Cum să ai grijă de un câine cu cusături

Când un câine este rănit sau are o intervenție chirurgicală, adesea părăsesc biroul medicului veterinar cu cusături. În acest timp, este important să aveți grijă de rana lui, astfel încât să se poată vindeca în mod corespunzător. O mare parte a asigurării unei recuperări netede este cunoașterea a ceea ce este câinele și nu este permis să facă și să identifice orice semne că lucrurile nu sunt destul de dreptate, astfel încât să puteți contacta VET. În mod obișnuit, o incizie de rană sau chirurgicală durează 10 până la 14 zile pentru a vindeca pe deplin, deci trebuie să fiți vigilenți pe durata perioadei de vindecare sau până când se va încheia de către VET.

Pași

Metoda 1 din 2:
Îngrijirea cusăturilor
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu cusături Pasul 1
1. Păstrați câinele să mestecați sau lingeți cusăturile sale. După ce analgezicele și anestezia se usucă, câinele dvs. ar putea încerca să mestece sau să-i lingă cusăturile. Acest lucru nu poate decât să deterioreze pielea, ci și să provoace infecții. Încercați să-l descurajați să facă acest lucru. Puteți încerca să-l disciplinați dacă începe să deranjeze cusăturile - poate fi, de asemenea, necesar pentru a pune un bot pe el.
  • Dacă trebuie, aveți câinele să poarte un guler conului pentru al împiedica să-și deranjeze cusăturile până când sunt vindecate. Asigurați-vă că lăsați-o pe durata procesului de vindecare. Dacă îl luați și dezactivați, câinele dvs. ar putea începe să se răzgândească când încercați să îl plasați pe el. S-ar putea să trebuiască să o lași de până la două săptămâni.
  • De asemenea, puteți obține o bretele de gât, ceea ce face ca un câine să nu se întoarcă capul. Acest lucru ar putea ajuta dacă gulerul conului devine în cale.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu cusături Pasul 2
    2. Încercați să nu lăsați câinele să zgârie cusăturile. Odată ce randa începe vindecarea, poate începe să mănânce, ceea ce înseamnă că câinele dvs. va dori să se zgârie. Dacă este cazul, încercați să descurajați acest comportament. Uneori, gulerul conului poate ajuta. Dacă nu, atunci acoperiți cusaturile cu tifon sau bandaje. Continuați să vă supravegheați câinele pentru a vă asigura că nu le zgârie.
  • De asemenea, puteți pune pâini sau împachetați pe labele și ghearele pentru a menține rănirea de a fi răniți.
  • Zgârierea poate rupe cusăturile și rana. Murdăria și bacteriile pe unghiile câinelui pot infecta, de asemenea, rana.
  • Zgârierea și frecare pot provoca, de asemenea, umflături. Dacă rana se umflă prea mult, ar putea provoca spargerea cusăturilor.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un câine cu cusături Pasul 3
    3. Asigurați-vă că rana și cusăturile sunt curate. Asigurați-vă că câinele nu se află noroios sau nu se murdărește. Acest lucru poate provoca infecții sau alte complicații. Acest lucru înseamnă să-l păstreze de a ieși afară pe cont propriu sau la lăsarea să se plimbe în jurul zonelor noroioase sau împădurite.
  • Nu aplicați unguent, cremă, dezinfectanți sau altceva fără permisiunea VET. Nu utilizați soluții cum ar fi peroxidul de hidrogen sau alcoolul, deoarece poate dăuna procesului de vindecare.
  • Ar trebui să schimbați pansamentul în conformitate cu ordinele VET.
  • Asigurați-vă că patul câinelui este curat. Plasați o foaie curată sau un prosop în pat în fiecare noapte și înlocuiți-o atunci când devine ușor murdară.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu cusături Pasul 4
    4. Păstrați rana și cusăturile uscate. Nu vă scăldați câinele în timpul perioadei de recuperare. Incizia și cusăturile nu ar trebui să se udă. Umiditatea poate încuraja bacteriile să se înmulțească și să provoace o infecție. În plus, umiditatea înmoaie pielea, ceea ce o face o barieră mai puțin eficientă împotriva infecției.
  • Pentru a păstra cusăturile și bandajele uscate atunci când câinele iese în afara, puneți o pungă de plastic sau plastic înfășurată în jurul zonei când merge afară. Doar scoateți-l imediat ce câinele se întoarce înăuntru.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu cusături Pasul 5
    5. Monitorizați cusăturile. Dacă nu există bandaje, uitați-vă la cusăturile de câteva ori pe zi. Acest lucru vă ajută să observați modificări sau infecții. Acest lucru este foarte important pentru vindecarea câinelui tău. Rana vindecătoare ar trebui să arate curat cu marginile care se ating reciproc. Puteți vedea niște vânătăi în jurul inciziei, iar incizia ar putea fi ușor mai roșie decât pielea din jurul ei.
  • Incizia poate fi ușor umflată sau ridicată. Se aplică infiltrații minore, ca o picătură de lichid limpede sau colorate în sânge. Cu toate acestea, dacă observați umflarea anormală, infiltrații constante, descărcări groase sau gasi galben, contactați medicul veterinar.
  • Căutați orice umflare, piele încălzită, miros, descărcare, iritare sau daune noi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu cusături Pasul 6
    6. Acoperă incizia. Dacă nu puteți păstra câinele să lingă sau să atingă cusăturile, puteți acoperi cusăturile. Dacă cusăturile sunt pe trunchiul câinelui, încercați să puneți un tricou pe el. Asigurați-vă că este bumbac, așa că va respira. Doar asigurați-vă că tricoul se potrivește câinelui și nu este prea mare sau prea strâns. Puteți lega cămașa pentru ao menține să se deplaseze pe trunchiul câinelui.
  • Acest lucru este util dacă aveți mai mulți câini și nu le puteți păstra separați.
  • De asemenea, puteți acoperi cusăturile cu un bandaj. Acest lucru ar putea fi necesar dacă rana este pe un membru.
  • Dacă câinele se zgârie la rană cu un picior din spate, încercați să puneți o șosete confortabile pe acea laba, astfel încât unghiile nu pot rupe la cusături.
  • Metoda 2 din 2:
    Monitorizarea comportamentului câinelui
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu cusături Pasul 7
    1. Programați chirurgia când puteți fi acasă. Cu excepția cazului în care operația este de urgență, încercați să programați intervenția chirurgicală la un moment în care puteți fi acasă cu câinele dvs. Doriți să urmăriți simptomele ciudate, asigurați-vă că câinii dvs. se odihnesc și nu exagerați și să fiți acolo pentru câinele dvs.
    • În acest timp nu ar trebui să aveți mulți oaspeți de case. Păstrați-vă casa liniștită și liniștită pentru câinele dvs., astfel încât să se poată odihni.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu cusături Pasul 8
    2. Evitați excesul de activitate. Când câinele dvs. are cusături, trebuie să-i limitați activitatea fizică.Întinderea sau supra-efortul pot provoca umflarea site-ului de operare. Nu lăsați câinele să alerge în sus și la parter, să sară pentru a saluta oamenii sau să se angajeze în alte activități hiper. Poate întinde locul de operare, provocând inflamație care duce la umflături, durere și disconfort.
  • Păstrați câinele pe o lecție timp de șapte până la 14 zile după prejudiciu sau chirurgie. Acest lucru ajută la evitarea prea multă activitate și ajută la menținerea câinelui să intre în ceva care ar putea infecta rana.
  • Acest lucru poate fi greu la domiciliu. Dacă nu vă puteți păstra calmul câinelui, este posibil să fie nevoie să îl puneți într-o canisa pentru a-și păstra nivelul de activitate în jos.
  • Utilizați bariere pentru a menține câinele să urce pe scări. Ori de câte ori lăsați doar câinele, puneți bariere pentru al împiedica să alerge sau să săriți pe lucruri.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu cusături Pasul 9
    3. Păstrați câinele departe de alți câini. Alți câini prezintă, de asemenea, un risc pentru câinele dvs. când are cusături. Alți câini ar putea dori să lingă rănile câinelui, așa că țineți-o departe de alți câini în timpul perioadei de vindecare. Aceasta include câini în propria casă.
  • De asemenea, este posibil să aveți nevoie să o păstrați într-o canisa pentru ao menține de la alte animale.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu cusături Pasul 10
    4. Contactați medicul veterinar dacă aveți îngrijorări. Sănătatea animalului dvs. este prima preocupare. Dacă observați orice sângerare în exces, umflarea neobișnuită sau descărcarea de la rană, contactați medicul veterinar. Dacă câinele dvs. începe să difuzeze o febră, se îmbolnăvește, se aruncă sau prezintă alte semne de sănătate proastă, contactați și veterinarul.
  • Dacă nu sunteți sigur de nimic, sunați-vă veterinarul sau trimiteți-i o fotografie. Ea vă poate ajuta să determinați dacă câinele dvs. vindecă în mod normal.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar