Cum să găsiți idei de poveste

Pe idei scurte și într-adevăr doriți să scrieți o poveste pe care doriți să o publicați? Bine... Iată câteva idei minunate.

Pași

Scrierea ajutorului

Exerciții de scriere a probelor

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Exemplu știință ficțiune brainstorm

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Exemple de ficțiune de știință

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 3:
Găsirea propriilor idei de poveste
  1. Imaginea intitulată Obțineți o idee pentru o poveste Pasul 1
1. Uită-te în jurul casei tale. Vedeți ceva cu o poveste în spatele ei? Cum ar fi bunicul de colier ți-a dat, sau panglica albastră pentru turneul de fotbal? Puneți povestea pe hârtie.
  • Imagine intitulată Think Up Poveste Idei Pasul 2
    2. Uita-te în jurul tău. De exemplu, dacă locuiți într-un loc plin de natură, aruncați o privire la frunzele și cum se strecoară în vânt și acele fluturi mici, delicate care flutura de la floare la floare. Scrierea notelor despre ceea ce vedeți, atingeți, gustați, auziți și miroșiți vă va ajuta pe drumul spre a veni cu o idee nouă.
  • Imaginea intitulată Obțineți o idee pentru o poveste Pasul 4
    3. Urmăriți oameni aleatorii să meargă pe stradă și să scrie o poveste de viață prefăcută pentru ei. Poate părea ciudat, dar nu știi niciodată unde face acest lucru ar putea duce prin intermediul unui personaj care conduce o viață curioasă. Dacă nu există oameni în jur, încercați să mergeți imagini de oameni aleatorii și să le folosiți în schimb.
  • Încerca oamenii care urmăresc Când la magazinul dvs. preferat de cafea sau în timp ce așteptați un autobuz.
  • Acestea nu trebuie să fie povești care iau pentru totdeauna să scrie, fie. Poți doar să job jos idei sau doodle lucruri care te interesează sau că crezi că ar face o poveste bună.
  • Metoda 2 din 3:
    Inspirați de lumea online
    1. Imaginea intitulată Obțineți o idee pentru o poveste Pasul 2
    1. Uită-te online pentru o listă sau subiecte de scriere. Puteți găsi o mulțime de subiecte pe care nu le-ați fi vândut niciodată că căutați site-uri web, motoare de căutare și site-uri de articole.
    • Căutați listări care enumeră multe lucruri diferite pentru fiecare subiect de interes pentru dvs.
  • 2. Răsfoiți Internetul pentru știri. Știrile pot inspira multe idei, mai ales dacă știrile au provocat sentimente de bucurie, furie, supărare, compasiune și așa mai departe.
  • Bookmark sau păstrați copii ale știrilor care vă plac, pentru referința viitoare.
  • Imagine intitulată Think Up Poveste Idei Pasul 3
    3. Urmăriți clipurile video preferate, filmele sau alte materiale video online. Du-te la arhivele țării dvs. pentru a găsi filme despre trecut ca o mare sursă de inspirație istorică.
  • Imagine intitulată Scrieți o declarație personală pentru școala medicală Pasul 8
    4. Vizitați site-urile de întrebare / răspuns cum ar fi Yahoo răspundes sau Wikianswers. Este locul în care oamenii expun problemele cele mai ascunse pe care nu le-au dezvăluit nici soților sau părinților lor. Puteți citi probleme psihologice sau materiale pe care nu le-ați gândi niciodată că oamenii pot avea. Căutați pe site-ul folosind cuvinte cheie, veți găsi câteva povestiri legate de dvs. Se concentrează doar pe întrebări - răspunsurile sunt mult mai puțin interesante.
  • Metoda 3 din 3:
    Găsirea altor idei
    1. Imaginea intitulată Celebrează aniversarea dvs. la domiciliu Pasul 2
    1. Utilizare pauză Când asculți o poveste. Când citiți o carte, vizionați un film singur sau vizualizați videoclipuri pe YouTube, ia obiceiul de a întrerupe în cel mai confuz moment. În acest moment, încercați să ghiciți următoarele. Căutați cât mai multe versiuni posibil. Când reluați povestea, versiunea dvs. este uneori mai originală decât sfârșitul oficial. Nu este plagiat dacă ideea este diferită. De asemenea, puteți să vă adaptați noul final la povestea dvs., să schimbați numele, locul. În cele din urmă, va fi o poveste complet diferită.
  • Imaginea intitulată reacționează atunci când este insultată sau tachinat pasul 1
    2. Nu vă frustrați când ascultați o poveste (serendipity). Uneori, vedeți un film de remorcă și credeți "Wow! Acest concept este atât de original!" Te duci să vezi filmul și să descoperiți că conceptul este complet altul... Nu fi frustrat! Înseamnă că ați găsit o idee originală! Nu-l pierdeți.
  • Imaginea intitulată nu mai fi numită un copil Pasul 11
    3. Utilizați titlurile de știri pentru inspirație. Găsiți un articol izbitoare și interesant care vă atrage ochiul și scrie despre el.
  • Imaginea intitulată reacționează atunci când este insultată sau tachina cu pasul 3
    4. Ascultați conversațiile. Fragmentele de conversație pot fi încorporate în povestea ta.
  • Imaginea intitulată cântă cu încrederea Pasul 8
    5. Ascultați o melodie și acordați cu adevărat atenție versurilor. Cum te face cântecul să te simți? Fericit? Trist? Scrieți despre un personaj pe care îl puteți crea din aceste versuri sau doar scrieți despre cum vă face să vă simțiți.
  • Imaginea intitulată Fiți liniștită în timpul clasei 15
    6. Uneori, doar scrierea titlului unei viitoarei povestiri vă va face cuvintele să curgă și să creeze o poveste impresionantă.
  • Imagine intitulată Scrie despre un oraș fictiv Pasul 15
    7. Scrieți fan-ficțiune. Includeți trupa preferată sau cântăreața în ea și scrieți despre anticul lor nebun, amuzant sau trist. Ai putea scrie despre interpretarea ta despre cum a venit un anumit cântec. Există multe site-uri de ficțiune pe care le puteți posta apoi povestea și obțineți recenzii.
  • Imaginea intitulată Prevenirea rănilor de la redarea Wii Fit Pasul 5
    8. Uită-te printr-o revistă sau împrumuta unele reviste din bibliotecă. Flip prin pagini și vezi ce găsești. Momente jenante? Le încorpora într-o poveste. Problemă / pagini de ajutor în revista? Puteți utiliza una din aceste probleme pentru problemele (problemele) și complicațiile personajelor.
  • Imaginea intitulată Scrieți subtitrări bune în fotojurnalismul Pasul 2
    9. Uită-te la imagini / fotografii ale oamenilor. Imaginați-vă ce este numele lor, cine sunt, povestea lor de viață etc. Scrie despre cine sunt cu adevărat.
  • Imaginea intitulată Scrieți o poezie eficientă Pasul 1
    10. Luați experiențele dvs. reale de viață și le încorporați în povestea voastră. Oryou ar putea scrie o auto-biografie!
  • Imaginea intitulată Scrie în Gallifreyan Pasul 14
    11. Dacă scrieți cu un stilou și hârtie și nu pe un computer, având capetele potrivite să vă îmbunătățească scrisul. Nu vă puteți aștepta să vă folosiți potențialul complet de scriere prin scrierea pe hârtie pre-scris cu un stilou cu adevărat crud, puteți?
  • Imagine intitulată Deal cu Bullies când tu
    12. Scrieți despre visele dvs. și cele mai sălbatice fantezii venind la realitate (nu puteți schimba numele!).
  • Imagine intitulată Scrieți o schiță de caractere Pasul 5
    13
    Face o hartă minții. Hărțile de minte sunt excelente pentru organizarea de informații despre caractere și evenimente, mai ales dacă sunteți mai mult o persoană vizuală.
  • Imagine intitulată Deal cu colegul dvs. de cameră
    14. Uita-te la TV, cu un notebook sau laptop la îndemână și studiați oamenii, emisiunile TV și reclamele pe care le vedeți. TV poate aduce idei inspirate în minte.Studiați oamenii de pe reclame și gândiți-vă la viața lor după ce comercialul a trecut.
  • Imaginea intitulată Obțineți o idee pentru o poveste Pasul 6
    15. Scrieți despre cartea sau filmul dvs. preferat. A fost un anumit tip de caracter sau o setare? Încercați să încorporați elemente similare în propria dvs. poveste.Doar asigurați-vă că nu vă plagiat, dacă intenționați să vă arătați povestea altora.
  • Imagine intitulată Scrieți un jurnal de lectură Pasul 26
    16. Pregătiți idei dintr-un jurnal sau jurnal - dacă ați avut unul. Uită-te prin intrările anterioare. Găsiți ceva acolo pe care îl puteți încorpora în povestea voastră.
  • Imagine intitulată Scrieți un jurnal de citire Pasul 9
    17. Încercați scrierea liberă, durează doar aproximativ zece minute pe zi. Practic, scrieți non-stop timp de 10-20 de minute, scris despre ceea ce vine în minte. Nu faceți corecții pe măsură ce scrieți și continuați să scrieți, chiar dacă trebuie să scrieți, "Nu știu ce să scriu" până când puteți scrie altceva.
  • Imagine intitulată Scrie un eseu personal Pasul 13
    18. Face un cadavru rafinat. Aceasta este o activitate de scriere foarte bună, care poate ajunge la idei cu prietenii sau familia când este plictisit. (- denotă o nouă linie). Apucați o bucată de hârtie și scrieți trei linii despre ceva (de ex. Odată, a trăit o pasăre - numită Andy. Andy a iubit pescuitul, pentru că - iubea mânca). Apoi pliați primele două linii, astfel încât numai a treia linie este vizibilă (e.G iubește mâncarea) și apoi o transmite unei alte persoane pentru a continua. (E.G iubește să mănânce nucile - în briza de vară. Brusc - o fiară uriașă de la) continuă să continue acest lucru până când pagina este umplută. Când citești înapoi ceea ce ai scris, cel mai probabil că vei fi de râs - este foarte amuzant.
  • Imaginea intitulată Obțineți o idee pentru o poveste Pasul 5
    19. Gândiți-vă la un eveniment care sa întâmplat în viața dvs. recent sau poate ceva care sa întâmplat cu mult timp în urmă. Cum te-a afectat? A avut o impresie durabilă sau chiar un impact? Jot în jos gândurile tale și încearcă să crafting o poveste de la asta.
  • Dacă ați avut o aventură minunată sau un eveniment special care a avut un impact asupra vieții voastre, ați putea folosi acest lucru ca o idee de poveste.Imagine intitulată Think Up Idei de poveste Pasul 5
  • Imaginea intitulată Obțineți o idee pentru o poveste Pasul 7
    20. Scrieți despre visul pe care l-ați avut aseară. Plotlinele pentru numeroase povești și romane celebre au fost eclozate în visele autorului lor. Poate părea puțin probabil, dar visul tău ar putea deveni un bestseller într-o zi!
  • Păstrarea unui jurnal și stilou în noaptea dvs. Stand înainte de a merge la culcare este de ajutor. Dacă aveți un vis nebun că trebuie să scrieți, să vă luați jurnalul și să începeți să scrieți.Imagine intitulată Think Up Idei de poveste Pasul 4
  • Visele nu trebuie să fie recente. Ele pot fi, de asemenea, pe care le-ați amintit din copilărie sau în următorii dvs. în urmă.
  • Imagine intitulată Scrieți un jurnal de citire Pasul 17
    21. Întotdeauna purtați un mic notebook sau un computer portabil cu dvs., ori de câte ori inspirați grevele, veți fi gata să îl înregistrați și să aveți întotdeauna idei pentru povestiri. Amintiți-vă, este posibil să nu utilizați un paragraf pe care l-ați scris acum, dar cine știe, în zece ani, s-ar putea dovedi a fi sfârșitul perfect pentru o poveste a dvs.
  • Imagine intitulată Think Up Idei de poveste Pasul 6
    22. Încercați cuvinte sau fraze aleatorii. De exemplu: un jurnal secret, o banană squishy și un babysitter furios. Luați cele trei fraze sau cuvinte și încercați să faceți o poveste din ea. Nu veți ști niciodată cum se va întoarce dacă nu încercați!
  • Imagine intitulată Think Up Idei de poveste Pasul 1
    23. Alegeți un gen care să fie inspirat de. Tipul de poveste pe care îl alegeți să scrieți trebuie să fie dezvoltat în jurul unui anumit gen și este cea mai importantă parte a venirii cu o poveste. Indiferent dacă este vorba despre o poveste de dragoste, adolescentă sau un thriller, selectarea genului poate fi o sursă bună de inspirație pentru mai multe idei.
  • Imagine intitulată Scrieți un jurnal de lectură Pasul 19
    24. Chiar și atunci când sunt scurte pe idei, există încă lucruri de scris! Îmi amintesc că autorul mi-a vizitat școala primară și ne-am discutat despre un nou roman pe care la scris (i-am uitat numele și despre ce se numește!). El a spus că tocmai stătea la o cafenea (cred) cu un notebook și un stilou în mână, gândindu-mă la ceva de scris... Când a venit cu ideea unui băiat care nu știa niciodată ce să scrie, până când el a împrumutat un stilou ciudat de un băiat care era un scriitor excelent și când a folosit că stiloul său scrisul său a devenit foarte diferit.
  • Imagine intitulată Scrieți o hârtie de seminar Pasul 9
    25. Transferați toate ideile dvs. de poveste pe un laptop, computer sau un notebook.
  • sfaturi

    Când utilizați un computer sau laptop, este o idee bună să vă copiați toate poveștile și ideile de poveste doar în cazul în care computerul dvs. se blochează (sau vă ștergeți accidental fișierele).
  • Scrieți titlurile de poveste și apoi un complot rapid pe ceea ce doriți să se întâmple. Apoi, mai târziu, când aveți idei, vedeți ce se potrivește cu acest complot.
  • Avertizări

    Nu vă uitați la ecranul dvs. de hârtie sau pe computer pentru prea mult în speranța de a obține idei. În schimb, faceți lucruri, cum ar fi o plimbare sau citiți o carte.Idei bune pop-up când vă așteptați cel mai puțin!

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Un laptop sau un computer (opțional)
    • Un notebook și un stilou
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar