Cum se calculează volumul unui obiect neregulat

Poate că deja știți cum să calculați volumul unui cub sau al unui con, luând câteva măsurători și efectuarea calculelor corecte. Dar cât de mult spațiu face o furcă sau o mașină de jucărie? Dacă măsurați un obiect real, puteți afla cu un container de apă. Dacă vă luptați cu o problemă în cartea dvs. de matematică care descrie o formă bizară, citiți secțiunea privind problemele de cuvânt pentru a afla cum să le întrerupeți în problemele care sunt mai ușor de rezolvat.

Pași

Metoda 1 din 2:
Găsirea volumului unui obiect solid folosind un container de apă
  1. Imaginea intitulată Calculați volumul unui obiect neregulat Pasul 1
1. Asigurați-vă că obiectul este impermeabil înainte de a începe. Această metodă implică scufundarea obiectului în apă. Dacă obiectul este gol și nu etanș, nu puteți obține o măsură precisă a volumului utilizând această metodă. Dacă obiectul absoarbe apa, asigurați-vă că apa nu va deteriora și citi cu atenție instrucțiunile pentru a vedea cum să ajustați procesul. Nu aruncați niciodată un element electric sau electronic în apă, deoarece acest lucru ar putea provoca un șoc electric periculos și / sau să deterioreze obiectul dincolo de reparații.
  • Dacă aveți acces la un etanșator de vid, este posibil să fiți în măsură să sigilați un obiect mic într-o acoperire din plastic etanșă cu aer minimal în interior. Acest lucru vă va permite să obțineți o estimare bună a volumului, deoarece volumul plasticului utilizat este probabil relativ mic în comparație cu volumul obiectului.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unui obiect neregulat Pasul 2
    2. Găsiți un container care se potrivește confortabil Obiectului pe care îl măsurați. Dacă măsurați un obiect mic, ați putea folosi un cilindru gradat sau o ceașcă de măsurare, care au măsurători de volum imprimate pe partea laterală. În caz contrar, găsiți un container etanș de apă cu un volum care este simplu de calculat, cum ar fi un cilindru sau o cutie dreptunghiulară. Un castron nu va fi la fel de precis, dar îl puteți trata ca un cilindru și puteți obține un răspuns aproximativ, mai ales dacă obiectul este foarte mic în comparație cu castronul.
  • Este o idee bună să localizați și un prosop uscat, deoarece obiectul va picura apă când va fi îndepărtată din recipient.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unui obiect neregulat pasul 3
    3. Umpleți-l partway cu apă. Adăugați suficientă apă pentru a scufunda obiectul, dar lăsați o mulțime de spațiu între apă și partea superioară a recipientului. Dacă obiectul are o bază neregulată, cum ar fi colțurile rotunjite, umpleți-o suficient încât nivelul apei atinge o porțiune mai obișnuită, cum ar fi pereții dreptunghiulari drepți.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unui obiect neregulat pasul 4
    4. Marcați nivelul apei. Dacă recipientul este transparent, marcați partea superioară a nivelului de apă pe exterior cu un marker de ștergere umedă sau un alt dispozitiv de scriere ușor de curățat. În caz contrar, marcați nivelul apei în interior folosind o bucată de bandă colorată sau altă marcă care nu va fi spălată de apă.
  • Dacă utilizați un cilindru gradat sau o ceașcă de măsurare cu măsurători de volum pe lateral, nu este necesar să faceți o marcă. Căutați doar măsurarea volumului la suprafața apei și scrieți acest număr în jos.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unui obiect neregulat Pasul 5
    5. Aruncați obiectul în apă și vedeți dacă absoarbe apa. Scufundați obiectul pe care doriți să îl măsurați complet în apă. Dacă obiectul absoarbe apa, așteptați cel puțin treizeci de secunde pentru a absorbi apa, apoi scoateți obiectul. Nivelul apei ar fi trebuit să scadă, deoarece unele din apă este în obiect. Scoateți marca veche sau bucata de bandă colorată și înlocuiți-o cu una nouă la noul nivel de apă. Puteți să lăsați obiectul în apă a doua oară și lăsați-l acolo.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unui obiect neregulat Pasul 6
    6. Aflați ce să faceți dacă obiectul plutește. Dacă obiectul plutește, atașați un element dens, greu la acesta și continuați să măsurați volumul atât combinat. După ce scrieți acest rezultat, repetați această metodă numai cu elementul greu pentru a găsi volumul său. Luați volumul combinat al ambelor elemente (primul rezultat), apoi scăpați volumul elementului greu. Răspunsul este volumul obiectului original.
  • Când luați numai volumul articolului greu, includeți tot ce ați folosit pentru a le atașa la obiectul original, cum ar fi știfturile de siguranță sau banda.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unui obiect neregulat Pasul 7
    7. Face un al doilea semn unde este noul nivel de apă. Dacă utilizați un cilindru absolvent sau o cupă de măsurare, puteți scrie măsurarea volumului la noua înălțime a apei. Odată ce ați făcut acest lucru, puteți elimina obiectul. Este posibil să nu doriți să lăsați obiectul sub apă pentru mai mult de câteva minute, deoarece chiar și unii "rezistent la apă" obiectele pot fi afectate dacă sunt lăsate sub apă pentru prea mult timp.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unui obiect neregulat Pasul 8
    8. Înțelegeți de ce funcționează această metodă. De vreme ce știți că apa se ridică de la un nivel la un nivel mai ridicat când obiectul a fost scufundat, volumul spațiului dintre cele două nivele este volumul obiectului. Aceasta se numește Metoda de deplasare, și funcționează pentru că un obiect scufundat în apă întotdeauna "deplase" o cantitate de apă exact egală cu volumul său. În funcție de tipul de container pe care l-ați folosit, există modalități diferite de a calcula volumul acestei apă deplasați, care este același cu volumul obiectului dvs. Finalizați problema continuând cu pasul care se potrivește cu descrierea containerului.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unui obiect neregulat Pasul 9
    9. Găsiți volumul folosind măsurătorile imprimate ale containerului. Dacă ați folosit un cilindru gradat, cupă de măsurare sau orice alt recipient care are măsurători de volum imprimate pe lateral, ați scris deja cele două volume de care aveți nevoie pentru a calcula răspunsul. Luați volumul pe care l-ați scris când obiectul a fost scufundat (volumul mai mare) și scade volumul original al nivelului apei (volumul mai mic). Răspunsul este volumul obiectului.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unui obiect neregulat Pasul 10
    10. Găsiți volumul folosind un recipient dreptunghiular. Dacă ați folosit un recipient dreptunghiular, uitați-vă la spațiul din caseta dintre prima marcă de apă și cea de-a doua marcă de apă pe care ați făcut-o. Acest spațiu formează a "prismă dreptunghiulară", sau forma casetei, care a fost umplută cu apa deplasată. Găsiți volumul acestui spațiu prin măsurarea înălțimii dintre cele două semne de apă, apoi lungimea și lățimea dintre suprafețele interioare ale containerului. Așa cum sa explicat aici, Puteți găsi volumul acestui spațiu în formă de cutie prin înmulțirea lungimii, lățimii și înălțimii sale (lungime x lățime x înălțime). Răspunsul la această problemă de multiplicare este volumul obiectului.
  • Nu măsurați înălțimea întregului recipient, doar înălțimea de la o marcă de apă la altul.
  • Utilizare Acest calculator online sau căutați altul "Calculator de prisme dreptunghiular" care pot multiplica aceste numere pentru tine.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unui obiect neregulat Pasul 11
    11. Găsiți volumul folosind un recipient cilindric. Dacă ați folosit un recipient cilindric, uitați-vă la spațiul dintre prima marcă de apă și cea de-a doua marcă de apă. Acest spațiu cilindric a fost odată umplut cu apa deplasată, astfel încât volumul său este egal cu volumul obiectului. La Găsiți volumul acestui spațiu cilindric, va trebui să măsurați două distanțe: înălțimea și diametrul acesteia. În primul rând, măsurați înălțimea dintre cele două note de apă și scrieți acest lucru. Apoi, găsiți diametrul cilindrului prin măsurarea distanței de la marginea interioară a cilindrului până la partea opusă, prin centru. Apoi împărțiți diametrul cu două pentru a găsi raza, care este distanța de la centrul cercului la margine. Scrieți raza în jos, apoi utilizați măsurătorile pentru a termina calculele:
  • Calculați πr, sau π x raza X raza, pentru a găsi zona unui cerc peste cilindru. Dacă nu aveți un calculator cu un buton π, găsiți unul online sau estimați prin înlocuirea acestuia cu 3.14.
  • Mai multe răspunsuri cu înălțimea dintre marcajele de apă (pe care le-ați măsurat la începutul acestui pas) pentru a găsi volumul spațiului Apa a preluat apa. Acest răspuns este, de asemenea, volumul obiectului dvs.
  • Puteți obține un răspuns mai precis sau puteți salva niște matematică, dacă introduceți măsurătorile dvs. pe un Calculator de volum cilindric online.
  • Metoda 2 din 2:
    Calculul volumului unui obiect neregulat într-o problemă de cuvinte
    1. Imaginea intitulată Calculați volumul unui obiect neregulat Pasul 12
    1. Descompune obiectul în forme mai regulate. Dacă o problemă de cuvânt descrie un obiect neregulat și vă cere să găsiți volumul său, probabil că vă așteptați să o întrerupeți în secțiuni. Problema cuvântului poate sugera acest lucru prin descrierea obiectului ca, de exemplu, "un con deasupra unui cub," sau este posibil să trebuiască să vă dați seama dintr-o diagramă cum să o împărțiți în obiecte cu forme mai ușoare pentru a măsura.
    • Căutați locuri în care obiectul neregulat este unit împreună la un unghi nesărat (nu 90º). Poti tu "tăiați-l" la acel unghi în două obiecte care au nume, cum ar fi cilindri sau piramide? Acestea nu trebuie să fie același obiect.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unui obiect neregulat Pasul 13
    2. Notați măsurătorile fiecărei secțiuni. Pentru a găsi volumul unui cub, prisma dreptunghiulară sau piramida, va trebui să cunoașteți lungimea, lățimea și înălțimea. Pentru a găsi volumul unui cilindru sau con, va trebui să cunoașteți raza și înălțimea. Citiți cu atenție problema cuvântului și scrieți măsurătorile fiecărei secțiuni, etichetați cu atenție sau desenați o diagramă a fiecărei secțiuni cu măsurătorile scrise pe acesta.
  • Dacă problema cuvântului vă spune diametrul, dar nu și raza, împărțiți iAmeterul D cu două pentru a obține raza.
  • Este posibil să fie nevoie să faceți o adăugare sau o scădere pentru a găsi măsurătorile de care aveți nevoie. De exemplu, spuneți că problema vă spune "O clădire în formă de conul de pe un cub are o înălțime de 30 de unități, dar înălțimea secțiunii cubului este de numai 20 de unități înalte." Înălțimea conului nu este listată, dar logic trebuie să fie 30 de unități - 20 de unități = 10 unități.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unui obiect neregulat Pasul 14
    3. Calculați volumul fiecărei secțiuni. Utilizați formulele de volum mai frecvent pentru obiecte regulate pentru a găsi volumul fiecărei secțiuni. Notați rezultatul fiecărui calcul și etichetați-l astfel încât să nu uitați ce secțiune ați calculat deja.
  • Dacă aveți nevoie de o perfecționare a modului de calculare a volumelor, consultați aceste instrucțiuni pentru forme comune.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unui obiect neregulat pasul 15
    4. Adăugați fiecare rezultat împreună. Odată ce ați calculat separat volumul fiecărei secțiuni, adăugați fiecare rezultat împreună pentru a obține volumul întregului obiect. Recitiți problema cuvântului pentru a vă asigura că nu ați uitat nimic. Dacă totul verifică, felicitări: ați găsit răspunsul.
  • sfaturi

    Dacă aveți un recipient non-impermeabil și doriți să măsurați cât de mult conține volumul, completați-l cu obiecte mici, identice cu un volum cunoscut, cum ar fi cuburile mici de anumite măsurători vândute în unele magazine de aprovizionare școlară. Numărați numărul de obiecte mici pe care le necesită pentru a umple cel mai mare, apoi înmulțiți cu volumul unui obiect mic. Acest lucru este probabil să fie o subestimare, deoarece obiectele probabil nu au putut umple întregul spațiu eficient.

    Avertizări

    Nu utilizați marcatorul permanent pe un obiect care nu poate fi curățat.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Apă
    • Obiect pe care îl veți măsura
    • Container cu măsurători de volum sau o formă regulată (e.G. cilindru sau dreptunghi).
    • Măsura de bandă sau conducător
    • Marker sau bandă colorată
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar