Cum se calculează volumul unei prisme triunghiulare

Este ușor să presupunem că ați calculat volumul unei prisme triunghiulare în același mod în care ați fi pentru a piramidă. Cu toate acestea, o prismă triunghiulară este o poliedru cu trei fețe, cu două baze triunghiulare paralele și trei fețe dreptunghiulare. Pentru a calcula volumul, tot ce trebuie să faceți este să găsiți zona uneia dintre bazele triunghiulare și înmulțiți-o cu înălțimea prismei.

Pași

Partea 1 din 2:
Găsirea zonei triunghiului
  1. Imaginea intitulată Calculați volumul unei prisme triunghiulare Pasul 1
1. Găsiți înălțimea și lățimea unei baze triunghiulare. Uită-te la triunghi și scrieți lățimea de bază și înălțimea. De exemplu, triunghiul dvs. ar putea avea o bază de 8 cm și o înălțime de 9 cm.
  • Țineți minte că identificați înălțimea triunghi, nu întreaga prismă.
  • Puteți utiliza oricare dintre bazele triunghiulare, deoarece acestea ar trebui să aibă aceleași dimensiuni.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unei prisme triunghiulare Pasul 2
    2. Conectați numerele în formula pentru a găsi zona triunghiulară. Odată ce știți lățimea și înălțimea triunghiului, puneți numerele în formula pentru calcularea zonei triunghiulare:
  • Zona = 1/2 x lățime x înălțime. S-ar putea să-l vedeți scris ca V=12BH{ displaystyle v = { frac {1} {2}} BH}V = { frac {1} {2}} BH
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unei prisme triunghiulare Pasul 3
    3. Înmulțiți 1/2 cu lățimea de înălțime pentru a obține zona triunghiului. Pentru a găsi zona bazei triunghiulare pentru prisme, multiplicați lățimea de înălțimea cu 1/2. Nu uitați să puneți răspunsul în unități pătrate deoarece calculați zona.
  • De exemplu, dacă baza este 8 și înălțimea este de 9, formula dvs. va arăta V=12*8*9{ displaystyle v = { frac {1} {2}} * 8 * 9}V = {{frac {1} {2}} * 8 * 9. Zona triunghiului este de 36 cm .
  • Partea 2 din 2:
    Imaginând volumul prismei
    1. Imaginea intitulată Calculați volumul unei prisme triunghiulare Pasul 4
    1. Conectați zona triunghiulară în formula pentru a găsi volumul prismei. Zona triunghiului este 1 din cele două numere de care aveți nevoie pentru a găsi volumul prismei. În formula V=BH{ displaystyle v = bh}V = bh, zona triunghiulară este V=B{ displaystyle v = b}V = B.
    • Pentru a utiliza exemplul anterior, formula ar fi V=36*H{ displaystyle v = 36 * h}V = 36 * h.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unui prisme triunghiular Pasul 5
    2. Identificați înălțimea prismei și puneți-o în formula. Acum trebuie să găsiți înălțimea prismei triunghiulare, care este lungimea a 1 din laturile sale. De exemplu, prisma poate avea 16 cm lungime. Plasați acest număr în V=H{ displaystyle v = h}V = H locul formulei.
  • De exemplu, formula dvs. ar trebui să arate acum V=36*16{ displaystyle v = 36 * 16}V = 36 * 16.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unei prisme triunghiulare Pasul 6
    3. Înmulțiți zona triunghiulară prin înălțimea prismei pentru a găsi volumul. Din moment ce aveți acum toate părțile ecuației, multiplicați zona cu înălțimea. Rezultatul va fi volumul prismei triunghiulare.
  • Astfel, dacă V=36*16{ displaystyle v = 36 * 16}V = 36 * 16, Răspunsul este de 576 cm .
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Asigurați-vă că unitățile de măsurare sunt aceleași pentru toate părțile prismei triunghiulare înainte de a începe calculul. De exemplu, dacă 1 parte a prismei este în milimetri, iar restul este în centimetri, convertiți mai întâi milimetrele la centimetri.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar