Cum să vă curățați mașina

Pentru a vă curăța mașina, puteți opta pentru un corp simplu și curat cu roată sau puteți alege să curățați atât interiorul cât și exteriorul mașinii. Înainte de a începe curățarea exteriorului, Asigurați-vă că corpul mașinii dvs. este rece și la umbră. Utilizați curățătorii speciali formulați pentru a curăța corpul și roțile mașinii. Pentru a curăța interiorul, scoateți covorașele și aruncați gunoiul. Vacuum interior și utilizați un dispozitiv de curățare a spumei pentru a curăța covorul și tapițeria. Finalizați curățarea mașinii utilizând o curățare a ferestrei pentru a curăța interiorul și în afara ferestrelor.

Pași

Partea 1 din 5:
Pregătiți-vă să vă spălați mașina
  1. Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 1
1. Parcați mașina într-o zonă umbrită. Dacă corpul mașinii dvs. este fierbinte din ședința la soare sau de la conducere, așteptați ca mașina să se răcească înainte de ao curăța. Acest lucru poate dura 20 până la 30 de minute.
  • Deoarece căldura poate accelera timpul de uscare a săpunului și al apei, doriți să așteptați ca mașina să se răcească pentru a evita săpunul și petele de apă.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 2
    2. Strângeți consumabilele. Puneți două găleți, un dispozitiv de curățare a autovehiculului, un burete natural moale sau o spălare de lambswool, o cârpă / cârpă, pneuri de anvelope, prosoape moi de terry și ceară de mașină lângă mașina dvs. Aceste materiale sunt necesare pentru a curăța exteriorul mașinii.
  • Strângeți consumabile pentru a curăța și interiorul. Aceste consumabile pot include un vid, o geantă de gunoi, cu un dispozitiv de curățare a spumei de tapițerie, curățător de covoare, sfaturi Q, prosoape de hârtie și cârpe.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 3
    3. Umpleți două găleți cu apă. O găleată va fi utilizată pentru înmuierea pânzei, în timp ce celălalt va fi folosit pentru clătirea cârpei. Umpleți una dintre găleți cu clectorul special special formulat pe instrucțiuni.
  • Nu utilizați detergentul de spălat vase sau săpun de mână pentru a vă curăța mașina. Aceste curățători de uz casnic se pot desprinde de ceara mașinii.
  • Partea 2 din 5:
    Spălarea corpului
    1. Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 4
    1. Clătiți mașina cu un furtun. Clătiți bine întreaga suprafață a mașinii înainte de a aplica săpun. Asigurați-vă că eliminați murdăria și resturile libere pentru a evita zgârierea mașinii. Îndepărtați frunzele, crengurile și alte resturi cu mâinile.
    • Setați furtunul pe o setare de înaltă presiune pentru a clăti murdăria, resturile și murdăria greu de îndepărtat. Cu toate acestea, asigurați-vă că presiunea nu este prea mare, astfel încât să nu vă îndepărtați ceara sau vopseaua mașinii.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 5
    2. Curățați din partea de sus a mașinii până la partea de jos. Și lucrați pe o singură secțiune la un moment dat. Asigurați-vă că ați clătit complet fiecare secțiune cu apă după ce ați terminat curățarea cu săpun. Acest lucru va împiedica săpunul să se usuce pe mașina dvs.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 6
    3. Spumă săpunul cu buretele sau miezul de miel. Apoi curățați mașina într-o mișcare dreaptă în sus și în jos. Nu curățați mașina într-o mișcare circulară. Curățarea într-o mișcare circulară poate provoca urme de vârtej.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 7
    4. Clătiți-vă buretele de multe ori. Clătiți-o în cea de-a doua găleată care conține apă după fiecare utilizare. Dacă buretele dvs. se încadrează pe pământ, asigurați-vă că îl clătiți în apă. Dacă nu, resturile de pe burete pot zgâria mașina.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 8
    5. Nu lăsați mașina dvs. să se usuce. Acest lucru poate cauza filigrane și street. În schimb, utilizați un prosop moale sau un șuvoi (sintetic sau natural) pentru ao usca. Încercați să ștergeți apa în loc să ștergeți pentru a vă usca mașina.
  • Partea 3 din 5:
    Curățarea roților
    1. Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 9
    1. Umpleți două găleți cu apă. Se amestecă un curat într-una din găleți. Asigurați-vă că utilizați un dispozitiv de curățare care este sigur pentru toate suprafețele roților. Evitați curățătorii caustici care conțin acid, precum și detergenți de spălat vase. Aceste curățători pot ruina finisajul pe roți.
    • O găleată va fi utilizată pentru curățare, iar cealaltă va fi folosită pentru clătirea buretelui.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 10
    2. Înmuiați un burete moale în soluția de curățare. Odată ce buretele a înmuiat timp de câteva minute, începeți să curățați o roată la un moment dat din partea de sus în jos. Pentru a curăța crevii mici, utilizați o periuță de dinți moale.
  • Dacă roțile dvs. sunt foarte murdare, este posibil să trebuiască să aplicați un De-Greaser înainte de a le curăța.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 11
    3. Clătiți și uscați roata. Odată ce roata este curată, clătiți-o bine cu apă până când toate murdăria și resturile sunt eliminate. Apoi uscați roata cu o cârpă moale.
  • Repetați pașii una prin trei pentru fiecare roată.
  • Partea 4 din 5:
    Curățați-vă mașina
    1. Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 12
    1. Tăiați un bară de lut în trei sau patru secțiuni egale. Aplatizați una dintre piese, astfel încât trei degete să o poată ține în poziție. Spray o cantitate echitabilă de lubrifiant lut pe o mică parte a mașinii (24" cu 24"). Apoi, glisați ușor lut peste secțiunea lubrifiată într-o mișcare din spate și înapoi (nu o mișcare circulară).
    • Odată ce argila începe să alunece fără probleme peste secțiune și nu auziți sau nu simțiți o rugozitate în finisare, treceți la următoarea secțiune.
    • Asigurați-vă că utilizați părțile curate ale lucurii pe noile secțiuni pe măsură ce lucrați.
    • Barele de argilă sunt folosite pentru a elimina murdăria microscopică din corpul mașinii pentru a preveni zgârierea în timpul procesului de ceară.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 13
    2. Strângeți o cantitate de poloneză de dimensiuni trimestriale pe tampon. Aplicați ceara într-o mișcare dreaptă în sus și în jos pe corpul mașinii dvs. Nu-l aplicați într-o mișcare circulară și nu ceară ferestrele sau tăierea. Utilizați o presiune ușoară atunci când aplicați ceara pentru a obține un strat neted, uniform.
  • Asigurați-vă că aplicați straturi subțiri de ceară, spre deosebire de straturile groase. Ca o regulă de bază, este mai bine să se aplice mai multe straturi subțiri decât să aplice un strat gros.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 14
    3. Utilizați un prosop de microfibră pentru a bufici ceara. Deplasați prosopul într-o mișcare dreaptă în sus și în jos, spre deosebire de o mișcare circulară. Utilizați un prosop de înaltă calitate pentru a preveni zgârierea.
  • Înainte de a muta ceara, este posibil să fie nevoie să lăsați ceara să se usuce. Depinde de formula pe care o utilizați. Pentru a fi în siguranță, urmați instrucțiunile produsului.
  • Partea 5 din 5:
    Curățarea interiorului
    1. Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 15
    1. Scoateți covorașele de podea. Scuturați-i pentru a îndepărta praful, murdăria și resturile. Plasați-le pe teren pentru aspirarea la un moment mai târziu. Cu toate acestea, puteți să le aspirați imediat dacă doriți. Este preferința dvs.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 16
    2. Îndepărtați bucățile mari de gunoi. Ridica bucăți mari de gunoi, cum ar fi hârtie, monede, pixuri și alte obiecte de pe podea dvs. folosind mâinile. Plasați aceste elemente într-o pungă de gunoi. Purtați mănuși de latex pentru a vă proteja mâinile de a fi murdare.
  • Utilizați un bob de grătar pentru a îndepărta murdăria și bucățile de gunoi de la crevii mici, cum ar fi între scaune.
  • Asigurați-vă că eliminați gunoiul de la suporturile de ceașcă.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 17
    3. Spray un cleaner de sticlă în suporturile de pahare. Lăsați sticla să se stabilească timp de 5 până la 10 minute. Apoi folosiți un prosop de hârtie pentru a curăța murdăria și murdăria. Utilizați bbq fkewer pentru a alege murdăria și murdăria de la orice crevări mici.
  • Alternativ, plasați o șosetă veche pe fundul unei cani sau a unei cani de călătorie. Apoi plasați cana în suportul de pahare și răsuciți pentru a îndepărta murdăria și murdăria.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 18
    4. Vid din partea de sus în jos. Începeți în partea superioară a scaunelor, tabloului de bord și consola înainte de a trece la podea. Utilizați duza de tapițerie pentru a aspira scaunele, zonele tapițate și headliner. Utilizați atașamentul periei pentru a aspiră componentele care conțin vinil tare, plastic și metal, cum ar fi tabloul de bord și consola. Pentru a curăța crăpăturile mici și zonele strânse, utilizați atașamentul de crevină.
  • Reglați scaunele înapoi și înainte pentru a curăța pete din greu pentru a ajunge la pete sub scaune.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 19
    5. Utilizați un covor de covoare pentru a curăța petele de covoare. Pulverizați curățătorul pe pete și utilizați o perie rigidă de perie pentru ao freca în covor. Aveți grijă să nu pulverizați prea mult curățător pe covor, deoarece acest lucru poate provoca mucegai dacă nu este uscat bine.
  • Utilizați un prosop curat și uscat pentru a șterge petele și a uscat zona.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 20
    6. Spray un cleanser de spumă pe petele de țesături. Frecați curățarea în pete cu o perie moale. Lăsați curățarea să se usuce. Apoi utilizați un vid pentru ao elimina pe instrucțiuni. Dacă rămâne pata, apoi pulverizați mai mult Cleanser pe zona afectată și curățați din nou până când este plecat.
  • Dacă locurile dvs. sunt din piele, asigurați-vă că utilizați un săpun de curățare din piele sau săpun pentru a vă curăța scaunele, precum și alte componente ale mașinii care conțin piele.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 21
    7. Utilizați șervețele de mașini pentru a dezinfecta tabloul de bord și consola. Asigurați-vă că utilizați șervețele de mașini formulate special. Le puteți găsi la magazinul local local. Utilizați sfaturile Q-Sfaturi sau tampoane de bumbac pentru a curăța zonele mici, cum ar fi butoanele radio, orificiile de aerisire și cusăturile de panouri.
  • Dacă nu aveți șervețele de mașini, atunci va face un dispozitiv de curățare a gospodăriei cu scopul de amoniac.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 22
    8. Curățați ferestrele cu un cleaner de sticlă. Orice curățător de sticlă de uz casnic va face. În loc să pulverizați directorul direct pe fereastră, pulverizați-l pe un prosop curat, microfibră. Apoi ștergeți atât în ​​interiorul, cât și în afara ferestrelor într-o mișcare dreaptă în sus și în jos.
  • Rotiți-vă ferestrele pentru a curăța bine partea superioară a ferestrei.
  • Imagine intitulată Curățați mașina dvs. Pasul 23
    9. Re-vacum mașina. Acest lucru va elimina murdăria și murdăria care a fost eliminată în timpul procesului de curățare.Apoi agitați și aspirați covorașul cu atenție dacă nu ați făcut deja acest lucru. Puneți-le în mașină.
  • Utilizați un spray de îndepărtare a mirosului, cum ar fi Febreeze, pentru a elimina mirosurile rămase din mașină.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    De asemenea, puteți să vă luați mașina la un serviciu automat sau de unitate pentru a fi curățat. În funcție de locul în care îl luați și serviciile pe care le alegeți, acesta poate costa oriunde între 7 - $ 20 pentru a vă curăța mașina profesională. Cu toate acestea, aveți grijă dacă vă decideți să faceți acest lucru, deoarece părul de spălare a mașinilor pot deteriora vopseaua vehiculului dvs. Și nu uitați să închideți ferestrele dacă nu doriți să vă îmbibați!
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar