Cum se calculează puterea ventilatorului industrial

Fiind capabil să calculeze în mod corespunzător puterea fanilor este importantă pentru multe aplicații diferite, indiferent dacă calculați puterea unui ventilator industrial sau a unui ventilator de uz casnic. Când se calculează acest lucru, veți putea determina puterea pe care un ventilator o necesită teoretic, dar trebuie să fiți conștienți de faptul că puterea reală pe care ventilatorul o cere (numită cai putere de frână) va fi întotdeauna mai mare decât ceea ce ați calculat pur și simplu pentru că nu poate realiza nici un ventilator Eficiență perfectă. Pentru a determina cu exactitate cai putere de frână, va trebui să testați ventilatorul.

Pași

  1. Imagine intitulată calcula puterea ventilatorului industrial Pasul 1
1. Înțelegeți ce implică puterea fanilor. Puterea ventilatorului măsoară exact cât de multă energie trebuie să primească un ventilator pentru a putea produce o cantitate specifică de flux de aer. Puterea ventilatorului este o funcție a presiunii aerului, cât și a fluxului de aer, iar unitățile de cai putere este de obicei măsura utilizată.
  • Imagine intitulată Calculează puterea ventilatorului industrial Pasul 2
    2. Măsurați presiunea aerului. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să măsurați presiunea totală a aerului. Acest lucru este măsurat în centimetri de gabaritul de apă (IWG). Aceasta este unitatea de măsură care este utilizată pentru diferite calcule ale ventilatorului.
  • Pentru ao calcula, trebuie să plasați unul din capetele unui manometru unde este orificiul de admisie al ventilatorului. Celălalt capăt al manometrului trebuie plasat la capătul orificiului de evacuare a ventilatorului. Acum, măsurați pur și simplu diferența dintre înălțimea lichidului de pe ambele părți ale manometrului, pentru a măsura presiunea totală.
  • Imagine intitulată calcula puterea ventilatorului industrial Pasul 3
    3. Măsurați viteza aerului. Acum că aveți presiunea totală, va trebui să măsurați viteza aerului în picioare pe secundă. Pentru aceasta veți avea nevoie de un anemometru de van.
  • Plasați anemometrul de van în diferite puncte ale feței ventilatorului, pentru a lua mai mult de o măsurare a vitezei. După ce ați făcut acest lucru, medii toate aceste citiri pentru a măsura cu precizie viteza aerului. Cantitatea recomandată de măsurători diferite de viteză este nouă, potrivit Universității din Connecticut.
  • Imagine intitulată Calculați puterea ventilatorului industrial Pasul 4
    4. Măsurați diametrul. În acest moment, trebuie să măsurați cu precizie diametrul ventilatorului în picioare. Când aveți diametrul, împărțiți-l cu 2 și pătrați rezultatul. După acest lucru, înmulțiți-l cu 3.14 (sau pi) pentru a obține zona ventilatorului.
  • Imagine intitulată Calculați puterea ventilatorului industrial Pasul 5
    5. Determinați fluxul de aer. Acum că știți zona fanilor este timpul să îl înmulțiți de viteza aerului ventilatorului. Acest lucru vă va oferi fluxul de aer în CFM (sau picioarele cubice pe minut).
  • Imagine intitulată Calculează puterea ventilatorului industrial Pasul 6
    6. Determină puterea de cai putere. Pentru a găsi cai putere, înmulțiți fluxul de aer prin presiunea totală și împărțiți rezultatul cu 6356.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar