Cum să obțineți mâncăruri mai curate de pe mașina dvs. De spălat vase

Nimic nu este mai agravant decât deschiderea unei mașini de spălat vase după un ciclu și găsirea tuturor mâncărurilor încă murdare. O mulțime de timp, acest lucru se datorează faptului că mașina de spălat vase are nevoie de o curățenie, astfel încât să-și ofere părțile și interiorul o spălare ar trebui să-și îmbunătățească performanța. Încărcarea corectă a mașinii va asigura, de asemenea, că toate suprafețele primesc atenția de care au nevoie. În cele din urmă, în urma câtorva indicii înainte de a comuta, de fapt, aparatul va îmbunătăți și eficiența mașinii.

Pași

Partea 1 din 3:
Spălați mașina de spălat vase
  1. Imaginea intitulată Obțineți mâncăruri mai curate din mașina dvs. de spălat vase Pasul 1
1. Curățați filtrul de scurgere. Murdăria și murdăria din mâncărurile murdare nu dispar în mod magic după ce ați rulat un ciclu de mașini de spălat vase. Asigurați-vă că filtrul nu este plin de gunk din ultimul ciclu. Dacă este, verificați manualul proprietarului dvs. despre cum să îl eliminați. Apoi, pur și simplu spălați-l în chiuvetă cu un săpun și un burete, clătiți de pe apă cu săpun și puneți-l înapoi în poziție.
  • Un filtru înfundat este unul dintre cei mai frecvenți vinovați din spatele mâncărurilor care ies murdar după un ciclu. Asta pentru că apa murdară din ultimul ciclu nu sa scurs în întregime. Aceasta înseamnă că spălați următorul lot cu aceeași apă icky.
  • Dacă filtrul dvs. pare foarte facultat după ce vă scoateți, poate doriți să-l înmuiați în apă caldă și săpun pentru o oră de până la o oră. De asemenea, în loc de un burete, utilizați ceva mai abraziv, ca o perie de nail.
  • Imaginea intitulată Obțineți mâncăruri mai curate din mașina de spălat vase Pasul 2
    2. Cloguri clare de la brațele de pulverizare. Ca și filtrul, un braț de pulverizare înfundat poate reduce performanța mașinii. Asta pentru că înfundarea vor bloca apa proaspătă, care ar trebui să-ți spală mâncărurile. Verificați manualul proprietarului dvs. despre cum să detașați brațele de pulverizare. Apoi, odată ce le aveți afară, verificați toate găurile de-a lungul fiecărui braț pentru a vă asigura că sunt clare. Dacă sunt pistolați:
  • Utilizați sârmă de oțel, cablu sau chiar un cuier de sârmă pentru a scoate răsucirea. Apoi dați gaura o floscare rapidă.
  • Urmăriți-le prin înmuierea lor în oțet alb distilat. Care va rupe orice gunk pe care atașarea dvs. nu a putut să o dezlănțuiască.
  • Imaginea intitulată Obțineți mâncăruri mai curate din mașina dvs. de spălat vase Pasul 3
    3. Spălați garniturile ușilor. În timp, Gunk se va construi în jurul interiorului ușii principale, precum și garnitura de cauciuc care formează sigiliul. Acest lucru poate provoca un miros de yucky, așa că da ușa și garnitură o curată rapidă. Ștergeți-le cu o cârpă umedă sau prosoape de hârtie. Faceți același lucru cu ușa săpunului din interiorul mașinii.
  • 4. Rulați un ciclu gol cu ​​oțet. Acum că ați curățat locurile mai ieftine în care gunk-ul și murdăria le place să se ascundă, să-ți dai mașinii o curată generală. Doar dați o ceașcă (237 ml) de oțet albă distilată în partea de jos a mașinii. Apoi începeți un ciclu normal de spălare și lăsați mașina de spălat vase să se curățească.
  • Imaginea intitulată Obțineți mâncăruri mai curate din mașina dvs. de spălat vase Pasul 4
    Partea 2 din 3:
    Încărcarea mașinii
    1. Imaginea intitulată Obțineți mâncăruri mai curate din mașina de spălat vase Pasul 5
    1. Răciți mai întâi alimentele în exces de la felurile de mâncare. După toate acestea, munca grea cheltuită pentru curățarea mașinii, nu anulați totul prin înfundarea totul din nou cu alimente libere. Aruncați orice crumbs și nu în recipientul de gunoi sau în unitatea de depozitare înainte de a le încărca în mașina dvs. de spălat. Salvați-vă timpul și efortul de a vă curăța filtrul și brațele din nou!
  • Imaginea intitulată Obțineți mâncăruri mai curate din mașina de spălat vase Pasul 6
    2. Nu clătiți sau vă înmuiați mâncărurile decât dacă aveți cu adevărat nevoie. Dacă puțini bucăți de alimente s-au încântat și au rămas în mâncăruri, nu vă faceți griji că scăpați de cei înainte de a le pune în mașină de spălat. Multe detergenți de mașini de spălat vase sunt proiectate să rămână la acei bucăți de alimente, așa că doriți să le lăsați!
  • Doar să le clătiți sau să le dați o înmuiere dacă nu aveți suficient pentru o încărcătură completă încă și sunteți îngrijorat de atragerea dăunătorilor.
  • În acest caz, este de obicei mai bine să le conduceți printr-un ciclu de clătire numai în aparatul dvs., dacă acesta oferă opțiunea.
  • Dacă clătiți sau înmuiați-le în chiuvetă, nu utilizați săpunul de mâncare. Urme de ea pot ajunge în mașina dvs. și pot lăsa un film săpun în urmă.
  • Imaginea intitulată Obțineți mâncăruri mai curate din mașina dvs. de spălat vase Pasul 7
    3. Împărțiți mâncărurile cu cât de murdari sunt. Dacă va trebui să rulați mai mult de o sarcină, sortați mai întâi vasele. Grupați cele murdare, care vor avea nevoie de o spălare grea împreună și să păstreze cele care au nevoie doar de un ciclu ușor sau normal. În acest fel nu va trebui să conduceți două cicluri grele.
  • Dacă aveți doar suficientă sarcină, dar există una sau două care sunt mult mai murdare decât celelalte, le-au lăsat pe cei deoparte și să le spălați cu mâna în schimb.
  • Imaginea intitulată Obțineți mâncăruri mai curate din mașina dvs. de spălat vase Pasul 8
    4. Evitați să puneți prea multe feluri de mâncare într-o singură încărcătură. Țineți minte că doar pentru că vă puteți potrivi cu dimensiunile X în interiorul mașinii, care nu înseamnă că fiecare va veni la fel de curat. Spațiu de mâncare afară, astfel încât există loc pentru apă să treacă în sus și în jos între ele.
  • De exemplu, bolurile de pescuit, astfel încât acestea să fie la un unghi de 45 de grade înseamnă că vă puteți potrivi mai mult în interior decât dacă le puneți cu susul în jos. Dar aglomerarea lor prea aproape împreună poate duce la un castron care blochează cel din spatele ei.
  • Același lucru este valabil și pentru ustensilele dvs. Nu spargeți rackul de ustensile pline.
  • Imaginea intitulată Obțineți mâncăruri mai curate din mașina dvs. de spălat vase Pasul 9
    5. Puneți cupe, boluri și alte feluri de mâncare adânci în suportul de sus. Dacă le puneți în partea de jos, vor bloca brațele de pulverizare. Aceasta înseamnă că apa nu va ajunge la ceea ce aveți în sus. Așadar, utilizați suportul de fund pentru mâncăruri plate, cum ar fi plăci și foi de copt. Pentru mâncăruri profunde mai mari, care nu se vor potrivi în suportul de sus, spălați-le cu mâna.
  • Dacă puneți mâncăruri mai mari în rackul de jos, nu vă deranjează să puneți altceva pe partea de sus. Cotele sunt că trebuie doar să spălați tot ce este acolo din nou!
  • Partea 3 din 3:
    Rularea mașinii dvs
    1. Imaginea intitulată Obțineți mâncăruri mai curate din mașina de spălat vase Pasul 10
    1. Verificați mai întâi încălzitorul de apă. Asigurați-vă că încălzitorul de apă este setat undeva între 120 și 125 grade Fahrenheit (49 și 52 de grade Celsius). Mulți vin presetate la o astfel de temperatură, dar du-te dați-i o privire - vezi dacă l-ați ajustat din orice motiv sau dacă nu ați verificat niciodată temperatura. Reajustați-l dacă este necesar, mai ales dacă este setat mai mare decât atât.
    • Temperaturile mai ridicate pot provoca evaporarea apei înainte de a avea șansa de a vă scurge vasele. Aceasta înseamnă că apa a dispărut, dar murdăria pe care trebuia să se spele este încă acolo.
  • Imaginea intitulată Obțineți mâncăruri mai curate din mașina dvs. de spălat vase Pasul 11
    2. Ștergeți eliminarea gunoiului. Dacă chiuveta dvs. are o unitate de eliminare, există o șansă bună că este de asemenea conectat la mașina de spălat vase. Înainte de a vă rula sarcina, executați o apă rece din robinet și comutați eliminarea. Scapă de orice blocare în unitate, deoarece aceasta poate provoca apă murdară să se scurgă în mașină.
  • Imaginea intitulată Obțineți mâncăruri mai curate din mașina dvs. de spălat vase Pasul 12
    3. Rulați apă caldă din robinetul chiuvetei din bucătărie. Știi cum trebuie să dai dușul cu un minut să se încălzească înainte de a putea intra în interior cu înghețarea fundului? Se așteaptă ca același lucru să se întâmple cu mașina de spălat vase. Înainte de a le conduce:
  • Porniți robinetul fierbinte la chiuveta de bucătărie și lăsați robinetul să alerge până când apa devine fierbinte.
  • Odată ce apa caldă este în linie, opriți robinetul și porniți mașina.
  • 4. Nu mergeți peste bord cu detergent. Utilizați numai suma recomandată de instrucțiunile mărcii dvs. Folosind mai multe puteri se pare ca o modalitate sigură pentru a obține felurile de mâncare extra-curate, dar asta poate de fapt înapoi. Acest lucru se datorează faptului că cu cât mai mult detergent pe care îl folosiți, cu atât mai mult reziduu va lăsa în urmă, ceea ce poate prinde gunk care ar trebui să se clătească.
  • Dacă intenționați să utilizați un ajutor de clătire în plus față de detergentul dvs., verificați dublu detergentul pentru a vă asigura că nu include propriul ajutor de clătire. Folosind un ajutor autonom în partea de sus a unui detergent all-in-one este o pierdere de produs.
  • 5. Rulați ciclul corect pentru încărcare. Mașinile de spălat vase folosesc atât apa cât și electricitatea, dar nu vă înșelați încercând să economisiți bani pe utilități. Dacă sarcina dvs. are nevoie de o spălare grea, nu scoți și rulați în schimb un ciclu ușor sau normal. Dacă o faceți, probabil că va trebui să o conduceți a doua oară pentru a le obține curat, astfel încât să vă salvați timpul și banii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar