Cum să curățați un vas de apă sau un fel de mâncare alimentară

Păstrați mâncărurile de mâncare și mâncărurile de apă ale câinelui? Chiar dacă el iubește să se joace în murdărie și să facă o mizerie, ar trebui să aibă încă mâncăruri curate de la care poate mânca și bea în siguranță. Curățând mâncărurile câinelui, puteți preveni creșterea bacteriană care ar putea să-l facă rău. În plus, puteți face ca experiențele sale de mâncare și băuturi mult mai plăcute!

Pași

Metoda 1 din 3:
Spălarea mâinilor de mâncare sau mâncarea de apă a câinelui
  1. Imaginea intitulată Curățați un câine
1. Alegeți un detergent slab. Dacă preferați să spălați mâncarea câinelui sau vasul de apă (mai degrabă decât să le puneți în mașina de spălat vase), alegeți un detergent ușor, netoxic de spălat vase. Dacă nu sunteți sigur că detergenții sunt ușori, verificați etichetele produsului pentru indicații că produsul ar fi moale pe mâini. Dacă detergentul este suficient de ușor pentru dvs., atunci va fi suficient de ușoară pentru mâncarea câinelui sau vasul de apă.
  • Detergenți organici, deși mai scumpi, probabil conțin ingrediente non-toxice.
  • Detergenții dur și înălbitorul sunt toxici pentru câini.
  • Detergenții dur ar putea provoca, de asemenea, vase din oțel inoxidabil la rugină. Dacă aveți un castron din oțel inoxidabil, utilizați câteva picături de săpun de mâncare, apă caldă și o cârpă de microfibră.
  • De asemenea, puteți face propriul dvs. detergent blând prin combinarea unor părți egale de bicarbonat de sodiu, apă caldă și sare de masă.
  • Imaginea intitulată Curățați un câine
    2. Selectați un loc pentru a curăța mâncarea sau vasul de apă. Nu se recomandă spălarea mâncărurilor câinelui în cadă sau chiuveta de bucătărie din cauza riscului de contaminare încrucișată. Mâncarea câinelui sau vasul de apă ar putea avea bacterii din gura și mâncarea lui și nu ați dori ca bacteriile să contamineze felurile de mâncare pe tine și de folosirea familiei dvs. În schimb, utilizați o chiuvetă de baie sau o chiuvetă mare de utilități.
  • Dacă alegeți să utilizați chiuveta de bucătărie, va trebui să o dezinfectați după spălarea mâncărului de mâncare sau a vasului de apă.
  • Imaginea intitulată Curățați un câine
    3. Spălați mâncarea sau vasul de apă. Pentru a spăla mâncărurile, utilizați o cârpă sau un burete pe care îl utilizați numai Pentru felurile de mâncare ale câinelui tău. Faceți apa la fel de caldă cum puteți tolera. Luați în considerare purtarea mănușilor în timp ce spălați manualul pentru a vă proteja mâinile de la apa caldă.
  • Folosind o mișcare circulară cu distanța sau buretele, se spală atât în ​​interior cât și în afara vasului.
  • Acordați o atenție deosebită domeniilor în care alimentele s-au întărit.
  • Imaginea intitulată Curățați un câine
    4. Dezinfectați mâncarea sau vasul de apă. Folosirea apei calde și detergenți ușoară este o modalitate foarte eficientă de a curăța mâncărurile de mâncare sau de apă ale câinelui. Cu toate acestea, o substanță subțire numită biofilm se poate acumula în mâncărurile câinelui dvs. Acesta conține o combinație de bacterii, alge și ciuperci care ar putea face ca câinele să fie bolnav dacă îl ingeră. Curățarea și dezinfectarea vasului sunt cele mai bune modalități de a scăpa de biofilm și microorganismele dăunătoare.
  • Textura subțire a biofilmului, lipicioasă poate face o provocare pentru a elimina. Soda de copt în detergentul dvs. de casă este suficient de abraziv pentru a elimina biofilmul.
  • Pentru a dezinfecta vasul după ce se curăță, amestecați un galon de apă cu o lingură de înălbitor. Adăugați acest amestec în vas și lăsați-l să stea aproximativ două minute înainte de a le clăti. Dezinfectați și exteriorul castronului.
  • Pentru a face mâncarea câinelui sau a fost extra curată, puteți curăța și dezinfectați-o, mai degrabă decât să faceți unul sau altul.
  • Imaginea intitulată Curățați un câine
    5. Clătiți și uscați complet alimentele sau vasul de apă complet. Câinele dvs. se poate îmbolnăvi dacă ingeră reziduurile de detergent în vasul său, deci este foarte important să vă clătiți complet vasul cu apă. Puteți fie să vă uscați mâncarea cu niște prosoape de hârtie, fie lăsați anul să se usuce cu aer înainte de ao umple cu alimente sau apă.
  • Dacă ați dezinfectat vasul, este foarte important să clătiți orice reziduu de înălbire.
  • Dacă alegeți să uscați vasul cu un spațiu de mâncare, asigurați-vă că este utilizată distanța numai Pentru felurile de mâncare ale câinelui tău.
  • Imaginea intitulată Curățați un câine
    6. Dezinfectați chiuveta. Dacă ați folosit chiuveta de bucătărie, obțineți-o gata pentru uz uman din nou prin dezinfectarea acestuia cu o înălbire diluată (o lingură sau înălbitor pe un galon de apă). Puneți opritorul în poziție și umpleți chiuveta cu înălbitorul. Lăsați amestecul să stea aproximativ cinci minute. Apoi, eliberați dopul pentru a scurge chiuveta. În cele din urmă, dați chiuvetei o altă clătire rapidă și lăsați-o să se usuce.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea mâncării câinelui sau a vasului de apă în mașina de spălat vase
    1. Imaginea intitulată Curățați un câine
    1. Plasați mâncărurile de mâncare și mâncarea de apă a câinelui în mașina de spălat vase. Spălarea mâncărurilor de mâncare și a mâncărurilor de apă în mașina de spălat vase este preferabilă, deoarece apa devine destul de caldă (140 grade F / 60 grade C) pentru a elimina și ucide bacteriile. În plus, curățarea mâncărurilor în mașina de spălat vase este o alternativă excelentă dacă nu aveți prea mult timp pentru spălarea mâinilor.
    • Chiar și cu o pereche de mănuși de curățare, mâinile tale ar fi probabil capabile să tolereze apa la fel de fierbinte ca apa din mașina de spălat vase.
  • Imaginea intitulată Curățați un câine
    2. Curățați separat mâncărurile câinelui. Pentru a preveni contaminarea încrucișată, este de preferat să se spele mâncărurile câinelui dvs. de la sine în mașina de spălat vase. Dacă vă decideți să le spălați separat, luați în considerare achiziționarea mai multor feluri de mâncare, astfel încât să puteți umple și să rulați mașina de spălat vase la fiecare câteva zile. Este posibil să nu fie practic să vă spălați doar una sau două feluri de mâncare ale câinelui dvs. în mașina de spălat vase la un moment dat.
  • Imaginea intitulată Curățați un câine
    3. Curățați mâncărurile câinelui cu propriile dvs.uri de mâncare. Te poate face un mic squeamish pentru a pune mâncărurile și mâncărurile de apă ale câinelui cu boluri și plăci. Cu toate acestea, ar putea fi bine să faceți acest lucru dacă aveți un cadru "dezinfectat" pe mașina de spălat vase. Această setare ar ucide și va elimina efectiv toate bacteriile, împiedicând astfel contaminarea încrucișată.
  • Dacă nu sunteți confortabil combinând mâncărurile, executați încărcături separate de mașini de spălat vase.
  • Indiferent dacă aveți o încărcătură combinată sau o încărcătură separată, selectați cea mai tare setare de temperatură de pe mașina de spălat vase.
  • Metoda 3 din 3:
    Învățarea sfaturilor de curățare de bază
    1. Imaginea intitulată Curățați un câine
    1. Curățați mâncarea câinelui sau vasul de apă în fiecare zi. Curățarea zilnică a mâncării câinilor sau a vasului de apă reprezintă un pas important în păstrarea câinelui sănătos. În funcție de ceea ce îl hrăniți, este posibil să trebuiască să curățați vasul de mâncare de mai multe ori pe zi. De exemplu, dacă îl hrăniți numai alimentelor umede, o combinație de alimente umede și uscate sau alimente crude, curățați vasul alimentar după fiecare masă.
    • Dacă vă hrăniți câinele numai alimente uscate, apoi curățarea vasului de alimente o dată pe zi poate fi suficientă.
    • Dacă aveți câini în aer liber sau utilizați un fel de mâncare de apă pentru mai mulți câini, curățați vasul de mai multe ori pe zi.
    • Dacă mâncărurile și mâncărurile de apă ale câinelui se simt deosebit de subțiri, luați în considerare curățarea vasului de alimente după fiecare masă și vasul de apă de două ori pe zi.
    • Mâncărurile alimentare și de apă pot acumula, de asemenea, saliva, praful și resturile. În plus, eventual, făcându-ți câinele bolnav, el nu vrea nici măcar să mănânce sau să bea din vase dacă arată prea murdar.
  • Imaginea intitulată Curățați un câine
    2. Inspectați mâncarea sau vasul de apă pentru zgârieturi. Nu toate mâncărurile de mâncare sau de apă pot rezista spălării frecvente. De-a lungul timpului, mâncărurile mai puțin durabile pot dezvolta zgârieturi în care bacteriile ar putea să crească și să facă ca câinele să fie bolnav. Când ați curățat mâncărurile de mâncare sau de apă, uitați-le îndeaproape pentru zgârieturi.
  • Înlocuiți felurile de mâncare zgâriate.
  • Mâncărurile din oțel inoxidabil și din porțelan sunt foarte durabile și pot manipula curățarea frecventă.
  • Mâncărurile ceramice și plastice nu sunt alegeri bune, deoarece sunt foarte poroase și pot apărea bacterii. În plus, mâncărurile din plastic primesc foarte ușor zgârieturi.
  • Imaginea intitulată Curățați un câine
    3. Curățați zona din jurul mâncării câinelui și a mâncărurilor de apă. Nu este suficient să vă păstrați mâncărurile și mâncărurile de apă ale câinelui dvs. curat - zona în jurul Zona de mâncare trebuie să fie curată și curată. Pentru a curăța podeaua în zona respectivă, amestecați împreună oțet de păr piețe egale și apă și mopați zona la fiecare câteva zile. În mod alternativ, ați putea pune un covor din cauciuc sub feluri de mâncare pentru a colecta excesul de alimente și apă.
  • Ștergeți sau spălați mâncarea în fiecare zi pentru a menține curățarea și prevenirea creșterii bacteriene.
  • sfaturi

    Dacă aveți copii mici, asigurați-vă că nu se joacă cu mâncărurile murdare murdare sau mâncărurile de apă. Bacteriile din aceste feluri de mâncare vă pot face copiii bolnavi.
  • O soluție de înălbire diluată de casă rămâne eficientă doar pentru aproximativ 24 de ore. Dacă știți că nu veți folosi o mulțime de înălbitor într-o perioadă de 24 de ore, scalați în jos suma pe care o faceți.
  • Avertizări

    E. coli și Salmonella sunt bacteriile pot fi în gura câinelui tău și în mâncarea lui. Aceste germeni te-ar putea face pe tine și pe familia ta bolnavă.
  • Bacteriile dăunătoare în biofilm includ E. coli, Listeria, și Legionella.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar