Cum să ai grijă de un transplant de păr

Un transplant de păr, care este o procedură chirurgicală pentru a îmbunătăți chelie, este una dintre cele mai frecvent efectuate proceduri chirurgicale cosmetice pentru bărbați.Perioada imediat după transplantul de păr este cea mai importantă pentru a vă asigura că procedura dvs. are succes.Aveți grijă să vă ridicați capul pe timp de noapte, să utilizați medicamentele în mod corespunzător și căutați semne de avertizare că grefa este infectată.Stați în afara piscinelor și evitați activitatea fizică sportivă și riguroasă.Urmați întotdeauna instrucțiunile medicului dumneavoastră și veți avea o recuperare lină.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îngrijirea părului imediat după procedură
  1. Imaginea intitulată Fiți un prieten și un avocat pentru cineva cu dizabilități neurologice (cum ar fi autismul sau ADHD) Pasul 1
1. Fiți conștienți de riscurile înainte de a avea un transplant de păr. Veți avea cel mai probabil că aveți nevoie de mai multe intervenții chirurgicale pentru a obține acoperirea dorită a părului, iar vindecarea între intervenții chirurgicale durează de obicei câteva luni. Părul tău poate cădea, de asemenea, după transplant, dar părul nou va crește, deși poate dura ceva timp pentru apariția unei noi creșteri. Alte riscuri ale procedurii pot include:
  • Infecţie
  • Sângerări excesive
  • Cicatrice
  • Moartea foliculului de păr care rezultă în nici o creștere nouă a părului
  • Un model neobișnuit de creștere a părului
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un transplant de păr Pasul 1
    2. Țineți-vă capul înfășurat pentru primele 24 de ore după operație.După intervenția chirurgicală, capul tău va fi înfășurat de o bandă de cap, un bandanna și un capac chirurg. Dacă aveți un bandaj pe zona inciziei, atunci acesta este de obicei eliminat în ziua următoare. În ziua de după operație, scoateți capacul Bandanna și chirurgului, dar nu scoateți banda de cap.Aveți grijă când scoateți capul pentru a evita tragerea unei grefe.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru transplantul de păr Pasul 2
    3. Ridicați-vă capul noaptea.După transplantul de păr, ar trebui să dormiți cu capul ridicat timp de cel puțin trei zile.Menținerea capului ridicat după ce procedura va limita umflarea pe scalp.Adăugați câteva perne suplimentare în pat și dormiți pe spate.Dacă este posibil, dormiți într-un scaun înclinat pentru a limita mișcarea în timpul somnului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un transplant de păr Pasul 3
    4. Acordați atenție semnelor de avertizare.Timp de câteva zile după transplantul de păr, veți experimenta o ușoară durere, umflături sau roșeață pe sau în jurul scalpului.Cu toate acestea, dacă vă dați un nivel adecvat de odihnă și urmați îndeaproape instrucțiunile chirurgului dvs., aceste simptome ar trebui să dispară după câteva zile.Dacă durerea, umflarea sau roșeața cresc, este posibil să aveți o grefă infectată și ar trebui să vă sunați imediat medicul.
  • Alte semne de infecție includ senzația febrilă, refrigerată sau care rulează febră.S-ar putea să vedeți, de asemenea, un puroi gălbui care iese din linia de grefă sau din linia de suturi.În oricare dintre aceste cazuri, sunați la medicul dumneavoastră.
  • Utilizați un pachet de gheață pentru a reduce umflarea.Nu așezați pachetul de gheață pe zona graficală reală.În schimb, puneți-o pe partea din spate a capului sau a frunții.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un transplant de păr Pasul 4
    5. Luați medicamentele.Veți primi prescripții pentru diverse medicamente după procedură.Luați-le în doza prescrisă pentru perioada prescrisă de timp.Aceste medicamente pot ajuta la recuperarea dvs.Medicul dumneavoastră vă poate prescrie:
  • Un antiinflamator pentru a ajuta la umflare.
  • Prescripție sau ameliorator de durere OTC pentru sensibilitate și durere în scalp.
  • Un antibiotic care să ajute la prevenirea infecției.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un transplant de păr Pasul 5
    6. Nu zgâriați.Zona transplantată se poate simți mâncărime pentru câteva zile.Evitați zgârierea sau alegerea pe scabs sau ați putea dezactiva părul rădăcinii.Dacă renunți accidental un păr, nu încercați să o puneți înapoi.
  • Dacă site-ul în care a ieșit părul este sângerarea, țineți un tampon curat din bumbac pe punctul până când sângerarea se oprește.Sună-i pe medicul tău să-l lași să știe ce sa întâmplat.
  • Dacă mâncărimea este prea dificilă de controlat, consultați-vă medicul. El sau ea ar putea să vă dea medicamente pentru a limita mâncarea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un transplant de păr Pasul 6
    7. Spala-ti parul.În funcție de chirurgul dvs. și de procedură, ar trebui să vă puteți spăla părul în termen de două zile de la procedură. În primele câteva zile, utilizați o soluție de curățare blândă, cum ar fi șamponul pentru copii.Folosiți-vă mâinile pentru a închide șamponul.Țineți mâinile restrânse chiar deasupra scalpului dvs. și mutați spuma pe suprafața scalpului cu mișcări strălucitoare circulare.Evitați frecarea scalpului în sine.Clătiți indirect cu apă curată, de exemplu, umplerea unui castron mic cu apă și turnați-l încet peste scalp.
  • Nu utilizați un duș de înaltă presiune sau expuneți părul la apă foarte caldă sau rece.Pat uscat.
  • Dacă chirurgul dvs. vă oferă un șampon specializat, utilizați-l conform instrucțiunilor furnizate.
  • În primele trei zile este important să se hidrateze foliculii nou transplantați.
  • Imediat după operație, unii medici recomandă pulverizarea foliculilor de păr nou transplantat cu o soluție salină sterilă la fiecare 30 de minute.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un transplant de păr Pasul 7
    8. Evitați montarea strânsă, tricourile cu gât rotund.Ele pot freca zona de transplant atunci când vin sau dezactivează.Lipiți în loc de cămăși butonate sau la tei vrac.
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea mediului potrivit pentru recuperare
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un transplant de păr Pasul 8
    1. Evitați piscinele.Apa clorurată poate duce la complicații cu operația dvs.Așteptați cu două săptămâni înainte de a trece în apă clorurată.Cu toate acestea, puteți merge în ocean la 10 zile după operația dvs.Așteptați cel puțin o lună înainte de a se angaja în înot real într-o piscină sau în ocean.
    • Saunele și camerele de aburi ar trebui, de asemenea, evitate timp de aproximativ o lună.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un transplant de păr Pasul 9
    2. Stați din lumina directă a soarelui.În urma intervenției chirurgicale, va trebui să vă păstrați capul protejat cu o pălărie sau alt cap de acoperire liberă atunci când mergeți afară.Primele trei luni de la procedura sunt un moment crucial pentru vindecarea scalpului, iar arsurile solare ar putea deteriora rezultatele chirurgiei.
  • Stați sub o umbrelă de soare dacă vizitați plaja sau piscina.
  • Dacă mergeți în aer liber, utilizați un capac de bumbac curat, eșarfă sau bandanna pentru a menține zona transplantată protejată de elemente.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un transplant de păr Pasul 10
    3. Evitați activitatea fizică.În ziua de după operație, veți fi totuși obosit de sedativele pe care le-ați primit în timpul intervenției chirurgicale și vă puteți răni dacă ați încerca să jucați sport.Sport ca baseball, fotbal și fotbal au un risc ridicat de leziuni la cap și ar trebui, prin urmare, să fie evitate timp de cel puțin șase luni de la operațiune. De asemenea, medicul dumneavoastră poate recomanda evitarea activității sexuale timp de cel puțin 10 zile după intervenția chirurgicală.
  • Chiar și fără contact direct, creșterea tensiunii arteriale la cap în timpul activității fizice intense ar putea provoca transplanturi sau incizii la sângerare. Evitați activitatea fizică intensă timp de cel puțin trei săptămâni.Exerciții cum ar fi situps, squats și prese de bancă, ar putea să-ți îndrepte gâtul și să conducă la complicații cicatrice sau post-chirurgicale.
  • La câteva zile după operația dvs., vă puteți angaja în activitatea fizică ușoară, cum ar fi mersul pe jos, ridicând greutăți foarte ușoare și alpinism.
  • Ar trebui să evitați activități intense cum ar fi sit-up-uri, împingeri, pull-up-uri, ridicarea greutății și antrenamente cu intensitate ridicată pentru prima săptămână.
  • Metoda 3 din 3:
    Gestionarea îngrijirii transplantului de păr pe termen lung
    1. Imagine intitulată de îngrijire pentru transplantul de păr Pasul 11
    1. Nu aplicați produse de îngrijire a părului în părul dvs.Vopselele de păr trebuie evitate timp de cel puțin patru săptămâni după transplantul de păr.Machiajul și alte produse cosmetice trebuie evitate timp de cel puțin șapte zile după procedura dvs.Când utilizați cosmetice sau vopsea de păr, fiți foarte blând, mai ales pentru prima lună după transplantul de păr.
    • Combingul este bine, dar fiți foarte atent să nu frecați zona transplantată cu dinții pieptenei.
    • Evitați tunsurile timp de cel puțin două săptămâni.
    • Nu utilizați creme de reducere a cicatricii decât dacă este sfătuit să facă acest lucru de către medicul dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un transplant de păr Pasul 12
    2. Mănâncă o dietă sănătoasă.Mănâncă boabe întregi, fructe și legume.O cantitate mică (aproximativ 20%) a caloriilor dvs. ar trebui să fie de la proteine ​​slabe, cum ar fi soia, nuci sau fasole.Beți cel puțin opt cani de apă în fiecare zi.
  • Alimente cu vitamina A (morcovi, broccoli), vitamina C (fructe de citrice, castravete), vitamina E (avocado, verde cu frunze), vitamina K (smochine, soia, salata) si vitamina B (roșiile, otada, orez brun ) sunt eficiente la producerea părului puternic și sănătos.Creșteți consumul de alimente cu aceste vitamine pentru a accelera creșterea părului.
  • Evitați alimentele picante înainte și în jurul procedurii, deoarece ar putea perturba capacitatea scalpului de a se vindeca.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un transplant de păr Pasul 13
    3. Evitați subțiri de sânge. Nu luați aspirină, ibuprofen și alte medicamente subțierea sângelui timp de cel puțin trei zile după procedura dvs.În plus, nu beți alcool timp de cel puțin trei zile după procedură.Dacă aveți dureri de cap sau alte dureri, utilizați o alternativă de aspirină, cum ar fi acetaminofenul sau contactați chirurgul dvs. pentru recomandări adecvate pentru istoricul medical specific.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un transplant de păr Pasul 14
    4. Nu fuma.Nicotina din țigări poate reduce fluxul sanguin la cap, iar conținutul lor de monoxid de carbon poate reduce conținutul de oxigen al sângelui.Împreună, acești factori vă vor crește șansele de infecție și cicatrizare.În plus, unele studii arată că fumatul limitează creșterea părului, iar după obținerea unui transplant de păr, ar trebui să faceți tot ce puteți pentru a vă încuraja părul să crească.
  • Dacă sunteți fumător, renunțați imediat.Reduceți aportul de țigară la jumătate de parcurs de două săptămâni.Apoi, în următoarele două săptămâni, reduceți-o din nou la jumătate.Continuați în acest fel până când loviți obiceiul.
  • Utilizați guma de nicotină și patch-uri pentru a ajuta la ușurarea poftelor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru transplantul de păr Pasul 15
    5. Participați la numirea dvs. de urmărire.Dacă aveți capse sau suturi tradiționale pe site-ul chirurgical, va trebui să le eliminați.Suturile neabsorbabile sunt în mod obișnuit îndepărtate la 10-14 zile după procedură.Capsele sunt de obicei eliminate de două până la trei săptămâni după procedură.Medicul dvs. vă va oferi detalii despre numirea dvs. de urmărire într-un pachet de informații post-îngrijire înainte de a părăsi centrul de tratament.
  • Nu trageți sau atingeți în alt mod suturile sau capsele.
  • Dacă aveți suturi absorbante, sunteți în noroc.Suturile absorbante se vor dizolva pe cont propriu pe parcursul unei săptămâni sau astfel, salvându-vă o călătorie înapoi la medic.
  • Imagine intitulată flirt cu o fată pe care abia vezi pasul 14
    6. Puteți purta o pălărie pentru a ascunde zona transplantată după [transplant de păr . De fapt, puteți utiliza o pălărie de dimensiunea dvs. care nu va atinge zona grefată.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Urmați întotdeauna sfaturile și instrucțiunile medicului.
  • Pentru cele mai bune rezultate, faceți cercetarea dvs. și alegeți un chirurg experimentat.
  • Avertizări

    Consultați-vă imediat chirurgul dvs. dacă aveți durere severă, aveți o febră sau aveți umflarea excesivă sau descărcarea colorată din zona de transplant.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar