Cum să curățați mâncărurile pe o călătorie de camping

Poate fi frustrant să găsească o modalitate de a face feluri de mâncare în timp ce faceți camping. Este important să spălați bine mâncărurile, totuși, deoarece acest lucru ajută la prevenirea răspândirii bacteriilor și vă menține campingul curat. Cu unele săpun, găleți și comprimate de sanitizare, este destul de ușor să spălați mâncărurile pe o călătorie de camping. După spălarea mâncărurilor, asigurați-vă că ați aruncat apa în siguranță.

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea unei stații de curățare
  1. Imagine intitulată vasele curate pe o excursie de camping 1
1. Începeți să vă fierbeți apa în timp ce mâncați. Înainte de a vă bucura de cină, luați cel mai mare oală pe care o aveți. Clătiți-o dacă este necesar și apoi umpleți-o cu apă curată. Puneți-o peste foc, astfel încât să înceapă să se fierbe în timp ce mâncați.
  • Imagine intitulată vasele curate pe o călătorie de camping Pasul 2
    2. Separați apa în trei găleți. Odată ce apa se fierbe, distribuie cu grijă între trei găleți. O găleată este pentru spălare, una pentru clătire și una este pentru dezinfectarea mâncărurilor. Umpleți fiecare găleată aproximativ un sfert din calea plină cu apă.
  • Imagine intitulată vasele curate pe o excursie de camping 3
    3. Adăugați săpun la o găleată. În prima găleată, adăugați câteva picături de săpun de mâncare lichid. Săpunul trebuie să fie biodegradabil pentru a ajuta la protejarea mediului în timp ce tabără.
  • Unele săpunuri sunt făcute în mod specific pentru camping. Înainte de a pleca pentru călătoria dvs., vedeți dacă puteți găsi un magazin de mâncare specifice de camping online sau la un departament local sau un magazin de hardware.
  • Imagine intitulată vasele curate pe o călătorie de camping Pasul 4
    4. Adăugați un agent de dezinfectare la o singură găleată. Puteți cumpăra agenți de dezinfecție online sau la magazinele hardware sau camping local. Verificați eticheta pentru a vedea câte tablete de dezinfectare ar trebui să adăugați la găleată. De obicei, raportul este un comprimat pe galon de apă, dar rapoartele vor varia după brand.
  • Este posibil să nu aveți un mijloc de a măsura cantitatea exactă de apă pe care o utilizați. Doar mai bine pentru a estima.
  • Partea 2 din 3:
    Spălând mâncărurile
    1. Imagine intitulată vasele curate pe o excursie de camping Pasul 5
    1. Ștergeți reziduurile de alimente de pe mâncăruri. Folosiți prosoape de hârtie sau cârpe pentru a șterge mâncărurile imediat după masă. Acest lucru elimină orice resturi evidente de alimente din feluri de mâncare.
    • Cel mai bine este să vă răzuiți mâncarea în foc. În acest fel, mâncarea va arde și nu veți risca să atrageți animale la campingul dvs.
  • Imagine intitulată vasele curate pe o excursie de camping Pasul 6
    2. Spălați fiecare fel de mâncare. Așezați mâncărurile murdare în rezervorul de spălare unul câte unul. Curățați bine mâncărurile cu apa de săpun și cârpele curate. După ce elementul este curat, scuturați orice spumă înainte de ao transfera în rezervorul de clătire.
  • Începeți cu cele mai curate feluri de mâncare și apoi treceți la cele mai murdare.
  • Imaginea intitulată vasele curate pe o călătorie de camping Pasul 7
    3. Clătiți-vă mâncărurile în a doua tigaie. Transferați vasul curat la panoul de clătire după spălare. Dunați felul de mâncare în acest rezervor pe scurt și răsuciți-l pentru a îndepărta excesul de apă.
  • Dacă observați vasul dvs. nu este complet curat atunci când îl plasați în rezervorul de clătire, mutați-l înapoi la rezervorul de spălare și dați-i o curățare bună.
  • Imagine intitulată vasele curate pe o călătorie de camping Pasul 8
    4. Sanitează vasele. După ce mâncărurile dvs. sunt clătite, le-ați stabilit în rezervorul de sanitizați. Permiteți scurt vasele în rezervorul sanitizant pentru a elimina orice bacterii persistente. Acest lucru este deosebit de important pentru feluri de mâncare cum ar fi cuțitele și panourile de tăiere, care adăpostesc o mulțime de mirosuri puternice care pot atrage animale.
  • Imagine intitulată vasele curate pe o călătorie de camping Pasul 9
    5. Uscați vasele. Nu lăsați niciodată mâncărurile să rămână umede după spălarea lor. Utilizați un prosop curat pentru a vă usca mâncărurile după ce le dezinfectați. Puteți să vă păstrați mâncărurile pentru noapte.
  • Partea 3 din 3:
    Eliminarea gunoiului și a apei murdare
    1. Imagine intitulată vasele curate pe o călătorie de camping Pasul 10
    1. Vă consolidați apa. După spălarea mâncărurilor, turnați toate cele trei găleți de apă într-o singură găleată. Cel mai bine este să aruncați găleata dezinfectată în găleata de clătire și apoi să dați cârligul de clătire în găleata de spălare.
  • Imaginea intitulată vasele curate pe o călătorie de camping Pasul 11
    2. Întindeți-vă apa. Plasați un filtru de metal sau un dispozitiv similar pe una dintre gălețile goale. Turnați apa peste chiuvetă pentru a tensionarea oricărei resturi de alimente persistente.
  • Orice deșeuri solide trebuie transferate în gunoi sau arse în foc.
  • Imaginea intitulată vasele curate pe o excursie de camping Pasul 12
    3. Dați-vă apă la 200 de metri distanță de orice sursă de apă. Nu doriți să contaminezi sursele de apă cu apa murdară. Este vital să fiți la cel puțin 200 de metri distanță de o sursă de apă înainte de a vă arunca mâncărurile.
  • Estimați dacă nu aveți un mijloc exact de măsurare. Mergeți întotdeauna mai departe decât credeți că aveți nevoie.
  • Imagine intitulată vasele curate pe o călătorie de camping Pasul 13
    4. Nu aruncați apa într-un singur loc. Pe măsură ce dați apa, mutați găleata în jurul valorii, așa că este dispersată pe un patch mare de pământ. Dispersarea apei într-un singur loc este un pericol pentru mediu.
  • sfaturi

    Întotdeauna spălați-vă mâinile înainte de a manipula mâncăruri pentru a limita răspândirea bacteriilor.

    Avertizări

    Vă rugăm să nu clătiți mâncărurile dvs. de săpun în râul sau la lac din apropiere, chiar dacă detergentul dvs. spune biodegradabil. Acest lucru este dăunător pentru viața apei.
  • Alimentele atrage urși și alte animale. Nu lăsați niciodată produse alimentare, gustări, bomboane, resturile, sau resturi în imediata apropiere a corturilor și a campingului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar