Cum se corelează un dans hip hop

Dacă aveți muzică în inima și picioarele care iubesc să atingă un ritm, ați putea fi interesat de coregrarea unei rutine Hip Hop! S-ar putea să vă folosiți coregrafia pentru a sufla acoperișul de pe casa dvs. la spectacolul de talent școlar sau poate că există un număr de hip hop în spectacolul de teatru muzical pe care l-ați oferit voluntar pentru a ajuta coregraful. În orice caz, prin vizualizarea dansului, scriind-o, și practicându-l cu talentul tău, rutina Hip Hop va fi în curând coregrafică.

Pași

Partea 1 din 3:
Vizualizarea dansuroutinei HIP HOP HOP
  1. Imagine intitulată Corego Un Hip Hop Dance Pasul 1
1. Familiarizați-vă cu caracteristicile hip hop. Hip Hop este un stil care a provenit mai întâi la sfârșitul anilor `60 și începutul anilor `70. Acest stil nou a fost caracterizat de instrumentele sale de bord și stil energetic, non-clasic de dans. Poate doriți să cercetați videoclipuri online de mișcări hip hop care au fost populare în trecut, cum ar fi:
  • Popping
  • Blocare
  • Dougie
  • Piciorul stanky
  • Cupidonul Shuffle
  • Imagine intitulată Coreograful Un dans Hip Hop Pasul 2
    2. Alegeți o melodie. S-ar putea să trageți un cântec din lista actuală de top hit-uri sau puteți avea altceva în minte. Caracteristica primară a muzicii HIP HOP includ: energie înaltă, capacitatea de dans, lirismul său și utilizarea versurilor rapide. Pentru a obține cel mai bun efect în publicul dvs., ar trebui să căutați aceste caracteristici atunci când căutați cântecul de dans Hip Hop pentru rutina dvs.
  • Imagine intitulată Corego Un dans Hip Hop Pasul 3
    3. Ascultați povestea muzicii. Găsiți un loc liniștit în care nu veți fi deranjați de nimeni. Apoi, pe un anumit tip de dispozitiv de redare audio, cum ar fi telefonul sau un stereo, jucați cântecul. Clar-ți mintea de toate lucrurile și să-ți închizi ochii în timp ce asculți cântecul tău. Încercați să:
  • Imaginați-vă mișcările naturale care însoțesc caracteristicile cântecului.
  • Câștiga un sentiment de semnificația mai profundă a cântecului.
  • Vedeți povestea din muzica pe care doriți să o spuneți.
  • Imagine intitulată coregraful unui dans Hip Hop Pasul 4
    4. Luați în considerare modul în care puteți exprima povestea pe care o auziți în muzică. Dacă melodia este despre ruperea prin obstacole, ați putea dori să includeți un gest sau o combinație de mișcări care oferă publicului un sentiment de rupere liberă. Utilizați modul în care muzica vă face să vă gândiți să generați idei pentru rutina HIP HOP.
  • Încercați să exprimați povestea muzicii dvs. folosind coregrafia care este ușor interpretată de publicul dvs. Chiar dacă dansul are sens pentru dvs., dacă publicul nu reușește să o vadă, rutina va avea mai puțin un impact.
  • Imagine intitulată Coregograph Un dans Hip Hop Pasul 5
    5. Gândiți-vă la oamenii care se îndreaptă spre muzică pe scenă. Acest lucru poate ajuta la clarificarea mișcărilor naturale pe care le-ați încercat să obțineți un sens pentru că vă ascultați muzica. De asemenea, ar trebui să luați notă, în acest moment, ale limitărilor spațiului. Măsurați cu precizie zona de dans sau scena pe care o veți folosi înainte de a vă înregistra coregrafia.
  • Încercați să utilizați întregul spațiu de dans pe care îl aveți la dispoziție. În caz contrar, ar putea face ca dansul dvs. să pară lipsită de plinătate sau incompletă.
  • Imagine intitulată Corego Un Hip Hop Dance Pasul 6
    6. Utilizați mișcări naturale ca bază de rutină. Folosind mișcări naturale ca fundație pentru restul rutinei dvs., veți avea un timp mai ușor legând diferite părți ale acesteia. Faceți mișcările pe care le credeți că vor avea cel mai mare efect în audiența dvs. Punctul central al rutinei dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Crearea rutinei de dans HIP HOP
    1. Imagine intitulată coregraful un dans Hip Hop Pasul 7
    1. Numărați cântecul și mișcările dvs. Dansatorii profesioniști numără de obicei cântece de opt contoare pentru a vă ajuta să vă asigurați că dansatorii se sincronizează unul cu celălalt și sincronizați de dans coregraficat cu muzica. Simțiți-vă pulsul bătăi în mod natural și conta de la unul la opt pe tot parcursul cântecului, făcând o notație în versurile în care primul, mijloc și ultimul număr de numărătoare.
  • Imagine intitulată Coreograful Un dans Hip Hop Pasul 8
    2. Întrerupeți rutina în mișcările principale. După ce ți-ai imaginat rutina și ți-ai simțit muzica, există probabil câteva mișcări dominante pe care le simțiți trebuie să fie încorporate în rutina Hip Hop. Utilizați-le ca punct focal. Distribuiți aceste mișcări pe tot parcursul piesei dvs. în locuri potrivite și apoi veniți cu tranziții care lucrează în sau din mișcările principale.
  • Utilizați tranzițiile dintre mișcări pentru a construi sau elibera tensiunea.
  • Coordonați mișcările principale cu numărul dvs., astfel încât să știți clar unde în cântece dansatorii dvs. efectuează mișcări specifice.
  • Imagine intitulată Coreograful Un Hip Hop Dance Pasul 9
    3. Amintiți-vă să vă dați dansatorilor o respirație. Dansul este o activitate intensă. Este mult mai ușor să stai jos și să scrie idei, dar la un moment dat dansatorii probabil vor avea nevoie de un loc în rutină pentru a-și prinde respirația.
  • Introduceți pauze sau părți mai lente ale rutinei între, înainte sau după părțile energetice ridicate ale coregrafiei dvs., astfel încât dansatorii dvs. să nu fie lăsați gasping.
  • Imagine intitulată Corego Un dans Hip Hop Pasul 10
    4. Scrieți mișcările și contează. Acum că aveți o imagine completă a povestii pe care încercați să le spuneți prin mișcările coregrafiei dvs., principalele mișcări coregrafice pe care doriți să le loviți și tranzițiile care leagă aceste împreună, va trebui să scrieți totul în jos.
  • Asigurați-vă că includeți contorizarea, astfel încât să puteți coordona practica coregrafiei și mișcările practicate mai ușor.
  • Partea 3 din 3:
    Practicând rutina de dans Hip Hop
    1. Imagine intitulată Coregraful Un dans Hip Hop Pasul 11
    1. Rochie pentru confort. Îmbrăcămintea strânsă sau constrictivă vă poate limita gama de mișcare, faceți dificil să vă angajați întregul corp în timp ce dansați. Îmbrăcămintea liberă, Baggy este ideală pentru dansul HIP HOP. Asigurați-vă că aveți îmbrăcăminte de practică care este adecvată și confortabilă.
    • Adidași sau vârfuri înalte sunt pantofi buni pentru dansul HIP HOP.
  • Imagine intitulată coregraful unui dans Hip Hop Pasul 12
    2. Se întinde pentru a încălzi și a preveni rănirea. Stretching are un bonus suplimentar pentru dansatori prin faptul că, de asemenea, îmbunătățește flexibilitatea. Multe mișcări de dans avansate, și poate chiar și unii în rutina dvs. coregrafică, necesită o anumită măsură de flexibilitate, deci asigurați-vă că aveți dansatorii dvs. să se încălzească înainte de practică.
  • Concentrați-vă pe întinderea vițeilor și quad-urilor.
  • Imagine intitulată coregraful un dans Hip Hop Pasul 13
    3
    A preda Dansatorii dvs. principalele mișcări. Dacă aveți mai multe grupuri care vor face lucruri diferite, învață fiecare grup individual pentru a preveni confuzia. Dansatorii dvs. începeți la un nivel individual - unii vor lua mai mult decât alții pentru a stăpâni anumite mișcări.
  • Odată ce mutarea este stăpânită, direcționați-vă talentul pentru a practica mișcarea împreună pentru a începe să practicați să fiți în sincronizare.
  • Imagine intitulată Coregograph Un dans Hip Hop Pasul 14
    4. Dansatorii împărțiți în grupuri pentru a lucra la mișcarea de coordonare. Multe rutine necesită o mișcare complicată printre dansatori, uneori într-un ritm rapid sau chiar la un salt! Pentru a vă menține dansatorii de la baterea capului, asigurați-vă că fiecare cunoaște pozițiile pe care le vor ocupa pe podea, cunoscute și sub numele de blocare, înainte de a pune întreaga rutină împreună.
  • Imagine intitulată Corego Un Hip Hop Dance Pasul 15
    5. Pune totul împreună. Păstrați un ochi ascuțit primele câteva momente pe care le urmăriți dansatorii să efectueze complet rutina. Încercați să identificați punctele slabe, zonele mesajului dansului dvs. este neclar sau inexpresiv și vă mișcă dansatorii cu care se luptă cu. De asemenea, notați căi în care ați putea lustrui procesul.
  • Ar trebui să aveți, de asemenea, o repetiție de îmbrăcăminte înainte de evenimentul principal. Unele costume, indiferent cât de perfecte pentru dvs., nu veți fi potrivite pentru a dansa.
  • sfaturi

    Multe colegii și centre comunitare oferă clase de dans Hip Hop de intrare sau clase de producție în scenă, unde ați putea afla mai multe despre coregrafie.
  • Păstrați un notebook la îndemână pentru a scrie mișcări care vin la tine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar