Cum se aplică bactroban

Bactroban (cunoscut și sub numele de Mupirocin) este o cremă antibiotică sau un unguent conceput pentru aplicații topice (pe piele) pentru uciderea anumitor tipuri de infecții cutanate bacteriene, cum ar fi impetigo și stafiloccus rezistent la meticilină (MRSA). Există, de asemenea, o formă nazală de Bactroban, care este un unguent pe care îl distribuiți în pasajele nazale. Dacă dezvoltați o infecție a pielii, trebuie să luați măsuri pentru a scăpa de ea înainte de a se răspândi în alte zone ale corpului dvs. sau este transmisă unui membru al familiei sau unui prieten. Bactrobanul este disponibil numai în U.S. prin prescripție, dar poate fi achiziționat peste tejghea în unele țări. Pentru ca Bactroban să-și facă treaba în mod eficient, este important să știți cum să o utilizați în mod corespunzător.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind topicalul Bactroban
  1. Imagine intitulată Scoateți un știft sau o legătură din pielea dvs. Pasul 5
1. Spălați-vă pe mâini. Înainte (și după) aplicarea Bactrobanului pe piele, spălați-vă mâinile cu apă caldă și săpun. Asigurați-vă că mâinile dvs. sunt complet uscate înainte de a aplica Bactroban pe piele. Lucrați săpunul într-o spumă spumă și o răspândiți temeinic pe mâini (palme și spate) și degete.
  • Puteți folosi orice fel de săpun pe care doriți, dar sunt recomandate cele ale soiului antibacterian.
  • Spălarea mâinilor înainte de a aplica Bactrobanul servește la spălarea murdăriei și a bacteriilor înainte de a atinge zona dvs. infectată - spălarea după ce aplicația servește pentru a obține unguent de pe mâini, astfel încât să nu primiți în gură sau în ochi.
  • Imaginea intitulată Îndepărtați un păr ingrown sub pasul pielii 7
    2. Curățați pielea infectată. Faceți acest lucru folosind apă caldă și săpun, în același mod în care ați făcut-o pentru mâini. Uscați bine zona folosind o cârpă sau un prosop curat înainte de a aplica bactrobanul. Dacă infecția dvs. este situată într-o zonă greu de-jos, poate fi mai ușor să completați acest pas în timp ce dușul.
  • Utilizați un săpun fără miros pentru a spăla pielea infectată. Săpunurile cu parfumuri și coloranți artificiali vă pot irita pielea și pot fi dureroase dacă infecția cutanată este severă.
  • Imagine intitulată Scoateți un păr ingrosit sub pielea Pasul 11
    3. Răspândiți unguentul Bactroban pe pielea dvs. Acest lucru ar trebui făcut prin stoarcerea primei cantități mici din tub și pe degete sau palmă, apoi răspândirea uniformă peste pielea infectată. În mod tipic, este necesar doar o cantitate mică de unguent - urmați instrucțiunile furnizate de medicul dumneavoastră sau pe etichetă.
  • Dacă aveți impetigo, atunci va trebui să aplicați unguent bactroban de două ori pe zi timp de cinci zile.Puteți să o acoperiți cu tifon și reevaluați dacă nu a existat o îmbunătățire în trei până la cinci zile.
  • Dacă aveți o infecție cutanată bacteriană, asigurați-vă că limitați zona în care aplicați Bactroban. Zona în care aplicați Bactrobanul nu ar trebui să fie mai mare decât dimensiunea palmei (100cm2).
  • Unguentul Bactroban nu va fi complet absorbit de pielea dvs. atunci când o aplicați mai întâi - ar trebui să puteți vedea un strat subțire de cremă pe piele.
  • Puteți acoperi zona infectată cu un bandaj după aplicarea Bactrobanului dacă doriți, atâta timp cât este un material relativ respirabil (cum ar fi tifon).
  • Imagine intitulată Utilizați benzodiazepinele Pasul 14
    4. Urmați-vă prescripția la finalizare. Este foarte important să utilizați unguentul Bactroban pentru perioada completă comandată de medicul dumneavoastră (în mod obișnuit în jur de 10 zile) sau așa cum este recomandat de introducerea pachetului. Dacă încetați să utilizați unguentul devreme, deoarece infecția dvs. pare să dispară, s-ar putea să ajungeți cu o infecție mai puternică care ar putea fi chiar rezistentă la antibiotice.
  • Aplicați unguentul de trei ori pe zi timp de 10 zile pentru o infecție cutanată bacteriană.Consultați furnizorul dvs. de îngrijire primară dacă nu vedeți nici o îmbunătățire în trei până la cinci zile
  • Acesta este un motiv bun pentru a nu folosi bactrobanul fără prescripția medicului, chiar dacă vă aflați într-o țară în care îl puteți obține peste tejghea.
  • Dacă pierdeți accidental o doză de Bactroban, aplicați-o de îndată ce vă amintiți că ați făcut acest lucru dacă nu este deja timp pentru următoarea doză - într-un astfel de caz, săriți doza pierdută. Nu trebuie să utilizați o doză dublă fără aprobarea medicului dumneavoastră.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind Bactroban Nazal
    1. Imagine intitulată Greutatea câștigului în timpul dializei Pasul 1
    1. Urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră. Înainte de a utiliza Bactroban Nazal, asigurați-vă că înțelegeți pe deplin instrucțiunile medicului dumneavoastră și urmați-le cu atenție. Citiți cu atenție eticheta și contactați medicul dumneavoastră dacă aveți întrebări cu privire la utilizarea medicamentelor, cum ar fi cât timp sau cât de des trebuie să-l aplicați.
  • Imagine intitulată vindecă o răceală cu resursele de uz casnic Pasul 29
    2. Spălați-vă mâinile înainte și după ce utilizați Bactroban Nazal. Este important să vă asigurați că mâinile dvs. sunt curate înainte de a începe aplicația dvs. bactroban nazală și după ce aplicați medicamentul. Spălați-vă mâinile cu atenție cu săpun și apă caldă și uscați-le complet înainte și după ce ați folosit Bactroban.
  • Imaginea intitulată trăiește cu alergii la etapa 14
    3. Distribuiți jumătate din tubul de utilizare unică din fiecare nară. Pentru a începe, introduceți tubul de aplicare în nara dvs. Apoi, împingeți jumătate din unguent în această nară. Apoi introduceți tubul în cealaltă nară și aplicați cealaltă jumătate a medicamentelor.
  • Imaginea intitulată scapă de acnee pe nasul nasului 11
    4. Apăsați pe nările dvs. pentru a dispersa medicamentul. După ce ați aplicat tot unguentul dintre cele două nările dvs., începeți apăsarea pe părțile laterale ale nărilor într-un mod alternativ. Du-te înainte și înapoi între apăsarea ușoară a nărilor drepte și stângi timp de aproximativ un minut.
  • Imagine intitulată Aplicați crema vaginală Pasul 5
    5. Aruncați tubul. După ce ați terminat, aruncați tubul de aplicare. Nu reutilizați tubul. Aceste tuburi sunt destinate unei singure aplicații de bacroban și nu sunt menite să fie refolosite.
  • Metoda 3 din 3:
    Urmăriți-vă îngrijirea
    1. Imagine intitulată tratează atletul
    1. Evaluați-vă starea după trei până la cinci zile. Căutați semne fizice de îmbunătățire în starea dvs. de piele. Dacă nu vedeți nici o schimbare în infecția dvs. sau pare să se înrăutățească, contactați imediat medicul dumneavoastră. Acesta ar putea fi un semn că aveți o infecție care este rezistentă la MuPirocin, caz în care Bactrobanul nu vă va ajuta.
    • Infecția dvs. probabil nu va fi complet eliminată în termen de trei până la cinci zile de la utilizarea Bactrobanului, dar ar trebui să existe o îmbunătățire vizibilă până atunci.
    • Continuați să utilizați bactrobanul până când puteți vedea medicul dumneavoastră dacă nu vă face să vă mai rău infecția.
  • Imagine intitulată TRATARE MOLUSCUM (MOLLUSCUM CONTIGIOSUM) PASUL 2
    2. Aveți grijă pentru efectele secundare. Următoarele sunt efectele secundare potențiale ale utilizării Bactrobanului și trebuie monitorizate cu atenție: uscăciunea pielii, iritarea, mâncărimea, arderea, roșeața și blistering. Dacă întâmpinați oricare dintre acestea în timp ce utilizați Bactroban, opriți utilizarea unguentului și vizitați medicul dumneavoastră astfel încât să vă poată evalua reacția la medicamente.
  • Este posibil să fiți alergici la unele ingrediente ale Bactrobanului, caz în care nu ar trebui să o utilizați. Cel mai bine este ca medicul să facă această determinare.
  • Sunt posibile efecte secundare suplimentare la copiii mici, femeile însărcinate și la vârstnici. Adresați-vă unui medic despre problemele potențiale asociate cu aceste cazuri speciale.
  • Efecte secundare grave care justifică o atenție medicală imediată de urgență includ dificultăți de respirație, stupi, șuierătoare, o erupție gravă, mâncărime sau umflarea gurii sau a gâtului.
  • Imagine intitulată Alegeți un produs deasupra unui Pasul 1 de Retinol Pasul 1
    3. Evitați combinarea bactrobanului cu alte creme. Deși Bactroban (Mupirocin) nu este cunoscut ca să reacționeze prost la alte medicamente sau unguente, se recomandă să nu utilizați nici o altă cremă, loțiune sau unguent pe aceeași zonă la care aplicați Bactroban, deoarece acest lucru ar putea dilua eficacitatea lui Bactroban.
  • Dacă trebuie să utilizați Bactroban și o altă cremă topică în aceeași zonă, încercați să le aplicați la cel puțin 30 de minute de una de alta.
  • Folosind o loțiune sau o cremă pe piele ar putea provoca iritații, mai ales dacă conține parfumuri - acest lucru ar putea face dificil să spună dacă Bactrobanul ajută la infecția cutanată.
  • Imaginea intitulată tratează o taiere minoră 2
    4. Reevaluați starea dvs. Odată ce perioada dvs. prescrisă de utilizare a Bactrobanului sa încheiat, păstrați un ochi asupra infecției cutanate și asigurați-vă că nu există semne ale unei probleme persistente (sau recurente). Dacă infecția dvs. nu pare să fie complet eradicată (și ați terminat regimul original Bactroban), discutați cu medicul dumneavoastră.
  • Nu reluați folosind bactrobanul fără a-l șterge mai întâi cu medicul dumneavoastră, deoarece acest lucru ar putea face infecția dvs. mai rău în anumite situații (cum ar fi promovarea rezistenței la antibiotice).
  • Așteptați câteva zile după ce ați terminat executarea prescrisă a utilizării Bactroban înainte de a decide că infecția dvs. nu a fost eliminată.
  • sfaturi

    Bactroban Nazal poate fi, de asemenea, administrat pentru dvs. dacă vă aflați în spital cu MRSA. Acest lucru poate fi, de asemenea, administrat în biroul medicului.
  • Spuneți medicului dumneavoastră dacă utilizați alte medicamente de prescripție sau nerespectare, vitamine sau remedii pe bază de plante.
  • Dacă ați folosit alte unguente topice pentru a vă trata infecția, întrerupeți utilizarea lor înainte de a începe regimul dvs. Bactroban (cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră spune că este bine să utilizați ambele).
  • Păstrați-vă Bactrobanul la 68 până la 77 ° F (20 până la 25 ° C) (și, de preferință, nu într-o baie). Nu depozitați Bactroban în frigider.
  • Avertizări

    Nu utilizați Bactroban mai des sau mai mult decât regia medicului dumneavoastră, deoarece acest lucru ar putea crește șansele de a dezvolta o infecție rezistentă la antibiotice.
  • Nu utilizați Bactroban pe rele, răni deschise sau leziuni ale pielii.
  • Nu utilizați Bactroban dacă aveți probleme cu rinichi. Pacienții cu rinichi pot fi sensibili la un ingredient inactiv în unguent.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar