Cum să curățați un pat folosit

Persoana medie cheltuiește aproximativ o treime din viața lor în pat. Aceasta înseamnă că majoritatea saltelelor sunt pline de celule moarte ale pielii și acarienii de praf care trăiesc de ei, ca să nu mai vorbim de pete care pot apărea din diferite fluide corporale în timp. Indiferent dacă ați achiziționat un pat folosit sau doriți să curățați salteaua actuală, eliminând resturile și dezodorizarea, vă poate ajuta să vă prelungi viața. Încercați să repetați procesul de curățare la fiecare 6 luni pentru a vă menține saltea în formă mare!

Pași

Metoda 1 din 3:
Îndepărtarea prafului și a resturilor
  1. Imagine intitulată Curățați o etapă de dormit folosită 1
1. Scoateți toate foile și așternuturile și spălați totul în apă caldă, dacă este posibil. Scoateți păturile, foile, pernele și cazurile de pernă. Puneți tot ce este lavabil la mașină în mașina dvs. de spălat și spălați-o pe toate în apă fierbinte, cu detergentul dvs. de rufe uzual.
  • Dacă saltea dvs. nu are paturi pe ea, acest pas nu se aplică. De exemplu, dacă tocmai ați cumpărat un pat folosit, saltea va fi de obicei goală. Acest lucru se aplică mai mult unei saltele pe care le-ați folosit de cel puțin 6 luni.
  • Imagine intitulată Curățați o etapă a patului 2
    2. Utilizați atașamentul de tapițerie al vidului pentru a vid toată saltea. Atașamentul de tapițerie este duza cu o perie care se potrivește pe capătul furtunului vidului. Începeți cu saltea care fixează plat, apoi vidați întreaga suprafață superioară și părțile laterale ale saltelei cu atașamentul duzei periei.
  • Saltelele sunt pline de praf, celule moarte ale pielii și alte murdărie care se acumulează în timp. Începeți întotdeauna curățarea unei salteri folosite prin aspirarea pentru a scăpa de această resturi libere.
  • Bacsis: Asigurați-vă că atașarea tapițeriei este curată înainte de ao folosi pentru a vidul saltelei. Dacă există scame și alte resturi blocate în perie, trageți-l pe toate cu degetele înainte de ao folosi. În acest fel, nu veți mai transfera praf și murdărie la saltea când îl curățați.

  • Imagine intitulată Curățați o etapă a patului 3
    3. Treceți la atașamentul de creviciu al vidului pentru a aspija fisurile și cremurile. Atașamentul de creviciu este scula lungă slabă, cu un slot înclinat la vârf. Utilizați acest lucru pentru a intra în colțuri și crăpături de pe saltea, cum ar fi sub marginile unei pernei de sus sau în jos în fisurile dintre quiltingul saltelei.
  • Aceste crăpături și crăpături sunt locul în care cel mai mare praf și murdărie tinde să se stabilească și să se acumuleze, așa că asigurați-vă că ați ajuns la fel de adânc cât puteți.
  • Imagine intitulată Curățați o etapă de pat folosită
    4. Răsturnați saltea și repetați procesul pentru cealaltă parte. Rotiți saltea pentru a ajunge la partea de jos. Utilizați atașamentul de tapițerie pentru a aspira întreaga suprafață inferioară și utilizați instrumentul de crevină pentru a aspira orice fisuri și cremuri pe partea de jos.
  • Dacă patul are o arc de cutie, repetați procesul de aspirare pentru arcul cutiei.
  • Metoda 2 din 3:
    A scăpa de pete
    1. Imagine intitulată Curățați o etapă a patului 5
    1. Amestecați o soluție de curățare a patei de casă pentru a trata petele de lichid corporal. Faceți o pastă prin combinarea pieselor egale de copt de sodiu, sare și apă sau părți egale suc de lămâie și sare. Combinați 2 părți peroxid de hidrogen cu 1 parte detergent lichid lichid sau 1TSP (4.9 ml) detergent lichid și 1 cană (236.5 ml) de apă caldă pentru a produce un lichid de curățare.
    • Toate aceste soluții pot lucra pentru a elimina petele de la fluidele corporale, cum ar fi sânge, sudoare și urină. Ei pot lucra, de asemenea, pentru pete de la lucruri cum ar fi vinul sau alte alimente.
    • Doar alegeți o soluție bazată pe ingredientele pe care le aveți la dispoziție în jurul casei dvs. sau încercați mai multe soluții diferite și vedeți care funcționează cel mai bine.
    • Dacă doriți să fiți siguri că ați abordat cu adevărat petele de pe saltea, mergeți cu un enzime cumpărat de magazin. Nu veți putea să o faceți acasă, dar veți ști că obțineți cele mai bune rezultate.
  • Imagine intitulată Curățați o etapă a patului 6
    2. Aplicați soluția de curățare a petelor de casă la pete. Frecați soluția de curățare în fiecare pată, suprapunându-l cu aproximativ /4 în (0.64 cm). Lăsați-o să stea timp de 5-30 de minute, apoi să se blocheze sau o ștergeți cu o cârpă umedă și lăsați saltea să se usuce.
  • Dacă pata este încă acolo, puteți reaplica soluția de curățare și lăsați-o să stea mai mult sau să încerce o altă soluție de curățare.
  • Imagine intitulată Curățați o etapă a patului 7
    3. Petele de pulverizare cu un rememorare a patului PET ca o alternativă la o soluție de casă. Aplicați mai curat pete conform instrucțiunilor producătorului de pe ambalaj. Blot-o cu o cârpă umedă și lăsați saltea să se usuce.
  • PET de curățare a petelor de companie lucrează în principal pentru îndepărtarea petelor pe bază de proteine, fluide corporale.
  • Puteți cumpăra curățători de pete pentru animale de companie la un magazin de aprovizionare cu animale de companie sau online.
  • Imagine intitulată Curățați o etapă a patului 8
    4
    Steam Curățați salteaua Dacă nu puteți obține pete cu o curățare la fața locului. Rulați un dispozitiv de curățare cu abur peste întreaga saltea folosind lovituri lungi și lente. Așteptați cel puțin 3-4 ore pentru ca saltea să se usuce înainte de a pune niște foi și așternut pe el.
  • Deschideți ferestrele și ușile pentru a obține un flux de aer în cameră și pentru a ajuta la accelerarea procesului de uscare.
  • Este foarte important să lăsați saltea să se usuce complet înainte de a face patul și să-l utilizați. Dacă nu, mucegaiul și mucegaiul pot să vă dezvolte și să vă ruineze salteaua.
  • Un beneficiu suplimentar al curățării cu aburi este că va dezinfecta și întreaga saltea.
  • Bacsis: Puteți închiria curățătorii cu aburi de la anumite magazine de îmbunătățire a casei, dacă nu aveți deja un dispozitiv de curățare cu aburi. De asemenea, ați putea obține salteaua dvs. în mod profesionist cu aburi, dacă preferați.

    Metoda 3 din 3:
    Dezinfectarea și dezodorizarea unei saltelei
    1. Imagine intitulată Curățați o etapă de pat folosită
    1. Spray saltea cu un spray de dezinfectare care este sigur pentru material. Țineți sticla de dezinfectant aproximativ 6 în (15 cm) departe de saltea și stoarceți declanșatorul sau apăsați duza pentru a pulveriza. Lucrați drumul de la un capăt al saltelei la celălalt, mutați partea de sticlă pe o parte peste saltea pe măsură ce vă pulverizați pentru a acoperi întreaga saltea în mod egal.
    • De asemenea, puteți face un spray de dezinfectant de casă prin combinarea părților egale oţet și apă într-o sticlă de pulverizare.
    • Dezinfectarea spray-urilor ajută, de asemenea, cu mirosurile neutralizante. Spray-urile de dezinfectare comercială chiar vin în diferite mirosuri cum ar fi lămâie sau lavandă, astfel încât să puteți alege mirosul preferat.
  • Imagine intitulată Curățați o etapă de pat folosită
    2. Acoperă întreaga suprafață a saltelei cu sodiu de coacere timp de cel puțin o oră. Așezați saltea cu partea superioară orientată spre sus. Se presară de copt de sodiu generos peste toată suprafața și lăsați-o să stea de cel puțin o oră pentru a neutraliza mirosurile și pentru a absorbi sudoarea și murdăria.
  • Nu vă faceți griji cu privire la utilizarea prea multă sodă de coacere. Dacă curățați o saltea folosită pe care tocmai ați cumpărat-o sau este prima dată când curățați o saltea pe care ați folosit-o pentru o vreme, mergeți mai departe și scoateți o cutie întreagă de bicarbonat de sodiu pe pat.
  • Pentru mirosuri ușoare, lăsând sifonul de copt să stea timp de 1 oră, este adesea suficient pentru a le neutraliza. Dacă aveți o saltea deosebit de stinsă, 24 de ore de ședință vor da cele mai bune rezultate.
  • Bacsis: Strângeți până la 5 picături de ulei de lavandă sau un alt ulei esențial în soda de copt înainte de ao stropi pe saltea pentru a face patul patului chiar mai bine. Uleiurile esențiale sunt foarte concentrate și potențiale, așa că nu exagerați-o folosind mai mult de câteva picături.

  • Imagine intitulată Curățați o etapă de pat folosită
    3. Aspirați sifonul de copt cu atașamentul furtunului vidului. Rulați furtunul încet peste întreaga saltea în cursele suprapuse pentru a suge toate soda de copt. Utilizați instrumentul de crevici pentru a aspiră sifonul de copt din orice locuri greu accesibile.
  • Repetați procesul de pe cealaltă parte a saltelei atunci când ați terminat pentru cele mai bune rezultate.
  • Imagine intitulată Curățați un patul animal folosit Pasul 12
    4. Aerulați saltea în afara soarelui, dacă este posibil. Aerul proaspăt și lumina UV sunt mari ucigași naturali de miros și lumina UV poate ucide, de asemenea, bacterii. Luați salteaua în afara unei zile însorite și lăsați-o acolo pentru câteva ore pentru a-l dezodoriza și a scăpa de orice bacterie persistentă pe suprafață.
  • Firește, acest lucru nu este întotdeauna posibil sau practic, mai ales dacă locuiți într-un apartament în oraș. Cu toate acestea, dacă aveți o curte sau o terasă mare sau un balcon, profitați de ea pentru a vă afla saltea!
  • sfaturi

    Acoperiți salteaua cu un protector de saltea de înaltă calitate, după ce îl curățați pentru a vă proteja împotriva viitoarelor scurgeri și pete și pentru a vă curăța patul.
  • Deschideți ușile și ferestrele când vă curățați salteaua pentru a ventila spațiul, care va ajuta la curățarea lichidă să se usuce mai repede și să execute mai mult saltea în timp ce o dezodorizați. De asemenea, puteți direcționa un fan la pat pentru a ajuta la acest lucru.
  • Avertizări

    Dacă o saltea utilizată are mucegai și mucegai, scapă de ea și o înlocuiește. Nu este bine să respiri în sporii de mucegai în timp ce dormi. Dacă scăparea matricei nu este o opțiune, puteți încerca să spălați formularea cu albine, oțet alb sau cu alcool.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Îndepărtarea prafului și a resturilor

    • Aspirator
    • Tapițerie în vid și atașamente de creviciu

    A scăpa de pete

    • Pânză
    • Apă (opțional)
    • Peroxid de hidrogen (opțional)
    • Soda de copt (opțional)
    • Detergent lichid (opțional)
    • Sare (opțional)
    • Suc de lamaie (opțional)
    • Remover PET (opțional)
    • Periuță de dinți (opțional)
    • Steam Cleaner (opțional)

    Dezinfectarea și dezorientarea saltelei

    • Spray de dezinfectare
    • Bicarbonat de sodiu
    • Vid
    • Ulei esențial (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar