Cum să aveți grijă de abraziuni minore și zgârieturi

Puteți obține abraziuni minore și zgârieturi în viața de zi cu zi. Falling din bicicleta dvs. poate duce la un genunchi răzuit. Păstrarea cotului pe o suprafață aspră ar putea duce la o abraziune. Aceste răni nu vă rupe pielea și, în general, nu sunt foarte grave. Le puteți trata cu ușurință acasă cu câteva metode de îngrijire de bază.

Pași

Partea 1 din 2:
Curățarea zgârieturii sau abraziunii
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru abraziuni minore și zgârieturi Pasul 1
1
Spălați-vă pe mâini cu săpun și apă. Înainte de a începe să tratați rana sau o altă persoană, curățați-vă mâinile cu apă caldă și săpun. Dacă tratați o altă persoană, puneți mănuși de unică folosință. Încercați să aveți mănuși non-latex la îndemână, deoarece unii oameni au alergii de latex.
  • Curățați-vă mâinile timp de cel puțin 20 de secunde și uscați-le pe un prosop curat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru abraziuni minore și zgârieturi Pasul 2
    2. Opriți orice sângerare. Dacă zgârierea sau abraziunea dvs. este încă sângerări, aplicați o presiune ușoară cu o cârpă curată sau tampon de bumbac. Ridicați partea corpului rănit pentru a opri sângerarea. Sângerarea ar trebui să înceteze după câteva minute. Dacă nu, zgârierea dvs. este probabil mai gravă și ar trebui să vizitați un medic.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru abraziuni minore și zgârieturi Pasul 3
    3. Spălați zgârietul sau abraziunea. Curățați vătămarea cu apă dulce și săpun. Puteți folosi o cârpă curată, de asemenea. Încercați să eliminați orice murdărie vizibilă. Fii blând, astfel încât să nu cauți un prejudiciu suplimentar.
  • Este posibil să trebuiască să utilizați pensete sterilizate pentru a elimina orice murdărie înrădăcinată. Dacă nu puteți ajunge la toate murdăria sau alte obiecte, consultați-vă medicul.
  • Nu trebuie să aplicați substanțe dure cum ar fi peroxidul de iod sau hidrogen. Aceste produse vă pot răni pielea. Evitați aplicarea de alcool direct la răni.
  • Partea 2 din 2:
    Îmbrăcându-ți rana
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru abraziuni minore și zgârieturi Pasul 4
    1. Utilizați un unguent antibiotic. După ce ți-ai curățat rana, folosiți o cantitate mică de cremă antibiotică pe rană. Polipoina sau neosporina sunt alegeri bune. Aceste produse lucrează pentru a lupta împotriva infecțiilor și a asista recuperarea.
    • Renunțați la aplicarea unguentelor antibiotice dacă dezvoltați o erupție cutanată.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru abraziuni minore și zgârieturi Pasul 5
    2. Aplicați un bandaj. Pentru a vă proteja răcirea de la infecție, puneți pe un bandaj steril. Nu aveți nevoie să faceți acest lucru dacă zgomotul dvs. este minor. De exemplu, dacă pielea dvs. este doar pășunat, probabil că nu aveți nevoie de un bandaj. De fapt, păstrarea unei răni neacoperite poate face ca procesul de vindecare să meargă mai repede.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru abraziuni minore și zgârieturi Pasul 6
    3. Comutați bandajele în mod regulat. Dacă aplicați un bandaj la rana dvs., schimbați-l când devine umed sau murdar. Minim, aplicați un nou bandaj o dată pe zi. Odată ce zgârietul tău a scos sau a vindecat altfel, nu mai aplică mai multe bandaje. Acordarea accesului la aer proaspăt va ajuta să se vindece mai repede.
  • 4. Urmăriți infecția. Dacă rana dvs. pare să fie infectată, consultați un medic. Semnele de infectare includ umflarea, înroșirea, o rană caldă, o rătăcire de fluide sau o durere escaladării. Uita-te suplimentar pentru liniile roșii în jurul zgârierii sau febră.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar