Cum se creează un cv pentru un adolescent

Căutătorul poate fi un timp interesant, dar anxios pentru un adolescent, mai ales dacă este primul loc de muncă al adolescentului. Dacă sunteți un adolescent care începe să aplicați pentru un loc de muncă cu jumătate de normă sau sezonier, sau dacă vă ajutați un adolescent, este posibil să trebuiască să fiți creativi despre listarea experienței de muncă către potențialii angajatori.

Pași

Partea 1 din 3:
Începând o CV-ul
  1. Imaginea intitulată Creați un CV pentru un adolescent Pasul 1
1. Fiți în concordanță cu alegerile de formatare. Un format solid este o necesitate pentru un CV. Dacă sunteți un adolescent, este posibil să aveți o experiență limitată cu format de reluare. Indiferent de alegerile pe care le faceți, păstrați-le consecvente pe tot parcursul.
  • Faceți alegeri despre cum să vă evidențiați experiența. CV-urile se afișează de obicei titlurile de locuri de muncă urmate de explicațiile sarcinilor dvs. Puteți utiliza paragrafe scurte sau puncte de glonț pentru a explica experiența, dar ar trebui să păstrați metoda pe care o utilizați consecvenți. Dacă vă explicați îndatoririle pentru un loc de muncă în formularul de paragraf, toate sarcinile dvs. de muncă ar trebui să fie enumerate în acest fel.
  • Anumite părți ale unui CV vor fi cu caractere aldine sau italice pentru a atrage atenția asupra unui titlu de locuri de muncă, a unei școli sau a unui loc de muncă. Asigurați-vă că orice alegeri pe care le faceți despre evidențierea cuvintelor sunt consecvente. De exemplu, spuneți că alegeți să listați una dintre locurile de muncă ca aceasta: Server, Emma`s Grill. Pentru restul CV-ului dvs., ar trebui să aveți titlurile de locuri de muncă cu caractere aldine și numele locurilor dvs. de lucru în caractere italice.
  • Dimensiunea și distanța fontului ar trebui să fie, de asemenea, unificate pe tot parcursul anului. De exemplu, puteți utiliza întotdeauna fontul de dimensiune 12 pentru a lista un titlu de locuri de muncă și dimensiunea 10 pentru locul dvs. de lucru și descrierile postului.
  • Imaginea intitulată Creați un CV pentru un adolescent Pasul 2
    2. Păstrați CV-ul la o singură pagină. În general, CV-ul dvs. nu trebuie să treacă peste o singură pagină. Uneori, oamenii care au fost în același domeniu pe termen lung pot avea o reluare mai lungă care trece peste o singură pagină, dar ca un adolescent probabil că începeți în industrie, astfel încât să vă mențineți reluarea unei pagini.
  • Imaginea intitulată Creați un CV pentru un adolescent Pasul 3
    3. Selectați un format. Trebuie să alegeți un format pentru CV-ul dvs. CV-urile sunt proiectate într-o varietate de moduri și nu există reguli dure și rapide pentru formatare. Cu toate acestea, orice alegere pe care o faceți ar trebui să fie ușor de citit pentru potențialii angajatori.
  • Toate CV-urile ar trebui să includă o rubrică în partea de sus, care include numele dvs. și informațiile de contact de bază. Textul de aici ar trebui să fie mai mare decât celălalt text de pe pagină.
  • Reluarea fonturilor ar trebui să fie profesionale în aspect și ușor de citit. Fonturile perverse sunt o idee rea pentru CV-uri. Stick la fonturi ca Calibri, Arial, Georgie, Times New Roman, și alte fonturi formale ușor de citit,.
  • Culoarea poate fi utilizată ușor într-un CV și poate ajuta dvs. să iasă în evidență. Puteți adăuga culori la titluri cum ar fi "Experienţă," "Educaţie," și "Aptitudini adiționale." Cu toate acestea, culoarea ar trebui să fie mai întunecată nuanțe de culori primare, cum ar fi blues și purpuriu adânc. Evitați greu de citit nuanțe, cum ar fi galben, sau culori de neon, cum ar fi verdele de var și roz fierbinte.
  • Unii reia, mai ales dacă lucrați într-un câmp creativ, pot folosi formatul mai creativ. Navigarea creativă CV-uri pe Pinterest și Flickr vă poate oferi idei despre un format unic. Cu toate acestea, ar trebui să vă deplasați să vă păstrați reluabile și profesioniști mai presus de orice altceva. De asemenea, ca un adolescent pe care îl puteți lipsi de experiență și un potențial angajator poate arăta mai aspru pe un CV creat creativ, deoarece îl poate vedea ca o modalitate de a ascunde o mică istorie de lucru.
  • Imaginea intitulată Creați un CV pentru un adolescent Pasul 4
    4. Adăugați informații de bază de contact. Toate CV-urile ar trebui să includă anumite informații de bază de contact. Asigurați-vă că includeți următoarele informații undeva în partea de sus a CV-ului dvs .:
  • Includeți numele dvs., care ar trebui să fie scris în imprimare mai mare decât alte părți ale CV-ului.Dumneavoastră doriți să fiți undeva în partea de sus a paginii, servind ca un antet de deasupra celălalt text.
  • Sub numele dvs., includeți adresa dvs., numărul de telefon de acasă și adresa de e-mail. Utilizați un e-mail profesionist de sunet, care utilizează numele dvs. complet în locul unei porecle sau ceva informal. De asemenea, trebuie să vă asigurați că orice felicitări vocale pe care le aveți pe telefonul dvs. sunt profesionale în cazul în care vă lipsește un apel cu privire la un loc de muncă.
  • Imaginea intitulată Creați un CV pentru un adolescent Pasul 5
    5. Include un obiectiv. În timp ce obiectivele primesc mai puțin și mai puțin populare pentru CV-uri, dacă sunteți un adolescent, este încă o idee bună să includeți câteva propoziții despre obiectivele dvs. de carieră.
  • Un obiectiv ar trebui să vină sub forma unui paragraf de 2 până la 3 care precizează ceea ce doriți să faceți profesioniști și de ce ați fi bun la el.
  • Încercați să fiți cât mai specific posibil. Evitați declarațiile ca, "Scopul meu este de a obține o poziție în câmpul ales. Vreau să-mi folosesc abilitățile și educația pentru a continua experiența mea. Sunt un muncitor greu." Acest lucru nu spune cu adevărat angajatorul dvs. nimic specific despre dvs. Intreaba-te pe tine insuti, "Care sunt abilitățile mele specifice? Ce pot aduce la această poziție?" Ca și mai specific, cu atât mai bine, este o idee bună să vă rescrieți rapid obiectivul pentru fiecare loc de muncă pe care îl aplicați, catering la dorințele și nevoile specifice ale angajatorului.
  • De exemplu, spuneți că ați fost întotdeauna interesați de politică și încercați să obțineți un stagiu de vară cu o campanie politică. Un obiectiv bun pentru acel loc de muncă ar fi ceva de genul, "Sunt un voluntar de campanie de lungă durată cu 3 ani de experiență cu munca de campanie. Caut să intru într-o carieră politică prin promovarea experienței mele cu gestionarea fondurilor de strângere de fonduri, publicitate și campanie generală."
  • Partea 2 din 3:
    Adăugarea dvs. de competențe
    1. Imaginea intitulată Creați un CV pentru un adolescent Pasul 6
    1. Includeți nivelul dvs. educațional. Pe măsură ce adolescenții au frecvent puțină experiență dincolo de învățământul lor de liceu, includeți o secțiune care ne subliniază educația în partea de sus a CV-ului.
    • Începeți cu cea mai recentă școală și lucrați înapoi. Cu toate acestea, nu ar trebui să mergeți tot drumul înapoi la școala primară. Listează doar colegiul dvs., dacă sunteți înscris, și învățământul dvs. de liceu.
    • Dacă ați acumulat onoruri în timpul liceului sau colegiului, este o idee bună să le prezentați. Lucruri precum onorurile, colegiul de onoare sau lista de decan vorbesc cu o etică puternică de lucru. Dacă aveți un GPA deosebit de ridicat, ați putea dori să listați prea mult.
  • Imaginea intitulată Creați un CV pentru un adolescent Pasul 7
    2. Adăugați o experiență de lucru creativ. De multe ori, adolescenții nu au încă o slujbă reală sau experiența lor de lucru este foarte limitată. Cu toate acestea, există modalități de a prezenta în mod creativ experiența de lucru într-un mod care afișează un set puternic de calificare chiar dacă experiența de muncă este limitată.
  • Listează munca voluntară formală sau informală, babysitting, sau orice grădinărit, câine de mers pe jos sau alte treburi pe care le-ați făcut pentru rude sau vecini pentru bani. Chiar dacă acestea nu sunt locuri de muncă foarte formale care necesită un set de calificări mari, faptul că le-ați efectuat într-o bază oarecum regulată vorbește cu o putere de lucru puternică și abilități bune de gestionare a timpului.
  • Salariul scăzut, munca cu jumătate de normă nu pot părea prea mult, dar menționarea lucrurilor cum ar fi slujba de chelneriță sau de vânzare cu amănuntul poate arăta bine dacă evidențiați modul în care astfel de locuri de muncă te-au ajutat cu comunicarea interpersonală. Concentrați-vă pe modul în care ați vorbit și cu clienții asistați și cantitatea vastă de informații pe care ați avut-o.
  • Imaginea intitulată Creați un CV pentru un adolescent Pasul 8
    3. Utilizați cuvintele cu înțelepciune. Utilizați CV-ul "cuvintele buzz" Când enumiți că lucrările pe care le-ați avut. Cuvintele Buzz sunt cuvinte folosite la CV-uri pentru a face experiența de muncă par să apară impresionant pentru a ajuta la capturarea ochiului angajatorului.
  • Online, puteți găsi liste de reluare Buzzwords care vă vor ajuta șansele de a obține locul de muncă pe care îl doriți. Lucrurile cum ar fi clasificate, analizate, facilitat, colectate, evaluate, calculate, instruite și concepute sunt doar un mic exemplu de tipuri de cuvinte care arată grozav pe un CV.
  • Folosirea buzzwords poate face loc de muncă par impresionante și accentuează abilitățile transferabile pe care le-ați câștigat din locurile de muncă de bază. Dacă așteptați în week-end în liceu, un punct de bullet bun pentru descrierea dvs. de locuri de muncă ar putea fi "A interacționat politicos cu mai mulți clienți în fiecare zi, menținând o imagine publică pozitivă pentru afaceri."
  • Specificul sunt, de asemenea, importante. Angajatorii îl iubesc când sarcinile sunt cuantificate. Spuneți că sunteți un junior în liceu și ați petrecut vara studenților din Media Tutoring în matematică. În loc să spui "Studenții tutore în fiecare săptămână," poate fi formulată într-o manieră mai impresionantă și într-un mod care vă cuantifică munca. De exemplu, "Tutored un grup rotativ de 6 până la 7 studenți pe o bază bi-săptămânală, care transmite concepte de algebră de bază și geometrie într-o manieră adecvată vârstei."
  • Imaginea intitulată Creați un CV pentru un adolescent Pasul 9
    4. Listează orice abilități speciale sau realizări. În timp ce s-ar putea să fiți la fața locului de experiență reală, având o secțiune intitulată ceva de genul "Realizări și onoruri" vă pot ajuta să evidențiați informații impresionante non-work.
  • Dacă ați câștigat vreodată concursuri sau ați excelat într-o activitate extracurriculară, acest lucru ar fi un lucru minunat de adăugat într-un CV.
  • Fiind căpitanul unei echipe, jucând un sport, având o trupă, sau să funcționeze un blog cu conținut adecvat, sunt toate lucrurile care sunt impresionante pentru angajatori, deoarece acestea arată o capacitate de conducere și inițiativă.
  • Dacă sunteți student colegiu, listați orice burse pe care le-ați primit. Punerea accentului pe grade înalte și abilități bune de studiu arată că sunteți un muncitor greu și vă veți aplica unui loc de muncă dacă sunteți angajat.
  • Partea 3 din 3:
    Setați-vă departe
    1. Imaginea intitulată Creați un CV pentru un adolescent Pasul 10
    1. Găsiți două referințe. Referințele sunt un lucru minunat pentru a include pe un CV pentru un adolescent. Pe măsură ce experiența ar putea fi lipsită, având un cuplu de oameni garantați pentru etica muncii dvs. este vitală pentru a vă separa.
    • Referințele ar trebui să fie persoane care pot vorbi cu setul de competențe. Alege profesorii, foștii șefi, oameni ai lucrat cu voluntariat, antrenori, instructori de muzică sau chiar un prieten de familie care te cunosc de mult timp.
    • Ar trebui să evitați includerea prietenilor sau a rudelor, deoarece acest lucru poate să arate neprofesional.
  • Imaginea intitulată Creați un CV pentru un adolescent Pasul 11
    2. Accentuați etica dvs. de lucru. Dacă experiența dvs. este limitată, există modalități de a accentua orice etică de lucru oricum. Angajatorii pot ezita să angajeze lucrători neexperimentați, dar ei pot lua o șansă pentru tine dacă pari că ești un muncitor greu.
  • Concentrați-vă pe realizările dvs. academice. Dacă nu ați avut o mulțime de experiență practică, dar în cazul în care un mare realizat în ceea ce privește gradele și scorurile de testare, acest lucru poate impresiona un angajator.
  • Sunteți expert cu orice software? Multe cursuri de colegiu sau de liceu acoperă software-urile care pot fi importante pentru anumite locuri de muncă. Dacă sunteți experimentat în ceva asemănător Photoshop sau Adobe Illustrator, listați că aici.
  • Dacă vorbiți oa doua limbă, aceasta poate impresiona și angajatorii. Chiar și având abilități de conversație în limba spaniolă sau franceză din cauza cursurilor de liceu pot arăta bine pe un CV.
  • Imaginea intitulată Creați un CV pentru un adolescent Pasul 12
    3. Utilizați gramatica, ortografia și punctuația corespunzătoare. Un CV bun ar trebui să fie lipsit de erori de ortografie și gramatică. Asigurați-vă că vă corectați cu atenție. De asemenea, ar trebui să aveți pe altcineva să citiți despre CV-ul dvs. pentru a vă asigura că ați prins toate erorile. Uneori, dacă lucrați la un document pentru o lungă perioadă de timp, aveți tendința de a obține erorile Typo Blind și dor de greșeli.
  • Imaginea intitulată Creați un CV pentru un adolescent Pasul 13
    4. Taiați CV-ul dvs. pentru diferite locuri de muncă. Nu trebuie să trimiteți același CV pentru fiecare loc de muncă pe care l-ați aplicat. Încercați să vă adaptați CV-ul pentru a se potrivi cu o varietate de poziții. Dacă aplicați pentru un loc de muncă de bază de muncă, păstrați-vă în experiența dvs. cu lucruri precum slujirea de chelneriță și curte. Dacă solicitați un stagiu, schimbați focalizarea la experiența de voluntariat, realizarea academică și cursurile relevante.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Când creați un CV pentru un adolescent, unele companii preferă să completați formularele de cerere pe site-ul lor sau să includeți atașamente de e-mail sau fișiere electronice. Urmați instrucțiunile specifice ale fiecărui angajator.
  • Scrierea unui CV pentru un adolescent ar trebui să fie un proces de cooperare. Dacă sunteți un adult care încearcă să vă ajute, să vă implicați adolescentul să vă ajute să dezvoltați independența necesară într-o piață competitivă de locuri de muncă.
  • Includ referințe reputate care nu sunt membre ale familiei imediate. Scrisorile de recomandare din partea profesorilor, angajatorilor anteriori și funcționarilor publici ar putea impresiona potențialii angajatori.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar