Cum de dabke

Dabke este un dans popular popular larg răspândit în întreaga regiune Levantin. Dansul se face într-o varietate de ocazii, dar este cea mai populară la nunți. În timp ce există multe variații ale dabke, aceasta implică, în general, un lanț lung de dansatori care efectuează o serie de pași sincronizați, stomps, salturi și lovituri.

Pași

Partea 1 din 3:
Mastering footwork de bază dabke
  1. Imagine intitulată Dabke Pasul 1
1. Găsiți muzica potrivită. Puteți dansa Dabke la orice muzică, atâta timp cât are un ritm recunoscut consecvent. Cântecele cu un ritm mai rapid funcționează cel mai bine pentru acest dans de înaltă energie.
  • Muzica tradițională DABKE este efectuată live folosind o combinație de instrumente care includ, de obicei, tobe de mână, lemn și Oud. Trupa poate juca melodii bine-cunoscute sau improvize, uneori amestecă cele două împreună. Un vocalist funcționează, de asemenea, de obicei, cântă cântece care spun o poveste sau sunt într-un fel semnificative pentru evenimentul deținut.
  • DABKE modernă se poate face fie pentru muzica live, fie la înregistrare. Noul muzică Dabke îmbină adesea instrumente tradiționale cu bătăi electronice. Unii artiști populari din Dabke își fac muzica în întregime digital. Vocaliștile sunt mai puțin frecvente în muzica modernă Dabke, cu multe melodii populare care au doar o mică parte a cântând cu unele instrumentale complet instrumentale.
  • Chiar și doar un grup mare de grupare poate fi dansat. Placa poate fi folosită și în plus față de muzică pentru a ajuta dansatorii să păstreze ritmul și ca o modalitate de a se alătura non-dansatorii.
  • Imagine intitulată Dabke Pasul 2
    2. Începeți la poziția de plecare. Se ridică drept, ținând mâinile vecinilor tăi. Păstrați-vă picioarele distanțate ușor cu piciorul stâng ușor în față. Încercați să vă lansați picioarele în paralel cu partenerii dvs. ".
  • Imagine intitulată Dabke Pasul 3
    3. Pasul spre dreapta cu piciorul stâng. Leagăn piciorul stâng spre partea dreaptă. Treceți peste piciorul drept cu stânga pentru a face un pas. În acest moment, picioarele tale ar trebui să fie acum încrucișate.
  • Imagine intitulată Dabke Pasul 4
    4. Reveniți la poziția de pornire. Pasați mai departe spre dreapta cu piciorul drept. Descroșează picioarele prin mișcarea piciorului drept cu un pas spre dreapta. Acum ar trebui să stați la câțiva metri de locul în care erați la începutul dansului, dar în aceeași poziție.
  • Imagine intitulată Dabke Pasul 5
    5. Mutați o altă lungime spre dreapta. Repetați pașii pe care tocmai l-ați luat. Traversați piciorul stâng în fața dreptului dvs. Urmăriți prin luarea unui pas spre dreapta. Această întreagă secvență este numită a "încrucișată" și este pasul de bază al dabke. Cross-Overs se pot face de mai multe ori între alte mișcări. Pe parcursul dansului, lanțul se poate inversa direcții. Pentru a realiza acest lucru, pur și simplu schimbați părțile laterale astfel încât piciorul drept să se confrunte spre partea din față și traversează piciorul stâng.
  • Imagine intitulată Dabke Pasul 6
    6. Loviți piciorul stâng înainte. Leagăn piciorul într-un "lovitură joasă." Piciorul tău ar trebui să fie drept și să formeze un unghi de aproximativ 45 de grade față de piciorul drept și restul corpului tău. Țineți degetele de la picioare orientate spre înainte, fie înclinate mai degrabă decât îndreptate spre pământ.
  • Imagine intitulată Dabke Pasul 7
    7. Ridicați piciorul stâng mai mare. Luați piciorul de la "lovitură joasă" la A "a ridica." Pur și simplu îndoiți genunchiul și aduceți coapsa la fel de mare cum puteți obține. Piciorul stâng ar trebui să fie acum la un unghi de aproape 90 de grade în comparație cu restul corpului. Genunchiul dvs. ar trebui să indice ușor în jos.
  • Imagine intitulată Dabke Pasul 8
    8. Stomp în jos greu pe pământ. Aduceți piciorul stâng înapoi pe pământ prin îndreptarea piciorului și concentrându-vă ușor greutatea înainte. După ce vă opriți, ar trebui să fiți încă o dată în poziția de plecare.
  • Așa cum înseamnă literalmente dabke "la stomp," Acest pas este adesea considerat cea mai importantă parte a dansului.
  • Imagine intitulată Dabke Pasul 9
    9. Repetați acești pași cât mai repede posibil. Dabke este un dans foarte energic, rapid. Tu și partenerii dvs. ar trebui să efectuați acești pași la fel de repede ca cerințele muzicale. Încrucișări, lovituri și stomps ar trebui să fie făcute ca fiind mai fluide, fără o pauză majoră în mișcare.
  • În timp ce Dabke este în general alcătuită din aceste două pași principali, mulți dansatori încorporează o varietate de diferite tipuri de salturi și muncă.
  • Partea 2 din 3:
    Adăugarea de variație
    1. Imagine intitulată Dabke Pasul 10
    1. Urmați liderul. În majoritatea stilurilor din Dabke, lanțul de dansatori este condus de o singură persoană ca fiind "Raas" (sens "cap") sau legea (adică "Waver"). El sau ea decide ce se mișcă și unde va merge lanțul. Unii lideri Dabke se pot poziționa la sfârșitul lanțului însuși, în timp ce alții dans într-o poziție separată între lanț și o audiență.
    • Urmăriți-vă conducerea și încercați să-l imităm în timp ce se sincronizează cu ceilalți dansatori.
    • Datorită poziției lor relativ liberă, conducătorii pot efectua anumite mișcări, cum ar fi rotirile sau flips, care sunt imposibil pentru dansatorii legați să facă. Ceilalți dansatori nu se așteaptă, în general, să repete aceste.
  • Imagine intitulată Dabke Pasul 11
    2. Faceți o întoarcere la plumb. Odată ce ați practicat suficient și crescut încrezător în abilitățile dvs. Dabke, puteți cere să faceți o întoarcere ca lider. Scufundați-vă în muzică. Pe măsură ce melodia continuă, luați decizii cu privire la ceea ce mișcările vor arăta cele mai bune împreună și se simt cel mai natural dansatorilor pe care îi conduci.
  • Imagine intitulată Dabke Pasul 12
    3. Hop și Salt. Saltul ocazional sincronizat sau lovitura adaugă variația la dabke. Utilizați-le pentru a puncta la fiecare câteva cicluri de pas. Loviți picioarele înainte. Hop înapoi, înainte, sau în partea laterală.
  • Imagine intitulată Dabke Pasul 13
    4. Schimbați direcțiile. Dacă nu dansați într-un cerc, direcțiile de comutare vor fi necesare de fiecare dată când ajungeți la sfârșitul etajului de dans. Cu toate acestea, puteți alege să comutați mai des indicații sau să întoarceți linia. Încercați să faceți aceste modificări în mod regulat după un anumit timp sau număr de cicluri de pas.
  • Imagine intitulată Dabke Pasul 14
    5. Împărțiți linia. Împărțirea unui lanț lung Dabke în mult mai mici pentru un timp este o altă mișcare populară, în special pentru echipele Coregrafite Dabke. Aceste linii mai mici pot apoi să danseze unul împotriva celuilalt pentru a crea modele frumoase.
  • De asemenea, se poate face divizarea pentru dansatoarele solo pentru lumina reflectoarelor.
  • Două mișcări aproape opuse sunt pentru a deplasa lanțul spre interior pentru a forma un semicerc sau pentru a se alătura capetelor pentru un cerc complet temporar.
  • Partea 3 din 3:
    Dansând dabke la un eveniment
    1. Imagine intitulată Dabke Pasul 15
    1. Obțineți un grup împreună pe ringul de dans. Veți avea nevoie de cel puțin trei persoane pentru Dabke, dar dansul funcționează cel mai bine cu cinci sau mai multe. Nu există nici o limită pentru câți oameni se pot alătura unui singur dans DABKE. De fapt, înregistrarea mondială pentru cel mai mare dans DABKE a constat din 5.050 de dansatori. Obțineți cât mai mulți oameni la Dabke când aveți loc.
    • Pentru a aduna un grup dabke, cereți membrilor familiei și prietenilor dacă ar dori să înceapă una.
    • Unele evenimente pot avea un anumit timp planificat la Dabke. Dacă sunteți curios când începe, ce fel de muzică va juca sau cine se poate alătura, încercați să întrebați gazda.
    • De asemenea, ați putea pune împreună o echipă Dabke în prealabil și cereți să efectuați la eveniment.
  • Imagine intitulată Dabke Pasul 16
    2. Aflați cine ar trebui să ia plumbul. De obicei, cineva se va oferi voluntar pentru a conduce, dar dacă știi că cineva este deosebit de talentat, îl poți încerca să-l întrebi personal. În cele din urmă, oricine știe elementele de bază ale lui Dabke poate conduce, indiferent de vârsta, sexul sau nivelul de calificare al persoanei.
  • Imagine intitulată Dabke Pasul 17
    3. Formează un lanț. Un aspect important al dabke este că simbolizează armonia și împreună. Pentru a face acest lucru, dansatorii se leagă fizic împreună.
  • Dansatorii pot ține mâinile, puneți brațele peste umerii celorlalți sau treceți între cei doi pe parcursul dansului.
  • Un lanț dabke poate fi o linie dreaptă, un semicerc sau nu are o formă definită cu totul.
  • Imagine intitulată Dabke Pasul 18
    4. Sincronizați-vă mișcările. Încercați să vă asigurați că dvs. și ceilalți dansatori sunt exact în sincronizare unul cu celălalt. Cu cât mai mulți oameni care stau în timp perfect, cu atât mai impresionant va arăta dabke-ul tău. În plus față de privirea grozavă, mișcările coordonate Mai departe conducerea importanței comunității în Dabke.
  • sfaturi

    Ca și în cele mai multe alte tipuri de dans, pașii dabke sunt programați la bătăile de muzică însoțitoare.
  • Multe stiluri de Dabke împerechează cu muzică improvizată pentru a stabili ritmul pentru dansul la fel de spontan.
  • Rețineți că fiecare regiune și cultură are propriul mod unic de a dabke. Deoarece o parte importantă a majorității dabke este improvizația, singura "gresit" Calea spre Dabke trebuie să fie în afara pasului cu ceilalți dansatori.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar