Cum de a scurge un încălzitor de apă

Trebuie să scurgeți încălzitorul de apă cel puțin o dată pe an pentru a elimina orice sediment care se bazează și îl păstrează în stare de funcționare. Din fericire, drenarea unui încălzitor de apă este foarte ușor de făcut. Începeți prin oprirea alimentării sau a gazului și apoi conectați un furtun de grădină la supapa de scurgere. POP Deschideți supapele de evacuare și presiune pentru a permite ca apa să se scurgă complet. Rotiți alimentarea cu apă înapoi pentru a spăla orice sediment rămas. Apoi, închideți supapele, restaurați puterea sau gazul și sunteți toți stabiliți!

Pași

Partea 1 din 3:
Conectarea unui furtun la supapa de scurgereSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată scurgerea unui încălzitor de apă Pasul 1
1. Opriți alimentarea dacă aveți un încălzitor electric de apă. Găsiți caseta de siguranțe sau cutia de circuit și verificați diagrama din interiorul panoului pentru a identifica întrerupătorul care controlează alimentarea la încălzitorul de apă. Răsturnați comutatorul pentru a opri alimentarea la încălzitorul de apă, astfel încât să nu vă șocați.
  • Utilizați o lanternă sau configurați o lampă lângă încălzitorul de apă, astfel încât să puteți vedea în timp ce lucrați.
  • Imagine intitulată Scurgerea unui încălzitor de apă Pasul 2
    2. Răsturnați comutatorul de lumină pilot la "Pilot" dacă aveți un încălzitor de apă cu gaz. Lângă lumina pilot este un comutator care controlează fluxul de gaz în încălzitorul de apă. Deplasați comutatorul la setarea "Pilot" pentru a preveni încălzirea unui încălzitor gol și astfel gazul nu se scurge în timp ce lucrați la el.
  • Lumina pilot nu va ieși de fapt, dar gazul va fi tăiat de la încălzitorul de apă.
  • Imagine intitulată Scurgerea unui încălzitor de apă Pasul 3
    3. Opriți supapa de alimentare cu apă în partea superioară a încălzitorului de apă. În partea dreaptă sus a încălzitorului de apă este o supapă care controlează curgerea apei în încălzitorul de apă. Rotiți butonul sau mutați comutatorul pentru a opri alimentarea cu apă.
  • Dacă nu puteți localiza supapa de alimentare cu apă, verificați manualul proprietarului sau căutați modelul și modelul încălzitorului de apă online pentru ao găsi.
  • Imagine intitulată scurgerea unui încălzitor de apă Pasul 4
    4. Atașați un furtun de grădină la supapa de scurgere din partea de jos a rezervorului. La baza încălzitorului de apă este o supapă mică numită supapa de scurgere. Luați un furtun de grădină standard și aliniați-l cu firele de pe supapa de scurgere. Înșurubați furtunul de grădină pe supapa pentru ao conecta.
  • Asigurați-vă că furtunul este atașat în siguranță și firele sunt chiar atât de apă nu se scurge.
  • Imagine intitulată Scurgerea unui încălzitor de apă Pasul 5
    5. Plasați celălalt capăt al furtunului în afara nivelului de scurgere. Rulați furtunul de grădină la exteriorul clădirii, astfel încât apa să poată funcționa în siguranță. Asigurați-vă că capătul furtunului este mai mic decât nivelul de scurgere a încălzitorului, astfel încât apa va curge.
  • De asemenea, puteți rula furtunul la o scurgere de furtună pe stradă, astfel încât să curgă în siguranță într-un sistem de drenaj.
  • Bacsis: Dacă aveți nevoie să inspectați apa drenată pentru a căuta sediment sau deteriorarea încălzitorului de apă, plasați celălalt capăt al furtunului într-o găleată de 5 galoane (19 l), astfel încât să puteți inspecta apa care se scurge.

    Partea 2 din 3:
    Deschiderea supapei de scurgereSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Scurgerea unui încălzitor de apă Pasul 6
    1. Rotiți butonul pe supapa de scurgere pentru ao deschide. În apropierea supapei de scurgere în care furtunul este conectat este un buton sau o pârghie care se deschide și închide supapa. Rotiți butonul sau pârghia pentru a deschide supapa. Asigurați-vă că este deschis tot drumul pentru a permite drenaj adecvat.
    • Dacă supapa este dificil de deschis, utilizați o cheie pentru ao ajuta.

    Notă: Unele supape de scurgere necesită utilizarea unei șurubelnițe pentru a roti butonul care îl deschide.

  • Imaginea intitulată scurgerea unui încălzitor de apă Pasul 7
    2. Trageți în sus pe supapa de presiune din partea superioară a rezervorului pentru ao deschide. În partea de sus a încălzitorului de apă este o supapă care permite aerului să curgă în unitate pentru a ameliora presiunea care poate construi în interiorul acesteia. Deschideți supapa de presiune pentru a permite aerului să ruleze prin supapă și să scurgă apa. Dacă apa nu începe să curgă imediat, slăbiți piulița din partea superioară a încălzitorului de apă care leagă supapa de scurgere pentru a permite să treacă mai mult aer.
  • Nu îndepărtați sau separați în întregime piulița în partea superioară a încălzitorului de apă. Doar slăbiți-l pentru a permite ca aerul să treacă.
  • Aveți grijă să nu strângeți sau să vă răsuciți supapele, astfel încât să nu riscați să le deteriorați.
  • Imaginea intitulată scurgerea unui încălzitor de apă Pasul 8
    3. Permiteți apa să se scurgă complet. Poate dura până la 30 de minute pentru încălzitorul de apă să se scurgă complet. Când apa se oprește curge din furtunul de grădină, atunci încălzitorul de apă a terminat drenarea.
  • Păstrați un ochi pe furtunul grădinii pentru a vă asigura că se scurge corect.
  • Imagine intitulată scurgerea unui încălzitor de apă Pasul 9
    4. Deschideți supapa de apă timp de 5 minute pentru a spăla încălzitorul de apă. Sedimentul poate colecta în partea de jos a încălzitorului de apă, astfel încât este important să conduceți apă proaspătă prin ea pentru a vă spăla totul. Rotiți supapa de apă pentru a porni curgerea apei prin încălzire, astfel încât să se scurgă prin supapa de scurgere.
  • Permiteți apa proaspătă să curgă timp de cel puțin 5 minute și apoi se oprește din nou.
  • Partea 3 din 3:
    Întoarceți încălzitorul de apă înapoiSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată scurgerea unui încălzitor de apă Pasul 10
    1. Închideți supapa de evacuare și supapa de presiune. Rotiți supapa pentru a închide scurgerea unde este conectată furtunul. Asigurați-vă că este complet închis. Apoi, închideți supapa de aspirare a presiunii de pe încălzitorul de apă și strângeți piulița deasupra, dacă l-ați slăbit.
    • Este important ca supapele să fie închise strânse, astfel încât să nu se scurgă când rotiți încălzitorul de apă înapoi și lăsați-l să se umple.
  • Imagine intitulată Scurgerea unui încălzitor de apă Pasul 11
    2. Deconectați furtunul de grădină din supapa de scurgere. Deșurubați furtunul de grădină de unde este conectat la supapa de scurgere. Aduceți-o afară și scoateți orice apă conținută în interiorul acestuia, astfel încât să nu dezvolte mucegai sau mucegai care să o deterioreze.
  • Înfășurați furtunul și păstrați-l când ați terminat să îl utilizați.
  • Imagine intitulată scurgerea unui încălzitor de apă Pasul 12
    3. Răsturnați întrerupătorul pentru a porni energia electrică. Dacă aveți un încălzitor electric de apă, rotiți alimentarea înapoi prin răsturnarea întrerupătorului care controlează electricitatea la ea. Închideți cutia întrerupătorului de circuit când ați terminat.
  • Dacă alimentarea nu este imediat restaurată la încălzitorul de apă, încercați să răsturnați și să reveniți din nou.
  • Imagine intitulată Scurgerea unui încălzitor de apă Pasul 13
    4. Rotiți lumina pilot la poziția "On" dacă este un încălzitor de apă cu gaz. Pentru a transforma un încălzitor de apă de gaz, trebuie să restaurați fluxul de gaz în încălzitorul de apă. Răsturnați comutatorul de lumină pilot înapoi în poziția ON.

    Bacsis: Revedeți lumina pilot Dacă a fost stins prin rotirea supapei la poziția "Pilot" și folosind comutatorul de aprindere pe supapă sau o brichetă lungă dacă nu există un aprindere.

  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar