Cum se analizează desene animate politice

Desene animate politice folosesc imagini și text pentru a comenta o problemă socială contemporană. Ele pot conține o caricatură a unei persoane cunoscute sau a unei aluzie la un eveniment contemporan sau o tendință. Prin examinarea imaginilor și a elementelor de text ale desenului desenului, puteți începe să înțelegeți mesajul său mai profund și să evaluați eficacitatea acestuia.

Pași

Partea 1 din 2:
Examinând imaginea și textul
  1. Imagine intitulată Analizați desene animate politice Pasul 1
1. Scanați desene animate pentru simboluri sau cifre recunoscute. Când vă uitați mai întâi la un desen animat politic, identificați rapid principalele elemente vizuale. Puteți recunoaște orice popor, cum ar fi politicienii sau celebritățile? Ce fel de expresii fac ei? Ce zici de orice simboluri sau locuri majore, cum ar fi capitala sau o țară? Aceste vizuale sunt sugestii majore care vă ajută să identificați ce este desene animate.

Simboluri comune în desene animate politice

Unchiul Sam sau un vultur pentru Statele Unite
John Bull, Britannia sau un leu pentru Regatul Unit
Un castor pentru Canada
Un urs pentru Rusia
Un dragon pentru China
Un soare pentru Japonia
Un cangur pentru Australia
Un măgar pentru Partidul Democrat din SUA
Un elefant pentru partidul republican american

  • Imagine intitulată Analizați desene animate politice Pasul 2
    2. Identificați zonele de exagerare sau caricatură. Cartoonaștii vor exagera adesea sau vor distorsiona anumite persoane, locuri sau alte elemente ale desenului, fie pentru a face ceva ușor de recunoscut sau pentru a face un punct. În primul rând, identificați ce aspecte au fost exagerate sau distorsionate. Apoi, întrebați-vă de ce artistul ar fi putut lua această decizie.
  • Mulți cartofiști politici vor include caricaturi de politicieni bine-cunoscuți, ceea ce înseamnă că își vor exagera caracteristicile sau corpurile pentru umor, identificare ușoară sau pentru a sublinia un punct. De exemplu, un artist ar putea face un politician supraponderal chiar mai mare pentru a sublinia lăcomia sau puterea lor.
  • Imagine intitulată Analizați desene animate politice Pasul 3
    3. Recunoașteți când artistul folosește ironia și cum. Artiștii adesea creează ironie, subliniind diferența dintre modul în care sunt lucrurile și modul în care ar trebui să fie. Acesta este, de obicei, foarte exagerat și ușor de ridicat, deoarece cartoonistul nu vrea să obțină ideea greșită. Utilizarea lor de ironie poate fi o idee mare pentru a descoperi perspectiva lor asupra problemei.
  • De exemplu, dacă cartoonistul prezintă oameni bogați care primesc bani, în timp ce oamenii mai săraci le pun pentru schimbare, ei folosesc ironie pentru a arăta spectatorului cât de greșit cred că situația de a fi.
  • Imagine intitulată Analizați desene animate politice Pasul 4
    4. Acordați atenție modului în care sunt utilizate stereotipurile. Un cartoonist ar putea folosi stereotipurile recunoscute în desene animate, fie pentru a ajuta cititorul să le identifice, fie să le numească ca ofensiv și învechit. Încercați să vă uitați la aceste stereotipuri dintr-un punct academic, chiar dacă se simt dureros sau ofensiv. Cum se utilizează artistul sau jucând de pe stereotip? De ce au ales să o folosească în acest fel?
  • De exemplu, stereotipul unui om gras într-un costum de multe ori reprezintă interese de afaceri.
  • Dacă analizați un desen animat istoric, ia în considerare perioada de timp. A fost un fel de stereotip norma pentru acest timp? Cum este provocarea sau susținerea artistului?
  • Imagine intitulată Analizați desene animate politice Pasul 5
    5. Citiți toate dialogul și subtitrările și vedeți cum funcționează cu imaginile. Nu va fi prea mult text într-un desen animat politic, dar ceea ce este vă poate ajuta cu adevărat să descifrați problema și mesajul. Citiți cu atenție textul și întrebați-vă cum clarifică sau complică imaginile pe care le vedeți.

    Text în desene animate politice

    Etichete ar putea fi scrise pe oameni, obiecte sau locuri. De exemplu, o persoană într-un costum ar putea fi etichetată "Congres" sau o servietă ar putea fi etichetată cu numele unei companii.

    Bubble de text ar putea proveni de la unul sau mai multe personaje pentru a arăta dialogul. Ele sunt reprezentate de cercuri solide sau cutii în jurul textului.

    Gânduri bule arată ce gândește un personaj. Ele arata de obicei ca nori mici.

    Legende sau titluri sunt textul în afara desenului de desene animate, fie sub sau deasupra lui. Ele dau mai multe informații sau interpretări la ceea ce se întâmplă în desene animate.

  • Imagine intitulată Analizați desene animate politice Pasul 6
    6. Căutați aluzii la evenimente contemporane sau tendințe. Multe desene animate politice sunt legate de evenimentele sau tendințele actuale, adesea ușor de recunoscut. Gândiți-vă la povestirile actuale de știri majore și căutați indicii în desene animate, fie vizuale, fie textuale.
  • De exemplu, un desen animat despre vot ar putea include un vot de vot cu candidații politici și celebrități, indicând faptul că mai mulți oameni pot fi interesați să voteze pentru celebrități decât oficialii guvernamentali.
  • Eficacitatea aluzelor se diminuează adesea în timp, deoarece oamenii uită de tendințele sau evenimentele.
  • Partea 2 din 2:
    Analizând problema și mesajul
    1. Imagine intitulată Analizați desene animate politice Pasul 7
    1. Utilizați cifrele, simbolurile și textul pentru a identifica problema la redare. Pentru a merge mai adânc în desene animate, este esențial să identificați problema pe care cartratura cartratistă. Probabil că ați început deja să veniți cu niște idei doar de la observația dvs. atentă. Acum, provocați-vă pentru a determina ce este subiectul exact.
    • Dacă aveți nevoie de ajutor, Google termenii, oamenii sau locurile pe care le recunoașteți și vedeți ce au fost în știri pentru recent. Faceți unele cercetări de fundal și vedeți dacă temele și evenimentele par să se conecteze la ceea ce ați văzut în desene animate.
  • Imagine intitulată Analizați desene animate politice Pasul 8
    2. Decideți ce perspectivă are artistul asupra problemei. Desene animate sunt adesea făcute despre subiecte controversate, deci există probabil mai multe puncte de vedere diferite pe care cartoonistul le-ar fi putut lua. Determinarea a ceea ce este viziunea lor vă va ajuta să obțineți mesajul general. Întrebați-vă cum sunt reprezentate diferitele caractere, obiecte sau locuri, și dacă puteți identifica un erou clar, un răufăcător sau victimă.
  • Vederea ar putea fi complexă, dar faceți tot posibilul pentru ao parsa. De exemplu, un desen animat anti-război ar putea interpreta soldații ca eroi, dar guvernul le ordonă în luptă ca egoist sau rău.
  • Imagine intitulată Analizați desene animate politice Pasul 9
    3. Gândiți-vă la ce public desen animat. Un cartoonist își creează desene animate cu o anumită audiență în minte, gândindu-se la experiențele și ipotezele lor. Uită-te la publicația desene animate și întrebați-vă ce segment al populației este cel mai orientat spre. Care sunt înclinațiile lor politice, în special în această problemă? Cum ați putea să vă așteptați să reacționeze la desene animate?
  • De exemplu, un desen animat politic într-o publicație mai conservatoare va transmite un mesaj diferit și va folosi diferite mijloace de a le transmite, decât una într-o publicație liberală.
  • Imagine intitulată Analizați desene animate politice Pasul 10
    4. Identificați ce instrumente argumentative sau persuasive pe care artistul le folosește. Pentru a analiza cu adevărat desene animate, vrei să te gândești nu numai la ceea ce spune artistul, dar și ce instrumente îl folosesc spun. Un bun punct de plecare este de a lua în considerare dispozitivele retorice ale etosului, paturilor și logo-urilor, care sunt elemente de vorbire și limbă folosite pentru a crea argumente forțate și eficiente. Gândiți-vă la modul în care artistul le folosește în desene animate și de ce aleg să le angajeze.

    Dispozitive retorice

    Patos: Un apel emoțional care încearcă să angajeze cititorul la un nivel emoțional. De exemplu, cartoonistul ar putea să arate cetățenilor neajutorați să fie înșelați de corporații pentru a vă pipăi mila și sentimentul de nedreptate.

    Etos: Un apel etic care să demonstreze legitimitatea autorului ca cineva care poate comenta problema. Acest lucru ar putea fi arătat prin linia autorului, care ar putea spune ceva de genul ", de Tim Carter, jurnalist specializat în economie."

    Logos: Un recurs rațional care utilizează dovezi logice pentru a sprijini un argument, cum ar fi fapte sau statistici. De exemplu, o legendă sau o etichetă în desen animat ar putea cita statisticile, cum ar fi rata șomajului sau numărul de victime în
    un război.

  • Imagine intitulată Analizați desene animate politice Pasul 11
    5. Afișați mesajul general al desenului de desene animate în câteva propoziții. Folosind ceea ce ați învățat, observat și analizați din diferitele elemente ale desenului desenului, provocați-vă să identificați mesajul general. Fierbeți-l la o singură propoziție, dacă puteți. Ce vrea desene animatorul să ieși din acest desen animat? Cum ați descrie mesajul altcuiva?
  • Imagine intitulată Analizați desene animate politice Pasul 12
    6. Evaluați eficacitatea desenelor animate. Odată ce ați pus împreună toate elementele desenului desenului, faceți o clipă și gândiți-vă cât de eficient este. Luați în considerare acest lucru din punctul dvs. de vedere, precum și cel al publicului dorit. Intreaba-te pe tine insuti:
  • Are un argument solid?
  • Utilizează simbolurile și cuvintele adecvate și semnificative pentru a transmite un punct de vedere?
  • Oamenii și obiectele din desene animate reprezintă în mod adecvat problema?
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Păstrați-vă informați cu privire la evenimentele actuale pentru a înțelege mai clar desene animate politice contemporane.
  • Dacă aveți probleme cu discernarea semnificației unui desen animat politic, încercați să discutați cu prietenii, colegii de clasă sau colegii.
  • Utilizați hipps pentru a analiza desene animate politice.
  • Context istoric: Când?
  • Publicul intenționat: Pentru cine?
  • Punctul de vedere: povul autorului.
  • Scop: De ce?
  • Semnificație: Din ce motiv?
  • Avertizări

    Desene animate politice sunt de multe ori menite să fie amuzante și ocazional ignorarea corectitudinii politice. Dacă sunteți ofensat de un desen animat, gândiți-vă la motivele pentru care un cartoonist ar folosi anumite simboluri politice incorecte pentru a descrie o problemă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar