Cum să fixați o lacrimă bicep

O leziune de tendon biceps poate fi alarmantă și interferează cu rutina zilnică. Din fericire, doar lacrimi serioase necesită îngrijire medicală. Pentru un prejudiciu minor, aplicați gheață, odihniți-vă brațul și luați medicamente dureroase. Când durerea dispare, începeți să reluați încet activitatea fizică. În timp ce o vătămare mai gravă ar putea necesita o intervenție chirurgicală, aproape toți oamenii cu biceps lacrimi își recâștigau puterea și mobilitatea completă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Furnizarea de îngrijire la domiciliu
  1. Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă bicep 1
1. Solicitați asistență medicală pentru simptomele unei vătămări grave. Leziunile musculare minore pot fi tratate adesea la domiciliu, dar vătămări grave necesită îngrijire medicală promptă. Semnele pe care trebuie să le vedeți că un medic include un pic sau un pop tare când ați suferit rănirea, incapacitatea de a vă deplasa brațul și durerea severă.
  • În plus, consultați un medic dacă observați o bulge, deformitate sau dent în partea de sus a mușchiului biceps aproape de umăr. O bulge este un semn că una dintre tendoanele care ancorează mușchiul este complet ruptă.
  • Să notați orice slăbiciune, vânătăi sau incapacități de a utiliza membrele afectate.
  • Mușchiul biceps este conectat la umăr și cot, iar lacrimile complete pot apărea la oricare dintre aceste conexiuni. Leziunile umărului sunt mai frecvente decât leziunile cotului.
  • Pentru rănile cotului, err pe partea de prudență și vezi medicul. Dacă un prejudiciu al cotei necesită o intervenție chirurgicală, așteaptă mai mult de 2 până la 3 săptămâni, poate duce la complicații.
  • Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă bicep 2
    2. Aplicați cu promptitudine gheață timp de 20 de minute și continuați înghețarea în mod regulat. După ce a suferit rănirea, gheața zonei afectate cât mai curând posibil. Înfășurați gheața sau un pachet de gheață într-un prosop în loc să aplicați gheața direct pe piele. Pentru prima zi, aplicați gheață timp de 20 de minute în fiecare oră.
  • După prima zi, continuați să aplicați gheață la fiecare 3 până la 4 ore atâta timp cât aveți dureri.
  • Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă bicep 3
    3. Evitați utilizarea brațului rănit până când durerea începe să scadă. Urmând rănirea, păstrați-vă brațul cât mai mult posibil, evitați activitățile intense și nu ridicați brațul deasupra capului. Ar putea fi util să obțineți a praştie la farmacia dvs. locală sau de la medicul dvs. pentru a vă menține brațul.
  • Pentru o tulpină mică sau o entorsă, durerea ar putea începe să scape în 7 până la 10 zile. O lacrimă parțială sau completă poate dura 3 sau mai multe luni pentru a se vindeca.
  • Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă bicep 4
    4. Luați relativiri de durere. Ameliorează durerea, umflarea și inflamația cu un NSAID nesteroidiv, cum ar fi ibuprofenul, naproxenul sau aspirina. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului să vă recomandăm o doză sau să citiți instrucțiunile etichetei. Luați orice medicament conform instrucțiunilor și nu depășiți doza recomandată.
  • Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă bicep 5
    5. Aplicați A Compresiune caldă la rănire după 48 de ore. Din moment ce gheata controlează inflamația și poate amorți durerea, este cea mai bună opțiune pentru primele 2 zile. După acel moment, utilizați căldură pentru a îmbunătăți fluxul sanguin și pentru a promova vindecarea. Țineți o compresă caldă în zona afectată timp de aproximativ 15 minute de 3 până la 4 ori pe zi, atâta timp cât aveți dureri.
  • Achiziționați o compresă caldă la farmacia dvs. locală sau faceți una prin microundele un prosop umed timp de 30 de secunde.
  • Înainte de a ține comprima la brațul dvs. rănit, testați-l cu partea din spate a mâinii pentru a vă asigura că nu este prea fierbinte.
  • Metoda 2 din 3:
    Reluând activitatea fizică
    1. Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă de bicep 6
    1. Reluați activitățile încet și numai după durerea durerii. Nu mai face orice activitate care provoacă durere. Pe măsură ce începeți să reluați activitățile, ar trebui să evitați să ridicați ceva peste 1 lire (0.45 kg), angajând mușchiul biceps (cum ar fi prin rotirea unei șurubelnițe) și ridicarea brațului rănit deasupra capului.
    • În plus, ar trebui să începeți întinderile și exercițiile odată ce puteți face acest lucru fără a suferi durere.
    • În timp ce puteți gestiona o tulpină mică sau o entorsă la domiciliu, este mai bine să consultați un terapeut fizic pentru o lacrimă mai gravă parțială sau completă.
  • Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă bicep 7
    2. Începeți cu exerciții pendul. Îndoiți înainte din talie și plasați-vă mâna neafectată pe o masă sau un contor pentru suport. Înclinați pe suport, astfel încât brațul dvs. rănit atârnă liber de partea dvs. Împingeți ușor brațul înainte și înapoi cu o ușoară mișcare circulară de 10 ori.
  • Păstrați trunchiul drept și genunchii ușor îndoiți când vă sprijiniți înainte. Nu vă ardeți spatele sau închideți genunchii.
  • Do 2 seturi de 10 se întinde până la 3 ori pe zi. Opriți întinderea dacă aveți o durere.
  • Adăugați noi întinderi la regimul dvs. numai dacă puteți face acest lucru fără a simți durerea.
  • Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă de bicep 8
    3. Efectuați ridică din umeri și prin umăr. Începeți prin picioare cu picioarele dvs. cu lățimea umărului și brațele dvs. de părțile dvs. Inspirați în timp ce trageți umerii într-o ridică din umeri. Țineți din umeri timp de 5 secunde, apoi expirați când eliberați ușor umerii. Faceți 2 seturi de 10 repetiții.
  • Pentru a modifica întinderea, ridicați umerii într-o ridică din umeri, apoi trageți-i înapoi pentru a strânge lamele umărului împreună. Țineți întinderea timp de 5 secunde, apoi eliberați.
  • Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă bicep 9
    4. Flexi se întinde prin îndoirea cotului de 10 ori. Stați cu picioarele cu lățimea umărului în afară și brațele voastre la părțile voastre. Cu degetele întinse și palma orientate înainte, îndoiți cotul brațului rănit pentru a vă ridica palma spre umăr. Îndoiți-vă brațul cât mai confortabil, apoi îl coborâți lent în partea dvs.
  • Faceți un set de 10 întinde cu degetele extinse, apoi faceți 10 repetiții cu pumnul închis.
  • Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă de bicep 10
    5. Faceți 10 suprapuneri și pronocări. Stați cu picioarele dvs. cu lățimea umărului, și îndoiți cotul afectat la 90 de grade, astfel încât antebrațul dvs. este extins înainte. Cu degetele voastre răspândite, rotiți-vă încet palma, așa că se confruntă în sus și în jos (suplinare și pronocare). Întoarceți-vă palma în măsura în care vă puteți confortabil în fiecare direcție până când vă simțiți o întindere ușoară.
  • Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă bicep 11
    6. Faceți 10 rotații interne și externe. Pentru a face rotații interne, îndoiți cotul la un unghi de 90 de grade și păstrați brațul superior aproape de partea dvs. Închideți mâna într-un pumn liber, țineți antebrațul drept în fața dvs., apoi rotiți-l încet spre piept, cât mai mult posibil.
  • Pentru rotații externe, îndoiți cotul, păstrați-l aproape de partea dvs. și rotiți-vă încet antebrațul departe de corpul vostru.
  • Faceți 2 seturi de 10 repetiții pentru fiecare întindere.
  • Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă bicep 12
    7. Încercați întinderea completă a umărului. Stați cu picioarele cu lățimea umărului, cu brațele pe laturile dvs. și mâinile poziționate astfel încât degetele voastre să fie în față. Păstrați cotul drept în timp ce vă ridicați brațul înainte. Dacă nu aveți durere, continuați să vă ridicați brațul până când este peste cap.
  • Încercați să vă ridicați brațul prin umezirea umărului în loc de drumeții cu lama umărului.
  • Dacă nu aveți durere sau disconfort, faceți 10 repetiții de până la 3 ori pe zi. Nu încercați să ridicați brațul deasupra capului până când mișcarea este complet fără durere.
  • Când începeți doar, s-ar putea ajuta să vă ajutați brațul rănit, ridicându-l cu mâna dvs. neinvinsă.
  • Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă bicep 13
    8. Utilizați benzi de rezistență după cel puțin o săptămână de întindere fără durere. Pentru a adăuga rezistență la rotații interne și externe, cârligul pe bandă într-o ușă, țineți celălalt capăt, apoi rotiți antebrațul pentru a trage banda departe de ușă. Adu-ți antebrațul spre piept pentru a face rotații interne și a-l îndepărta de corpul tău pentru a face rotații externe.
  • Pentru întinderea flexiei umărului, stați pe un capăt al trupei și țineți capătul cu mâna. Păstrați cotul drept în timp ce vă ridicați brațul înainte și peste cap.
  • Nu mai faceți exerciții dacă aveți durere.
  • Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă bicep 14
    9. Faceți 2 seturi de 8 până la 12 biceps bucle. Când începeți mai întâi, faceți o buclele de bicepsie de rezistență cu greutăți de 1 lb (450 g). Stați cu picioarele cu lățimea umărului în afară și greutatea dvs. uniform distribuită. Țineți cotul aproape de partea dvs., pe măsură ce îl îndoiți pentru a aduce greutatea aproape de umăr. Țineți curlul timp de 2 secunde, apoi reveniți încet la poziția de pornire.
  • Curl 1 braț la un moment dat și încercați să faceți 2 seturi de 8 bucle pe braț.
  • Biceps bucle de 3 ori pe săptămână. Pe parcursul primei săptămâni, încercați să lucrați treptat până la 12 bucle pe set.
  • Pe măsură ce exercițiul devine mai ușor, creșteți greutățile în incremente de 1 lb (450 g).
  • Metoda 3 din 3:
    Chirurgie suferă de o lacrimă biceps
    1. Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă de bicep 15
    1. Adresați-vă medicului despre chirurgie pentru o lacrimă completă sau dacă alte opțiuni nu reușesc. Chirurgia ar putea fi necesară dacă ați suferit o vătămare gravă sau dacă durerea persistă după 3 luni de tratament conservator. Medicul dumneavoastră va comanda o raze X sau RMN pentru a determina amploarea daunelor. Dacă este necesară o intervenție chirurgicală, ei vor recomanda procedura corectă pe baza constatărilor lor.
    • De cele mai multe ori, biceps lacrimi nu necesită o intervenție chirurgicală. Pentru cazurile care necesită o intervenție chirurgicală, există rareori complicații și aproape toți pacienții își recâștigau puterea completă și o gamă de mișcare.
  • Imagine intitulată Fix o tată de lacrimă bicep 16
    2. Urmați instrucțiunile preoperatoare ale medicului. Înainte de procedură, va trebui să evitați expunerea zonei afectate la lumina directă a soarelui pentru a preveni arsurile solare. Va trebui probabil să nu mai mănânci după miezul nopții noaptea înainte de operația dvs.
  • Medicul dvs. vă va oferi instrucțiuni detaliate despre pregătirea pentru operația dvs. Urmați instrucțiunile lor cu atenție pentru a evita complicațiile.
  • Va trebui să luați anumite medicamente cu o gură de apă dimineața înainte de operație. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru direcții în prealabil.
  • Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă bicep 17
    3. Îngrijirea site-ului de incizie și păstrați-l uscat timp de 2 zile. Probabil că veți putea să mergeți acasă la câteva ore după procedură. Brațul tău va trebui să rămână într-o praștie sau o bretele, și va trebui să ghiciți zona în mod regulat pentru a controla durerea și umflarea. În plus, va trebui să curățați incizia și să schimbați pansamentul în conformitate cu instrucțiunile medicului dumneavoastră.
  • Instrucțiunile specifice pot varia, dar probabil că va trebui să păstrați dressingul în loc și pe site-ul uscat timp de 48 de ore. Apoi, veți curăța ușor incizia cu apă caldă și un săpun ușor, uscați-o cu o cârpă curată și îmbrăcați-o cu un bandaj nou.
  • Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă bicep 18
    4. Faceți exerciții de pendul după o zi dacă ați avut o intervenție chirurgicală a umărului. Medicul dvs. vă va oferi instrucțiuni specifice despre mutarea umărului. Urmați cu atenție instrucțiunile post-operații ale medicului dumneavoastră. S-ar putea să vă eliminați slingul pentru a face exerciții pendul de 2 până la 3 minute 3 sau 4 ori pe zi. În plus, vă vor instrui, de asemenea, să practicați o minge, ridicându-vă încheietura mâinii și mișcându-vă degetele.
  • Când să începeți și măsura în care vă veți mișca umărul depinde de severitatea rănirii dvs. Urmați instrucțiunile specifice ale medicului dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Fix o lacrimă bicep Pasul 19
    5. Păstrați brațul imobilizat timp de 2 săptămâni dacă ați avut o intervenție chirurgicală a cotului. Dacă vătămarea dvs. a afectat cotul în loc de umăr, va trebui să vă păstrați bretele în permanență până la prima întâlnire de urmărire. Medicul dvs. va oferi apoi instrucțiuni privind efectuarea exercițiilor pasive de mișcare a mișcării (PROM) prin mutarea cotului cu brațul dvs. neinjurat.
  • Brațul tău va fi imobilizat, dar tot trebuie să faci să practici o minge, să-ți îndoiți încheietura mâinii și să vă mutați degetele de mai multe ori pe zi.
  • Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă bicep 20
    6. Vedeți un terapeut fizic pentru a vă recâștiga gama de mișcare. După operație, va trebui să vedeți un terapeut fizic timp de 6-8 săptămâni. Vor începe prin a vă ajuta cu o gamă pasivă de mișcare de mișcare. După câteva săptămâni, ei vor oferi instrucțiuni privind întinderea activă a brațului rănit acasă.
  • Streturile pasive sunt atunci când brațul rănit este întins manual de terapeutul fizic. Pentru întinderi active, vă veți mișca brațul fără asistență.
  • Adresați-vă medicului dvs. să recomande un terapeut fizic.
  • Imagine intitulată Fix un pas de lacrimă bicep 21
    7. Permiteți 3 până la 6 luni să se recupereze pe deplin. În funcție de severitatea vătămării dvs., așteptați să vă limitați activitățile timp de 4-8 săptămâni. După cum vă vindecați, veți putea folosi brațul pentru activități ușoare, dar ar trebui să evitați să ridicați obiectele grele sau să ridicați brațul deasupra capului.
  • Medicul și terapeutul fizic vor oferi instrucțiuni despre cum puteți utiliza brațul rănit. Nu face nici o activitate mai exigentă decât recomandă și nu mai face o activitate dacă provoacă durere. Ei vă vor informa, de asemenea, când puteți relua activitățile în mod normal.
  • Cu terapie fizică, aproape toți pacienții își recâștigau puterea și gama completă de mișcare după ce o lacrimă biceps este reparată chirurgical.
  • sfaturi

    Deoarece este o vătămare dureroasă cu timp de recuperare lungă, puteți urma aceste sfaturi Pentru a preveni o lacrimă bicep.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar