Cum să găsiți urina de pisică cu o lumină uv

Mirosul urinei de pisică este puternic și neplăcut, dar petele pot fi uneori greu de găsit! Din fericire, nu trebuie să vă bazați singur pe nas pentru a vă ajuta să găsiți sursa mirosului. În schimb, încercați să utilizați o lumină UV, cunoscută și ca o lumină neagră. Dacă strălucește lumina într-o cameră întunecată, urina de pisică va străluci galben sau verde, făcând ușor să vedeți exact unde trebuie să curățați. Odată ce găsiți locul, neutralizați urina cu un enzime mai curat!

Pași

Partea 1 din 2:
Localizarea urinei
  1. Imagine intitulată Găsiți urina de pisică cu o lumină UV Pasul 1
1. Achiziționați sau împrumutați o lumină UV între 365-385 nm. Pentru cele mai bune rezultate, căutați o lumină cu LED-uri cu 9-12 becuri. Ar trebui să fie evaluat între 365-385 nm, care reprezintă nanometre. Un rating mai mic nu va fi suficient de puternic pentru a aprinde urina de pisică, iar un rating mai mare este prea asemănător cu lumina naturală pentru a avea un efect.
  • Puteți găsi aceste lumini online sau la un magazin local de îmbunătățire a casei.
  • De asemenea, puteți găsi lumini UV cu becuri fluorescente. Atâta timp cât este evaluat între 365-385 nm, acest lucru va funcționa, deși luminile LED tind să fie mai puternice.

Știați? Nanometrele sunt folosite pentru a măsura spectrul de lumină vizibil sau lumina care poate fi văzută de ochiul uman.

  • Imaginea intitulată Găsiți urina de pisică cu o lumină UV Pasul 2
    2. Așteptați până seara și obțineți camera cât mai întunecată posibilă. În timp ce ați putea încerca să desenezi toate perdelele din cameră cât mai strâns posibil, va fi mai ușor să așteptați până când se întunecă în afara înainte de a încerca să utilizați lumina UV. Când sunteți gata să începeți să căutați, opriți luminile din cameră, precum și luminile din toate camerele sau holurile adiacente.
  • Dacă camera nu este suficient de întunecată, ochii tăi nu vor putea detecta urina strălucitoare.
  • Imaginea intitulată Găsiți urina de pisică cu o lumină UV Pasul 3
    3. Du-te în zona în care bănuiți că urina este localizată și porniți lumina UV. În mod obișnuit, spotul de urină va fi undeva în zona în care puteți mirosi, deși uneori va trebui să vă uitați în jur de puțin înainte de ao găsi. Pentru a face căutarea mai eficientă, începeți să căutați lângă locul în care credeți că pisica poate fi urinată, apoi lucrați spre exterior.
  • Imagine intitulată Găsiți urina de pisică cu o lumină UV Pasul 4
    4. Căutați un loc verde galben sau neon. Când lumina UV intră în contact cu urina, ar trebui să înceapă să strălucească. În funcție de cât de mult a fost urină, iar unde se află, pata poate arăta ca un spot, balddle, splatter sau picături.
  • De exemplu, dacă pisica ta de sex masculin a pulverizat să-și marcheze teritoriul pe perete, ar putea arăta ca un splatter, cu câteva picături care rulează pe perete. Dacă pisica se uita pe podea, s-ar putea să vezi doar un loc mare.
  • Unele produse de curățare și alte materiale de uz casnic, inclusiv lipici de tapet, pot străluci sub o lumină neagră, așa că nu vă panică dacă întreaga cameră se aprinde când porniți lumina UV.
  • Alte substanțe, inclusiv unele fluide corporale și apă tonică, pot, de asemenea, să strălucească. Utilizați locația, dimensiunea, forma și mirosul petelor pentru a determina dacă este urina de pisică.
  • Imagine intitulată Găsiți urina de pisică cu o lumină UV Pasul 5
    5. Mătură lumina înainte și înapoi, verificând diferite suprafețe. Pisicile pot uneori urina pe o varietate de suprafețe diferite, deci nu verificați podeaua. Încet mișcați lumina de la o parte la alta, verificând de-a lungul pereților și a cadrelor de ușă, deasupra și pe părțile laterale ale mobilierului și pe orice așternut din zonă.
  • Dacă nu observați pată imediat, mișcați încet spre exterior din sursa mirosului.
  • Imaginea intitulată Găsiți urina de pisică cu o lumină UV Pasul 6
    6. Marcați marginile petelor, astfel încât să știți unde să o găsiți. Poate fi greu să vă amintiți exact dimensiunea și forma petei când luminile revin. Pentru a vă asigura că știți exact unde trebuie să curățați, utilizați ceva asemănător cu bandă sau cretă pentru a marca un perimetru în jurul patei.
  • Este o idee bună să curățați mai departe în afara patei decât ceea ce puteți vedea, în cazul în care pata îmbibată și răspândită, deci nu vă faceți griji cu privire la definirea perfectă a marginilor. Doar faceți un semn mic la partea de sus, de jos și pe părțile laterale ale patei, astfel încât să vă amintiți unde a fost.
  • Partea 2 din 2:
    Curățarea locului
    1. Imagine intitulată Găsiți urina de pisică cu o lumină UV Pasul 7
    1. Încercați să găsiți și Curățați pata cat de repede poti. Nu este întotdeauna posibil, dar cu cât mai devreme puteți obține pata curată, cu atât vor fi mai bine rezultatele dvs. Dacă mirosi urina de pisică și nu găsiți pata în timpul orelor de zi, încercați să utilizați lumina UV pentru a localiza locul în aceeași seară.
    • Urina de pisică va mirosi mai puternică pe măsură ce se descompune. De asemenea, va fi mai greu de curățat odată ce este setat.
  • Imagine intitulată Găsiți urina de pisică cu o lumină UV Pasul 8
    2. Saturați pata cu apă cu săpun dacă este posibil. Dacă pata este undeva care este în siguranță pentru a vă uda, ca covorul dvs., amestecați câteva picături de săpun de mâncare în apă caldă, apoi ștergeți apa pe întreaga pată. Lăsați-l acolo timp de o oră. Acest lucru vă va ajuta să slăbiți cristalele de urină de pisică.
  • Imaginea intitulată Găsiți urina de pisică cu o lumină UV Pasul 9
    3. Ștergeți pata cu o cârpă umedă. Odată ce apa de săpun a avut suficient timp pentru a pătrunde în pata, se blochează în zona cu o cârpă umedă și curată. Lucrați din exterior pentru a evita răspândirea urinei de pisică în fața locului său original.
  • Dacă încercați să curățați ceva care nu poate fi umed, cum ar fi pielea sau lemnul, săriți înmuierea zonei și doar să ștergeți cât mai multă pată, cu pânza umedă. Lăsați zona să se usuce complet.
  • Imaginea intitulată Găsiți urina de pisică cu o lumină UV Pasul 10
    4. Pulverizați zona cu un enzimă de curățare și lăsați-o să stea timp de 20 de minute. Există o serie de produse de curățare diferite disponibile pe piață pentru a fi utilizate în jurul casei, dar pentru a neutraliza complet urina, veți avea nevoie de un enzime mai curat. Saturați complet zona, amintindu-vă să aplicați mai curat dincolo de marginile patei în cazul în care se răspândește în timp ce se îmbibată. Instrucțiunile pot varia, dar de obicei aceste spray-uri nu trebuie șterse.
  • Puteți găsi curățătorii enzimatici la magazinele de alimentare cu animale de companie sau la magazinele de îmbunătățire la domiciliu sau puteți chiar faceți-vă propriul dvs dacă dorești.
  • Asigurați-vă că ați citit instrucțiunile de pe produsul pe care îl utilizați pentru a vă asigura că este sigur pentru suprafața pe care trebuie să o curățați. De asemenea, este posibil să doriți să pulverizați un pic de curățător într-o zonă inconspicuoasă pentru a vă asigura că nu va deteriora finisajul indiferent de curățare. Enzimele de curățare sunt de obicei blânde în comparație cu alte produse de curățare.
  • Puteți găsi agenți de curățare a enzimei în pudră dacă elementul pe care îl curățișor nu se poate uda.
  • Bacsis: Dacă curățați un material cum ar fi lemnul sau pielea, citiți eticheta pentru a vă asigura că alegeți un produs sigur pentru aceste suprafețe.

    sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Lumină neagră
    • Cârpă umedă
    • Detergent de vase
    • Apă
    • Castron sau găleată
    • Enzime Cleaner
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar