Cum să coregram un dans

Coregrarea unui dans este o experiență frumoasă și creativă. Există atât de multe decizii de a face, totuși, astfel încât procesul poate fi un pic copleșitor dacă nu ați mai făcut-o niciodată înainte. Nu vă faceți griji - vă vom duce prin procesul de bază de la începerea de a termina. Veți crea propria dvs. rutină de dans în cel mai scurt timp!

Pași

Partea 1 din 3:
Muzică
  1. Imagine intitulată coregraful un dans Pasul 1
1. Alegeți o melodie pentru rutina dvs. care vă inspiră. Muzica ghidează cea mai mare parte a alegerilor dvs., deci alegeți mai întâi o melodie. Puteți alege orice melodie pe care o doriți! Du-te cu noul dvs. Jam favorit, răsfoiți site-urile de streaming muzical pentru inspirație sau adresați-vă prietenilor și familiei pentru recomandări.
  • Dacă aveți probleme cu alegerea unei melodii, gândiți-vă la ce fel de dans vă place cel mai mult. De exemplu, dacă vă place mișcările expresive, moderne cum ar fi poppingul și blocarea, un cântec hip-hop ar fi perfect.
  • Încercați să faceți o căutare Google care include unele dintre preferințele dvs. de bază și vedeți ce se întâmplă. De exemplu, căutați "Mid-Tempo Beat-Driven Cântece R & B."
  • Imagine intitulată coregraful unui dans Pasul 2
    2. Redați melodia în mod repetat până când îl absorbiți pe deplin. Ascultați-l pentru fiecare șansă pe care o obțineți în autobuz, acasă, pe jogging-ul zilnic, înainte de culcare etc. Pe măsură ce ascultați, încercați să identificați emoțiile pe care le simțiți. JOT jos gândurile și ideile, astfel încât să vă puteți referi la aceste sesiuni timpurii de brainstorming mai târziu.
  • Cântecul spune o poveste? Dacă da, încercați să descrieți complotul în propriile cuvinte.
  • Imagine intitulată coregraful un dans pas 3
    3. Alegeți o scurtă secțiune a melodiei pentru rutina dvs. Cele mai multe melodii sunt de 3 minute sau mai mult, ceea ce este prea lung pentru o rutină. Cântecele au de obicei secțiuni care nu vor funcționa bine pentru o rutină de dans - poate că există o schimbare tempo-ului, o secțiune instrumentală repetitivă sau o schimbare de ritm pe care nu sunteți nebun. Eliminați ceea ce nu vă place până când aveți aproximativ 1 ½-2 minute de muzică.
  • Pentru a vă menține interesul de rutină și pentru a ține atenția publicului, nu mergeți dincolo de 2 ½ minute.
  • Partea 2 din 3:
    Miscari de dans
    1. Imagine intitulată coregraful unui dans Pasul 4
    1. Selectați un stil de dans care se potrivește cu vibrația muzicii. Există sute de stiluri pentru a alege de la! Începeți să luați în considerare mai întâi tempo-ul și instrumentele din cântec. De exemplu, baletul sau jazzul ar completa cel mai bine un cântec lent, orchestral. Dacă melodia dvs. este R & B sau Latină, un stil de dans, cum ar fi hip-hop, spargerea dansului sau o flamenco de foc ar funcționa bine.
    • De asemenea, este important să alegeți un stil de dans care să vă convine abilitățile. Care sunt punctele tale forte ca dansatoare? Joacă la aceste puncte forte!
    • Dacă vă simțiți îndrăzneți, încercați să combinați mai multe stiluri de dans într-o rutină stelară.
  • Imagine intitulată coregraful unui dans Pasul 5
    2. Hartă în secțiunile de bază ale piesei dvs. Nu este nevoie să obțineți super-tehnice, luați doar un stilou și hârtie și să diaglați structura de bază și fluxul cântecului. Acest lucru vă va ajuta să restrângeți mișcările de dans pentru diferite părți ale cântecului mai târziu.
  • De exemplu, dacă introul este lent și sexy, rețineți că și jot în jos unele mișcări care se pot potrivi, ca o plimbare slinky sau o întoarcere dramatică.
  • Un alt exemplu: dacă melodia se mișcă într-un cor de pumn, ați putea încerca mișcări mai dramatice, cum ar fi arabesques sau rotiri în acea parte.
  • Imagine intitulată coregraful un dans Pasul 6
    3. Spargeți melodia în secțiunile de 8 număr. Apucați o foaie de hârtie căptușită și un stilou și jucați cântecul. Începeți să numărați după introducerea când începe vocea. De fiecare dată când numărați 8 bătăi, scrieți un 8. Când ați terminat, veți ști exact câte secțiuni de 8 număr aveți nevoie pentru coregrafie.
  • Imagine intitulată Coregraful Un dans Pasul 7
    4. Selectați Mișcări de dans care se potrivesc secțiunilor dvs. de 8 număr. Ascultați piesa și freestyle un pic, astfel încât să puteți încerca diferite pași, mișcări și secvențe. Amintiți-vă că lucrați cu secțiuni de 8 numărare, deci numărați cu voce tare dacă aveți nevoie. Experimentați cu combinarea mișcărilor în diferite modele până când rutina începe să se încadreze.
  • Păstrați scopul dansului, vibrației cântecului și a publicului dvs. în minte. De exemplu, mișcările dramatice sau provocatoare sunt excelente pentru un recital solo, dar dacă efectuați rutina la petrecerea de naștere a bunicii dvs., probabil că nu este o opțiune excelentă!
  • Imagine intitulată coregraful un dans Pasul 8
    5. Coreograful de tranziții netede între secțiunile principale. Tranzițiile leagă secțiunile împreună fără probleme - nu ar trebui niciodată să perturbe piesa. Tranzițiile nu sunt stelele piesei tale, dar nu ar trebui să fie plictisitoare sau plictisitoare! Găsiți modalități creative de a trece de la secțiune la secțiune.
  • De exemplu, în rutina hip-hop, ați putea folosi aceeași secvență de rolă și clapă pentru a trece între fiecare secțiune pentru un flux coeziv.
  • Partea 3 din 3:
    Ultimele retușuri
    1. Imagine intitulată coregraful un dans Pasul 9
    1. Asigurați-vă că rutina are un început, mijloc și sfârșit. Dați fiecare secțiune o temă sau un caracter unificator, astfel încât acestea să nu se simtă separate sau deconectate. Repetarea anumitor secțiuni sau variații ale temelor, vă poate ajuta rutina să se simtă coezivă și să aducă totul împreună.
    • De exemplu, o rutină hip-hop ar putea începe cu munca cu pas de înaltă calitate, tranziția fără probleme într-o secțiune de dansare și apoi curge într-o finală dramatică a lucrărilor de podea.
  • Imagine intitulată coregraful un dans Pasul 10
    2. Scrieți rutina, astfel încât să nu o uitați. Includeți cât mai multe detalii despre pașii cât puteți. Simțiți-vă liber să utilizați stenogramă pentru acest lucru, deoarece nimeni altcineva nu va vedea acest proiect timpuriu. Rețineți numele mișcărilor pentru fiecare secțiune sau chiar scribble mici figuri de stick care prezintă diferite mișcări. Indiferent de tine pentru tine!
  • Dacă oprirea pentru a scrie se rupe concentrația dvs., înregistrați-vă în timpul acestor sesiuni. Apoi, revizuiți mai târziu imaginile și scrieți totul în jos.
  • Dacă intenționați să învățați rutina altor dansatori, notați pasajele deosebit de complicate care ar putea dura mai mult timp pentru a explica și a demonstra.
  • Imagine intitulată Coregraful Un dans Pasul 11
    3. Practicați-vă rutina în fiecare zi până când este lustruit. Odată ce coregrafia este terminată, asigurați-vă că totul curge bine prin practicarea rutinei dvs. cât mai frecvent posibil. Așa cum faceți acest lucru, s-ar putea să nu funcționeze atât de multe mișcări sau secțiuni, cât și pe care le-ați imaginat. E normal! Iată șansa dvs. de a edita și perfecționa aceste zone. Continuați să practicați până când rutina dvs. este lustruită și perfectă.
  • Nu uitați să scrieți editările dvs., astfel încât să nu le uitați.
  • sfaturi

    Nu uitați să potriviți stilul de dans la muzică. De exemplu, un cântec clasic funcționează bine pentru balet, dar o rutină hip-hop are nevoie de o melodie modernă.
  • Utilizați diferite secțiuni pentru a modifica experiența audienței. De exemplu, urmați o secțiune rapidă cu una lentă sau urmați o mulțime de salturi cu o secțiune împământată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar