Cum să curățați cuptorul fără miros

Metodele convenționale de curățare a cuptorului - cum ar fi utilizarea unui cuptor comercial și / sau a setării de autocurățare pe cuptor - sunt cunoscute pentru un miros chimic din Telltale. Dacă mirosul ăsta se află în afara pentru dvs. sau dacă doriți pur și simplu o abordare mai naturală, există mai multe metode alternative de curățare a cuptorului pentru a utiliza. Puteți alege între utilizarea oțetului și a sodului de copt, amoniac sau două lămâi mari pentru a vă curăța cuptorul. Sau puteți încerca toate cele trei metode. Cu oricare dintre aceste opțiuni, puteți obține un cuptor curat scârțâit fără ca mirosul chimic dur.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind oțet și bicarbonat de sodiu
  1. Imagine intitulată Curățați cuptorul fără miros Pasul 1
1. Umpleți o tigaie de copt cu apă și oțet. Pre-încălziți cuptorul la 350 de grade F (176.6 grade c). Umpleți o tavă de coacere aproximativ la jumătatea distanței cu apă caldă. Se adaugă 1 cană (240 ml) de oțet alb la vasul de copt.
  • Imagine intitulată Curățați cuptorul fără miros Pasul 2
    2. Coaceți amestecul timp de 1 oră. Așezați vasul (umplut cu apă și oțet) pe rackul cuptorului de mijloc în cuptorul dvs. preîncălzit. Lăsați acest lucru pentru a coace timp de o oră. Poate doriți să setați un cronometru pentru dvs.
  • Imaginea intitulată Curățați cuptorul fără miros Pasul 3
    3. Așteptați 1 oră pentru cuptor să se răcească. După ce oțetul și apa au terminat coacerea, opriți cuptorul. Lăsați ușa închisă și lăsați vasul de copt înăuntru. Așteptați 45-60 de minute, până când cuptorul se simte rece la atingere. Scoateți vasul de coacere și rack-ul cuptorului.
  • Imagine intitulată Curățați cuptorul fără miros Pasul 4
    4. Aplicați oțet și suc de copt în interiorul cuptorului. Așezați o oțet alb într-o sticlă de pulverizare și pulverizați în interiorul cuptorului. Apoi, stropiți soda de copt pe laturile și partea de jos a cuptorului. Așteptați cinci minute în timp ce amestecul spumă.
  • Imagine intitulată Curățați cuptorul fără miros Pasul 5
    5. Curățați cuptorul. Utilizați un burete umed pentru a curăța interiorul cuptorului. Restul de murdărie și alimente ar trebui să iasă ușor. Dacă întâmpinați bucăți, utilizați o spatulă din plastic pentru a opri aceste.
  • Imagine intitulată Curățați cuptorul fără miros Pasul 6
    6. Clătiți de pe oțet și bicarbonat de sodiu. Clătiți-vă buretele cu apă curată și umpleți un vas cu apă curată. Utilizați apa și buretele pentru a scoate oțetul și bicarbonatul din interiorul cuptorului. Când ați terminat, returnați rafturile cuptorului.
  • Metoda 2 din 3:
    Lăsând amoniacul în cuptor peste noapte
    1. Imagine intitulată Curățați cuptorul fără miros Pasul 7
    1. Se încălzește cuptorul la 150 de grade F (65.5 c). Amoniacul este un puternic de curățare naturală care vă poate ajuta să slăbiți și să eliminați grăsimea din cuptor. Începeți prin încălzirea cuptorului la 150 de grade F (65.5 c). Apoi opriți căldura.
  • Imagine intitulată Curățați cuptorul fără miros Pasul 8
    2. Așezați apă caldă (într-o singură fel de mâncare) și amoniac (în altul) în cuptor. Încălziți puțină apă pe sobă la fierbere. Apoi plasați această apă într-un vas de coacere și puneți-l pe rackul de jos al cuptorului. Se adaugă 1 cană (240 ml) de amoniac la un vas de copt (sau castron de siguranță pentru cuptor) și plasați acest lucru pe suportul de sus.
  • Imagine intitulată Curățați cuptorul fără miros Pasul 9
    3. Lăsați mâncărurile de copt în cuptor peste noapte. Închideți ușa cuptorului și lăsați amoniacul și apa să lucreze la cuptor peste noapte (sau timp de cel puțin 8 ore). În timp ce dormi, grăsimea și murdăria sunt slăbite.
  • Imagine intitulată Curățați cuptorul fără miros Pasul 10
    4. Lăsați cuptorul să existe timp de 15 minute. Dimineața, scoateți mâncărurile de coacere (rezervarea amoniacului) și a rafturilor cuptorului din cuptor. Lăsați ușa cuptorului deschisă timp de 15 minute, astfel încât cuptorul să poată aerona.
  • Imaginea intitulată Curățați cuptorul fără miros Pasul 11
    5. Curățați cuptorul cu amoniac și săpun de mâncare. Adăugați 1-2 lingurițe (4.9-9.8 ml) de săpun și 1 cană (240 ml) de amoniac, pe care ați rezervat, la 1 litru (0.94 de litri) de apă caldă. Folosind acest lichid, curățați cuptorul cu un burete și / sau un tampon de curățare. Grăsimea și murdăria ar trebui să iasă ușor.
  • Imaginea intitulată Curățați cuptorul fără miros Pasul 12
    6. Clătiți soluția. Umpleți un recipient cu apă caldă și clătiți-vă buretele. Folosind buretele și apa curată, ștergeți interiorul cuptorului pentru a elimina orice urme de amoniac și săpun de mâncare. Când ați terminat, returnați rafturile cuptorului.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățând cu lămâi
    1. Imagine intitulată Curățați cuptorul fără miros Pasul 13
    1. Creați o soluție de citrice. Tăiați 2 lămâi mari în jumătate. Strângeți sucul de la ambele lămâi într-un vas de coacere și puneți jumătatea de lamaie în vas. Umpleți această felie o treime din calea cu apă caldă. Între timp, pre-încălziți cuptorul la 250 de grade F (121 c).
  • Imaginea intitulată Curățați cuptorul fără miros Pasul 14
    2. Coaceți soluția de citrice timp de 30-60 de minute. Așezați vasul de coacere al soluției de citrice pe suportul mijlociu al cuptorului dvs. și coaceți timp de 30-60 de minute, în funcție de cantitatea de a construi.
  • Imaginea intitulată Curățați cuptorul fără miros Pasul 15
    3. Permiteți cuptorului să se răcească. Odată ce soluția de citrice a avut o șansă de a coace, îndepărtați cu grijă vasul (reținerea soluției) și opriți cuptorul. Lăsați cuptorul să se răcească timp de încă 30-45 de minute și să elimine rafturile cuptorului.
  • Imagine intitulată Curățați cuptorul fără miros Pasul 16
    4. Curățați cuptorul cu soluția citrice. Folosind soluția de citrice rezervată, împreună cu un burete și / sau un pad de spălare, curățați interiorul cuptorului. Grăsimea și murdăria ar trebui să iasă ușor. Nu este nevoie să clătiți această soluție. Când ați terminat, returnați rafturile cuptorului.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Amoniac
    • Oțet (și sticlă de pulverizare)
    • Bicarbonat de sodiu
    • Două lămâi mari
    • Servețele de hârtie
    • O tavă de coacere
    • Burete
    • Spălați pad
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar