Cum de a alege un gunoi de pisică

Un gunoi de kitty de calitate este important pentru bunăstarea pisicii tale. Când alegeți o gunoi, selectați materiale de calitate. Litters sunt fabricate din lut, cristal de silice și materiale naturale. Youumay trebuie să experimenteze puțin înainte de a găsi gunoiul potrivit pentru pisica ta. Asigurați-vă că obțineți așternutul de pisici care absoarbe mirosul pentru a evita mirosurile neplăcute în casa dvs. Mai presus de toate, alegeți branduri de siguranță și comutați brandurile dacă pisica dvs. are o reacție adversă la o gunoi pe care o utilizați.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea materialelor potrivite
  1. Imagine intitulată Alegeți un gunoi de pisică Pasul 1
1. Du-te pentru gunoi tradițional pe bază de argilă. În mod tradițional, gunoiul pisicii este pe bază de argilă. Clay este unul dintre cele mai populare tipuri de gunoi de pe piață și este o alegere simplă care funcționează pentru majoritatea pisicilor. Ea absoarbe rapid apa, făcând curățarea urină ușoară și este ușor de găsit la majoritatea magazinelor. S-ar putea să aibă sens să începeți cu un gunoi pe bază de argilă și să vedeți cum îi ia pisica.
  • Singurul dezavantaj al luturilor pe bază de argilă pe care ele le pot fi prăfuite. Dacă pisica ta este predispusă la strănut sau tuse sau are o condiție subiacentă ca astmul, stai departe de așchii pe bază de lut.
  • Imagine intitulată Alegeți un gunoi de pisică Pasul 2
    2. Uită-te în așternuturi bazate pe plante sau reciclate. Dacă sunteți conștienți de mediu, sau dacă pisica dvs. nu ia în gunoi pe bază de lut, căutați mai multe opțiuni naturale. Multe gunoi sunt fabricate din materiale bazate pe plante sau reciclate. Încercați ceva de genul peletelor de lemn, grâu, coadă de porumb sau așternut din materiale reciclate.
  • Avantajul major al acestor gunoi este mai stabil ca niște pisici pot răspunde mai bine la așternuturile naturale. Dacă sunt ingerate, aceste gunoi pot fi mai sigure decât alte mărci.
  • Cu toate acestea, liturile naturale tind să fie mai scumpe. Dacă sunteți într-un buget, poate fi dificil să rămâi cu așternut natural.
  • În general, pisicile naturale tind să fie aprinse.
  • Imagine intitulată Alegeți un gunoi de pisică Pasul 3
    3. Încercați așternutul de cristal silica dacă locuiți într-un spațiu mic. Silica cristalul de cristal sunt gunoi din materiale sintetice.Ei sunt buni la asamblarea fecalelor de urină și deshidratare, astfel încât este mai ușor să curățați. Silica cristalul de cristale se simt cel mai mult dacă locuiți într-un spațiu mai mic, deoarece absorb foarte ușor mirosul.
  • Un dezavantaj la cristalul de siliciu este că multe pisici nu-i place textura. Dacă pisica dvs. începe să elimine în afara casetei de gunoi după ce obțineți un gunoi de cristal de silice, optați pentru un tip de gunoi diferit.
  • Silica cristalul de cristal este, de asemenea, mai scump și non-flansabil.
  • Imagine intitulată Alegeți un gunoi de pisică Pasul 4
    4. Fiți atenți la modul în care pisica dvs. răspunde la diferite materiale. Procesul și eroarea pot fi necesare pentru a alege un așternut care funcționează pentru pisica dvs. Pisicile au preferințe despre așternutul lor și pot displace textura sau simțul unui anumit brand de gunoi. Dacă pisica dvs. nu mai folosește cutia de gunoi după ce achiziționați o gunoi, încercați un alt brand. Cu unele experimentări și răbdare, ar trebui să puteți găsi o gunoi pe care o va folosi pisica.
  • Imagine intitulată Alegeți un gunoi de pisică Pasul 5
    5. Alegeți un gunoi ușor. Un gunoi ușor poate produce mai puțin praf. De asemenea, poate fi mai ușor de transportat de la magazinul alimentar dacă aveți o plimbare lungă. Unele gunoi sunt etichetate în mod specific ca "ușor", Dar unele materiale sunt în mod natural greutate ușoară. Porumbul și garniturile pe bază de iarbă tind să fie în mod natural mai ușoare decât alte soiuri.
  • Garniturile pe bază de iarbă sunt deosebit de bune la absorbția mirosului, în plus față de a fi ușor. Ei pot lucra minunat în locuri mici unde mirosul poate deveni o problemă.
  • Imagine intitulată Alegeți o gunoi de pisică Pasul 6
    6. Căutați variații multi-pisică ale așternuturilor comune. Cele mai frecvente gunoi au amestecuri speciale făcute pentru gospodăriile multi-pisică. Dacă aveți mai multe pisici care locuiesc în aceeași casă, optați pentru gunoi multi-pisică. Acestea ajută adesea să suprimă mai bine mirosul. Dacă pisicile dvs. prezintă probleme de gunoi din cauza partajării unei cutii de gunoi, optați pentru o varietate multi-pisică a gunoiului ales.
  • Metoda 2 din 3:
    Care se ocupă cu mirosul și curățarea
    1. Imagine intitulată Alegeți un gunoi de pisică Pasul 7
    1. Căutați un așternut de absorbție a mirosului. Indiferent de materialul pe care îl alegeți, căutați un așternut care este absorbția mirosului. Acest lucru va împiedica mirosul unei cutii de gunoi să se scurgă în casa dvs. Dacă o gunoi este absorbantă cu miros, ar trebui să spunem undeva pe etichetă.
  • Imagine intitulată Alegeți o gunoi de pisică Pasul 8
    2. Decide între gunoi aglomerări și non-aglomerări. Întrebarea de gunoi aglomerată și non-aglomerată depinde de preferința dvs. personală și de care îmi iau pisicile. Gunoiul aglomerat poate face curățarea mai ușoară, deoarece absoarbe urina. Cu gunoi de aglomerare, puteți scoate cutia de gunoi, mai degrabă decât înlocuirea tuturor așternutului de fiecare dată când o curățați.
  • Cu toate acestea, dezavantajul major al gunoiului aglomerat este că unele pisici pur și simplu nu le place. Dacă observați că așternutul agresiv este prins în labele pisicii dvs., treceți la un alt brand.
  • Puteți observa gunoi pe labele pisicii dvs. după utilizarea gunoiului aglomerat. Puteți vedea, de asemenea, o mulțime de așternut împrăștiați în casa dvs. după ce ați încercat gunoi.
  • Imagine intitulată Alegeți o gunoi de pisică Pasul 9
    3. Evitați liturile parfumate. Mirosurile de absorbție a mirosului sunt bine, în timp ce păstrează mirosul. Cu toate acestea, nu sunt recomandate gunoi parfumate. Ele pot provoca iritarea pentru pisici și multe pisici sunt respinse de mirosul de așternut parfumat. O pisică este mai probabil să elimine în afara casetei dacă utilizați așternut parfumat.
  • Dacă mirosul cutiei de gunoi a pisicii dvs. este foarte puternic, încercați să puneți odorizenii de aer în apropierea casetei, în loc să folosiți gunoi de aglomerație.
  • 4. Curățați adesea cutia de gunoi.Chiar dacă achiziționați un așternut care este foarte bun la absorbția mirosurilor, este important să păstrați cutia de gunoi foarte curată pentru a vă asigura că pisica dvs. va mai folosi. Unele pisici sunt pickerice despre curățenie decât alții, așa că ar trebui să păstrați acest lucru în minte. Ar trebui să scoateți cutia de gunoaie în fiecare zi sau la fiecare două zile pentru a tăia mirosurile în casa dvs. și păstrați-vă pisica confortabilă.
  • O dată în fiecare săptămână, goliți întreaga cutie, curățați-o cu săpun și apă caldă și umpleți-o cu așternut proaspăt după ce se usucă.
  • Purtați mănuși și o mască la curățarea așternutului și eliminarea acestuia, Pentru a vă proteja de praful și bacteriile dăunătoare.
  • Metoda 3 din 3:
    Păstrarea în minte a siguranței
    1. Imagine intitulată Alegeți o gunoi de pisică Pasul 10
    1. Încercați să găsiți gunoi fără praf. Liturii fără praf sunt, în general, mai sigure și mai confortabile pentru pisica ta. Praful poate provoca probleme respiratorii la pisici cum ar fi strănutul și tusea. Când este posibil, optați pentru un gunoi fără praf.
  • Imagine intitulată Alegeți un gunoi de pisică Pasul 11
    2. Urmăriți semnele unei reacții adverse. Pisicile pot reacționa ocazional prost la un anumit tip de gunoi. Dacă observați reacții precum strănutul, tusea sau iritarea generală, brandurile de gunoi. Gunsurile comerciale sunt, de obicei, sigure pentru majoritatea pisicilor. Cu toate acestea, există întotdeauna o șansă subțire pisica dvs. poate avea o reacție alergică la o gunoi.
  • Imagine intitulată Alegeți un gunoi de pisică Pasul 12
    3. Contactați-vă medicul veterinar dacă pisica dvs. înghiți gunoiul. Pisicile pot uneori să mănânce sau să înghită gunoi. Dacă observați că o cantitate substanțială de așternut este plecată din cutie, pisica dvs. ar fi putut să-și mănânce așternutul. Contactați-vă imediat pe Vet și faceți o programare pentru evaluare. Dacă este necesar tratamentul, VET dvs. va face o recomandare.
  • Unele pisici dezvoltă un sindrom numit PICA, în care mănâncă elemente nealtabile. Dacă pisica ta are Pica, tu și veterinarul tău puteți decide împreună un plan de tratament.
  • sfaturi

    Dimensiunea casetei de gunoi poate contribui la ca pisicile care elimină în afara cutiei de gunoi. De exemplu, pisicile mai mari au nevoie de cutii de gunoi mai mari.
  • Curățați caseta de gunoi în fiecare zi. Acest lucru vă va încuraja pisica să folosească caseta.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar