Cum să fixați luminile de crăciun care sunt jumătate din

Bucuria de decorare a sărbătorilor poate fi umezită puțin printr-o jumătate de șir de lămpi de lumini care refuză să strălucească. În timp ce instinctul dvs. poate fi doar să aruncați întregul șir și să cumpărați un înlocuitor, există câteva măsuri simple pe care le puteți lua pentru a repara eventual șirul. După identificarea problemei, puteți încerca să înlocuiți becurile sau siguranțele rele sau reparați un șunt rău (numai în becuri incandescente). Cu noroc, decorarea dvs. de vacanță va străluci înapoi!

Pași

Metoda 1 din 4:
Depanarea problemei
  1. Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun care sunt jumătate din pasul 01
1. Îndepărtați coroziunea de la prongurile dopului și conectați șirul din nou. În cazul în care prongurile de pe șirul de lumini arata întuneric sau corodat, aduceți înapoi alama lor strălucind prin frecare cu o foaie de șmirghel de gresie medii sau fine. Utilizați o cârpă curată sau o cârpă de prindere pentru a șterge orice praf de șlefuit, apoi încercați să conectați din nou luminile.
  • Coroziunea pe prongurile de priză Adaugă rezistență care poate împiedica curgerea tensiunii necesare prin șirul de lumină. Odată ce ați șters coroziunea, luminile dvs. pot funcționa din nou!
  • Dacă acest lucru nu funcționează, treceți la alte măsuri de depanare.
  • Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun care sunt jumătate din pasul 02
    2. Conectați un șir de lumină care funcționează în șirul de jumătate de out. Cu alte cuvinte, conectați un capăt al șirului de jumătate de lucru într-o priză, apoi conectați un șir complet funcțional la celălalt capăt. Înainte de a face acest lucru, confirmați că al doilea șir este complet funcțional prin conectarea la priza proprie.
  • Dacă cel de-al doilea șir funcționează, atunci probabil că aveți o problemă cu un bec rău sau o siguranță în primul șir.
  • Dacă șirul de funcționare nu funcționează când este conectat la șirul de lucru, există probabil o problemă cu cablajul sau, dacă aveți becuri incandescente, una sau mai multe șunturi în becuri.
  • Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun care sunt jumătate din pasul 03
    3. Rulați un tester de bec peste șir pentru a găsi becuri rele. Dacă ați redus problema dvs. probabilă la becuri rele sau la siguranțe proaste, utilizați un tester de bec dacă aveți unul. Conectați șirul de lumini, apoi testați fiecare bec întunecat fie atingându-l cu sau introduceți-l în tester, în funcție de modelul dvs.
  • În funcție de modelul testerului, acesta poate emite un semnal sonor când găsiți un bec rău.
  • Dacă găsiți un bec rău, continuați să verificați mai mult. Marcați fiecare cu bandă de mascare, astfel încât să știți care dintre ele să înlocuiască.
  • Treceți la înlocuirea oricăror becuri rele pe care le găsiți. Dacă nu găsiți becuri rele, treceți la verificarea și înlocuirea siguranțelor.
  • Puteți obține un tester de bec oriunde sunt vândute luminile de vacanță. Luați în considerare cumpărarea unui model combinat care include un instrument de tester și reparații.
  • Metoda 2 din 4:
    Schimbarea unui bec rău
    1. Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun care sunt jumătate din pasul 04
    1. Trageți în sus de pe scaunul din plastic al becului, nu becul în sine. Dacă ați tras pe becul în sine, probabil că veți trage și-o doar pe cele 2 fire de plumb din scaunul din plastic care se potrivește în soclu. În schimb, lucrați miniatura în decalajul mic dintre scaunul becului și a prizei exterioare, apoi ridicați scaunul și becul împreună din priză.
    • Pentru siguranța dvs., deconectați întotdeauna șirul luminilor înainte de a înlocui un bec.
    • Unele scaune becului au blocuri de plastic care se fixează pe soclu exterior. Pur și simplu ridicați orice dispozitiv de blocare înainte de a scoate becul și scaunul.
  • Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun care sunt jumătate din pasul 05
    2. Utilizați un bec de înlocuire care este un meci exact. Luminile de vacanță tind să arate foarte asemănătoare, dar nu sunt universale. Diferitele producători pot utiliza becuri, scaune, prize și / sau fire de plumb, oricare dintre acestea pot împiedica un bec de înlocuire fără potrivire să funcționeze corect. Dacă aveți becurile de înlocuire care au venit cu șirul, utilizați-le mai întâi.
  • Când cumpărați șiruri de caractere, luați în considerare cumpărarea unui șir suplimentar pentru fiecare 3 sau astfel încât să cumpărați - care este, cumpărați 8 șiruri de caractere dacă aveți nevoie de 6. Utilizați șirul suplimentar pentru bulbii de rezervă. Trageți bulbii de la șirul suplimentar, puneți-le într-o pungă etichetă și depozitați șirul (i) fără bec pentru utilizare dacă cablajul de pe unul dintre celelalte corzi este rău.
  • Dacă nu aveți o potrivire exactă, nu încercați să forțați un bec care să nu se potrivească complet în poziție. Becurile fără potrivire sunt mult mai susceptibile de a eșua și, în cazuri foarte rare, pot prezenta un pericol de incendiu dacă nu sunt scurte. Este mai sigur să cumperi doar șiruri de lumină de înlocuire.
  • Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun care sunt jumătate din pasul 06
    3. Apăsați în siguranță noul bulb în poziție, apoi încercați-l. Verificați pentru a vă asigura că cele 2 fire mici de plumb sunt confruntate de-a lungul laturilor opuse ale scaunului becului. Apoi, apăsați becul direct în priză până când scaunul este în loc. Conectați șirul de lumini înapoi în cazul în care întregul șir se aprinde, sunteți toți setați!
  • Dacă toate luminile nu se aprind, executați testerul peste becul de înlocuire pentru a vă asigura că este așezat corect. Dacă nu este, încercați să scoateți și să o reinstalați din nou. Dacă este, treceți la verificarea altor probleme cu șirul luminilor.
  • Metoda 3 din 4:
    Înlocuirea siguranței
    1. Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun care sunt jumătate din pasul 07
    1. Glisați deschideți compartimentul de siguranțe cu o șurubelniță mică. Pe capătul marginal al șirului de lumini (partea cu vârfurile de priză), căutați un capac mic compartiment. Glisați acest capac spre prongs pentru a expune compartimentul de siguranțe.
    • O mică șurubelniță vine la îndemână aici, deși poate fi capabil să glisați compartimentul cu un dulap deschis sau unghiul.
  • Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun care sunt jumătate din pasul 08
    2. Utilizați un dulap deschis sau alt instrument mic pentru a elimina siguranțele. În aproape toate cazurile veți găsi 2 siguranțe mici în interiorul compartimentului - ele arata ca niște capsule de sticlă mici cu sfaturi metalice. Utilizați capătul unui cuplu deschis ca o pârghie pentru a ajunge sub și ridicați fiecare siguranță.
  • Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun care sunt jumătate din pasul 09
    3. Verificați semnele pe care una sau ambele siguranțe le-au suflat. Dacă secțiunea de sticlă a siguranței este întunecată sau pare arsă în interior, siguranța a suflat. Dacă nu puteți spune sigur, este mai bine să presupunem că siguranța a suflat și o înlocuiește.
  • O siguranță suflată apare atunci când firul sacrificial mic din interiorul fuziunii se topește. Este menit să facă acest lucru ca o măsură de protecție dacă un curent excesiv trece prin linie, deși siguranțele pot eșua și din alte motive.
  • Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun care sunt jumătate din pasul 10
    4. Instalați siguranțele de înlocuire care au aceeași dimensiune și amperaj. Spre deosebire de becuri, siguranțele de lumină de vacanță sunt identice pe branduri. Ele sunt aproape întotdeauna la aceeași dimensiune și au fost evaluate pentru 3 amperi, așa cum este indicat de o notație "3a" a siguranței. Pentru cea mai ușoară opțiune de înlocuire, utilizați siguranțele suplimentare care au venit cu șirul luminilor.
  • Împingeți siguranțele de înlocuire în compartiment până când acestea sunt așezate complet. Vârful unui stilou poate veni la îndemână pentru a ajuta la împingeți siguranța în poziție. Glisați capacul înapoi peste compartiment, apoi conectați șirul și vedeți dacă toate luminile funcționează.
  • Dacă înlocuiți becurile și siguranțele rele nu vă rezolvă problema, probabil că aveți o problemă cu un șunt rău (în lumini incandescente) sau cabluri proaste.
  • Metoda 4 din 4:
    Fixarea unui șunt deteriorat
    1. Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun care sunt pe jumătate în pasul 11
    1. Achiziționați un instrument de reparare a luminii de vacanță. Dacă utilizați o mulțime de șiruri de lumină în decorațiunile dvs. de vacanță, un instrument de reparare a luminii poate fi o investiție înțeleaptă. Căutați-le oriunde sunt vândute lumini de vacanță și se așteaptă să plătească aproximativ 25- $ 30 USD.
    • Un instrument bun de reparare a luminii este multifuncțional. Ar trebui să acționeze ca detector de tensiune, tester de bec, removerter bec și reparator de șunt.
    • Cea mai cunoscută opțiune este probabilă a lui Lightkeeper Pro, care arată ca un pistol de plastic mic.
  • Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun care sunt pe jumătate în pasul 12
    2. Scoateți un bec în sau aproape de secțiunea care nu va lumina. Dacă instrumentul de reparare a luminii are un remover de bec, utilizați-l conform instrucțiunilor produsului. În caz contrar, utilizați miniatura pentru a curăța scaunul din plastic al becului din priză.
  • Puteți elimina orice bec în secțiunea întunecată sau chiar un bec aprins care este aproape de secțiunea întunecată. Deconectați șirul de lumină înainte de a scoate un bec, totuși.
  • Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun care sunt la jumătatea pasului 13
    3. Introduceți instrumentul în priză și trimiteți unul sau mai multe impulsuri conform instrucțiunilor. Lightkeeper Pro, de exemplu, are un prung care se potrivește în soclul de lumină. Odată ce este în loc, trageți trăgaciul de pe dispozitiv pentru a trimite un impuls de energie prin șirul luminilor.
  • Urmați instrucțiunile specifice pentru instrumentul de reparare a luminii. Este posibil să fiți instruiți să declanșezi mai multe impulsuri prin șirul de lumină.
  • Shunts sunt mici fire de backup în interiorul fiecărui bec incandescent care sunt menite să preia dacă filamentul din bec nu reușește, menținând astfel un circuit finalizat. Impulsurile din instrumentul de reparare a luminii ar trebui să fie suficiente pentru a topi acoperirea izolată și pentru a activa orice șuncă care nu funcționează.
  • Imagine denumită fixarea luminilor de Crăciun care sunt jumătate din pasul 14
    4. Înlocuiți becul și încercați din nou șirul de lumină. Eliminați instrumentul de reparare a luminii și apăsați ferm bulbul în priză. Cu orice noroc, întregul șir se va aprinde când conectați luminile!
  • Dacă șirul nu va lumina pe deplin, este probabil timpul să înlocuiți totul.
  • sfaturi

    Cele mai multe șiruri de lumină sunt de fapt 2 șiruri separate care sunt conectate împreună în mijloc. Acesta este cazul dacă luminile dvs. au o secțiune lângă mijloc, cu doar 2 fire înfășurate, în loc de 3 veți găsi în altă parte. În teorie, acest lucru înseamnă că puteți tăia jumătatea nefuncțională a șirului de lumină și a îmbinat într-un nou ștecher sau jumătate de lumini. Cu toate acestea, luați în considerare acest lucru numai dacă aveți abilități electrice moderate sau mai mari.

    Avertizări

    Nu încercați să înlocuiți bulbii sau siguranțele atunci când un șir de lumină este conectat. Riscul de șoc electric este real și nu trebuie luat ușor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar