Cum de a usca o saltea

O saltea umedă nu este doar o durere de cap, ea a ras mucegai și mucegai! Nu vă faceți griji, vă puteți usca cu ușurință saltea cu câțiva pași simpli, indiferent de modul în care a fost umed. Utilizați lumina directă a soarelui și circulația aerului pentru a vă usca salteaua cât mai repede posibil. Apoi, puneți o saltea de saltea impermeabilă, astfel încât data viitoare să se umezească saltea, puteți să aruncați pur și simplu capacul mașinii de spălat.

Pași

Metoda 1 din 2:
Eliminarea umidității
  1. Imagine intitulată uscată o saltea Pasul 1
1. Blot zona cu prosoape curate și uscate. Odată ce a apărut o scurgere sau scurgere, apăsați imediat un prosop curat și uscat în saltea pentru a absorbi lichidul. Înlocuiți prosopul după ce devine înmuiat. Încercați să obțineți cât mai mult lichid în sus posibil.
  • Imagine intitulată Ury o saltea Pasul 2
    2. Tratați orice pete. Dacă saltea dvs. este umedă de fluidele corporale, cum ar fi urina sau sânge, va trebui să utilizați un enzime mai curat. Alte pete pot fi tratate cu un amestec de 2 părți peroxid de hidrogen la 1 parțial de săpun lichid de spălat vase. Periați îndepărtarea petelor în saltea cu o periuță de dinți, apoi ștergeți-o după 5 minute cu o cârpă rece și umedă.
    Sfat de experți
    Kadi Dulude

    Kadi Dulude

    Curățarea casei ProfessionalCadi Dulude este proprietarul vrăjitoriei de case, o companie de curățenie bazată pe orașele din New York. Kadi gestionează o echipă de peste 70 de profesioniști înregistrați de curățenie, iar sfaturile sale de curățenie au fost prezentate în Digest Architectural și Magazine din New York.
    Kadi Dulude
    Kadi Dulude
    Curățenie Curățenie profesională

    Expert truc: Pentru o fixare rapidă, luați totul de pe saltea dvs. și apoi plasați prosoape pe locul umed. Apoi stați pe prosop, apăsați-l în saltea și amestecați-vă puțin pentru a absorbi cât mai mult lichid posibil. Lăsați saltea să se usuce fără foi sau pături pe ea.

  • Imagine intitulată Ury o saltea Pasul 3
    3. Uscați pete mici cu un uscător de păr. Dacă numai o cantitate mică de lichid a ajuns pe saltea, ca și cum ați vărsat un pahar de apă, îl puteți usca rapid cu un uscător de păr. Scopul uscător de păr la fața locului umed și folosiți un set cald, nu fierbinte. Păstrați uscător de păr pentru a obține cele mai bune rezultate.
  • Imagine intitulată Ury o saltea Pasul 4
    4. Utilizați un vid umed / uscat pentru a absorbi excesul de lichid. Dacă ploaia a suflat din fereastră, de exemplu, o porțiune a saltelei dvs. poate fi înmuiată. Porniți un vid umed / uscat și rulați duza peste părțile umede ale saltelei lungi, chiar și lovituri pentru a suge lichidul.
  • Dezinfectați mai întâi duza de vid, deoarece nu doriți să vă atingeți salteaua cu o duză care a fost blocată în colțurile umplute cu cobweb ale garajului. Pur și simplu o ștergeți cu o ștergere antibacteriană, în interior și out și lăsați-o să se usuce.
  • Imagine intitulată uscată o saltea Pasul 5
    5. Apăsați gunoi cu Clean Kitty în saltea pentru a absorbi lichidul. Dacă saltea ta a fost mișcată în timpul unei furtuni de ploaie, de exemplu, este obligată să fie destul de umedă. Răspândiți un strat de gunoi curat Kitty pe zonele umede ale saltelei. Apoi, acoperiți așternutul de pisică cu un prosop și apăsați ferm gunoiul de pisică în saltea. Vidați gunoiul de pisică cu un vacuum umed / uscat.
  • Dacă saltea este încă umedă, răspândiți un strat proaspăt de gunoi de pisică pe saltea și lăsați-l să stea timp de 1 până la 2 ore. Apoi, aspirați-o.
  • Imagine intitulată uscată o saltea Pasul 6
    6. Uscați o saltea înmuiată în lumina directă a soarelui, dacă este posibil. După ce ați înmuiat cât mai mult de lichid posibil, luați saltea în aer liber și puneți-o în lumina soarelui. Alegeți cel mai tare, cel mai însorit loc de pe proprietatea dvs. Asigurați-vă că ați răspândit folii de plastic sau o pătură veche sub saltea, astfel încât nu se murdărește.
  • Lumina soarelui are avantajul suplimentar de a ucide bacterii în saltea ta, de asemenea.
  • Imagine intitulată Ury o saltea Pasul 7
    7. Oferiți o mulțime de circulație a aerului dacă se usucă în interior. Deschideți cât mai multe ferestre posibil pentru a vă deplasa aerul în jurul saltelei. Dacă ambele părți sunt ude, stați pe un capăt sau înclinați-l pe o suprafață solidă, astfel încât aerul să poată curge liber în jurul ei. Configurați un ventilator și / sau un dezumidificator, în funcție de ceea ce aveți la îndemână. Direcționați ventilatorul de la saltea pentru a crește circulația aerului.
  • Imagine intitulată uscată o saltea Pasul 8
    8. Așteptați să așteptați câteva ore. Din păcate, timpul este esențial pentru uscarea unei saltelei. Dacă saltea este înmuiat, ca de la o scurgere de plafon, este mai bine să faci aranjamente de dormit alternative pentru noapte, deoarece poate dura până la 24 de ore pentru a se usca complet. Acoperirea saltelei cu foi și așternuturi atunci când este umed va duce la creșterea mucegaiului și a mucegaiului, ceea ce este periculos pentru sănătatea dumneavoastră.
  • Metoda 2 din 2:
    Extinderea duratei de viață a saltelei
    1. Imagine intitulată uscată o saltea Pasul 9
    1. Se presară sifon de copt peste saltea. Soda de copt simplu va absorbi orice umiditate persistentă, precum și mirosuri neplăcute de pe saltea ta. Păstrați întreaga saltea cu un strat ușor de bicarbonat de sodiu. Asigurați-vă că întreaga saltea este acoperită uniform.
  • Imagine intitulată Ury o saltea Pasul 10
    2. Vidați-l după cel puțin 30 de minute. Dacă vă grăbiți, așteptați cel puțin 30 de minute înainte de a aspira sifonul de copt. Dacă aveți mai mult timp, puteți lăsa soda de copt să stea pe saltea timp de până la 24 de ore. Utilizați atașamentul de tapițerie pe vid, dacă este cazul, pentru a aspira toate soda de coacere când sunteți gata.
  • Imagine intitulată Ury o saltea Pasul 11
    3. Repetați pe cealaltă parte. Dacă aveți o saltea față-verso pe care o răsturnați ocazional, asigurați-vă că repetați procesul de pe cealaltă. Sprinkle de copt de copt peste saltea, lăsați-o să stea de cel puțin 30 de minute, apoi să-l aspiră cu un atașament de tapițerie.
  • Imagine intitulată Ury o saltea Pasul 12
    4. Aerulați saltea la fiecare câteva luni. Dacă veți fi departe de casa dvs. pentru câteva zile, utilizați ocazia de a vă evacua saltea. Îndepărtați toate foile și așternuturile și lăsați saltea să existe în timp ce ați plecat. Permițând lumina soarelui în cameră poate ucide bacteriile în saltea, lăsați-l pe nuanțe deschise dacă este posibil.
  • Imagine intitulată Ury o saltea Pasul 13
    5. Utilizați un protector de saltea impermeabilă. Nu numai că un protector al saltelei impermeabile păstrează scurgerile de la stomac până la saltea, previne, de asemenea, salteaua de a absorbi transpirația, murdăria, uleiul și germenii! Odată ce saltea este curată și uscată, acoperiți-o cu un protector de saltea netoxică, hipoalergenică, impermeabil pentru a vă asigura că nu trebuie să vă faceți griji din nou cu privire la o saltea umedă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Saltele care au fost complet scufundate, cum ar fi în timpul unui potop, ar trebui înlocuite sau curățate de o companie de restaurare din motive de sănătate.
  • Înlocuiți orice saltea care prezintă semne de mucegai sau mucegai.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar