Cum să obțineți urina de pisică dintr-o saltea

Pisica urina miroase rău și poate provoca chiar probleme respiratorii, deci nu este cu siguranță ceva ce vrei în apropiere când dormi. Dacă pisica ta a avut un accident pe saltea ta, nu-ți face griji. Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a scoate urina din saltea, astfel încât să nu mai mirosi.

Pași

Partea 1 din 3:
Pre-tratarea zonei
  1. Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 1
1. Absorbiți urina umedă excesivă. Când descoperiți un nou marcaj care este încă umed, apucați câteva prosoape vechi și apăsați-le ferm în saltea pentru a absorbi cât mai mult de urină posibil. Înlocuiți prosoapele cu cele uscate, după cum este necesar. Știți că ați absorbit cât mai mult posibil când prosoapele vin uscate.
  • Spălați imediat prosoapele pentru a îndepărta urina și a scăpa de miros, altfel pisica poate marca din nou.
  • Utilizați prosoape de hârtie dacă nu doriți să obțineți urina de pisică pe prosoapele dvs.
  • Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 2
    2. Luați saltea afară. Când vremea este destul de ușoară și nu plouă, ia saltea în afara dacă poți. Acest lucru va face mai ușor să înmuia salteaua cu apă și curat și să accelerați procesul de uscare. Așezați saltea pe o suprafață curată, cum ar fi o masă de picnic sau o terasă.
  • Pentru a proteja saltea de murdărie, așezați o foaie de plastic mare înainte de a pune pe saltea.
  • Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 3
    3. Protejați arcul cutiei dacă nu puteți muta salteaua. Când vremea este prea rece, ninsoare sau plouă, lăsați saltea în loc pe pat. Așezați o foaie mare de plastic între saltea și arcul cutiei. Plasați unul sau două prosoape pliate între saltea și arcul cutiei sub zona afectată de pe saltea.
  • Prosoapele și plasticul vor ajuta la protejarea arcului cutiei și a podelei de la deteriorarea apei.
  • Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 4
    4. Înmuiați zona cu apă. Umpleți o găleată cu aproximativ 4 cani (940 ml) de apă temperatură camerei. Se toarnă apa din zona afectată a saltelei. Concentrați apa pe zona afectată cât mai mult posibil, fără a înmuia restul saltelei.
  • Dozând zona cu apă va dilua urina și va reduce mirosul.
  • Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 5
    5. Absorbiți excesul de umiditate cu prosoapele. Odată ce ați înmuiată bine zona cu o găleată de apă, luați niște prosoape proaspete. Puneți câteva prosoape proaspete peste zona umedă și apăsați-le în saltea. Înlocuiți-le cu prosoape uscate, după cum este necesar, până când prosoapele vin departe.
  • Ca și înainte, puneți imediat prosoapele murdare în rufe.
  • Înlocuiți prosoapele sub saltea cu cele uscate.
  • Sfat de experți
    James Sears

    James Sears

    Curatarea casei ProfessionalJames Sears conduce echipa de fericire a clientului la indemana, un grup de guru de curatat cu sediul in Los Angeles si Orange County, California. James este un expert în toate lucrurile curate și oferă experiențe transformatoare prin reducerea aglomerației și reînnoirea mediului de acasă. James este un învățător actual de la Universitatea din California de Sud.
    James Sears
    James Sears
    Curățenie Curățenie profesională

    Cheia pentru îndepărtarea urinei de pisică este uscarea, evaporarea și eliminarea mirosului. Purtați mănuși și folosiți prosoape de hârtie pentru a absorbi cea mai mare parte a urinei. Apoi, aplicați soda de copt în zona afectată pentru a îndepărta cât mai mult mirosul posibil. Pentru a preveni accidentele viitoare, luați în considerare faptul că ați dormit pisica în altă parte decât patul dvs.

    Partea 2 din 3:
    Curățarea urinei pisicii
    1. Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 6
    1. Alegeți un Cleaner. Există câteva produse diferite pe care le puteți încerca când vine vorba de îndepărtarea urinei de pisică dintr-o saltea. Enzimele de curățare sunt concepute special pentru a descompune materia organică, cum ar fi urina și sângele. Utilizați aproximativ ½ la o ceașcă completă (118 până la 235 ml) de curățare, în funcție de dimensiunea patei. De asemenea, puteți încerca un amestec de produse de curățare a gospodăriilor, cum ar fi:
    • ¼ până la ½ ceasca (59 până la 118 ml) oțet amestecată cu apă egală (în funcție de dimensiunea patei
    • ¼ până la ½ ceasca (59 până la 118 ml) peroxid de hidrogen amestecat cu apă egală cu apă și 1 linguriță (5 ml) detergent de spălare sau îndepărtare a patului
    Sfat de experți
    Amy Mikhaiel

    Amy Mikhaiel

    Curățarea casei ProfesiaMAMAY MIKHAIL este un Guru de curățenie și CEO al lui Amy`s Angels Cleing Inc., O companie de curățenie rezidențială și comercială din Los Angeles, California. Îngerii lui Amy a fost votat cel mai bun serviciu de curățenie de către listele lui Angie în 2018 și a fost cea mai solicitată companie de curățenie de către Yelp în 2019. Misiunea lui Amy este de a ajuta femeile să-și atingă obiectivele financiare prin stabilirea împuternicirii prin curățare.
    Amy Mikhaiel
    Amy Mikhaiel
    Curățenie Curățenie profesională

    Cum curățați saltea depinde de cât de vechi sunt petele. Accidentele care au avut loc în ultimele 3 sau 4 zile pot fi curățate cu pulbere de copt, oțet și săpun. Dacă accidentele s-au întâmplat într-o perioadă de timp, luați în considerare angajarea profesioniștilor care sunt instruiți pentru saltele și tapițerie profundă.

  • Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 7
    2. Saturați pata cu cea mai curată. Se toarnă încet curat peste zona afectată, asigurându-vă că acoperiți întreaga pată. Dacă utilizați un curățitor într-o sticlă de pulverizare, scoateți duza de pulverizare și turnați mai curat direct pe pete.
  • Pulverizarea curățătorului cu o sticlă de pulverizare nu va pătrunde în pata destul de profund și nu va elimina toată urina.
  • Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 8
    3. Lăsați curățarea să se înmoaie. Lăsați curățătorul să se înmoaie în saltea timp de 15 minute. Acest lucru va da timpului de curățare pentru a-și rezolva drumul în saltea, penetrează pete și pentru a descoperi urina.
  • Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 9
    4. Absorbiți excesul de curățare cu prosoape. După 15 minute, luați câteva prosoape proaspete și puneți-le peste pată de pe saltea. Apăsați-le în saltea pentru a absorbi excesul de curățare, apă și urină. Continuați să ștergeți până când ați absorbit toată umiditatea pe care o puteți.
  • Spălați imediat prosoapele murdare.
  • Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 10
    5. Se presară pe o sodă de coacere. Se presară aproximativ ½ ceasca (110 g) de bicarbonat de sodiu pe zona umedă. Acest lucru va ajuta la extragerea mai multor umiditate și va trage urină și mirosuri de curățare din saltea.
  • Imaginea intitulată obține urina de pisică dintr-o saltea Pasul 11
    6. Permiteți curățării rămase să se usuce la aer. Permiterea aerului curat în saltea va da cea mai bună șansă de a sparge urina și de a curăța salteaua. Dacă ați reușit să vă luați saltea afară, lăsați-o să se usuce într-o zonă acoperită și protejată, unde nu se va murdări sau nu se vade de ploaie.
  • În interior, configurați un ventilator și îndreptați-l la saltea pentru a ajuta la accelerarea timpului de uscare. Saltea poate dura două până la trei zile să se usuce complet.
  • Pentru a dormi pe saltea înainte de a fi uscat, acoperiți zona afectată cu una sau două prosoape, urmată de o pungă de plastic. Face patul ca de obicei. Scoateți prosoapele dimineața pentru a lăsa saltea să continue uscarea la aer.
  • Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 12
    7. Mătură sau perie, zona pentru a elimina bicarbonat sifon. Nu aspirați-o. Soda de copt va trece prin filtrele vidului dvs. și va ajunge în motor. Și apoi vidul tău va muri în cele din urmă. Când sifonul de copt a apărut împreună și a absorbit tot lichidul, utilizați o perie sau o mătură pentru ao curăța de pe saltea. Dacă saltea este încă umedă, puteți adăuga mai multă sodiu de copt pentru a menține umiditatea și mirosurile.
  • Partea 3 din 3:
    Prevenirea pisicii dvs. de a urina pe pat
    1. Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 13
    1. Faceți o excursie la veterinar pentru a aborda problemele medicale. O problemă medicală ar putea provoca pisica dvs. să urineze în altă parte decât cutia de gunoi. Pentru a elimina această posibilitate și pentru a vă trata pisica dacă ceva este greșit, luați-vă animalul spre veterinar și spuneți-le pisicii dvs. urinat în afara cutiei de gunoi. Cauze medicale posibile pentru aceasta includ:
    • Diabet
    • Durerea de artrită
    • Vezică sau pietre la rinichi
    • Infectii ale tractului urinar
    • Hipertiroidism
  • Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 14
    2. Reduceți nivelele de stres ale pisicii. Anxietatea este o altă problemă comună care ar putea provoca pisica dvs. să urineze în afara cutiei de gunoi. Există o mulțime de lucruri care pot accentua pisicile, dar dacă anxietatea este problema, va trebui să vă ajutați să vă liniștiți pisica pentru a preveni din nou acest lucru. Cauzele comune ale stresului și anxietății feline sunt:
  • Noi adăugări față de familie, cum ar fi un nou copil sau un alt animal de companie. Dacă este cazul, acordați pisicii dvs. un spațiu sigur pentru a vă retrage și a lucra la reintroducerea din nou a noului venit și a pisicii.
  • Alte pisici sau animale care roaming în afara casei tale. În acest caz, păstrați-vă pisica înăuntru și luați măsuri pentru a descuraja celelalte animale să vină.
  • Dieta poate provoca, de asemenea, stres de pisică, mai ales dacă pisica dvs. este pe o dietă restrictivă. Discutați cu medicul veterinar despre cel mai bun mod de acțiune dacă suspectați dieta este problema.
  • Nu este suficient timp de joc sau atenție. În timp ce pisicile sunt creaturi solitare, ei încă au nevoie de atenție. Dedicați timpul în fiecare zi pentru a juca cu, periajul și mângâierea pisicii tale.
  • Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 15
    3. Furnizați pisica dvs. cu o cutie suplimentară de gunoi. O regulă bună de degetul mare este de a avea o cutie de gunoi pe pisică în casă, plus un extra. Acest lucru poate fi deosebit de important dacă pisica dvs. este mai în vârstă, are probleme să ajungă rapid la baie sau începe să aibă probleme cu scările. În acest caz, asigurați-vă că există o cutie de gunoi pe fiecare nivel al casei.
  • Plasați o cutie de gunoi în două dintre camerele preferate ale pisicii, dacă casa dvs. are un etaj.
  • Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 16
    4. Curățați caseta de gunoi mai des. Pisicile sunt animale foarte curate, și pot înceta să-și folosească cutiile de gunoi dacă cutiile nu sunt curățate destul de des. Unele pisici vor refuza chiar să folosească cutia de gunoi dacă nu au fost curățate după fiecare utilizare.
  • Ar trebui să luați cutia de gunoi o dată pe zi, iar așternutul de aglomerare trebuie schimbat la fiecare două până la trei săptămâni.
  • Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 17
    5. Luați în considerare o cutie de gunoi cu laturi mai scurte pentru o pisică mai mare. Pisicile mai vechi pot obține dureri și artrită articulară. Când vine vorba de a folosi o cutie de gunoi cu laturi mari, intrarea și ieșirea și utilizarea casetei poate fi dureroasă. Încercați o cutie de gunoi cu laturi mai scurte și vedeți dacă aceasta face diferența.
  • Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 18
    6. Ține-ți pisica din dormitor. Una dintre cele mai simple soluții pentru oprirea pisicii dvs. de a urina pe pat este de a păstra pisica din dormitoare. Acest lucru este deosebit de important dacă sunteți alergic la pisica dvs., deoarece urina este una dintre declanșatoarele pentru alergii.
  • Fiți atenți la faptul dacă pisica începe să marcheze în altă parte, totuși. Împiedicând că pisica să intre în camera dvs. să-l oprească de la urinare pe pat, dar poate începe să marcheze în altă parte, mai ales dacă cauza de bază nu a fost abordată.
  • Imaginea intitulată Obțineți urina de pisică dintr-o saltea Pasul 19
    7. Instalați capacele de saltea din plastic. Acestea sunt minunate pentru păstrarea saltelei dvs. în siguranță de la tot felul de scurgeri, inclusiv urină, băuturi și alte lichide care ar putea pata și pot provoca mirosuri rele. Capacele din plastic sunt ca foile montate care merg peste partea superioară a saltelei, apoi faceți patul ca de obicei peste foaia de plastic.
  • Dacă pisica dvs. urinează din nou pe saltea, scoateți patul, spălați foile și utilizați un dispozitiv de curățare cu totul și o cârpă pentru a șterge plasticul.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Păstrați pisica din cameră până când saltea a fost complet curățată. Dacă există miros de urină pe saltea, pisica poate marca din nou.

    Avertizări

    Citiți toate etichetele și avertismentele privind produsele de curățare a enzimei și produsele comerciale de îndepărtare a urinei de urină înainte de a le aplica la saltea dvs. Unele produse pot conține substanțe chimice și proprietăți care vor pata, decolora sau va deteriora permanent saltele.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • O mulțime de prosoape curate
    • Foaia de plastic mare
    • Enzime de curățare
    • Bicarbonat de sodiu
    • Mătură sau perie
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar