Cum se schimbă un bec circular fluorescent

Becurile fluorescente circulare pot fi o caracteristică decorativă excelentă și schimbarea becului este doar puțin mai dificilă decât un bec standard de șurub. Este nevoie doar de câteva minute pentru a schimba bulbi dacă utilizați un bec de înlocuire potrivite și prioritizați siguranța prin oprirea sursei de alimentare și atent să nu întrerupeți becul. După aceea, inelul dvs. de lumină va străluci luminos încă o dată!

Pași

Metoda 1 din 4:
Eliminarea becului vechi
  1. Imagine intitulată Schimbarea unui bec circular fluorescent Pasul 1
1. Opriți alimentarea la fixarea luminii la panou electric. Se îndreaptă spre panoul electric al casei dvs. și opriți comutatorul de întrerupător care controlează circuitul pe care fixarea luminii este aprinsă. Dacă întrerupătoarele dvs. de întrerupătoare nu sunt etichetate în mod clar sau nu sunteți sigur ce circuit este aprins, opriți toate circuitele potențiale sau întreaga alimentare electrică la casa dvs.
  • Pentru o siguranță suplimentară, obțineți un tester de tensiune fără atingere și țineți-l cât mai aproape de dispozitivul de fixare al luminii. Dacă testerul se aprinde, energia electrică continuă prin dispozitivul de fixare.
  • Este posibilă modificarea becului pur și simplu prin oprirea comutatorului de lumină în timp ce lucrați, dar este mai bine să evitați complet riscul de șoc electric. Dacă alegeți această rută, postați o notă clară la comutatorul de lumină, astfel încât lumina să nu fie pornită accidental în timp ce lucrați.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec circular fluorescent Pasul 2
    2. Scoateți capacul dispozitivului de iluminare pentru a expune becul. Cele mai multe corpuri de lumini fluorescente circulare au un difuzor de sticlă translucid sau plastic care ascunde becul. Dacă aveți manualul de produs pentru dispozitivul de fixare, urmați instrucțiunile sale despre modul de eliminare a capacului. De multe ori va trebui să faceți una dintre următoarele acțiuni:
  • Deșurubați butonul decorativ în centrul capacului.
  • Răsuciți întreaga acoperire în sens invers acelor de ceasornic.
  • Slăbiți mai multe șuruburi mici situate de-a lungul perimetrului capacului.
  • Ridicați deschiderea mai multor clipuri găsite de-a lungul perimetrului dispozitivului, unde îndeplinește plafonul.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec circular fluorescent Pasul 3
    3. Eliberați clema sau clemele încărcate cu arc sau clipuri care țin becul în poziție. Corpurile fluorescente circulare utilizează în mod obișnuit 1 sau 2 clipuri metalice în formă de arc, pentru a ține becul în poziție. Utilizați o mână pentru a ține becul și cealaltă mână pentru a flexa fiecare clip-1 la un moment dat dacă există 2 sau mai multe-distanță de bec. Coborâți suficient de bec pentru ao păstra clar de clipuri, dar nu atât de mult încât puneți tensiune pe firul care este încă conectat la el.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec circular fluorescent Pasul 4
    4. Trageți ștecherul care conectează becul la balastul dispozitivului de fixare. Odată liber de clipul (clipul), becul va fi în continuare conectat printr-un pachet de fire la balast-o cutie mică din centrul dispozitivului care reglează fluxul de putere către bec. Prindeți ștecherul care conectează pachetul de sârmă la bec și îl trageți liber de bec.
  • Plugul are mai multe sloturi (de obicei 2 sau 4) care se aliniază cu un set de pini metalici lipiți din secțiunea mică, opacă a becului care nu se aprinde.
  • Metoda 2 din 4:
    Alegerea unui bec de înlocuire
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui bec fluorescent circular Pasul 5
    1. Notați modelul bulbului, puterea și numărul T. Din păcate, există o mică standardizare atunci când vine vorba de becuri fluorescente circulare. Pentru a vă asigura că înlocuirea se potrivește și funcționează corect, obțineți cât mai multe informații despre vechiul bec cum puteți. Începeți prin citirea informațiilor tipărite pe bec, cum ar fi:
    • Producatorul. Cel mai bun pariu este să obțineți un bec de înlocuire realizat de același producător.
    • Numărul modelului.
    • Puterea bulbului.
    • Numărul T. Becurile fluorescente utilizează un număr T pentru a desemna diametrul tubului becului. Împărțirea numărului T cu 8 vă oferă diametrul tubului în inci. De exemplu, un bec T8 are 1 din (2.5 cm) diametrul tubului.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec circular fluorescent Pasul 6
    2. Schițați aspectul pinilor plug-in-ului bulbului. Numărul și poziționarea pinilor pot varia de la marcă la marcă sau chiar model la model. Pentru a face mai ușor în timp ce faceți cumpărături pentru un bec de înlocuire, jot în jos o schiță rapidă a plasării PIN-ului pe hârtia dvs. cu celelalte informații despre bec.
  • Multe becuri fluorescente circulare au 2 știfturi metalice pentru a accepta dopul venind de la balast, alții au 4 ani, iar câțiva au alt număr.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec fluorescent circular Pasul 7
    3. Cumpărați un nou bec care este cât mai aproape de o potrivire exactă posibilă. Dacă vă îndreptați spre magazinul de hardware, aduceți becul vechi cu dvs. dacă este posibil. În caz contrar, aduceți notele și schițele cu privire la vechiul bulb. Dacă cumpărați online, verificați cu atenție descrierea produsului împotriva informațiilor despre vechiul bulb.
  • Becuri fluorescente circulare variază în preț de la aproximativ 5- $ 30 USD.
  • Luați în considerare trecerea la iluminatul cu LED-uri. Tehnologia LED utilizează mai puțină putere, este mai eficientă, costă mai puțin pe termen lung și nu conține mercur.
  • Metoda 3 din 4:
    Instalarea noului bec
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui bec circular fluorescent Pasul 8
    1. Introduceți fișa cu fermitate în pinii de pe noul bec. Luați ștecherul la capătul firului care se conectează la balast. Apăsați ferm astfel încât pinii de pe bec să fie introduși complet în priză. Lucrați cu atenție, totuși, astfel încât să nu rupeți accidental bulbul.
    • Dacă ați părăsit acasă pentru puțin timp pentru a alege un bec de înlocuire la magazinul hardware, confirmați că alimentarea la dispozitivul de iluminare este încă oprită la panoul electric înainte de a instala noul bec.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec circular fluorescent Pasul 9
    2. Țineți becul în poziție cu clema (clemele) încărcate cu arc. Flexați clipul din calea, astfel încât să puteți poziționa becul în poziție deasupra acestuia, apoi să ghidați clema înapoi în poziție, astfel încât să dețină becul în siguranță. Dacă există mai mult de un clip, repetați procesul.
  • Încă o dată, nu uitați să lucrați cu atenție, deoarece becurile fluorescente se rupe cu ușurință și curățată este o corvoadă!
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec fluorescent circular Pasul 10
    3. Porniți alimentarea și testați noul bec. Mergeți la panoul electric și porniți circuitul care furnizează dispozitivul de fixare. Capul înapoi la dispozitivul de fixare și răsuciți comutatorul de pe perete - lumina ar trebui să lumineze complet și uniform în 1-3 secunde. Dacă se aprinde încet sau neuniform, opriți alimentarea la panoul și verificați conexiunea la balast.
  • Dacă dispozitivul de fixare nu se va aprinde deloc, poate exista o problemă cu noul bec, balast sau cablajul la domiciliu.
  • Puteți înlocui un balast rău, dar de obicei nu este mai dificil să înlocuiți întregul dispozitiv de iluminare. În acest caz, este posibil să doriți să profitați de ocazia de a trece la un dispozitiv LED care replică aspectul unei lumini fluorescente circulare.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec fluorescent circular Pasul 11
    4. Puneți capacul de fixare înapoi în siguranță în siguranță. Reversați procesul pe care l-ați folosit pentru a scoate capacul, de exemplu, prin strângerea butonului decorativ în centrul capacului pentru ao fixa în poziție. Odată ce capacul este confortabil și arată bine, ați terminat cu toții!
  • Metoda 4 din 4:
    Care se ocupă cu un bec zdrobit
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui bec circular fluorescent Pasul 12
    1. Izolați și ventilați camera dacă rupeți un bec. Becurile fluorescente sunt fragile și conțin o cantitate mică de mercur în interior. Dacă rupeți accidental un bec, faceți următoarele înainte de a începe procesul de curățare:
    • Închideți toate ușile și orificiile interioare în cameră.
    • Deschideți toate ușile exterioare, ferestrele sau ventilațiile din cameră.
    • Puneți mănuși de curățare de unică folosință, dacă este disponibilă.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec circular fluorescent Pasul 13
    2. Scoateți și eliminați toate piesele vizibile ale bulbului rupt. Utilizați 2 bucăți rigide de carton ca o perie machetă și praf de praf. Scoateți piesele rupte într-un recipient rigid, cu un capac strâns, ca un borcan de maioneză mare. Utilizați banda de mascare în sus pentru a ridica fragmente mici, apoi puneți banda în recipientul de aruncare.
  • Dacă aveți nevoie de un container mai mare de aruncare, ca o cafea poate sau o găleată de 5 galoane, sigilați capacul complet cu bandă când ați terminat cu procesul de curățare.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec fluorescent circular Pasul 14
    3. Curățați unde becul spulberat cu șervețele umede și un vid. Ștergeți suprafețe solide în zona imediată cu cârpe de curățare umedă și aruncați-le în recipientul de aruncare. Scuturați covoarele detașabile în aer liber și lăsați-le să fie aerului timp de cel puțin 2 ore.
  • Vacuum orice covoare în zona imediată În timp ce camera este sigilată și ventilată, goliți vidul în aer liber și puneți resturile în recipientul de aruncare, ștergeți în jos vidul și lăsați-l în aer liber timp de cel puțin 2 ore.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec circular fluorescent Pasul 15
    4. Aruncați coșul de gunoi în siguranță și păstrați camera sigilată timp de 2 ore. Dublu-sacul containerului de aruncare, puneți-l în aer liber într-o zonă neacceptabilă și contactați un rememorări periculoase pentru eliminarea corespunzătoare. Păstrați camera sigilată și ventilată și păstrați animalele de companie, copiii și femeile însărcinate timp de cel puțin 2 ore.
  • Becuri fluorescente care pur și simplu nu mai funcționează, ar trebui, de asemenea, să fie trase departe de un rememorat de deșeuri periculoase sau abandonate într-o locație desemnată.
  • sfaturi

    Avertizări

    Redați-l în siguranță și opriți alimentarea cu energie electrică înainte de a schimba becul. Este nevoie doar de un minut!
  • Urmați procedurile adecvate de curățare dacă rupeți un bec. Chiar dacă becurile fluorescente conțin doar o cantitate mică de mercur, poate fi dăunătoare pentru animalele de companie, copiii mici și femeile însărcinate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar