Cum de a evita clișeele în scrisul de fantezie

Sunteți dornici să începeți să scrieți, dar nu doriți ca povestea dvs. să fie plictisitoare și previzibilă. Vrei să scrii ceva proaspăt, intrigant, convingător. Acest articol va descrie unele clișee comune de fantezie și cum să le eviți.

Pași

  1. Imagine intitulată Evitați clichele în scrisul de fantezie Pasul 1
1. Evitați clișeurile. Evitarea clișeelor ​​poate fi foarte dificilă. Amintiți-vă, având unul sau două dintre clișeele de mai jos, este perfect excelent, mai ales dacă sunt importante pentru povestea ta și o va afecta dacă le schimbi. Doar încercați să nu aveți prea multe clișeuri sau nimeni nu va dori să vă citească povestea și în cele din urmă veți uita despre asta.
  • Imagine intitulată Evitați clichele în scrierea fanteziei Pasul 2
    2. Asigurați-vă că personajul principal are o familie realistă. Ca general "regulă", personajele feminine vor avea doar un tată și personajele masculine vor avea doar o mamă. Încercați să evitați personajele complet orfane, cu excepția cazului în care este necesar 100% pentru backstoria lor. Încercați să faceți lucrurile puțin diferite. Dacă faceți acest lucru, personajele dvs. vor avea mai multe fundaluri interesante. De asemenea "geamăn malefic" Trupul este folosit foarte des. Încercați să evitați acest lucru.
  • Imagine intitulată Evitați clichele în scrierea fanteziei Pasul 3
    3. Evitați caracterele stereotipice. Multe personaje feminine vor fi bossy, nepoliticos, know-it-toate - acest lucru ar trebui evitat. Un alt caracter stereotipic, de obicei personajul principal, este floarea de perete inutilă. Adesea, acest tip de personaj va avea un prieten perfect, atractiv, care să servească ca o folie pentru ei, care nu funcționează cu adevărat. Creați personaje asemănătoare și realiste pe care oamenii le vor dori. De asemenea, ar trebui să evitați gingi-urile în primejdie: doriți să creați personaje de sex feminin independente, dar plăcute, care sunt modele bune și nu trebuie să se bazeze pe un tip pentru a le salva / ajuta. "Mary Sues" sunt foarte enervante: da personajelor niște defecte și nu le face fericiți, chiar dacă viața lor este mizerabilă. Încercați cel mai bun cu caractere de sex masculin. Nu-i face să se îndrăgostească de eroină "la prima vedere" sau să fie un orfan cu o viață mizerabilă care merge la o școală privată în care este agresat și nu are prieteni până când se întâmplă ceva neașteptat și el descoperă că este un erou. Când scrieți descrieri, evitați să utilizați propoziții precum "Heroina a avut părul matasos și strălucitor, care a răsturnat perfect", Acestea pot fi cu adevărat enervante să citească. Încercați să vă faceți personajul cât mai realist posibil. Dați-le personalități multiple - nici o persoană reală nu este doar supărată, sau doar frumos, etc.
  • Imagine intitulată Evitați clichele în scrierea fanteziei Pasul 4
    4. Citit. Acest lucru ar putea părea ca exact opusul a ceea ce ar trebui să faceți, dar vă va învăța ce seturi comune pentru a evita. Faceți o listă a clișeelor ​​dvs. cele mai disprețuite dacă vă ajută. De asemenea, poate face creierul dvs. mai creativ să vină cu lucruri.
  • Imagine intitulată Evitați clichele în scrierea fanteziei Pasul 5
    5. Creați-vă propriile creaturi. Zâne, goblini, pitici, elfi în lumile medievale sunt foarte excesive, și așa sunt personajele principale ale băiat care vin de pe Pământ și se termină pe o lume fantezie fără nici un motiv aparent. Dacă faceți o poveste despre o persoană normală care se termină într-o lume fantezie, încercați să o faceți mai realistă. Nu-l face doar pe el "doar apar acolo" sau "cădea printr-un portal".
  • Imagine intitulată Evitați clichele în scrisul de fantezie Pasul 6
    6. Asigurați-vă că personajele dvs. au variante variate. Cele mai multe personaje fantastice sunt în jur de 11-16 ani. Este bine să le faceți tineri adolescenți, dar încercați să faceți personaje de sprijin care au vârste diferite.
  • Imagine intitulată Evitați clichele în scrierea fanteziei Pasul 7
    7. Proiectați-vă propria armă. Săbii, arme și tije sunt comune în fantezie. Proiectarea propriilor arme ar trebui să fie distractivă și diferită.
  • Imagine intitulată Evitați clichele în scrisul de fantezie Pasul 8
    8. Evita "alesul". Încă o dată, doriți personaje realiste, interesante și tridimensionale. Cu cât sunt mai interesante personajele tale, cu atât vor fi mai plăcute. "Alesul" poate face o poveste plictisitoare pentru că știi că doar un erou va salva lumea de rău și nimic altceva nu o va schimba.
  • Imagine intitulată Evitați clichele în scrierea fanteziei Pasul 9
    9. Evitați romantismul umplut umplut și dramă. Dacă veți include romantismul, există câteva lucruri pe care ar trebui să le evitați. Stai departe de personajul masculin care salvează eroina și făcând ceva pentru ea după ce o cunosc doar cinci secunde. Face drăguț și realist. Cele două personaje care sunt îndrăgostite ar trebui să se cunoască unul pe altul înainte de a se întâmpla ceva și nu ar trebui să se îndrăgostească doar pentru că ați vrut. De exemplu, nu le puteți avea argumentare pentru trei capitole și apoi faceți-le doar sărutați din nicăieri pentru că ați vrut ca povestea dvs. să aibă romantism. Vrei să pară că se întâmplă în viața reală, chiar dacă este fantezia, creând romantismul plictisitor și unidimensional, vor face lucrurile mai rău.
  • Imagine intitulată Evitați clichele în scrierea fanteziei Pasul 10
    10. "Tatăl Tatăl" ar trebui evitată.
  • Imagine intitulată Evitați clichele în scrierea fanteziei Pasul 11
    11. Villanii pot arăta și în mod normal. Cele mai multe povestiri au fie răufăcători extrem de buni, fie răi. Încercați să amestecați lucrurile puțin.
  • Imagine intitulată Evitați clichele în scrisul de fantezie Pasul 12
    12. Copiii mici sunt mai puternici decât eroii?. Nu, nu creați un copil enervant care urmărește întotdeauna personajele principale în jur, întrebându-se "Alăturați-vă grupului lor", provocându-le la bătălii și bătând eroul principal în aproape fiecare dintre ele. Aceste tipuri de caractere nu vor fi disprețuite și vor face povestea ta enervantă.
  • Imagine intitulată Evitați clichele în scrisul de fantezie Pasul 13
    13. "trist caracter". Va fi întotdeauna un personaj goth / deprimat care nu are prieteni, ci învață cum să interacționeze cu oamenii la sfârșitul povestirii. Va fi de obicei un tip cu păr întunecat, lung și fără prieteni sau o fată de 18 ani, cu o viață mizerabilă, care este lider al unui grup care încearcă să acționeze "greu".
  • Imagine intitulată Evitați clichele în scrisul de fantezie Pasul 14
    14. Nu au o prințesă neajutorată. "fată în primejdie" lucru este bătrân. Într-adevăr vechi. Mii de ani vechi. Bineînțeles, a devenit un pic mai vechi, iar tipurile progresive nu le vor aprecia. Damele în primejdie sunt inutile, nefolositoare și plate. Și adesea ajung pe nervii cititorilor.
  • Imagine intitulată Evitați clichele în scrisul de fantezie Pasul 15
    15. Luați în considerare faptul că legendele sunt legende. În povești fantastice, profeții mereu devin realitate, iar fiecare mit și legendă urbană este fundamentată în realitate. Așa cum acest lucru nu este adevărat pentru viața reală, nu ar trebui să fie adevărat pentru lumea voastră fantezie. Lăsați oamenii să facă povestiri de tabără despre faptul că au fost atacate dintr-o dată de un puternic.
  • Imaginea intitulată Evitați clichele în scrisul de fantezie Pasul 16
    16. Evitați să aveți oameni care se pare a muri. Acest lucru este extrem de comun: un personaj principal, de obicei eroina principală pe care eroul este îndrăgostită, va părea a fi moartă, dar apoi se va întoarce să fie în viață, dar foarte rănită.
  • Imagine intitulată Evitați clichele în scrierea fanteziei Pasul 17
    17. Evitați să aveți răufăcători "Posibilitate." Principalul ticălos este în cele din urmă mort! Oh... nu contează. O altă moarte cliseu: personajul principal pare să omoare în cele din urmă ticălosul / un monstru și când toate personajele sunt fericite și sărbătorind, ticălosul / monstrul se întoarce la viață.
  • Imagine intitulată Evitați clichele în scrierea fanteziei Pasul 18
    18. Stiu "Răul sigilat într-o cutie" figură de stil. Villanul sau monstrul va fi întotdeauna "sigilate" de un erou, apoi reeperge o sută sau mai des, o mie de ani mai târziu. Un al doilea erou va trebui să învingă ticălosul sau să le sigileze din nou. Adesea al doilea erou este un descendent sau o reîncarnare a primului.
  • Imagine intitulată Evitați clichele în scrisul de fantezie Pasul 19
    19. Nu scrieți personaje adulte inutile. Multe cărți și spectacole destinate copiilor vor include adulți care sunt nebuni și / sau total inutili, de obicei ca o figură de autoritate sau un răufăcător. O problemă cu aceasta este că scriitorul limitează publicul potențial - personajele mai vechi și superficiale sunt neaplicate pentru cititorii adulți și adolescenți. Cealaltă problemă este că face un rău mult mai puțin amenințător. Pentru a fi o amenințare convingătoare,. Dacă adulții mai în vârstă, au putut fi depășiți de copii, probabil că ar fi eșuat singuri.
  • Pe o notă legată, ar trebui să evitați protagoniștii copilului dvs. instantaneu cu toate răspunsurile și soluțiile potrivite în timp ce "bun" Adulții, în ciuda faptului că au fost mai în vârstă, mai educați și mai experimentați, ajung întotdeauna la concluzii greșite, mai ales dacă acești adulți sunt în poziții de conducere și responsabilitate în care nu ar trebui să aibă nevoie de ajutorul copiilor (indiferent cât de inteligent) pentru a rezolva problemele.
  • sfaturi

    Nu încercați să vă asigurați cartea într-o clonă a celui mai bun bestseller. Editorii caută idei noi.
  • Scrieți despre ceea ce ați găsi interesant. Șansele sunt altele vor găsi și acest lucru interesant.
  • Nu toată lumea din vremurile vechi trebuie să fie dreaptă sau să iubească numai pe cineva din aceeași specie. Interreses Romance ar face hibrizi interesanți cu noi abilități, iar personajele care sunt gay, bi, ace sau pansexual sunt complet bine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar