Cum să scăpați dintr-un urs

Urșii sunt printre cele mai maiestuoase creaturi ale naturii, și văzând una în sălbăticie este o experiență de neuitat. Treceți totuși prea aproape, iar întâlnirea dvs. cu un urs poate fi mai terifiantă decât inspirarea. Din fericire, în ciuda încălcării continue a oamenilor în "țara de urs," Atacurile asupra oamenilor sunt rare, iar fatalitățile sunt chiar mai rare. Totuși, urșii sunt animale imense, puternice, iar orice întâlnire dintre urși și oameni poate să se transforme în mod mortală dacă nu sunteți pregătit.

Pași

Metoda 1 din 3:
Prevenirea întâlnirilor apropiate
  1. Imagine intitulată Escape dintr-un pas de urs 2
1. Secția urcă prin a face zgomot regulat, fie cu un clopot de urs, fie prin călătoria ca grup. Dacă puteți preveni o întâlnire cu un urs, restul pașilor nu sunt inutile. Urșii sunt creaturi reclusive și, în general, preferă să se desprindă de oameni. Le puteți ajuta să faceți acest lucru prin anunțarea prezenței dvs. atunci când vă explorați mediul de acasă: vorbiți cu voce tare, cânta, sau transportă "Bear Bells" astfel încât urșii au timp să scape de tine.
  • Există foarte puține înregistrări ale urșilor care atacă vreodată un grup de oameni, așa că lipiți împreună.
  • Când numai un zgomot sau având un clopot de urs este aproape esențial, mai ales dacă au existat rapoarte despre urși în apropiere.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un pas de urs 3
    2. Păstrați-vă ochii pentru semne de urși, luând ocoluri după cum este necesar. Dacă vedeți piese de urs, faceți o ocolire sau părăsiți zona. Evitați urșii surprinși - dacă vedeți unul în depărtare, păstrați-vă pământul și rămâneți departe. Lăsați ursul să continue înainte de a continua. Dacă un urs își schimbă comportamentul din cauza dvs., atunci sunteți prea aproape.
  • Când vedeți de fapt un urs, doriți să vă reduceți zgomotul. Fii calm și liniștit, lăsându-l să rămână despre afacerea lui.
  • Acest lucru este deosebit de important cu tinerii, "inofensiv" urși. O mamă poate fi în apropiere, care poate scrie mari probleme. Chiar dacă urșii par bolnavi sau răniți, rămâneți clar și numiți un ranger.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un pas de urs 4
    3. Stai departe de "ucide site-uri" sau carcase. Urșii vor apăra două lucruri - tinerii lor și cea mai recentă masă. Dacă găsiți carcase, în special cele proaspete, dați-le o dana largă și lăsați imediat zona.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un pas de urs 5
    4. Lăsați animalele de companie acasă. Urșii știu mult mai bine decât să se încurce cu oamenii, și vă vor vedea rar ca sursă de alimente. Dar câinii tăi nu pot fi atât de norocoși, mai ales dacă consideră ursul ca o amenințare. Indiferent cât de bine credeți că câinele dvs. este instruit, lăsați-l acasă când călătoriți în țara de urs.
  • Dacă trebuie să aveți animalul dvs. de companie cu dvs., asigurați-vă că sunt lenați - fără excepții.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un pas de urs 6
    5. Achiziționarea necesară Repellente de urs, cum ar fi pulverizator de ardei și canistre de probă. Vino pregătiți să evite urșii și să se ocupe de ei în cazul rar pe care îl au agitat. Amintiți-vă că, atunci când campingul, ambele alimente și deșeurile alimentare trebuie să fie cuprinse, deoarece mirosul de împachetări și rămășițe poate atrage animalele.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un pas de urs 7
    6. Înțelegeți elementele de bază ale comportamentului suportului de a ști când situațiile sunt escaladate. Urșii nu sunt la fel de imprevizibili pe care toată lumea susține că sunt. La fel ca oamenii, au o varietate de manevre și căpușe de limbă corporală care vă pot ajuta să citiți situațiile și să reacționați în mod corespunzător.
  • Stând pe spate două picioare este un semn de curiozitate, nu agresiune.
  • Ursii doresc, în general, să se retragă - sunt cunoscuți că poziționează și se preface agresivitatea pentru a evita o luptă. Stai calm.
  • Urșii nu sunt întotdeauna hiperware - se pot distra, ceea ce face de dublu important să vă anunț prezența cu zgomot pe măsură ce faceți excursii.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un pas de urs 8
    7. Cunoașteți urșii. Pașii pe care îi iau pentru a supraviețui unei întâlniri cu un urs vor depinde în parte de tipul de urs. America de Nord are trei tipuri de urși: urși bruni, urși negri și urși polari. Urșii polari, desigur, sunt ușor de recunoscut, iar gama lor este limitată la latitudinile nordice de departe. Grizzlies și urșii negri nu pot fi în mod necesar diferențiați de culorile lor. Urșii grizzly pot cântări până la peste 800 kg., și se disting printr-o cocoașă proeminentă a umărului și o cârpă mai mică decât umărul. Urșii negri sunt de obicei mai mici (până la 400 lbs.) și au o cârpă mai mare sau la aproximativ același nivel ca și umărul. Dacă vedeți piese, urșii grizzly au semne de gheare bine separate de amprentele de la labe, în timp ce semnele de gheare ale lui Black Bears vor fi destul de aproape de amprenta labei.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un urs Pasul 1
    8. Verificați în biroul sau parcul Ranger pentru cele mai recente știri și actualizări. A fost o vizionare recentă a ursului sau o creștere a activității urs în jurul campurilor? Rangerii vor ști exact ce se întâmplă în parc și vă poate oferi sfaturi actualizate despre evitarea oricăror confruntări. Asigurați-vă că verificați dacă ajungeți pentru a vă asigura că sunteți la curent.
  • Asigurați-vă că ați respectat consilierea locală a ursului și practica tehnicilor adecvate de stocare a alimentelor în timpul campingului. Fiecare parc este diferit - unii necesită canistre de urs, unele pungi de urs ridicate, iar unii doresc doar mâncarea încuiată în mașină.
  • Metoda 2 din 3:
    Prevenirea escaladării sau agresiunii
    1. Imaginea intitulată Escape dintr-un pas de urs 9
    1. Rămâi calm și nu fugi vreodată. Rularea semnalelor la ursul pe care îl aveți în valoare de pradă și sunt animale incredibil de rapide. Țipătul sau strigătul va spui ursul să creadă că este amenințată. La fel de greu cum pare, păstrarea răcoroasă, calmă și colectată va fi întotdeauna cel mai bun pariu Evitați un atac de urs.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un pas de urs 10
    2. Păstrați distanța, treciând lateral departe și păstrați-vă ochii pe urs. Dacă vedeți un urs de la o distanță lungă (mai mare de 300 de picioare), părăsiți zona. Dacă trebuie să continuați, faceți un ocol larg în jurul ursului. Dacă ursul nu te-a văzut, nu-l deranjați: retrageți calm și liniștit, apoi faceți zgomot amplu când vă aflați bine pentru a preveni întâlnirile viitoare. Dar dacă sunteți aproape și ursul vă anunță, rămâneți liniștiți și păstrați-vă distanța, amestecați în lateral pentru a evita declanșarea și păstrarea ochilor în sus.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un pas de urs 11
    3. Anunță că ești om vorbind într-o voce scăzută și calmă. Nu contează ce spuneți, dar spuneți ceva când vă retrageți în părțile laterale, ținând un ochi pe urs. Scopul dvs. este de a comunica la ursul că sunteți uman (eu.E. Că poți apără-te și nu sunt înspăimântați), lăsându-l, de asemenea, să știe că nu vă puneți în pericol și că părăsiți teritoriul.
  • Niciodată nu țipă, țipă, sau să faci zgomote mari!
  • Alegeți o expresie sau mantra și repetați-o calm: "Nu este nimic de teamă, nu sunt aici pentru a provoca rău," sau ceva asemănător liniștit și simplu. Nu sunt cuvintele care contează, desigur, dar tonul și faptul că le continuați să le spuneți.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un pas de urs 12
    4. Fă-ți cât mai mare posibil cu mâinile, hainele și terenul înalt. Din nou, trebuie să faceți acest lucru calm și încet. Dacă ursul vă vede și este mai aproape de 300 de picioare (91.4 m), sau dacă ursul vă apropie, rămâneți calm și încercați să arătați cât mai mare posibil. Stați la sol și încercați să nu arătați speriat. Unele lucruri de făcut includ:
  • Deschideți și răspândiți jacheta largă la părțile dvs.
  • Ridicați încet și se îndreaptă brațele, indicând că sunteți uman și nu pradă.
  • Continuați să vorbiți într-o voce scăzută și calmă.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un pas de urs 13
    5. Dați ursului un traseu de evacuare, întotdeauna. Dacă ați înconjurat animalul, ieșiți din cale repede, dar calm. Amintiți-vă că majoritatea ursilor sunt posturând și nu doresc de fapt să lupte, dar dacă singura cale de ieșire este prin tine, vor să-și ia șansele. Furnizați imediat o cale care să le permită să scape.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un pas de urs 14
    6. Înțelegeți motivațiile ursului. O mică psihologie de urs poate merge mult - răspunsul dvs. la un atac trebuie să fie modelate de motivațiile ursului. În primul rând, dacă un urs pare să vă urmărească (de exemplu dispariția și reapariția, de exemplu) sau dacă un atac de urs pe timp de noapte, cel mai probabil vă vede ca hrană, iar orice atac va fi prădător. Dacă surprindeți un urs pe traseu, dacă ursul are pui, sau dacă ursul mănâncă de la sau protejează o carcasă, ursul va fi cel mai probabil în auto-apărare.
  • Un urs care atacă ca un prădător, indiferent de tipul de urs, ar trebui să fie combătut. Acești urși sunt adesea disperați, dar știu că aceste atacuri sunt extrem de rare.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un pas de urs 15
    7. Dacă ursul pare să escaladă și să devină agresiv, să obțină agresiv ca răspuns. Dacă sunteți sigur că acest atac este menit să vadă dacă sunteți pradă (și numai atunci), ar trebui să obțineți mai tare și mai mare. Ștampilați-vă picioarele, valuiți un stick de mers pe jos și sau bateți niște ghivece și tigăi. Lăsați-o să vadă că nu meritați efortul. Care a spus, nu-l lovi până nu vine după tine și contactează. Nu uitați niciodată că prima lor încărcătură este frecvent o bluff ... Țineți-vă pământul, dar nu arătați MEED.
  • Din nou - este nu norma. Atacurile de urs de pradă sunt extrem de rare și trebuie să citiți situația în mod corespunzător.
  • Metoda 3 din 3:
    Manipularea unei taxe sau a unui atac
    1. Imagine intitulată Escape dintr-un pas de urs 16
    1. Stați înalt, chiar dacă ursul vă acuză. Rularea indică ursul pentru a vă urmări, și va fi întotdeauna suficient de repede pentru a prinde în sus. Nu fi agresiv, dar nu se prăbușește, jucați mort sau altfel arătați frică sau vulnerabilitate. Dacă ursul vă acuză, să vă adunați tot curajul și să rămâneți în locul în care vă aflați: acuzația este cel mai probabil o bluff, și dacă stați la sol, ursul va fi plecat.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un pas de urs 17
    2. Sidestep avansează dacă se închid într-o distanță relativ scurtă (<8 picioare). Urșii și alte 4 animale cu 4 picioare au un centru mai larg de gravitate și, prin urmare, nu se poate întoarce la fel de ascuțiți ca și mine. Nu fugi doar în cercuri, dar dacă sunt angajați într-o zonă deschisă (câmpie sau câmp), nu fugi direct de urs, deoarece în general sunt mai rapide. Deplasați-vă stânga și dreapta, dacă este cazul, pentru a forța ursul să schimbe direcția. Nu abuzează de urs, totuși, așa cum se scurge energia vitală.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un pas de urs 18
    3. Doar joci morți cu urși maro sau urși grizzly după ce au făcut contact. Dacă ursul (altul decât un urs negru) vă atacă în auto-apărare, îl puteți pune în largul său, jucând mort și culcat complet plat pe pământ. Face acest lucru numai după ce ursul face contact cu dvs. sau încearcă să facă acest lucru. Pentru a juca mort, stați plat pe pământ, protejând părțile voastre vitale cu pământul, iar brațele vă protejează gâtul cu mâinile legate în spatele gâtului. Dacă aveți un rucsac, păstrați-l pentru a vă apăra spatele. Păstrați-vă picioarele împreună și nu vă luptați.
  • Odată ce ursul vă lasă vecinătatea dvs. imediată, așteptați 10-15 minute înainte de a căuta cu atenție dacă ursul este încă în jur. Un urs se poate uita înapoi și se poate întoarce dacă vă vede că vă mișcați.
  • Amintiți-vă - Dacă credeți că aceasta este o întâlnire prădătoare, deoarece ursul te-a apropiat sau urmărind, va trebui să schimbați cursul și să vă luptați înapoi.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un urs Pasul 19
    4. Luptați înapoi împotriva urșilor negri dacă încep să atace și să facă contact. Amintiți-vă, acest lucru nu este dacă se percepe singură - poate fi un bluff. Dacă un urs acuează și face contact cu dvs., trebuie, totuși, trebuie să vă luptați cu tot ce puteți. Concentrați-vă pe lovituri și grevele la fața și botul în special pentru a vă speria. Cotele pot părea împotriva voastră într-o luptă, dar, în general, urșii nu văd oamenii ca pradă, iar un urs care face ca atacurile prădătoare să fie, de obicei, imature, foame sau răniți și poate fi ușor speriat dacă l-ați lovit.
  • Dacă credeți că orice atac este prădat, cum ar fi un atac pe timp de noapte sau dacă ați fost "Stagnat" De-a lungul drumeții, lupta înapoi imediat - acesta este, de obicei, un urs disperat pentru alimente.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un pas de urs 20
    5. Știți cum și când să utilizați sprayul de urs. Dacă vă acuzați de urs, stați la sol și deconectați clipul de siguranță și puneți un nor de spray între dvs. și urs. Squint și ține-ți respirația. Scopul bun nu contează atât de mult ca un strat de protecție, oferindu-vă mult timp pentru a scăpa. Începeți pulverizarea când ursul este de 10-20 de metri distanță pentru cea mai mare eficacitate.
  • Păstrați pulverizarea până când ursul schimbă direcția. Dacă norul nu funcționează, l-ai lovit chiar în față.
  • Ar trebui să practicați rapid și să vă scoateți cu ușurință spray-ul din toc înainte de drumeții.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Ori de câte ori intrați în pădure, asigurați-vă că oamenii știu unde mergeți și luați un telefon mobil / mobil cu dvs.
  • Dacă este posibil, mergeți în jos - care este, cu spatele la vânt. Lăsați mirosul să alerteze vreun urșilor prezenței voastre.
  • Nu păstrați alimentele în cortul dvs. atunci când camparea. Utilizați întotdeauna recipiente adecvate de depozitare a alimentelor sau suspendă-vă alimentele la cel puțin patru metri de pe sol folosind un pol alimentar de parc sau suspendat între doi copaci. Există elemente numite "borcane de urs" pe care le puteți cumpăra sau închiria pentru a stoca produsele alimentare. Amintiți-vă că majoritatea speciilor de urs sunt alpiniști excelenți.
  • Stați la sol dacă nu sunteți sigur că ursul vă vede ca cină.
  • Urs sunt extrem protecția tinerilor lor și va merge nebun dacă văd un om lângă un pui. Prin urmare, chiar dacă este doar un pui, înapoi.
  • Dacă aveți o armă de foc, utilizați-o pentru a vă salva viața dacă este necesar și numai dacă sunteți cu adevărat în pericol grav (nu doar o taxă bluff). Dacă vine vorba de ea folosiți arma dacă știi cum să o folosești în mod corespunzător. Dacă trebuie să fotografiați un urs, așteptați până când este aproape (cel mult 30 sau 40 de picioare) și vizează zona scăzută a gâtului sau a capului. Dacă răniți sau ucideți ursul, asigurați-vă că ați raportat întâlnirea autorităților corespunzătoare.
  • Dacă aveți nevoie să jucați mort și purtați un rucsac mare, ambalajul va adăuga o anumită protecție zonelor vitale și puteți să vă culcați pe stomac cu mâinile strânse în spatele gâtului. Folosește-ți picioarele și coatele pentru a încerca să împiedice ursul să te rătăcească, dar nu te lupți. Dacă arăți mort și inofensiv, un urs defensiv va lăsa de obicei singur.
  • Urșii sunt atrași de mirosuri, așa că păstrați toate gunoiul împreună și nu-l păstrați aproape de locul în care dormiți. Asigurați-vă că depozitați sau aruncați în mod corespunzător de orice consumabile medicale sau produse de igienă care au sânge pe ele. Pungile de blocare cu zip oferă o anumită izolare.
  • În timp ce vizitați parcurile naționale unde urșii sunt foarte frecvenți (în special în U.S.), asigurați-vă că utilizați în mod corespunzător binul de gunoi rezistent la urs urmând instrucțiunile sale. Instrucțiunile privind modul de deschidere și închidere a coșului și depozitați corect gunoiul ar trebui respectate întotdeauna. Depozitarea necorespunzătoare a gunoiului permite urșilor să le mănânce și să devină dependentă de ea. Acest lucru crește în mod obișnuit interacțiunea umană, deci aveți grijă atunci când în aceste situații.
  • Avertizări

    Do NU încercați să jucați mort cu un urs negru sau un urs care pare să vă considere pradă. Dacă ursul începe să vă ducă la Maul după ce ați jucat mort, nu aveți de ales decât să vă luptați înapoi.
  • Uciderea urșilor, cu excepția auto-apărării, este ilegală în multe jurisdicții. Asigurați-vă că ați raportat întâlnirile dvs. autorităților adecvate atunci când este în siguranță.
  • Noaptea, mergeți întotdeauna cu o lanternă și cu un prieten. Acest lucru va ajuta, de asemenea, avertizează orice urși.
  • Sprayul de urs este un factor de descurajare eficient, dar mirosul rășinii sale poate atrage de fapt urși. Aruncați recipientele de pulverizare goale și nu încercați să pulverizați un perimetru de spray de piper ca măsură preventivă.
  • Faceți zgomot și reduceți viteza când ciclism montan prin păduri în țara de urs. Bicicletele de munte se mișcă prea repede pentru a permite unui timp să știe că veniți și sunteți susceptibil să surprindeți un urs atunci când accelerați în jurul unui colț.
  • Evitați petrecerea timpului în apropierea surselor alimentare ale ursului. Mergând în apropierea carcaselor de animale, patch-uri de boabe și peşte Streamurile măresc șansa de a vă întâlni un urs. În plus, sunetul de apă graba poate face foarte dificil pentru un urs să vă audă pe măsură ce vă apropiați.
  • Nu încercați să ajungeți între un urs de mamă și cuburile ei. Nu încercați să luați fotografii cu pui de urs sau să urmați cuburile ursului în pădure.
  • Nu hrăniți urșii. Nu numai că este ilegal în toate canadianul și u.S. Parcurile naționale, de asemenea, pregătește urșii pentru a asocia oamenii cu o sursă ușoară de alimente și îi determină să-și piardă frica de oameni. Acest lucru le-ar putea face un pericol pentru alte rulote și, în cele din urmă, duc la uciși de parcare sau oficiali faunei sălbatice.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Lanternă (noaptea)
    • Noisemakers (clopotele nu sunt suficient de puternice și nu spun urșilor că oamenii sunt aproape)
    • Poartă spray într-o cutie
    • Firearmină (Handgun sau pușcă) (Utilizați numai dacă nu există altă opțiune, deoarece arderea va provoca mai mult pericol)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar