Cum să curățați o mașină de cafea

Producătorii de cafea sunt aparate convenabile de uz casnic care vă pot oferi o ceașcă proaspătă de Java primul lucru dimineața. Cu toate acestea, datorită nivelurilor ridicate de umiditate, pot purta cu ușurință mucegaiul și bacteriile. Filtrul de picurare Producătorii de cafea necesită curățare după fiecare utilizare. De asemenea, trebuie să fie curățate lunar pentru a elimina depozitele de apă tare, uleiurile de cafea rămase și alte impurități. Cu un grăsime mic de cot, puteți păstra aparatul de cafea frumos și curat.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea aparatului de cafea după fiecare utilizare
1. Dezasamblați aparatul de cafea. Îndepărtați toate părțile care apar, cum ar fi vasul, coșul de preparare și orice alte părți detașabile.Aceste părți ar trebui curățate separat de restul aparatului de cafea.
  • 2. Spălați părțile detașabile. Scoateți părțile detașabile în apă caldă, cu săpun și spălați-le folosind o cârpă de mâncare. Puteți spăla părțile detașabile ale aparatului de cafea în același mod în care veți spăla mâncărurile.
  • Vasele de sticlă pot fi foarte dure. Când spălați vasul de cafea, tratați cu grijă de sticlă.
  • Unii producători de cafea pot avea părți care pot fi spălate într-o mașină de spălat vase. Verificați manualul de instrucțiuni, dacă încă mai aveți. Dacă nu sunteți sigur dacă aparatul de cafea poate fi spălat în mașina de spălat vase, err pe partea de prudență și spălați-o de mână.
  • 3. Ștergeți în afara mașinii. Luați o cârpă umedă, săpun și să dați exteriorul mașinii o ștergere bună în jos. Ștergeți părțile laterale și îndepărtați orice cafea de la plăcuța de încălzire. Când sunteți în jos, ștergeți orice spumă de săpun cu o cârpă curată și umedă.
  • 4. Reasamblați mașina dvs. După ce toate părțile sunt uscate, puteți pune mașina de cafea înapoi împreună. Este gata să utilizați din nou. Faceți un obicei de a vă curăța filtrul de cafea după fiecare utilizare.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea profundă a aparatului de cafea
    1. Adăugați o soluție de oțet și apă la filtrul de cafea. Faceți un amestec folosind 2 părți apă caldă și 1 parte oțet alb. Cantitățile precise vor varia în funcție de dimensiunea aparatului de cafea, dar faceți destul de suficient pentru a umple rezervorul. Se toarnă amestecul în rezervor ca și cum ați fi în mod normal cu apă atunci când faceți cafea.
  • 2. Lăsați mașina de cafea să ruleze o jumătate de ciclu de preparare. Porniți mașina de cafea. Țineți un ochi pe ea în timp ce se produce. Odată ce jumătate, oala este plină cu amestecul filtrat de oțet / apă, rotiți vasul.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de cafea Pasul 7
    3. Lăsați filtrul de cafea să stea o oră. Setați un cronometru timp de o oră. Lăsați cafeaua să stea în acest interval de timp. Acest lucru va da ora de oțet să stea în mașină și să curețe orice mucegai.
  • 4. Completați ciclul de preparare. După lăsarea aparatului de cafea să stea o oră, întoarceți mașina înapoi. Lăsați-o să ruleze restul ciclului de preparare. Când este terminat, amestecul de oțet / apă trebuie filtrat în pot. Puteți să turnați acest amestec în jos pe chiuvetă.
  • 5. Rulați două cicluri de preparare cu apă curată. Umpleți vasul de cafea cu apă curată. Turnați acest lucru în rezervor și executați un ciclu complet de bere. Când sa terminat, turnați apa și rulați încă un ciclu de preparare cu apă curată. Acest lucru ar trebui să curețe orice oțet din filtrul de cafea.
  • 6. Ștergeți aparatul de cafea. După dezinfectarea aparatului de cafea, luați o cârpă curată și umedă. Ștergeți exteriorul aparatului pentru a elimina orice murdărie și resturi. De asemenea, trebuie să vă asigurați că ați eliminat cafeaua de la plăcuța de încălzire.
  • Metoda 3 din 3:
    Evitând greșelile comune
    1. Imagine intitulată Curățați o mașină de cafea Pasul 11
    1. Citiți manualul instrucțiunii. Dacă aveți încă manualul de instrucțiuni, citiți-l înainte de a vă curăța aparatul de cafea. Majoritatea producătorilor de cafea pot fi curățați în siguranță cu un amestec de oțet / apă, dar este întotdeauna o idee bună să verificați mai întâi.
    • Dacă nu aveți manualul de instrucțiuni, încercați să căutați modelul dvs. online. Este posibil să găsiți un manual de instrucțiuni pe Internet.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de cafea Pasul 12
    2. Lăsați capacul rezervorului deschis. Mulți oameni păstrează capacul rezervorului închis. Cu toate acestea, este o idee bună să o lăsați deschisă când nu este utilizată. Acest lucru va ajuta la uscarea mașinii, prevenirea mucegaiului și a bacteriilor să crească într-un mediu umed.
  • 3. Clătiți coșul de preparare în chiuvetă în mod regulat. Coșul de preparare este foarte susceptibil la matriță, deoarece se udă în timpul procesului de bere. Asigurați-vă că clătiți coșul de preparare după fiecare utilizare și faceți un obicei de a curăța de fiecare dată când faceți feluri de mâncare. Acest lucru vă va păstra mucegaiul de cafea și gratuit.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Un prosop de microfibră va curăța mai bine decât prosoapele de hârtie.
  • Puneți o marmură de sticlă în camera de apă pentru a atrage depozitele minerale din apă tare. Spălați-l o dată pe săptămână.
  • Nu folosiți niciodată vasul de cafea pentru a turca apă în rezervor. Acest lucru va transfera uleiuri și impurități din pot și, în cele din urmă, dau cafeaua un gust urât. În schimb, utilizați un pitcher rezervat numai pentru apă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar