Cum să curățați mâncărurile fără săpun

Este greu să-ți imaginezi mâncăruri fără săpun și să le primești suficient de curat pentru a le folosi din nou. Dar uneori vă aflați fără săpun, fie pentru că tocmai ați fugit acasă, fie pentru că faceți camping în pădure și nu ați ambalat niciunul. Folosirea de sodiu de copt sau cenușă de tabără sunt modalități rapide de a obține alimente și grăsime de pe mâncăruri fără a avea nevoie de niciun săpun.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea cu soda de coacere
  1. Imagine intitulată vasele curate fără săpun Pasul 1
1. Clătiți excesul de mâncare de pe feluri de mâncare. Țineți mâncărurile sub o robinet de funcționare sau înmugați-le într-un bazin de apă. Dacă este necesar, utilizați un burete sau un scruber pentru a elimina biții mari de alimente blocate. Chiar dacă există foarte puțină reziduu de mâncare pe ele, ar trebui să le luați în continuare, astfel încât sifonul de copt are ceva de a rămâne.
  • 2. Umpleți un agitator cu bicarbonat de sodiu. Găsiți un agitator de brânză parmezan vechi sau un agitator de sare și umple-l cu o cantitate generoasă de sodiu de coacere. Sau să-ți faci propriul agitator folosind un ciocan și un cui pentru a pune găuri mici în capacul unui borcan gol.
  • De asemenea, puteți opta doar pentru a folosi caseta Soda de copt a intrat, dar aveți grijă să nu depun prea mult prin deschidere, pe măsură ce vă agitați.
  • Etichetați-vă noul agitator pentru ao identifica ca sifon de coacere, astfel încât nimeni altcineva nu crede brânză, sare sau orice altă alimentație.
  • 3. Se presați soda de copt pe mâncărurile umede. Se agită destul pe vase, astfel încât atunci când se combină cu apa, creează o pastă. Este posibil să trebuiască să jucați cu sumele. Dacă se pare prea apoasă, adăugați mai multe biciclete. Și dacă pare prea uscată, adăugați cantități mici de apă fie cu degetele, fie cu o linguriță până când obțineți consistența potrivită.
  • 4. Frecați pasta pe vase. Folosind fie degetele, fie un burete, frecați paste în jurul cercurilor mici de pe suprafața vasului. Acordați o atenție deosebită zonelor cu alimente blocate. Este posibil să trebuiască să permiteți pastei de sodiu de copt să stea pe spoturile de alimente încăpățânate pentru câteva minute în timp ce se înmoaie.
  • 5. Clătiți mâncărurile. Spălați sifonul de copt, fie cu apă curgătoare, fie prin scăderea lor într-un bazin curat de apă. Dacă pasta a început să se usuce, este posibil să aveți nevoie să utilizați un burete pentru a freca totul.
  • 6. Sterilizați mâncăruri care au intrat în contact cu carnea brută. În timp ce sifonul de copt este capabil să obțină cele mai multe feluri de mâncare, nu va proteja împotriva pericolelor bacteriene cum ar fi carnea brută. Deci, asigurați-vă că sterilizați felurile de mâncare care aveau carne crudă pe ele înainte de a le folosi din nou. Fie așteptați până când aveți accesați din nou la săpunul de mâncare sau să le înmuiați în apă clocotită timp de 5-10 minute.


  • Metoda 2 din 3:
    Folosind cenușa Campfire din lemn
    1. Adunați cenușă din lemn de la focul de tabără într-o oală. Lăsați cenușa să se răcească înainte de a încerca să le gestionezi. Nu utilizați cenușă care conțin reziduuri din plastic sau gunoi care ar fi putut fi arse, deoarece aceste centri ar putea fi toxice.
  • 2. Se încălzește o apă într-un alt oală peste foc. Dacă este de la o sursă naturală, permiteți apa să ajungă la fierbere mai întâi în cazul în care este contaminat. Permiteți apa de fierbere să se răcească înainte de a încerca să spălați mâncărurile, cu toate acestea, deoarece ar putea să vă rănească și să vă răniți.
  • 3. Curățați excesul de alimente din feluri de mâncare. În timp ce așteptați ca apa să se încălzească, folosiți un burete, o cârpă sau chiar un baston robust pentru a îndepărta biții mari de alimente din feluri de mâncare. Nu vă faceți griji cu privire la orice grăsime rămasă pe mâncăruri, deoarece acest lucru va combina de fapt cu cenușă pentru a forma un săpun de bază.
  • 4. Se toarnă apă caldă în oală cu cenușa. Adăugați apa încet și treptat, deoarece doriți doar să adăugați suficient pentru a crea o pastă. Amestecați-l bine cu un baston și lăsați-l să stea câteva minute.
  • În timp ce ședința, apa caldă dizolvă săruri de potasiu de la cenușă pentru a face o soluție puternică alcalină. Apa alcalină va reacționa cu acizii grași din grăsimea de pe mâncăruri pentru a face săpun.
  • 5. Curățați felurile de mâncare cu pasta de cenușă. Nu atingeți pasta cu mâinile goale, deoarece apa alcalină este extrem de aspră pe piele. Purtați mănuși dacă este posibil, sau folosiți un baston sau un scruber cu un mâner pentru a foli pasta peste tot mâncărurile.
  • 6. Clătiți mâncărurile, oala și mâinile în apă curată. Nu clătiți nimic lângă o sursă de apă ca un râu sau un curs de apă, deoarece îl veți contamina cu cenușa. În schimb, găsiți un loc departe de orice corp de apă și clătiți totul cu apa fiartă rămasă sau fierbeți mai multă apă și lăsați-o să se răcească suficient pentru a se ocupa.
  • Metoda 3 din 3:
    Sanitizarea cu înălbitorul de clor
    1. Curățați excesul de bucăți de mâncare din feluri de mâncare. Utilizați un burete, scruber sau o cârpă pentru a îndepărta cât mai multă mâncare posibilă. Permiteți feluri de mâncare cu alimente blocate să se înmoaie în apă caldă timp de 10-20 de minute, astfel încât vasele nu au nimic pe ele când le-ai pus în înălbitor.
  • 2. Umpleți o găleată cu apă rece. Se toarnă un galon (aproximativ 3.75 de litri) de apă în găleată și asigurați-vă că se simte rece. Apa caldă va păstra slăbiciunea de la dezinfectare așa cum ar trebui să se presupună.
  • 3. Adăugați o lingură de înălbitor de clor neschimbată. Puteți achiziționa acest lucru la multe magazine sau magazine de hardware. Fiți cât mai precis posibil cu măsurarea dvs., astfel încât concentrația să rămână la 1 lingură pe galon de apă.
  • 4. Înmuiați mâncăruri în soluție. Permiteți fiecărui fel de mâncare să se înmoaie timp de cel puțin un minut în soluția de înălbire. Puteți adăuga mai mult timp dacă sunteți îngrijorat de orice bacterii persistente, mai ales dacă carnea brută a intrat în contact cu mâncărurile.
  • Imagine intitulată vasele curate fără săpun Pasul 17
    5. Scoateți mâncărurile și lăsați-le să se usuce la aer. Setați-le în poziție verticală într-un vas de mâncare sau cu susul în jos pe un prosop, astfel încât toată apa să poată funcționa. Asigurați-vă că s-au uscat complet înainte de a pune alimente din nou pe ele, astfel încât să nu ingerați nici o soluție de clor.
  • Avertizări

    Utilizați un flux rapid în mișcare pentru a colecta apă și pentru a evita apa stagnantă, care este mai probabil să conțină paraziți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar