Cum se schimbă un bec

Schimbarea unui bec de lumină sună ca un proces ușor și, uneori, este. Cu toate acestea, există măsuri importante de siguranță pentru a ține minte. Uneori, va trebui să înlocuiți un bec care este mai dificil. De exemplu, poate că becul este într-un tavan foarte bolnav sau este o lumină de cuplare a mașinii.

Pași

Metoda 1 din 4:
Cum să eliminați becul
  1. Imagine intitulată Schimbarea unui bec de lumină Pasul 1
1. Asigurați-vă că alimentarea este oprită. Aceasta este o idee bună de fiecare dată când vă încurcați cu corpuri electrice. De ce să nu fiți în siguranță?
  • Doar comutați butonul roșu de alimentare la "OFF" în dvs Box de siguranțe. Fiți conștienți că acest lucru va închide toată puterea dvs., nu doar pentru un dispozitiv de fixare.
  • De asemenea, trebuie să deconectați dispozitivul de iluminare înainte de a schimba bec (Dacă este un dispozitiv cu un dop, care este). Dacă nu, ați putea risca să fiți șocați. Aveți întotdeauna grijă în jurul energiei electrice.
  • Imagine intitulată Schimbați un bec de lumină 2
    2. Luați alte măsuri de siguranță. Există câteva lucruri pe care ar trebui să le țineți minte, mai ales dacă becul este ridicat în tavan.
  • Lăsați becul să se răcească înainte de al deșurubați-l. Dacă lumina a fost recent, becul va fi fierbinte la atingere, și ați putea arde degetele.
  • Dacă becul este într-un dispozitiv de tavan, nu încercați să echilibrați pe un scaun instabil sau ceva similar. Utilizați o treaptă robustă. Astfel puteți ajunge la becul fără a cădea.
  • În loc de o scară pas, puteți cumpăra un instrument de extensie special pentru a comuta un bec care este foarte ridicat. Acest lucru este adesea mai sigur decât încercarea de a urca pe o scară. Și amintiți-vă: ați putea angaja mereu un handyman! Nu trebuie să aveți nevoie de alte instrumente pentru a schimba un bec într-un dispozitiv de fixare a lămpii.
  • Metoda 2 din 4:
    Cum să înlocuiți un bec de bază
    1. Imagine intitulată Schimbați un bec de lumină 3
    1. Luați becul din soclu. Dacă dispozitivul este ușor de atins, cum ar fi o lampă, procesul este destul de simplu. Prizele diferă în funcție de dispozitivul de iluminare.
    • Dacă aveți un munte Bayonet, care este comun în Marea Britanie și locuri ca Noua Zeelandă, țineți becul ușor, dar ferm, apoi împingeți în jos și rotiți becul în sens invers acelor de ceasornic. Aceasta ar trebui să o elibereze de la soclu. Acest tip de soclu are două pronguri.
    • Dacă soclul are un montaj cu șurub, care este comun în America și în întreaga Europă, trebuie să răsuciți ușor becul în sensul acelor de ceasornic. Ar trebui să se desprindă de la soclu și o puteți elimina.
    • Dacă becul se detașează de la șurub, atunci va trebui să utilizați o pereche de clești pentru a scoate șurubul.Asigurați-vă că alimentarea este oprită, apoi deșurubați șurubul.
  • Imagine intitulată Schimbați un bec de lumină Pasul 4
    2. Puneți un nou bec în soclu. Pentru a pune un bec nou într-o priză a dispozitivului de iluminare, veți dori să transformați becul într-o direcție în sensul acelor de ceasornic. Amintiți-vă: în sens invers acelor de ceasornic pentru a elimina în sensul acelor de ceasornic pentru a insera.
  • Becul s-ar putea bloca în poziție sau ar trebui să-l răsuciți puțin până când nu mai puteți să-l răsuciți. Acest lucru va depinde de soclu. Nu înșurubați becul prea strâns sau ar putea să se rupă. Dacă aveți un bec de baionetă, va trebui să aliniați baza bulbului cu cei doi pini. Împingeți în jos și apoi răsuciți în sus, folosind o mișcare în sensul acelor de ceasornic.
  • În cazul unui bec cu șurub, puneți-l pur și simplu în gaură și apoi răsuciți-l. Veți dori, de obicei, să alegeți un bec care are aceeași putere ca și becul vechi, cu excepția cazului în care doriți o lumină mai ușoară decât cea mai strălucitoare decât ceea ce ați avut deja.
  • Verificați eticheta de pe soclul becului sau dispozitivul de fixare pentru evaluarea Max Watt / amp. Asigurați-vă că ratingul de alimentare al bulbului nu depășește acest lucru permis de dispozitivul dvs. de iluminat (verificați producătorul sau ambalajul).
  • Porniți pornirea, astfel încât să puteți ști când să opriți întoarcerea.Când se aprinde lumina, opriți întoarcerea.
  • Metoda 3 din 4:
    Cum se schimbă becurile de lumină mai greu
    1. Imagine intitulată Schimbați un bec de lumină Pasul 5
    1. Schimbați un bec de lumină într-o lumină la domeasă. Ai văzut aceste lumini. Sunt situate în tavan. Pentru a schimba becul, trebuie, de obicei, trebuie să scoateți șuruburile care dețin geamul sau cupola de plastic peste becul. De obicei, există aproximativ 2-3 șuruburi care țin cupola la cadru. Scoateți-le cu o șurubelniță.
    • Acum, ridicați cu atenție capul cupolului de pe cadru.Unele lumini de cupole au mecanisme de notch. În aceste cazuri, vă veți împinge ușor pe cupolă, răsuciți-l, apoi trageți-l în jos. Acest lucru ar putea să-l elibereze. Dacă există o crestătură, este posibil să aveți nevoie să vă împingeți în crestătură și apoi să o trageți în jos.
    • Dacă lumina cupolă nu este înșurubată, ați putea răsuci cu mâinile Dome cu mâinile. Încercați să purtați mănuși de cauciuc pentru al scoate pentru a crește frecarea. Unele corpuri de cuplare sunt fixate la cadru cu cleme metalice. Încercați să trageți unul dintre clipuri, iar cupola ar trebui să cadă de obicei. Unele lumini de cupole de sticlă au o singură piuliță centrală pe care trebuie să o deșurubați pentru a obține Dome off.
    • Dacă aveți una din luminile de cupole cu o jantă metalică, ar trebui să vă puteți deșurubați tăierea metalică cu mâinile. Este posibil ca va trebui să spargeți mai întâi sigiliul. De exemplu, uneori oamenii pictează prea aproape de ornament, astfel încât vopseaua ar fi putut fi uscată între marginea metalică și capacul cupolei. Încercați să-l împingeți ușor în sus și apoi să-l răsuciți în sens contrar acelor de ceasornic după ruperea sigiliului (ați putea folosi o șurubelniță cu capul plat sau cuțit pentru a face acest lucru. Atenție).
  • Imagine intitulată Schimbați un bec de lumină Pasul 6
    2. Schimbați un bec de lumină într-un tavan înalt. Ce se întâmplă dacă bulbul este ușor pe un tavan boltit? Și este iluminat încastrat? De exemplu, unii oameni au plafoane care sunt de 16 metri înălțime.
  • Mergeți la un magazin de îmbunătățire la domiciliu sau online și cumpărați un pol de schimbare a becului extins. Acestea sunt polonezi lungi pe care îi puteți utiliza pentru a schimba becurile. Acești extinderi vă pot oferi o mică măsură.
  • Atașați paharul de aspirație în gaură. Atașați șirul în partea laterală a cupei de aspirație, astfel încât să puteți elibera ceața de aspirație din bec.
  • Acest proces funcționează pentru luminile încastrate. Polul funcționează prin fixarea cupei de aspirație pe bec. Extindeți polul până la dispozitivul de iluminare. Plasați cupa de aspirație pe bec. Să-l asigure și să elimine lent bulbul vechi. Trageți șirul pentru a scoate bulbul.
  • Puneți un bec nou la capătul Cupa de aspirație, care ar trebui să fie încă fixat la pol. Puneți-o în dispozitivul de iluminare încastrat. Răsuciți-l. Trageți șirul pentru a slăbi aspirația.
  • Imagine intitulată Schimbați un bec de lumină Pasul 7
    3. Îndepărtați un bec de la cupolă. Nu ar trebui să vă ducă foarte mult pentru a înlocui becul care luminează interiorul mașinii. Probabil că puteți face acest lucru singur.
  • Scoateți capacul lentilei bulbului. Este posibil să aveți nevoie de o șurubelniță pentru a face acest lucru deoarece unele capace de lentile sunt ținute în poziție cu două șuruburi. În alte cazuri, puteți să-l opriți cu o șurubelniță cu capul plat.
  • Puneți șurubelnița opusă comutatorului de lumină. Apăsați în.Capacul obiectivului ar trebui să apară. Acum deșurubați becul de la soclu. Înșurubați un nou bec (întrebați la un magazin auto pentru a vă asigura că obțineți becul drept). Înlocuiți capacul obiectivului prin fixarea pe poziție sau înlocuirea șuruburilor.
  • Metoda 4 din 4:
    Cum să renunțați la becul vechi
    1. Imagine intitulată Schimbați un bec de lumină Pasul 8
    1. Scapă de becul în siguranță. Fiți conștienți de faptul că becurile sunt foarte fragile. Astfel, nu doriți să le aruncați doar întâmplător în gunoiul tău. Dacă becul se rupe, cioburile pot tăia pe cineva.
    • Înfășurați becul vechi în pachetul noului bulb înainte de ao arunca.De asemenea, puteți împacheta vechiul bec într-un ziar sau o revistă veche.
    • Aruncați becul în locuri pe care copiii nu le pot atinge. Asigura-te ca reciclați bulbul Dacă este posibil sau necesar în zona dvs.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Utilizați o atenție deosebită când lucrați cu sticlă deoarece poate fi foarte cald.
  • Luați în considerare utilizarea verzui și utilizați bulbi CFL (lămpi fluorescente compacte).
  • Avertizări

    Aruncați întotdeauna becurile CFL în mod corespunzător.
  • Dacă un bec tocmai a ieșit, poate fi fierbinte!Faceți câteva atingeri rapide cu vârful degetului pentru a determina dacă este suficient de rece pentru a se ocupa.
  • Nu instalați un bec care este mai mare decât ratingul de putere recomandat pe eticheta dispozitivului de fixare. Acest voi provoca un pericol de incendiu! Dacă aveți îndoieli, contactați un electrician.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar