Cum de a alege o destinație de vacanță de drumeții

O vacanță de drumeție poate oferi aer proaspăt, peisaje pristină și un exercițiu excelent. Pentru a alege cea mai bună destinație, decideți mai întâi ce fel de atracții și medii pe care doriți să le vedeți, cum ar fi cascade sau munți. Figurați dacă doriți să rămâneți local sau cheltuiți bani pe călătorii de lungă distanță. Căutați trasee și parcuri online, utilizând motoarele de căutare, site-urile de asociații și organizații de drumeții și serviciile naționale sau de parcare de stat. Pentru a restrânge lista, rapoartele de călătorie de cercetare și pentru a afla nivelurile de dificultate ale traseelor ​​pentru a găsi una care se potrivește cu abilitățile dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Găsirea unor trasee de dorit
  1. Imagine intitulată Alegeți o destinație de vacanță pentru drumeții Pasul 1
1. Alegeți tipul de peisaj pe care doriți să îl vedeți. De la cascade la întinderi de pădure, o excursie poate oferi o gamă de viziuni superbe. Gândiți-vă la frumusețile naturale care vă fac apel și le includeți în interogările dvs. de căutare atunci când căutați trasee.
  • De exemplu, dacă doriți să găsiți o locație care oferă vederi nesfârșite, căutați un traseu de drumeție care crește în elevație și culminează la vârful unui deal sau munte.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de vacanță pentru drumeții Pasul 2
    2. Păstrați-vă bugetul în minte. Așa cum considerați că peisajul și mediile vă interesează, căutați pete pe care le puteți călători la prețuri accesibile. Veți avea mai multe opțiuni disponibile dacă vă puteți permite să călătoriți pe distanțe lungi, dar chiar și pe un buget, veți putea urmări o destinație atrăgătoare mai aproape de casă.
  • În timp ce este posibil să nu puteți găsi o traseu forestier tropical din apropiere, dacă locuiți într-un mediu temperat, șansele sunt capabile să urmați o destinație de vacanță inspirată de inspirație fără a trebui să cheltuiți o mulțime de bani pe călătorii pe distanțe lungi.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de vacanță pentru drumeții Pasul 3
    3. Decideți dacă doriți să faceți o excursie de zi sau la tabără. Dacă sunteți un începător, este mai bine să rămâneți la drumeții de zi, deci căutați un hotel sau o cabină din apropiere și, dacă este necesar, o agenție de închiriere de mașini. Dacă sunteți mai experimentați, căutați trasee de backpacking care au resurse cum ar fi apă proaspătă și campinguri potrivite.
  • Dacă intenționați să faceți camping peste noapte, probabil că veți avea nevoie de o autorizație și să vă înregistrați la serviciul Park Local.
  • Site-urile de parcare sau de traseu vor include hărți care notează resursele pentru camping și orice proceduri de înregistrare aplicabile.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de vacanță pentru drumeții Pasul 4
    4. Căutați online pentru trasee. După obținerea unei idei generale despre tipurile de medii și trasee care vă fac apel la dvs., căutați un meci online. Cea mai ușoară modalitate este să introduceți locația dvs. (sau o locație în care doriți să călătoriți) și cuvinte cheie cum ar fi "Drumeții" și "Backpacking" într-un motor de căutare. Includeți termeni precum cascada, munții, pădurea de creștere veche și alte caracteristici de mediu în căutarea dvs.
  • De asemenea, puteți căuta destinații pe site-ul Societății Americane de Hiking.
  • Încercați să căutați locații folosind u.S. Serviciul Național de Parcul.
  • Căutați destinații internaționale pe trasee.COM.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de vacanță pentru drumeții Pasul 5
    5. Căutați rapoarte și recenzii de călătorie. Odată ce ați pus împreună o listă de potențiale trasee, încercați să aflați ce au spus alte excursii despre experiențele lor. Căutați o asociație locală de drumeții sau o organizație cu rapoarte de călătorie și verificați Google pentru recenzii.
  • De exemplu, dacă vă gândiți să vizitați o traseu de drumeție în Washington, U.S., Căutați site-ul Asociației Trasee Washington pentru un raport de călătorie.
  • În timp ce puteți găsi, de obicei, fotografii bune recente pe listele Google, luați recenzii cu un bob de sare. Amintiți-vă că orice revizuire online pozitivă sau negativă ar putea fi părtinitoare. Un raport al unui excursar cu experiență pe o asociație de drumeție sau un site de organizare va oferi cel mai probabil informații mai credibile.
  • Partea 2 din 3:
    Evaluarea dificultății
    1. Imagine intitulată Alegeți o destinație de vacanță de drumeție Pasul 6
    1. Alegeți traseele ușoare de clasa 1 sau 2 dacă sunteți începător. Nivelul dvs. de experiență este o considerație esențială atunci când alegeți o destinație de drumeții. Traseele ușoare sunt bine întreținute cu puțină altitudine, trasee moderate au ascensiuni constante cu unele rădăcini și alte obstacole, iar traseele obositoare au ascensiuni abrupte și obstacole frecvente.
    • Traseele sunt adesea evaluate pe o scară de la 1 la 5, cu clasa 1 fiind ușoară drumeții cu altitudine minimă și clasa 5 fiind alpinism la nivel înalt.
    • Verificați evaluările potențiale ale traseelor ​​și evitați alegerea unui traseu care depășește nivelul dvs. de experiență.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de vacanță pentru drumeții Pasul 7
    2. Hartă lungimea traseului în funcție de experiența dvs. Dacă începeți doar, o excursie de 5 mile (8 kilometri) este o distanță maximă maximă. Utilizați o hartă a traseului potențial pentru a vă planifica excursia de zi sau, dacă sunteți mai experimentat, călătoria dvs. de backpacking multiplu.
  • În timp ce intervalul pe care îl puteți acoperi pe oră va depinde de dificultatea traseului, o rată medie este de aproximativ 1.5 mile (aproximativ 2.5 kilometri) pe oră. Când vă planificați călătoria, asigurați-vă că aveți suficient timp pentru a vă completa excursia înainte de apusul soarelui.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de vacanță de drumeție Pasul 8
    3. Luați în considerare copiii și animalele de companie. Dacă planificați o călătorie cu familia, căutați un traseu suficient de ușor pentru cel mai tânăr copil care vă aderă la tine. Căutați trasee prietenoase pentru copii în jurul locației de călătorie pe care ați ales-o.
  • Dacă doriți să faceți excursii cu câinele dvs., este mai bine să evitați să urcați trasee cu înclinații abrupte care necesită degetele opuse.
  • Când faceți drumeții în grupuri, amintiți-vă că nivelul de dificultate al traseului ar trebui să se potrivească întotdeauna cu cele mai puțin experimentate abilități ale drumului.
  • Partea 3 din 3:
    Planificarea călătoriei de drumeții
    1. Imagine intitulată Alegeți o destinație de vacanță de drumeție Pasul 9
    1. Identificați resursele traseului dvs. dacă sunteți backpacking. În timp ce ar trebui să verificați întotdeauna harta traseului înainte de a începe excursia, studierea traseului este și mai esențială atunci când backpacking-ul. Căutați pete în care puteți reîncărca alimentarea cu apă și curățarea în cazul în care puteți configura tabăra.
    • Asigurați-vă că vă dați o mulțime de timp pentru a ajunge la un camping prospectiv înainte de a se întuneca.
    • Verificați site-urile web ale serviciului de parc sau al asociațiilor locale de drumeții pentru hărțile topografice. Dacă cunoașteți înălțimea traseului dvs. în avans, veți putea să vă îndreptați în consecință majorarea.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de vacanță pentru drumeții Pasul 10
    2. Figurați dacă aveți nevoie de treceri sau permise. Cele mai multe excursii peste noapte vor necesita înregistrarea la biroul local al parcului sau la Ranger. Dacă intenționați să parcați mașina dvs. în timpul unei zile de drum, este posibil să aveți nevoie să obțineți o parcare pentru a evita obținerea unui bilet.
  • Site-ul Park sau Trail va lista informații despre parcare, permise și cerințe de înregistrare.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de vacanță de drumeție Pasul 11
    3. Verificați timpul de apus de soare al destinației. Va trebui să vă familiarizați cu orele locale de zi, indiferent dacă vă planificați o excursie de o zi sau o excursie de camping peste noapte. Arata online pentru apus de soare in zilele in care planificati vacanta ta. Asigurați-vă întotdeauna că vă dați o mulțime de timp pentru a vă termina excursia sau pentru a ajunge la camping înainte de a se întuneca.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de vacanță pentru drumeții Pasul 12
    4. Verificați prognoza meteo locală. Când alegeți locul de vacanță, păstrați în minte climatul local. În timp ce nu veți ști exact ce va fi cu mult timp în avans, cunoașterea climatului destinației dvs. vă va oferi cea mai bună lovitură la evitarea vremii nedorite. Pe măsură ce se apropie de vacanță, verificați vremea locală a destinației de drumeții, astfel încât să puteți împacheta îmbrăcămintea și uneltele corespunzătoare.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de vacanță pentru drumeții Pasul 13
    5. Cereți stației Ranger sau Park Office despre avertismente sau închideri. Când vă restrângeți lista de destinații potențiale, apelați în parcul local Rangers sau birouri și întrebați despre pericolele și închiderile temporare sau pe termen lung. Chiar înainte de călătoria dvs., apelați-i din nou pentru a verifica orice condiții locale sau recomandări care ar putea afecta vacanța dvs. de drumeții.
  • De exemplu, focurile de incendii sau copacii deschiși pot închide traseele pentru oriunde de la câteva zile până la mai multe luni.
  • Imagine intitulată Alegeți o destinație de vacanță pentru drumeții Pasul 14
    6. Dă-ți planul de călătorie cuiva înapoi în civilizație. Înainte de a pleca la vacanța dvs. de drumeții, asigurați-vă că informați un prieten sau membru al familiei despre planurile dvs. de călătorie. Lăsați-i să știe unde intenționați să fiți în fiecare zi a vacanței dvs. Dacă sunteți backpackacking, dați-le locațiile dvs. de camping planificate și le-ați lăsat să știe când intenționați să vă configurați și să rupăm fiecare tabără.
  • Dacă este posibil, mai ales că sunteți începător, încercați să verificați cu cineva în mod regulat în timpul călătoriei dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar