Cum să curățați o pompă medela

Pompele de sân Medela, cum ar fi majoritatea pompelor de san, ajută mamele să-și păstreze alimentarea laptelui curgând și să le permită să aibă lapte ușor atunci când copiii lor trebuie să fie hrăniți. Cu toate acestea, orice reziduu de lapte rămas în piesele pompei poate determina creșterea bacteriilor, expunându-vă și copilul la potențiale efecte dăunătoare. Protejați-vă și bebelușul dvs. prin spălarea mâinilor toate părțile pompei care vin în contact cu laptele de fiecare dată când le folosiți. Apoi, dezinfectați părțile pompelor spălate zilnic în mașina de spălat vase sau în apă clocotită.

Pași

Metoda 1 din 3:
Spălarea după utilizare
  1. Imagine intitulată Curățați o pompă Medela Pasul 1
1. Scoateți toate piesele care vin în contact cu laptele matern. Pentru a dezasambla, mai întâi separați scuturile de sân de la conectorii scuturilor atunci, răsuciți supapele galbene de pe conectori. În cele din urmă, scoateți membranele albe din supapele galbene.
  • Există mai multe modele diferite de pompe. Verificați ce părți ar trebui să fie curățate în manualul de instrucțiuni pentru modelul pe care îl utilizați.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă Medela Pasul 2
    2. Clătiți fiecare piesă în apă rece imediat după pompare. Unul câte unul, țineți părțile sub apă rece pentru a îndepărta reziduurile de lapte. Rulați apa peste părțile pompei până când toate urmele vizibile ale laptelui au fost clătite. Cu toate acestea, nu obțineți apă în interiorul tuburilor pompei, deoarece poate fi dificil să le luați complet uscați.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă Medela Pasul 3
    3. Scufundați părțile dintr-un bazin umplut cu apă fierbinte, cu săpun. Adăugați câteva picături de lichid de spălat vase într-un bazin curat umplut cu apă fierbinte suficientă pentru a acoperi părțile. Apoi, scufundați părțile în bazin.
  • Temperatura apei trebuie să fie la fel de caldă cum puteți să vă puneți mâinile fără să vă ardeți.
  • Nu spălați părțile din chiuveta de bucătărie, deoarece germenii din chiuvetă sau canalele de gătit sau de spălare pot contamina pompa. În schimb, utilizați o cadă de plastic sau un bazin care este numai pentru curățarea consumabilelor de hrănire pentru copii.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă Medela Pasul 4
    4. Curățați fiecare parte în mod individual folosind o cârpă curată sau o perie de sticlă pentru copii. Scoateți elementele din apă câte una și curățați bacteriile de suprafață și tot resturile de lapte rămase pe care le-ați pierdut. Asigurați-vă că spălați întreaga suprafață a părților, folosind o perie de sticlă pentru a intra în crăpăturile mai mici și porturile.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă Medela Pasul 5
    5. Utilizați apă caldă pentru a clăti toate reziduurile de săpun. Rulați părțile sub apă fierbinte timp de 10-15 secunde până când sunteți sigur că ați spălat toate săpunul. Apoi, plasați părțile pe un prosop de hârtie curat sau un suport de uscare.
  • Dacă aveți nevoie să pompezi din nou, părțile sunt sigure pentru a reasambla de îndată ce sunt uscate.
  • Evitați utilizarea prosoapelor de pânză deoarece sunt mai susceptibile de a transporta germeni și bacterii care pot fi transferate la pompă.
  • Metoda 2 din 3:
    Sanitizând zilnic
    1. Imagine intitulată Curățați o pompă Medela Pasul 6
    1. Spălați bine părțile înainte de sanitizare. Înainte de a lua pașii pentru a dezinfecta părțile pompei, doriți să vă asigurați că tot reziduul de lapte este îndepărtat, precum și orice germeni de suprafață sau bacterii. Curățați pompa ca de obicei cu apă fierbinte, cu săpun și clătiți bine.
    • Nu uitați să curățați și să dezinfectați periile de curățare și bazinul.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă Medela Pasul 7
    2. Utilizați mașina de spălat vase pentru o dezinfecție convenabilă. Dacă mașina dvs. de spălat vase are o setare a apei calde și o opțiune de uscare termică sau de dezinfectare, puteți utiliza mașina de spălat vase pentru a dezinfecta piesele pompei. Utilizați o pungă de plasă sau recipientul de spălat vase pentru bebelușul care permite fluxul liber al apei, dar păstrează părțile să zboare în interior. Așezați părțile în recipient pe suportul de sus și rulați ca de obicei.
  • Pentru un efect de dezinfectare maxim, nu spălați părțile pompei în mașina de spălat vase cu mâncărurile murdare.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă Medela Pasul 8
    3. Se fierbe părțile pompei timp de 5-10 minute pentru salubritate eficientă. Una dintre cele mai eficiente modalități de a ucide germenii și bacteriile este prin scufundarea părților în apă clocotită. Doar aduceți suficientă apă pentru a acoperi părțile la fierbere pe stovetop. Apoi, puneți cu grijă părțile în apă și lăsați-le să se fierbe timp de 5-10 minute înainte de a le elimina.
  • Pentru a evita arderea dvs., lăsați apa să se răcească înainte de a scoate părțile și să utilizeze clești curate atunci când le manipulați.
  • Metoda 3 din 3:
    Stocarea pompelor dezinfectate
    1. Imagine intitulată Curățați o pompă Medela Pasul 9
    1. Lăsați părțile pompei să se usuce complet înainte de a le depozita. Așezați părțile, curățarea perii și spălați-vă bazinul pe un raft de uscare curat sau prosoape de hârtie. Permiteți-le să se usuce complet înainte de manipularea sau depozitarea acestora.
    • Nu utilizați prosoape de pânză, deoarece sunt mai susceptibile de a răspândi germenii la părțile dezinfectate.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă Medela Pasul 10
    2. Spălați-vă mâinile înainte de a manipula părțile curățate și dezinfectate. Rulați-vă mâinile sub apă caldă sau rece. Apoi, aplicați săpunul de mână și frecați viguros timp de cel puțin 20 de secunde. Clătiți-le bine sub apă curgătoare și uscați cu un prosop de hârtie curat.
  • De asemenea, puteți utiliza un dezinfectant de mână pe bază de alcool pentru a vă curăța mâinile. Doar asigurați-vă că vă luați timpul să vă frecați peste tot, inclusiv între degete și în jurul unghiilor.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă Medela Pasul 11
    3. Reasamblați și depozitați kitul într-un loc curat și uscat. Puneți părțile pompei înapoi, astfel încât acestea să fie gata să se utilizeze data viitoare și nu se pierde piese. Apoi, depozitați kitul reasamblat undeva undeva nu va fi contaminat, cum ar fi în interiorul unui dulap special pentru hrănirea elementelor sau într-o pungă de stocare reutilizabilă.
  • Depozitați Bazinul de spălare și curățarea perii într-o zonă curată și într-o zonă curată.
  • Așteptați până când părțile sunt complet uscate înainte de a le reasambla și le-au îndepărtat. Stocarea pieselor umede poate promova creșterea mucegaiului.
  • Avertizări

    Nu scufundați unitatea electrică în apă așa cum o poate distruge. În schimb, ștergeți-o doar cu șervețele de dezinfectare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar