Cum să găsiți suprafața cilindrilor

Suprafața unei forme este suma zonei tuturor fețelor sale. Pentru a găsi zona unui cilindru, trebuie să găsiți zona bazelor sale și să adăugați acest lucru în zona peretelui său exterior. Formula pentru găsirea zonei unui cilindru este A = 2πr + 2πRH.

Pași

Partea 1 din 3:
Calcularea suprafeței cercurilor (2 x (π x r))
  1. Imagine intitulată Găsiți suprafața cilindrilor Pasul 1
1. Vizualizați partea superioară și inferioară a unui cilindru. O cutie de supă este forma unui cilindru. Dacă vă gândiți la asta, poate avea un vârf și un fund care este același. Ambele capete sunt forma unui cerc. Primul pas pentru găsirea suprafeței cilindrului dvs. va fi găsirea suprafeței acestor capete circulare.
  • Imagine intitulată Găsiți suprafața cilindrilor Pasul 2
    2. Găsiți raza cilindrului dvs. Radiusul este distanța de la centrul unui cerc la marginea exterioară a cercului. Raza este abreviată "r."Radiusul cilindrului dvs. este același cu raza cercurilor de sus și de jos. În acest exemplu, raza de bază este de 3 centimetri (1.2 in).
  • Dacă rezolvați o problemă de cuvinte, se poate da raza. De asemenea, poate fi dat diametrul, care este distanța de la o parte a cercului la cealaltă, trecând prin punctul central. Raza este exact o jumătate din diametru.
  • Puteți măsura raza cu un conducător dacă sunteți în căutarea unei suprafețe a unui cilindru real.
  • Imagine intitulată Găsiți suprafața cilindrilor Pasul 3
    3. Calculați suprafața cercului superior. Suprafața unui cerc este egală cu numărul PI (~ 3.14) ori raza cercului pătrat. Ecuația este scrisă ca π x r. Acest lucru este același cu a spune π x r x r.
  • Pentru a găsi zona de bază, conectați raza, 3 centimetri (1.2 in), în ecuația pentru găsirea zonei unui cerc: a = πr. Iată cum o faceți:
  • A = πr
  • A = π x 3
  • A = π x 9 = 28.26 cm
  • Imagine intitulată Găsiți suprafața cilindrilor Pasul 4
    4. Fă-o din nou pentru cercul de cealaltă parte. Acum că ați rezolvat pentru zona unei baze, trebuie să luați în considerare zona celei de-a doua bază. Puteți urma aceiași pași ca și cu prima bază sau puteți recunoaște că bazele sunt identice. Puteți săriți folosind ecuația zonei a doua oară pentru a doua bază dacă înțelegeți acest lucru.
  • Partea 2 din 3:
    Calculul suprafeței marginii (2π x r x h)
    1. Imagine intitulată Găsiți suprafața cilindrilor Pasul 5
    1. Vizualizați marginea exterioară a unui cilindru. Când vizualizați o supă cilindrică, ar trebui să vedeți o bază de sus și o bază de jos. Bazele sunt conectate unul cu celălalt printr-un "perete" de cutie. Raza de perete este aceeași cu raza de bază, dar spre deosebire de baza, peretele are înălțimea.
  • Imagine intitulată Găsiți suprafața cilindrilor Pasul 6
    2. Găsiți circumferința unuia dintre cercuri. Va trebui să găsiți circumferința pentru a găsi suprafața marginii exterioare (cunoscută și sub numele de suprafață laterală). Pentru a obține circumferința, pur și simplu multiplicați raza cu 2π. Deci, circumferința poate fi găsită prin înmulțirea a 3 centimetri (1.2 in) cu 2π. 3 centimetri (1.2 in) x 2π = 18.84 centimetri (7.4 in).
  • Imagine intitulată Găsiți suprafața cilindrilor Pasul 7
    3. Înmulțiți circumferința cercului prin înălțimea cilindrului. Acest lucru vă va oferi zona de suprafață a marginii exterioare. Înmulțiți circumferința, 18.84 centimetri (7.4 in), cu înălțimea, 5 centimetri (2.0 in). 18.84 centimetri (7.4 in) x 5 centimetri (2.0 in) = 94.2 cm.
  • Partea 3 din 3:
    Punerea împreună ((2) x (π x r)) + (2π x r x h)
    1. Imagine intitulată Găsiți suprafața cilindrilor Pasul 8
    1. Vizualizați întregul cilindru. În primul rând, ați vizualizat modul în care partea de sus și de jos și rezolvată pentru zona conținută pe acele suprafețe. Apoi, te-ai gândit la zidul care se extinde între aceste baze și rezolvat pentru acel spațiu. De data aceasta, gândiți-vă la o cutie în ansamblu și veți rezolva întreaga suprafață.
  • Imagine intitulată Găsiți suprafața cilindrilor Pasul 9
    2. Dublu în zona unei baze. Pur și simplu multiplicați rezultatul anterior, 28.26 cm, cu 2 pentru a obține zona ambelor baze. 28.26 x 2 = 56.52 cm. Acest lucru vă oferă zona ambelor baze.
  • Imagine intitulată Găsiți suprafața cilindrilor Pasul 10
    3. Adăugați zona peretelui și a zonei de bază. Odată ce adăugați zona celor două baze și suprafața exterioară, veți găsi suprafața cilindrului. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați 56.52 cm, zona de ambele baze și suprafața exterioară, 94.2 cm. 56.52 cm + 94.2 cm = 150.72 cm. Suprafața cu un cilindru cu o înălțime de 5 centimetri (2.0 in) și o bază circulară cu o rază de 3 centimetri (1.2 in) este de 150.72 cm.
  • sfaturi

    Dacă fie înălțimea sau raza dvs. include un simbol rădăcină pătrat, consultați articolul Cum să multiplicați rădăcinile pătrate și Cum se adaugă și să scadă rădăcinile pătrate pentru mai multe informatii.

    Avertizări

    Întotdeauna amintiți-vă să dublați zona de bază pentru a ține cont de cea de-a doua bază.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar