Cum să citezi o scurtă poveste

În multe lucrări de cercetare, este posibil să doriți să citezi o lucrare de ficțiune, cum ar fi o scurtă poveste. Întrucât povestirile scurte apar în mod normal în colecții sau antologii, în general le citezi în același mod în care ați cita un capitol sau un eseu într-o lucrare mai mare. Formatul dvs. specific va diferi în funcție de faptul că utilizați Asociația Language Modernă (MLA), Asociația Americană de Psihologie (APA) sau stilul de citare Chicago.

Pași

Citări de probă

Scurtă poveste MLA citare

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Scurta povestire APA citare

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Scurtă poveste chicago citation

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 3:
MLA
  1. Imaginea intitulată citează o scurtă poveste Pasul 1
1. Porniți lucrările dvs. citate la intrarea cu numele autorului. Furnizați numele de nume al autorului de scurtă poveste, urmat de un nume de virgulă și de autor. Includeți un nume de mijloc sau inițial dacă sunt utilizate în mod obișnuit. Plasați o perioadă după numele autorului.
  • Exemplu: Moore, Lorrie.
  • Imagine intitulată citează o scurtă poveste Pasul 2
    2. Furnizați titlul de poveste în ghilimele. Deoarece povestea scurtă este o lucrare mai mică într-una mai mare, titlul este închis în ghilimele. Introduceți titlul de poveste utilizând cazul titlului. Plasați o perioadă la sfârșitul titlului, în interiorul mărcilor de cotare a închiderii.
  • Exemplu: Moore, Lorrie. "Viața comunității."
  • Imagine intitulată citează o scurtă poveste Pasul 3
    3. Adăugați titlul antologiei sau al colecției în italice. După titlul de scurtă poveste, introduceți titlul antologiei sau colecției unde apare povestea scurtă. Plasați o virgulă după titlul antologiei sau colecției.
  • Exemplu: Moore, Lorrie. "Viața comunității." Păsări din America,
  • Dacă lucrarea mai mare este o antologie sau o colecție de povestiri de către mai mulți autori, includeți numele editorului după titlul antologiei sau colecției. Plasați o virgulă după numele editorului. De exemplu: Poe, Edgar Allan. "Masca morții roșii." Introducerea Heath în literatură, editat de Alice S. Landy,
  • Dacă povestea scurtă a fost publicată independent, cum ar fi pe un site web, săriți această parte a citației și treceți la informațiile de publicare.
  • Imagine intitulată citează o scurtă poveste Pasul 4
    4. Includeți informațiile de publicare. Dacă antologia sau colecția are un număr de volum sau ediție, o listă care urmată de o virgulă. Apoi furnizați numele editorului, urmat de o virgulă. Informații privind publicarea finale cu anul Antrena sau colecția a fost publicată, urmată de o virgulă.
  • Exemplu: Poe, Edgar Allan. "Masca morții roșii." Introducerea Heath în literatură, editat de Alice S. Landy, a 5-a ed., D.C. Heath, 1996,
  • Dacă ați găsit povestea scurtă online, furnizați adresa URL directă pentru poveste în loc de informații despre publicarea de tipărire.
  • Imagine intitulată citează o scurtă poveste Pasul 5
    5. Închideți intrarea cu numerele paginii pentru poveste. Pentru scrisorii scurte de imprimare, ultimul element al lucrărilor dvs. citată de intrare este pagina în care începe povestea scurtă și pagina în care se termină, separate de o cratimă. Utilizați abrevierea "pp." Înainte de gama de pagini. Plasați o perioadă după numărul final al paginii.
  • Exemplu: Poe, Edgar Allan. "Masca morții roșii." Introducerea Heath în literatură, editat de Alice S. Landy, a 5-a ed., D.C. Heath, 1996, pp. 202-206.
  • Imagine intitulată citează o scurtă poveste Pasul 6
    6. Utilizați numele de familie al autorului și numărul paginii pentru citări în text. Ori de câte ori parafrazați sau citiți povestea scurtă în corpul hârtiei dvs. de cercetare, adăugați o citare paranteză. Includeți numele autorului și numărul paginii în care apare materialul specific pe care l-ați menționat. Plasați o perioadă după paranteze închise.
  • Exemplu: (PoE 204).
  • Metoda 2 din 3:
    Apa
    1. Imagine intitulată citează o scurtă poveste Pasul 7
    1. Porniți intrarea în lista de referință cu numele autorului. Introduceți numele de familie al autorului, urmat de o virgulă. Apoi introduceți primul inițial al autorului, urmat de o perioadă. Să ofere și inițial inițial, dacă este disponibil.
    • Exemplu: Poe, e. A.
  • Imagine intitulată citează o scurtă poveste Pasul 8
    2. Furnizați anul de publicare în paranteze. Utilizați anul de publicare pentru colectarea sau antologia în care ați găsit povestea, nu în anul publicat istoricul (dacă cei doi ani sunt diferiți). Plasați o perioadă după paranteze închise.
  • Exemplu: Poe, e. A. (1996).
  • Imagine intitulată citează o scurtă poveste Pasul 9
    3. Introduceți titlul de scurtă poveste. Utilizați cazul pentru titlul de scurtă poveste, capitalizând numai primul cuvânt și orice substantive adecvate. Nu este necesară nicio altă formatare. Plasați o perioadă după ultimul cuvânt al titlului.
  • Exemplu: Poe, e. A. (1996). Masca morții roșii.
  • Imagine intitulată citează o scurtă poveste Pasul 10
    4. Includeți titlul și editorii antologiei sau colecției. Începe cu cuvântul "în," Apoi furnizați inițialele și prenumele editorilor antologiei sau colecției, dacă este cazul. Identificați-i prin plasarea abrevierii "Ed." în paranteze. Plasați o virgulă după parantezele de închidere, apoi furnizați titlul antologiei sau colecției italice. Utilizați cazul sentinței pentru titlul antologiei colecției, capitalizând numai primul cuvânt și orice substantive adecvate.
  • Exemplu: Poe, e. A. (1996). Masca morții roșii. În A. S. Landy (Ed.), Introducerea Heath în literatură
  • Dacă ați găsit povestea scurtă de la sine, online sau în altă parte, săriți această parte a citației.
  • Imagine intitulată citează o scurtă poveste Pasul 11
    5. Adăugați ediția și numărul de pagini Informații în paranteze. Dacă colecția sau antologia are mai multe ediții, introduceți numărul ediției urmat de o virgulă. Utilizați abrevierea "pp." Apoi tastați numărul paginii în care începe povestea scurtă și numărul paginii unde se termină. Separați numerele de pagină cu o cratimă. Plasați o perioadă după paranteze închise.
  • Exemplu: Poe, e. A. (1996). Masca morții roșii. În A. S. Landy (Ed.), Introducerea Heath în literatură (A 5-a Ed., pp. 202-206).
  • Imaginea intitulată citează o scurtă poveste Pasul 12
    6. Închideți introducerea listei de referință cu informațiile de publicare. Dacă cartea a fost publicată în SUA sau Canada, furnizați orașul și provinciei unde a fost publicată cartea. Pentru cărțile publicate în alte țări, furnizați numele orașului și abrevierea țării. Plasați un colon după locație, apoi tastați numele editorului, urmat de o perioadă.
  • Exemplu: Poe, e. A. (1996). Masca morții roșii. În A. S. Landy (Ed.), Introducerea Heath în literatură (A 5-a Ed., pp. 202-206). Washington, D.C.: Heath.
  • Imagine intitulată citează o scurtă poveste Pasul 13
    7. Utilizați numele autorului și anul de publicare pentru citări în text. Când parafrazați sau citați povestea scurtă din corpul hârtiei, includeți o citare paranteză la sfârșitul propoziției pentru a îndrepta cititorii la intrarea completă a listei de referință. Plasați o perioadă după paranteze închise.
  • Exemplu: (Poe, 1996).
  • Dacă citiți direct povestea scurtă, includeți un număr de pagină după anul. De exemplu: (Poe, 1996, P. 204).
  • Metoda 3 din 3:
    Chicago
    1. Imagine intitulată citează o scurtă poveste Pasul 14
    1. Listează numele autorului în citarea dvs. bibliografică. Pentru o citare bibliografică, formatați numele autorului cu numele lor de nume, urmat de o virgulă și numele lor. Includeți numele lor intermediar dacă este utilizat în mod obișnuit. Plasați o perioadă la sfârșitul numelui lor.
    • Exemplu: Poe, Edgar Allan.
  • Imagine intitulată citează o scurtă poveste Pasul 15
    2. Furnizați titlul de scurtă poveste în ghilimele. Deoarece o scurtă poveste este o lucrare mai scurtă, titlul este închis în ghilimele. Utilizați cazul titlului, valorificând toate substantivele, pronumele, verbele și adverbele din titlu. Plasați o perioadă la sfârșitul titlului, în interiorul mărcilor de cotare a închiderii.
  • Exemplu: Poe, Edgar Allan. "Masca morții roșii."
  • Imagine intitulată citează o scurtă poveste Pasul 16
    3. Includeți informații despre antologie sau colecție. Pentru scrisorii scurte de imprimare, următorul element al citarii dvs. din Chicago este titlul antologiei sau al colecției, unde apare povestea scurtă. Începe cu cuvântul "În," apoi puneți titlul antologiei sau al colecției în italice. Dacă există un editor numit, plasați o virgulă după titlu și apoi utilizați abrevierea "ed." urmată de numele și de ultimul nume al editorului. Plasați o virgulă după numele editorului, apoi furnizați intervalul de pagini unde apare povestea scurtă. Plasați o perioadă după ultimul număr de pagină.
  • Exemplu: Poe, Edgar Allan. "Masca morții roșii." În Introducerea Heath în literatură, Ed. Alice S. Landy, 202-206.
  • Imaginea intitulată citează o scurtă poveste Pasul 17
    4. Închideți citarea cu informațiile de publicare. Pentru cărțile publicate în SUA, furnizează orașul și statul. Dacă cartea a fost publicată într-o altă țară, utilizați numele orașului și abrevierea țării. Urmați informațiile despre locație cu un colon, apoi tastați numele editorului. Plasați o virgulă după numele editorului, apoi introduceți data publicării. Plasați o perioadă după dată.
  • Exemplu: Poe, Edgar Allan. "Masca morții roșii." În Introducerea Heath în literatură, Ed. Alice S. Landy, 202-206. Washington, D.C.: Heath, 1996.
  • Imagine intitulată citează o scurtă poveste Pasul 18
    5. Reglați punctuația și formatul pentru notele de subsol. Stilul Chicago solicită notele de subsol ori de câte ori parafrazează sau citează sursa. Informațiile din nota de subsol sunt aceleași cu informațiile din intrarea bibliografică. Cu toate acestea, în general, veți folosi virgule în loc de perioade de separare a elementelor. Informațiile de publicare sunt plasate în paranteze, iar numele autorului este formatat cu numele lor urmat de numele lor de familie. În loc de un interval de pagini, furnizați un număr specific de pagină la sfârșitul notei de subsol pentru a vă îndruma cititorii la pagina în care apare pasajul pe care l-ați citat. Singura perioadă dintr-o notă de subsol este la sfârșit.
  • Exemplu: Edgar Allan Poe, "Masca morții roșii," în Introducerea Heath în literatură, ed. Alice S. Landy (Washington, D.C.: Heath, 1996), 204.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar