Cum de a alege o destinație de călătorie

Alegerea unui loc pentru a merge când aveți ocazia de a călători, uneori să fie copleșitoare. Cu toate acestea, vă puteți restrânge cu ușurință alegerile cu o abordare atentă. Având în vedere preocupările de bază, cum ar fi ceea ce tu și ceilalți care vin de-a lungul se bucură de a face, este un prim pas important. De acolo, factoring în cât de mulți bani și timp vă veți ajuta să alegeți între destinații. În cele din urmă, comparând alegerile dvs. finale bazate pe preocupări suplimentare, cum ar fi timpul anului și ușurința călătoriei, vă va ajuta să decideți între ele.

Pași

Metoda 1 din 4:
Determinarea obiectivelor și dorințelor
  1. Imagine intitulată Alegeți o destinație de călătorie Pasul 1
1. Luați în considerare interesele dvs. Scrieți o listă de activități pe care le bucurați. Brainstormați alții pe care doriți să încercați pentru prima dată. Restrângeți opțiunile de destinație, știind exact ceea ce vă așteptați să vă așteptați. Astfel de activități ar putea include:
  • Distracții fizice, cum ar fi drumeții, înot sau schi.
  • Activități culturale, cum ar fi muzee, mese și teatru.
  • Odihnă și relaxare, cum ar fi tratamentele spa sau pur și simplu citirea unei cărți la piscină.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de călătorie Pasul 2
    2. Factor în nevoile dvs. curente. Acum că ați creat o listă de lucruri pe care le bucurați în general, faceți un pas înapoi. Examinați-vă viața și situația așa cum se află astăzi. Întrebați-vă ce ați dori cel mai mult dintr-o excursie dacă doriți să mergeți într-un minut. Apoi, reveniți prin lista dvs. și trageți acele activități care nu corespund nevoilor dvs. în acest moment.
  • De exemplu, dacă ați lucrat 60 de ore pe săptămână, fixați-vă casa în timpul orelor de lucru și instruirea unui maraton, ați putea aprecia mai multe activități de laidback care vă vor permite să vă relaxați, cum ar fi vizitarea obiectivelor turistice sau culturale / preparate culturale Experiențe înrudite.
  • Dimpotrivă, dacă sunteți plictisit rigid de rutina dvs., poate doriți să urcați din rutia dvs., provocând-vă cu mai multe activități aventuroase, cum ar fi apă de apă sau chiar skydiving.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de călătorie Pasul 3
    3. Luați în considerare unii călători. Dacă cineva va călători cu dvs. (cum ar fi familia sau altul semnificativ), le veți scrie propria lor listă (e) de distracție preferată. Distribuiți listele ca grup. Descoperiți ce activități toată lumea speră să experimenteze, astfel încât să vă concentrați asupra destinațiilor care vor face pe toți fericiți.
  • Dacă există o rață ciudată în grupul cărora interesele nu se potrivesc cu oricine altcineva, cereți-le să prioritizeze elementele din lista lor, astfel încât cel puțin unele dintre așteptările lor sunt îndeplinite. De exemplu, dacă prioritatea lor # 1 este drumeția, în timp ce toți ceilalți sunt mai interesați de muzee, cumpărături și teatru, iau în considerare să mergi într-un oraș care oferă și o mulțime de excursii de mers pe jos.
  • Dacă numai dvs. și alte semnificative se întâmplă în această călătorie, iar listele dvs. nu se potrivesc, ia în considerare lăsarea unei persoane să decidă asupra unei destinații de data aceasta și apoi lăsați-o pe celălalt să decidă următoarea călătorie.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de călătorie Pasul 4
    4. Cercetări destinații de călătorie. Consultați publicațiile online și tipăriți publicațiile pentru a găsi locații care oferă experiențele pe care le căutați și care pot găzdui grupul cu care călătoriți (sau doar dvs.). Utilizați site-uri de turism, bloguri de călătorie și ghiduri de călătorie pentru a obține o idee despre ceea ce este acolo. Căutați după locație (spuneți, "Italia") sau interese (cum ar fi "Top 10 destinații pentru alpinism"). Adresați-vă prietenilor, familiei sau altor asociați pentru recomandări și avertismente bazate pe propriile lor călătorii. Cu toate acestea, menținerea unui scepticism sănătos atunci când cercetați. Fii în căutarea:
  • Surse care încearcă să vă vândă ceva.
  • Informații depășite
  • Recenzii bazate pe un set diferit de criterii decât al tău.
  • Metoda 2 din 4:
    Evaluarea finanțelor și a timpului
    1. Imagine intitulată Alegeți o destinație de călătorie Pasul 5
    1. Determinați-vă bugetul. Aflați exact cât de mult vă puteți permite să cheltuiți pe călătorie, astfel încât să nu încălcați banca pentru această călătorie. În același timp, determinați ce lux puteți și nu puteți face fără. Cu aceste informații, Whitetle dvs. lista de destinații preferate în jos și mai mult în funcție de cost.
    • Întrebați-vă dacă sunteți dispus să stați la un camping sau o pensiune pentru a vedea atracțiile pe care doriți să le vedeți sau dacă aveți nevoie de cazare comficier.
    • Faceți același apel cu privire la alimente: se culcă o parte integrantă a vacanței dvs. de vis sau sunteți dispus să trăiți pe sandwich-uri de unt de arahide pentru a reduce costurile?
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de călătorie Pasul 6
    2. Costurile de cercetare ale vieții. În primul rând, veniți cu o listă de articole pe care vă așteptați să le cumpărați în timp ce călătoriți. Apoi, pentru fiecare destinație pe care o aveți în minte, cercetați costurile acestor elemente pentru a vă asigura că acestea nu depășesc bugetul. Amintiți-vă că un dolar american, de exemplu, nu merge atât de departe în NYC, așa cum s-ar putea în Smalltown, SUA.
  • Factorul în elementele de bază (cum ar fi, spun, sandvișuri de brânză la grătar, dacă asta veți trăi), precum și articole specifice călătoriei dvs. (cum ar fi biletele de teatru).
  • Dacă aveți în vedere alte țări, de asemenea, factorul în cursul de schimb între moneda lor și a dvs.
  • De asemenea, luați în considerare dacă fiecare destinație are un sezon turistic, atunci când costurile pot crește peste norma lor în afara sezonului.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de călătorie Pasul 7
    3. Decideți cât timp trebuie să călătoriți. Acum că aveți un buget ferm, aflați cât timp trebuie să vă rezumăm. Determinați câte zile (inclusiv timpul de călătorie) veți petrece departe de casă. Utilizați acest număr pentru a decide mai bine care activități doriți să vă concentrați și câți bani sunteți dispuși să cheltuiți pe ele.
  • O călătorie scurtă (cum ar fi o săptămână sau două) vă poate permite să cheltuiți mai mult pe luxuri cum ar fi restaurarea și cazarea fină. Sau, poate face o dietă constantă de PB & J par mai probabil, astfel încât să vă puteți petrece banii pe lucruri precum închirieri de unelte de scufundări, bilete Broadway sau cumpărături high-end.
  • O excursie mai lungă de câteva săptămâni vă va permite să vizitați mai multe locuri, cum ar fi toată Olanda în loc de doar Amsterdam. Este posibil să trebuiască să sacrificați unele luxuri pentru a vă întinde bugetul, dar cu atât de mult timp la dispoziție, puteți utiliza, de asemenea, mai multe opțiuni de reducere a costurilor, cum ar fi zborurile indirecte.
  • Dacă călătoriți cu copiii, va trebui, de asemenea, să luați în considerare programul școlar și dacă doriți sau nu să le lipsească școala.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de călătorie Pasul 8
    4. Luați în considerare ofertele de călătorie. Căutați oferte de călătorie all-inclusive sau parțial incluziunii care percepe o taxă fixă ​​pentru lucruri cum ar fi tariful de călătorie, cazare și alimente. Înscrieți-vă pentru alerte de la companii care oferă călătorii sau cazare reduse. Dacă intenționați să călătoriți în mod regulat, găsiți companii care oferă programe de loialitate.
  • Metoda 3 din 4:
    Având în vedere siguranța și confortul
    1. Imagine intitulată Alegeți o destinație de călătorie Pasul 9
    1. Gândiți-vă la confort. Cercetați realitățile vieții de zi cu zi în destinațiile dvs. de vis, precum și orice obstacole pe care trebuie să o depășiți pentru a ajunge acolo. Apoi întrebați-vă cât de mult sunteți dispuși să îndurați pentru a călători. Cântărește acest lucru împotriva beneficiilor călătoriei acolo pentru a vă asigura că călătoria dvs. va fi în continuare o experiență pozitivă în cele din urmă. Luați în considerare lucrurile cum ar fi:
    • Indiferent dacă va trebui să obțineți un pașaport, viză și / sau vaccinări în prealabil (care va trebui, de asemenea, să fie luat în considerare în bugetul dvs.).
    • Cât de dezvoltată infrastructura lor este în ceea ce privește serviciile medicale, transportul public, drumurile, serviciul de internet și telefonul mobil și disponibilitatea ATM-urilor și / sau schimburile valutare.
    • Cât de confortabil veți simți atunci când vizitați o țară sau o regiune în care nu vorbiți limba locală.
    • Ce nevoi speciale pe care le aveți pe tine sau de ceilalți călători poate solicita pe baza vârstei, dizabilităților sau a condițiilor medicale.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de călătorie Pasul 10
    2. Luați în considerare sezonul. În plus față de a decide cât timp veți călători, decideți când veți merge. Pentru fiecare destinație, cercetați ce vreme ar trebui să vă așteptați în timpul acestui interval de timp. Decideți dacă aceste condiții sunt tolerabile. Apoi judecă impactul asupra activităților pe care speră să le urmărești în timp ce există.
  • De exemplu, dacă nu vă deranjează căldura, umiditatea și furtunile de după-amiază, există o mică diferență între vizitarea Puerto Rico în vara și oricare altă dată a anului.
  • Pe de altă parte, dacă sunteți un tip în aer liber, care urăște frigul amar, dar care poate călători numai în timpul iernii, poate doriți să amânați acea excursie la Maine pentru un alt moment.
  • De asemenea, ia în considerare impactul vremii asupra sănătății dumneavoastră sau asupra celor care vă vor alătura, pe baza vârstei, istoricului medical și a sănătății actuale.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de călătorie Pasul 11
    3. Luați în considerare evenimente speciale. Desigur, un eveniment special (cum ar fi petrecerea de Anul Nou în Times Square) poate face parte dintr-o desenare a destinației pentru dvs. Dar dacă nu, cercetați calendarul cultural al fiecărei destinații să vadă dacă vor găzdui orice activități mari în timpul șederii dvs. acolo. Dacă da, ecarta dacă acest lucru va adăuga sau va diminua propria experiență.
  • Cercetarea cât de mare dintre o mulțime va participa pe baza numerelor anterioare. Apoi aflați cum acest număr afectează disponibilitatea pentru lucruri cum ar fi cazare, bilete, scaune de restaurant și transport.
  • Luați în considerare natura evenimentului față de oamenii cu care veți călători cu. Planificarea unei vacanțe de familie la, spune, plaja Daytona în timpul pauzei de primăvară poate să nu fie cea mai bună idee.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de călătorie Pasul 12
    4. Asigurați-vă că destinația este sigură. Rămâneți la curent cu privire la mediul actual pentru fiecare destinație. Deși este imposibil să se prevadă fiecare eventualitate, să fie în căutarea oricăror tendințe care indică un pericol consecvent. Dacă călătoriți în străinătate, consultați site-urile guvernamentale (cum ar fi https: // călătorie.stat.Gov / Conținut / Pașapoarte / EN / Alertswarnings.HTML) pentru alerte și avertismente despre anumite zone. Luați în considerare întotdeauna:
  • Riscuri de sănătate, cum ar fi focare de boli.
  • Tulburări civile, cum ar fi proteste, revolte, rebeliuni și război.
  • Spikes și tendințe în crimă.
  • Preocupările legate de mediu, cum ar fi anotimpurile cu risc ridicat (cum ar fi uraganul sau sezoanele sălbatice).
  • Metoda 4 din 4:
    Făcând decizia finală
    1. Imagine intitulată Alegeți o destinație de călătorie Pasul 13
    1. Examinați alegerile finale. Dacă v-ați restrâns lista la câteva opțiuni în loc de o singură dată, comparați cele două. Aplicați aceleași criterii pe care le-ați folosit pentru a elimina alte opțiuni. Aflați dacă cineva pare mai sensibil, posibil și plăcut decât celălalt.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de călătorie Pasul 14
    2. Urmați-vă intestinul. Dacă alegerile dvs. finale nu apar în mod egal atrăgătoare după o a doua comparație, uitați lista de verificare. Faceți un pas înapoi, curățați-vă capul și vă dați ceva timp. Așteptați să vedeți ce destinație vă aflați visând despre mai mult. Ascultați-vă inima și mergeți cu asta.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de călătorie Pasul 15
    3. Compromis cu colegii călători. Dacă grupul dvs. este în mod egal rupt între două destinații, lucrați spre un acord. Cereți motivele tuturor pentru alegerea preferată. Bazat pe acestea, încercați să găsiți o soluție luând în considerare lucrurile cum ar fi:
  • Probabilitatea de a putea călători ca un grup din nou în viitor, astfel încât să puteți vizita ambele.
  • Fie că indivizii din grup vor avea șansa de a merge la alegerea lor de sus pe cont propriu în viitor.
  • Considerații în timp util, cum ar fi sezonul, evenimentele speciale și oportunitățile o dată în-a-pe viață.
  • Dacă o opțiune anterioară a fost deja NIXED pentru acest lucru sau că acest motiv ar trebui să fie reconsiderată dacă toată lumea poate fi de acord cu aceasta.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar