentru a da ușor părul uscat.
  • În mod ideal, ar trebui să mergeți la un tricou făcut dintr-un material mai ușor.
  • Partea 2 din 3:
    Stilul părului curbat
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul tău curly Pasul 6
    1. Utilizați un difuzor când suflați uscat. Difuzoarele ajută la dispersarea uniformă a fluxului de aer al uscătorului suflator și, de asemenea, setați și scrunch buclele. Așezați un difuzor peste uscătorul de păr înainte de a vă usca părul.
    • Ar trebui să aplicați întotdeauna un protector de căldură înainte de a vă usca părul.
    • Răsturnați-vă părul peste cap. Începeți să difuzați la rădăcini și opriți-vă la punctul central între părul și rădăcinile dvs. Acest lucru ar trebui să vă dea părului un volum pentru această zi.
    • Utilizați o setare mai mică pe uscătorul de suflare. Limitați uscarea prin suflare la de două ori pe săptămână pentru a evita uscarea părului. Părul curly ar trebui să se usuce în mod normal în mod natural.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul tău Curly Pasul 7
    2. Detați-vă părul cu degetele și un pieptene larg dințate. Ceva ca o perie de palete nu este potrivită pentru părul curat. Periajul regulat poate provoca capete separate și frizz. Dacă aveți încurcări, începeți să le lucrați cu degetele și apoi terminați cu un pieptene dințate.
  • Nu începeți niciodată să vă spălați la rădăcini. Acest lucru poate provoca atât durerea, cât și ruperea. Porniți procesul de desenare la sfârșitul părului și lucrați până la rădăcinile dvs.
  • Pietrele de dinți largi ar trebui să poată combina unele încurcări. Este posibil să trebuiască să folosiți degetele în același timp cu pieptenele să funcționeze mai multe încurcări.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul tău curly Pasul 8
    3. Utilizați un dispozitiv de protecție împotriva căldurii și o setare scăzută a căldurii atunci când călcați plat. Pe măsură ce părul curbat este predispus la a fi mai uscat decât părul mediu, nu ar trebui să plătiți niciodată fier la o căldură mare. Utilizarea excesivă a tratamentelor termice ca un fier plat poate provoca buclele dvs. să crească. Pentru a vă menține părul sănătos, asigurați-vă că vă pulverizați părul cu un protector de căldură înainte de îndreptare și păstrați-vă fierul plat pe o setare scăzută.
  • Nu puneți niciodată un fier plat mai mare de 400 de grade. Dacă fierul dvs. plat vine numai cu o setare ridicată și scăzută, utilizați setarea scăzută.
  • Nu plătiți prea des. Dacă buclele dvs. par să devină LIMP, sau părul dvs. devine foarte frizzy, poate doriți să evitați tratamentele de căldură pentru un pic.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul tău curat 9
    4. Alegeți geluri și creme pentru a vă modela și a vă hidrata părul. Produsul poate ajuta la stilul curat, și poate, de asemenea, să-l păstreze prea uscat. Opriți-vă de un salon local sau departament și stocați-vă pe produsele care îndeplinesc nevoile dvs.
  • Dacă părul dvs. devine grosolan, mergeți la un ser de silicon. Aplicați serul la păr înainte de periaj sau de coadă. Dacă părul dvs. devine subțire și corect, un spray de silicon poate funcționa. Spritz doar o cantitate mică de păr, ca un pic merge mult.
  • Pentru a vă menține stilul intact, aveți câteva opțiuni. Dacă nu doriți ca părul să arate prea rigid, du-te pentru loțiuni de styling și geluri etichetate "ușor." Dacă părul tău tinde să fie oarecum incontrolabil, youumay nevoie de un produs mai puternic. Gelurile de sculptură și creme puternice pot ajuta.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul tău curly Pasul 10
    5. Utilizați doar o cantitate mică de ser anti-frizz în părul dvs. Serul anti-frizz poate ajuta părul să pară mai fină și poate ajuta la eliminarea frizelor după duș sau prin uscare a părului. Cu toate acestea, un pic merge un drum lung. Aveți nevoie doar de o porțiune de dimensiuni de dimensiuni de dime de ser Frizz pentru aceasta să fie eficientă. Asigurați-vă că ați lăsat serul în mod egal pe tot parcursul părului.
  • Partea 3 din 3:
    Manipularea exclusiv a salonului
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul tău curly Pasul 11
    1. Obțineți tăierea părului când începe să aplatizeze la coroană. Dacă aveți păr curat, nu există un număr strict de zile sau săptămâni recomandate între tunsori. Pur și simplu trebuie să țineți un ochi pe părul tău. Când începe să se desprindă la coroană, ar trebui să intri pentru o tunsoare.
    • Nu vă stilului înainte de a merge la un salon. Vrei ca stilistul tău să-ți taie părul pe baza buclelor sale naturale.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul tău curly Pasul 12
    2. Solicitați o tăietură uscată la saloane. Vrei să știi exact cum va avea grijă de părul tău. Părul curly arată mult diferit atunci când este umed decât atunci când este uscat, deoarece părul umed se micșorează, deci întrebați stilistul pentru o tăietură uscată. Acest lucru vă va asigura că vă cunoașteți coafura înainte de a părăsi salonul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul tău curat Pasul 13
    3. Spațiu de timp între touch-up-urile rădăcinii Dacă vă culoarea părului. Lucrul bun despre părul curat este că tinde să păstreze mai mult culoarea. Nu veți avea nevoie de atingeri de rădăcini ori de câte ori persoanele cu păr drept.
  • Pentru rădăcini, aveți nevoie doar de atingeri la fiecare 6 până la 10 săptămâni.
  • Pentru evidențiere, veți avea nevoie de o atingere la fiecare 10 până la 14 săptămâni.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Aveți grijă când utilizați șampoane clarificatoare. Sulfații din ele pot fi dăunătoare pentru părul curat și vor lăsa părul însuși uscat. Dacă vă tamponați cu una, urmăriți-vă cu un șampon hidratant.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar