Cum să curățați o pisică de zgâriere

Dacă aveți un post murdar de zgâriere, puteți lua niște pași pentru ao curăța. Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare mai întâi materialul. Dacă aveți un post de zgârieturi din carton ieftine, probabil că nu va supraviețui o curățare mult umedă, deși poate fi aspirat. Cu toate acestea, dacă aveți o frânghie sau un post de covor cu lemn de dedesubt, ar trebui să îl puteți curăța mai complet.

Pași

Partea 1 din 2:
Curățarea părului pisicii
  1. Imagine intitulată Curățați o pisică Scratching Post Pasul 1
1. Utilizați o perie rigidă. O perie de curățare rigidă poate ajuta la slăbirea și îndepărtarea părului de murdărie și pisică pe post. Du-te în sus și în jos postul, mutați peria în curse scurte, grele peste ea. Ridicați orice păr de pisică liberă care iese și aruncați-o.
  • Imagine intitulată Curățați o pisică Scratching Post Pasul 2
    2. Vidul postului. Începeți prin aspirarea postului. Evident, nu puteți trece peste postul cu întregul vid dacă aveți doar un vid de standup. Utilizați un atașament și mergeți peste el cu inch. Un atașament cu o perie la capăt poate fi de ajutor. Un vid handheld funcționează, de asemenea.
  • Imagine intitulată Curățați o pisică Scratching Post Pasul 3
    3. Curățați orice blană de pisici suplimentare. Dacă încă mai vedeți fire de păr, încercați să frecați o foaie de înmuiere a țesăturii în sus și în jos postarea. Foaia acoperă firele de păr în balsamul de țesături, făcându-le mai ușor de la postare. Vacuum din nou după ce faceți acest pas.
  • De asemenea, puteți utiliza un prosop umed. Frecați-l în sus și în jos pe suprafață pentru a ajuta la captarea părului. Alegeți firele de păr sau în vidul din nou.
  • Încercați o rolă de scame pentru a ridica firele de păr.
  • De asemenea, puteți utiliza alte metode pentru a slăbi părul. De exemplu, puneți o ceașcă de apă și o jumătate de ceașcă de balsam de țesături într-o sticlă de pulverizare. Spray-l pe postul de a slăbi părul. Odată ce se usucă, poți să-l aspiră.
  • Partea 2 din 2:
    Dezinfectarea postului
    1. Imagine intitulată Curățați o pisică Scratching Post Pasul 4
    1. Spot Curățați postul în acest moment. Când pisica ta a creat o mizerie pe post sub formă de vomit sau un pilot de păr, este mai bine să o curăți imediat. Este mai ușor să ridici când este încă umed.
    • Ștergeți mizeria cu o cârpă umedă. Alegeți un dezinfectant de siguranță, disponibil la magazinele de animale de companie. Asigurați-vă că nu are citrice în ea, deoarece aceasta va transforma pisica de pe post.
    • Pulverizați dezinfectantul. Lăsați-o să se înmoaie, apoi o ștergeți împreună cu mizeria.
  • Imagine intitulată Curățați o pisică Scratching Post Pasul 5
    2. Curățați pipi cu un neutralizator de miros. Dacă pisica ta a făcut pe scratcher, asta prezintă un pic mai mult o problemă. Cel mai bine este să utilizați un curățitor care este conceput pentru a neutraliza mirosurile de urină, mai ales dacă pisica dvs. este bărbat. Puteți găsi aceste curățători la magazinele mari sau la magazinul dvs. de animale de companie. Asigurați-vă că este marcat pentru suprafețe moi și grele și nu are un miros de citrice.
  • De asemenea, puteți utiliza o oțet de o parte la trei părți apă pentru a ajuta la curățarea și neutralizarea mirosului, dar produsul comercial va face probabil mai bine.
  • Începeți prin ștergerea patei cu prosoape de hârtie. Obțineți cât de mult puteți.
  • Urmați instrucțiunile pentru produsul comercial. În general, însă, pulverizați curat, saturarea locului. Lăsați-o să stea câteva minute, apoi să-l bloteze pe cei mai curat.
  • Imagine intitulată Curățați o pisică Scratching Post Pasul 6
    3. Dezinfectați totul. De asemenea, puteți pulveriza pe un dezinfectant pentru a curăța întregul post. Când selectați un dezinfectant, amintiți-vă să obțineți unul potrivit pentru animalele de companie. În plus, asigurați-vă că alegeți unul potrivit pentru suprafețele pe care le atacați.
  • De exemplu, alegeți un covoare de covoare dacă aveți un post de covoare.
  • Curățătorul de covoare poate, de asemenea, să lucreze la zgârieturi de frânghie, deoarece au caracteristici similare.
  • Urmați instrucțiunile Cleaner. De obicei, totuși, îl pulverizați și lăsați-l să stea. Odată ce a stat o vreme, ștergeți-o cu o cârpă curată, umedă, apoi lăsați-o să se usuce.
  • Imagine intitulată Curățați o pisică Scratching Post Pasul 7
    4. Încercați un covor sau un curatator de abur. O altă opțiune utilizează un covor sau un detergent cu abur pentru a curăța postarea. Dacă utilizați un crăpător de covoare, asigurați-vă că ați ales un șampon care este prietenos cu pisica.
  • Cu covorul de covoare, utilizați atașamentul tapițeriei. Lucrați în șampon cu covorul de covoare, apoi utilizați-l pentru a clăti cu apă curată.
  • Cu un vapor, este mai bine să folosiți unul care înseamnă pentru tapițerie. Rulați-l în sus și în jos postul la abur curat.
  • Imagine intitulată Curățați o pisică Scratching Post Pasul 8
    5. Pune-l în lumina soarelui. Lăsați postul de zgâriere să stea afară în lumina soarelui. Lumina soarelui poate ajuta la înălbitorul mirosurilor, iar în afară va ajuta să scăpați și de mirosuri. Lumina soarelui va dezinfecta ușor. Doar asigurați-vă că toate părțile au o lumină solară egală prin rotirea ei și lăsați-o acolo cel puțin 3 sau 4 ore.
  • Imagine intitulată Curățați o pisică Scratching Post Pasul 9
    6. Lăsați-l să se usuce. Înainte de a da înapoi pisicii, lăsați pisica zgârierea postului uscat. Păstrați-o din calea până când este uscată într-un loc sigur. Un dulap sau o baie închisă este o opțiune bună.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar