Cum să alegeți becul perfect pentru dispozitivul de iluminare

Există atât de multe tipuri diferite de becuri disponibile încât este ușor să vă confundați cu privire la care să alegeți. Mai degrabă decât cumpărarea primului bec care se pare că se va potrivi într-un dispozitiv, luați timp pentru a găsi becul perfect pentru camera dvs. În cele din urmă, veți economisi bani pe termen lung, ajungeți cu cea mai atractivă iluminare pentru casa dvs. și împiedicați o eventuală greșeală utilizând un bec cu o putere sau tensiune greșită pentru dispozitivul dvs. de fixare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Determinarea puterii, tensiunii și dimensiunii de bază
  1. Imagine intitulată Alegeți becul perfect pentru dispozitivul dvs. de iluminare Pasul 1
1. Luați becul vechi din dispozitivul de fixare pentru a găsi tipul de bază pe care trebuie să o cumpărați. Dacă aveți deja un bec în dispozitivul de fixare, scoateți-l pentru a inspecta filetul, dimensiunea și forma. Puteți utiliza acest lucru ca o referință sau o puteți lua în magazin cu dvs. când mergeți pentru a vă cumpăra noul bec.
  • Chiar dacă un bec se potrivește în dispozitivul de fixare, încă mai trebuie să verificați dublu tensiunea și puterea pentru fiecare bec și pentru a vă asigura că acestea se aliniază. Nu presupuneți că doar pentru că un bec se potrivește cu faptul că este sigur de utilizat.
  • Imagine intitulată Alegeți becul perfect pentru dispozitivul dvs. de iluminare Pasul 2
    2. Măsurați sau utilizați o monedă pentru a evalua diametrul bazei de fixare dacă nu aveți un bec. Din moment ce corpurile de iluminare vin de obicei în trei dimensiuni diferite, puteți utiliza o monedă pentru a determina ce tip de bec de care aveți nevoie. Apuca un sfert, dime și un ban. Țineți fiecare monedă peste orificiu pentru becul pe un dispozitiv de fixare pentru a determina dimensiunea bulbului de care aveți nevoie. Puteți măsura întotdeauna deschiderea dacă preferați.
  • Becurile standard (cunoscute și ca becuri de bază medii sau Edison) intră în baze care seamănă cu dimensiunea unui sfert. Acestea sunt cele mai populare tipuri de baze de fixare și sunt diametrul de 26 mm.
  • Becurile intermediare sunt aproximativ forma unui ban. Aceste baze măsoară diametrul de 17 mm.
  • Becurile de candelabre au baze care sunt de aproximativ aceeași dimensiune ca și capul lui Lincoln pe un ban. Aceste baze mici se măsoară cu diametrul de 12 mm.
  • Dacă dispozitivul dvs. se pare că două pini se strecoară în ea, aveți un bulb bi-pin, răsucire sau conectare. Există sute de aceste becuri și va trebui să citiți instrucțiunile pentru ca dispozitivul de fixare pentru a afla ce bec de care aveți nevoie. De exemplu, un G9.5 bi-pin poate avea un diametru pin de 3.1-3.25 milimetri (0.122-0.128 in), în timp ce un bec G12 va avea un diametru de 2.35 milimetri (0.093 in). Ambele bulbi vor arăta aproape identice și vin într-o varietate de tensiuni, deci va trebui să citiți instrucțiunile pentru dispozitivul de fixare pentru a vă asigura că utilizați becul drept.
  • Imagine intitulată Alegeți becul perfect pentru dispozitivul dvs. de iluminare Pasul 3
    3. Găsiți puterea maximă a dispozitivului sau folosiți puterea vechii bulb ca ghid. Citiți manualul de instrucțiuni pentru dispozitivul dvs. sau căutați pe partea din spate a dispozitivului de fixare pentru un autocolant care conține puterea maximă. Dacă ați avut un bec în dispozitivul de fixare care a funcționat bine, puteți presupune că puterea maximă a becului este identică cu valoarea maximă a dispozitivului de fixare.
  • Nu utilizați niciodată un bob de lumină cu o putere mai mare decât valoarea maximă a dispozitivului. Acest lucru va distruge în cele din urmă dispozitivul de fixare, dar poate provoca chiar un foc dacă părăsiți lumina prea lungă.
  • Aceste informații sunt adesea imprimate pe interiorul bazei pentru becul de pe dispozitivul de fixare.
  • Puteți folosi absolut un bec cu o putere mai mică decât valoarea maximă a dispozitivului.
  • Imagine intitulată Alegeți becul perfect pentru dispozitivul dvs. de iluminare Pasul 4
    4. Verificați tensiunea pentru a vedea dacă este de 12, 24 sau 120 de volți. Alături de informațiile maxime de putere, căutați o tensiune. În marea majoritate a cazurilor, corpurile de iluminat interior necesită becuri de 120 de volți. Luminile de exterior necesită adesea becuri de 12 sau 24 de volți, deși luminile interioare mai mici pot necesita și aceste tensiuni mai mici. Achiziționați un bec pentru dispozitivul dvs. care este proiectat pentru tensiunea dispozitivului dvs. de fixare.
  • Veți distruge becul sau dispozitivul de fixare dacă utilizați un bec cu tensiunea greșită.
  • În majoritatea cazurilor, un bec cu o tensiune incorectă nu va porni nici măcar. Dacă aveți un nou bec și nu se va aprinde în dispozitivul dvs., tensiunea este probabil incorectă.
  • Imagine intitulată Alegeți becul perfect pentru dispozitivul dvs. de iluminare Pasul 5
    5. Convertiți puterea dacă mergeți de la un tip de lumină la altul. Vitezele de fixare se bazează în mod obișnuit pe lumina incandescentă, care este în cea mai mare parte eliminată în timp pentru motive de energie. Dacă comutați de la un tip de lumină la altul, găsiți conversia citind un ambalaj al bulbului de lumină pentru a vă asigura că nu depășiți valoarea maximă. Aceste informații sunt în mod obișnuit listate pe caseta unui bec, dar este posibil să fie nevoie să priviți convertirea online dacă nu o puteți găsi.
  • De exemplu, un dispozitiv de 60 de wați necesită un bec LED care este de 8-12 wați, iar dacă mergeți cu un bec cu halogen, trebuie să fie 43 de wați. Acest lucru se datorează faptului că diferite tipuri de becuri produc cantități diferite de energie.
  • Această măsurare de conversie este adesea enumerată pe o cutie a bulbului ca putere "echivalentă."Dacă aveți nevoie de un bec cu incandescență de 60 de wați, puteți utiliza orice bec care spune" 60-watt echivalent "pe cutie.
  • Metoda 2 din 3:
    Selectarea unui tip de bec
    1. Imagine intitulată Alegeți becul perfect pentru dispozitivul dvs. de iluminare Pasul 6
    1. Optați pentru un bec LED pentru o opțiune standard, eficientă din punct de vedere energetic. Becurile LED sunt populare și ușor de găsit. De asemenea, acestea durează mai mult decât alte tipuri de bec și un singur bec poate funcționa timp de 10-20 de ani. Ele vin într-o varietate de culori și forme de bec, ceea ce le face o opțiune excelentă dacă nu sunteți sigur ce tip de lumină preferați.
    • Unii oameni nu-i plac becurile, deoarece tind să fie puțin mai strălucitoare și mai clare decât vechiul becuri incandescente sunt obișnuiți.
    • Becurile cu LED-uri tind să fie cele mai scumpe, dar ele durează atât de mult încât să merite adesea pe termen lung.
    • Găsiți becuri cu LED-uri în aproape fiecare tip de dispozitiv de iluminare. Sunt atât de eficiente și populare încât le puteți găsi în aproape toate stilurile.
  • Imagine intitulată Alegeți becul perfect pentru dispozitivul dvs. de iluminare Pasul 7
    2. Alegeți un bec CFL dacă doriți o lumină eficientă, mai albă. CFL este scurt pentru fluorescente compacte. Aceste becuri utilizează 20-40% mai puțină energie pentru a produce aceeași lumină ca și becurile incandescente. Ele sunt adesea ajustate de culoare pentru a produce lumină aproape de lumina reală a soarelui. În timp ce nu durează destul de mult timp cât becurile au condus, sunt încă o opțiune relativ bună dacă doriți o lumină naturală.
  • CFL-urile generează o căldură mai mică decât becurile cu LED-uri, de aceea, în general, nu sunt la fel de populare. Ei tind să devină foarte cald dacă le lași de mult timp.
  • Becurile compacte fluorescente sunt utilizate în mod obișnuit în lămpi de birou, lămpi de podea, lămpi sub formă de dulap, lămpi de masă, benzi liniare și sconturi.
  • CFL-urile au făcut, în principiu, iluminarea tubului fluorescent în întregime depășită. Dacă vă place foarte mult aspectul acestor tuburi fluorescente vechi, obțineți un bec CFL. Simțirea luminii tinde să fie extrem de similară.
  • Imagine intitulată Alegeți becul perfect al luminii pentru dispozitivul de iluminare Pasul 8
    3. Optați pentru lămpile cu halogen dacă nu vă placeți cu adevărat lumina portocalie și galbenă. Becurile cu halogen produc lumină luminoasă și vie. Principala diferență dintre halogen și alte becuri este că lumina de halogen tinde să se simtă albastră. Becurile cu halogen tind să ardă foarte repede, dar sunt o alegere excelentă dacă preferați cu adevărat lumina mai clară, bluer.
  • Becurile cu halogen sunt opțiuni populare pentru iluminatul, iluminatul aparatului și lămpile de birou. Ele nu sunt de obicei alegeri minunate pentru corpurile de suspensie, deși.
  • Imagine intitulată Alegeți becul perfect pentru dispozitivul dvs. de iluminare Pasul 9
    4. Evitați becurile incandescente dacă puteți de când nu durează cât timp. Iluminatul incandescent este ceea ce multe persoane au crescut, dar este ineficient in comparatie cu celelalte optiuni. Este nevoie de o mulțime de energie și nu este minunat pentru mediul înconjurător. În plus, majoritatea țărilor au interzis fabricarea becurilor cu incandescență. Cel mai bine este să alegeți o altă opțiune dacă puteți.
  • Dacă într-adevăr vă place aspectul iluminării incandescente, căutați un LED "cald" cu aproximativ 800 de lumeni. Textura luminii ar trebui să arate aproape identică.
  • Imagine intitulată Alegeți becul perfect pentru dispozitivul dvs. de iluminare Pasul 10
    5. Obțineți un bec cu 3 căi dacă aveți o lampă cu 3 căi care fac clic pe. Dacă aveți o lampă cu una din acele comutatoare care fac clic pe când o rotiți, aveți o lampă cu 3 căi. Achiziționați un bec cu 3 căi pentru lampa dvs. Aceste lămpi și becuri au 3 vapori diferite și ieșiri de lumină: scăzute, medii și mari. Când rotiți comutatorul astfel încât să aplice o dată, veți porni setarea cu lumină redusă. Rotiți-o de două ori pentru setarea medie și de trei ori pentru setarea ridicată.
  • Multe becuri cu 3 căi sunt incandescente, dar există și becuri cu LED-uri cu 3 căi și halogen.
  • Aceste becuri sunt aproape exclusiv utilizate în lămpi de masă și de masă. Nu le veți găsi adesea pe un dispozitiv de fixare a peretelui sau pe o lumină de tavan.
  • Imagine intitulată Alegeți becul perfect pentru dispozitivul de iluminare Pasul 11
    6. Citiți eticheta pe un bec non-incandescentă pentru a vedea dacă este dimmabil. Fiecare lumină incandescentă este dimmatabilă, dar numai unele becuri LED, halogen și CFL pot fi diminuate. Pe bulbii care pot fi estompați, va spune "Dimmable" pe partea din față a ambalajului. Inspectați cu atenție eticheta dacă cumpărați un bec non-incandescent și aveți o lumină de tavan sau un dispozitiv cu un comutator dimmable.
  • Becurile de lumină dimmabile au tensiuni reglabile. Când rotiți un dimmer în jos, tensiunea este plină de mare și se produce mai puțină lumină.
  • Metoda 3 din 3:
    Alegerea luminozității și a formei
    1. Imagine intitulată Alegeți becul perfect pentru dispozitivul dvs. de iluminare Pasul 10
    1. Alegeți un bec cu mai multe lumeni pentru o lumină mai strălucitoare. Lumens se referă la luminozitatea luminii pe care becul îl va scoate (spre deosebire de puterea, care este cantitatea de energie). Cu cât este mai mare lumențele, cu atât mai luminos becul este mai luminos. Citiți pachetul de pe bec pentru a vedea câte lumeni produce. Aceasta este în întregime o chestiune de preferință personală, dar de obicei doriți mai multe lumeni pentru lămpile luminoase luminoase și lămpile de podea, în timp ce lămpile de birou și iluminatul de cale necesită de obicei mai puține lumeni.
    • Scara pentru lumeni variază de aproximativ 450-1600. Un bec cu 800 lumeni va produce o cantitate "medie" de lumină. Din nou, cum 800 de lumeni se uită în casa dvs. depinde de ceea ce utilizați lumina pentru. O lampă de birou care produce 800 lumeni va fi într-adevăr luminoasă. O lumină cu senzor de mișcare în aer liber se va simți într-adevăr diminuată la 800 lumeni.
  • Imagine intitulată Alegeți becul perfect al luminii pentru dispozitivul de iluminare Pasul 13
    2. Alegeți o temperatură de culoare mai caldă pentru o culoare deschisă gălbui. Majoritatea becurilor vor face publicitate la temperatura de culoare sau apariția luminii pe ambalaj. Acest lucru vă va oferi un sens pentru culoarea și textura luminii. Deși acest lucru nu poate fi o considerație serioasă pentru dvs. atunci când alegeți becurile, ați putea dori să vă asigurați că nu achiziționați accidental un bec alb luminos când intenționați să cumpărați un bec galben cald.
  • Lumina mai moale este, cu atât mai puțin dură va fi când vă uitați la ea. În general, luminile mai moale sunt excelente pentru iluminarea dispoziției și becurile expuse. Luminile mai grele sunt excelente pentru ventilatoarele și luminile de tavan care trebuie să fie luminoase. Iluminatul mai greu este adesea comercializat ca fiind "luminos" sau "ultra-luminos."
  • Luminile mai calde tind să aibă nuanțe de culoare galbenă, portocalie sau roșie, în timp ce luminile răcoroase tind să aibă o nuanță albăstrui. Este în întregime până la tine pe care o preferați.
  • Imagine intitulată Alegeți becul perfect al luminii pentru dispozitivul de iluminare Pasul 12
    3. Cumpărați un bec certificat de energie, dacă puteți economisi bani în timp. Dacă vă uitați pe ambalajul pentru becul, acesta enumeră costul estimat de energie și durata de viață a becului. Dacă aceste numere sunt mai mici decât becurile standard și produc mai puține căldură, bulbul poate avea "certificat ENERGY STAR" imprimat pe etichetă. Cumpărați aceste becuri dacă puteți - sunt mult mai eficiente, mai ieftine pentru a funcționa și sunt bune pentru mediul înconjurător.
  • ENERGY STAR este numele programului de certificare din Statele Unite, dar majoritatea țărilor au o versiune a acestui lucru.
  • Imagine intitulată Alegeți becul perfect pentru dispozitivul de iluminare Pasul 15
    4. Alegeți un bec globular sau tub dacă aveți un dispozitiv rotund sau lung. Becurile globale sunt perfect rotunde și emit o cantitate egală de lumină în fiecare direcție. Aceste becuri sunt excelente pentru corpurile rotunde care sunt acoperite de sticlă, deoarece vor ilumina întreaga acoperire într-o nuanță uniformă a luminii. Există, de asemenea, becuri în stil tub care sunt mai lungi și concepute pentru mai subțiri, lumini și corpuri de fixare cu sconturi verticale.
  • Becurile în stilul de tuburi vin într-o varietate de dimensiuni, deci măsurați lungimea unui dispozitiv de fixare înainte de a cumpăra un bec pentru a evita obținerea unei lumini prea scurte sau lungi.
  • Imagine intitulată Alegeți becul perfect al luminii pentru dispozitivul de iluminare Pasul 13
    5. Obțineți un bec încastrat pentru iluminarea pistei sau luminile direcționale. Spre deosebire de becurile rotunde, becurile încastrate au o suprafață plană care direcționează lumina în jos. Dacă fixarea luminii este construită în perete sau doriți să focalizați lumina într-o direcție, obțineți becuri încastrate. Aceste becuri vin în toate tipurile de lumini și stiluri.
  • Dacă puneți un bec regal într-o pistă sau lumină direcțională, veți pierde lumina pe părțile laterale ale becului.
  • Imagine intitulată Alegeți becul perfect pentru dispozitivul dvs. de iluminare Pasul 14
    6. Optați pentru un bec de lumânare dacă doriți lumini decorative fanteziste. Becurile lumânare sunt un termen general pentru becurile în formă de tub care se termină adesea într-un punct pentru a se asemăna cu flacăra de la o lumânare. Nu există prea mult scop să le folosească dacă acoperiți becul cu o umbră sau acoperire, dar sunt o opțiune răcoroasă dacă becul va fi expus. Acest lucru le face o alegere excelentă pentru lămpile, candelabrele, sconturile de perete și corpurile moderne de iluminat.
  • Aceste tipuri de lumini decorative vin în câteva stiluri diferite. Există becuri în formă de pară, blunt și becuri cu lumânări conice pentru diferite corpuri și aspect.
  • Aceste becuri tind să se uite mai moale decât omologii lor rotunzi, chiar și atunci când puterea este identică.
  • Imagine intitulată Alegeți becul perfect pentru dispozitivul de iluminare Pasul 15
    7. Căutați becuri de par dacă configurați iluminarea în aer liber. PAR reprezintă reflectorul parabolic aluminizat. O lampă par poate fi incandescentă, halogen sau LED. Lămpi par se bazează pe un reflector intern și o prismă în lentilă pentru un fascicul deschis controlat, focalizat. Aceste becuri sunt extrem de luminoase, deci sunt minunate dacă configurați o lumină de senzor de mișcare.
  • Bulbii par nu sunt o opțiune excelentă pentru iluminatul de interior. Se vor simți cu adevărat copleșitoare, chiar și la o putere redusă.
  • sfaturi

    Există și alte tipuri de becuri, cum ar fi Xenon, dar ele nu sunt utilizate în corpurile de iluminat.
  • În esență, nu există niciun motiv pentru a cumpăra un bec fluorescent. Ele conțin materiale toxice și sunt mai puțin eficiente decât becurile CIF, care arată, în principiu, la fel.
  • Veți vedea litere imprimate pe becuri pentru a indica dimensiunea bulbului și forma bazei. Din păcate, aceste scrisori pot fi destul de confuze și arbitrare, mai ales că multe dintre codurile pentru bază și bec utilizează aceleași litere și numere. Ești mai bine doar măsurarea bazei.
  • Avertizări

    Nu utilizați niciodată un bec care nu se potrivește cu puterea dispozitivului de fixare. Dacă utilizați un bec cu o putere mai mare decât puterea maximă a dispozitivului, acesta poate prinde foc. Păstrați întotdeauna puterea becului la sau sub valoarea maximă a dispozitivului de fixare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar